żywienie - 2 x dziennie, na życzenie 3 x dziennie, dodatki bez problemu siano na padoku - tak padok - tak, do zmierzchu padokowanie - w stadzie lub w małych grupach wypuszczanie - w ręku infrastruktura - lonżownik, plac zewnętrzny, myjka zewnętrzna socjal dla ludzi - tak, grill chata, pokoje gościnne, trzy łazienki, każda z prysznicem i ciepłą wodą rekreacja - w bardzo ograniczonym zakresie ogiery - nie
SK Ławra:
cena: 600 zł żywienie - 2 x dziennie, na życzenie 3 x dziennie, dodatki bez problemu siano na padoku - nie padok - tak, do 17 (kolacja o 18) pastwisko - tak padokowanie - w stadzie lub pojedynczo wypuszczanie - w ręku hala - w budowie infrastruktura - kryty lonżownik, czworobok z kwarcem dojazd - auto rekreacja - tak ogiery - tak
z Hawajki to nie odeszło teraz kilka koni? kurcze tak patrzę, że po tej mojej lewej stronie jest sporo stajni, ale takich na prawdę ok tylko kilka... co polecacie z halą, padokami (pojedyncze wypuszczanie), dobra opieką i czysto(!), bez rekreacji z db dojazdem z Powiśla i Ursynowa?cena do 1300? przeglądam oferty i: -Luzak -Becker -Iskierka -Siedliska co jeszcze godnego uwagi?
Karla, kierunek Cię interesujący, choć nieco w bok, to jeszcze stajnia p. Małgorzaty Hansen. Ma wszystko czego potrzebujesz, ale cena chyba wyższa. Byłam tam gościnnie kilka razy, bardzo dobre miejsce dla koni. I spokój do pracy.
wrzos Na stronie FC jest inny zapis: Sprzątanie i ścielenie odbywa się codziennie oprócz niedziel i świąt. Z tego co widze 2x dziennie sprzatanie zniknelo. Uzupelnie.
baba_jaga specjalnie sprawdziłam 🙂, zapis jest zmieniony. Nie pamiętam, od kiedy jest aktualny stajenny, chyba grubo ponad rok, ale na własne życzenie sprząta codziennie, ku uciesze pensjonariuszy 🙂
edit. dwa razy dziennie też jest, chociaż jak tylko pojawiam się po południu na widnokręgu, dostaję pytanie od Pana Stajennego, czy sprzątnę sama, bo wie, że chcę zrobić to osobiście 🙂
wrzos Czyli to bonus od stajennego (trafil wam sie wlasciwy czlowiek, dbajcie o niego !), a nie oferta pensjonatu. Moj spis uzupelnie jednak zgodnie z oferta :kwiatek:
jeśli stajenny zobowiązał się do takiej usługi i się z niej wywiązuje (co w tym przypadku oznacza, że taki system pracy mu odpowiada), ustalił to z pracodawcą, to moim zdaniem jest to oferta pensjonatu, co zresztą napisane jest na stronie Dąbrowicy w zakładce oferta 🙂
To ja poczekam na uspojnienie oferty (bowiem w regulaminie sa inne zapisy ; a poniewaz regulamin ma pewne znamiona umowy, moze jest tez podpisywany przez obie strony, to chyba jest nadrzedny w stosunku do oferty).
W zasadzie regulamin jest w tym przypadku również umową. Oczywiście możesz poczekać. Według mnie jednak istotna jest informacja pokrywająca się z rzeczywistością 🙂
edit. Myślę, że spokojnie możesz dopisać jeszcze kros w infrastrukturze
baba_jaga, odnośnie Cabrioli czyli Teatru Konnego K. Cygler. Cabriola się przenosi, a stajnia w Górkach prawdopodowbnie będzie miała nowego dzierżawcę. Cena w Cabrioli to 1100zł. Sprzątane codziennie, dodatkowo przed kolacją wybierane kupy. Trociny lub słoma do wyboru. Żywienie 3x dziennie wg. wytycznych właściciela, podawanie dodatków/suplementów w cenie. Siana na padok konie nie dostają, ale były sierściuchy które nie schodziły z padoku na obiad i siano miały w paśnikach. Padokowanie (pojedyncze lub w grupie) w dwóch turach - od rana do obiadu i po obiedzie do wieczora, konie wyprowadzane są w ręku. Mamy więcej ogierów niż innych koni, więc tak ogiery mile widziane. Rekreacji brak 🏇 Jest hala, lonżownik, plac zewnętrzny, wyjazd do lasu ze stajni, myjka wewnętrzna z ciepłą wodą. Socjal z kominkiem, łazienka z prysznicem.
Kraina Westernu - Sarnowa Góra. Masakra i żenada. Instruktorzy kiepscy, właściciel jeszcze bardziej, zwierzęta zaniedbane po uszy w gnoju! Jedzenie ohydne, chemiczne, paczkowane rozmrażane i zamrażane! Niskiej jakości usługi za duże pieniądze! Beznadziejne wakacje w siodle!
😵 powiem Wam, ze ostatnio jestem załamana takimi miejscami ... co to się dzieje ! Że ludzie nie widzą takich rzeczy i wysyłają swoje pociechy w takie miejsca. Ja ostatnio też przez przypadek trafiłam do ośrodka ( szkółki ) pod Żyrardowem .. ręce i cycki mi opadły 🙄 no ale mają kursantów i chętnych ... no ale to 🚫 bo powinniśmy trafić z tym do szkółek warszawskich.