Z tego co słyszałam, z Duchnicach podłoże jest dalekie od ideału. Na placu zewnętrznym zwłaszcza... ale czy prawda to? Nie wiem, nie stałam. 🤔 Ale to może być to 😉
W Duchnicach na placu zewnętrznym jest dość kopnie (kopno?) jak się jeździ po południu. Właściciel równa rano i wtedy jest super, ale po iluś tam koniach robi się słabo, jeśli o konia z problematycznymi nogami chodzi. Na wiosnę ma być nowy plac i coś zrobione z tym dużym, no ale to zobaczymy co się da zrobić 🙂 Na hali jest za to bdb podłoże, też codziennie równane.
Bjooork tak jak napisałam, słyszałam tylko 😉 Nie widziałam. To samo zresztą słyszałam bardzo niedawno - że podłoże dalekie jest od ideału - i Milordzie (tylko nt. hali), a Anaa dopiero co pisała że poprawili. Także pewnie warto samemu ocenić, tak czy inaczej 😉
IMO w tamtej okolicy - i z tak sprecyzowanymi wymaganiami - to zdecydowanie Bajardo. No ale cena, to cena... nie przeskoczysz 😉
W Milordzie stoję 5 lat więc mam na bieżąco widoki na podłoże. Tak na hali mamy poprawione podłoże i może nie jest to Centurion ( :kwiatek🙂 ale obecne podłoże można spokojnie polecić jako dobre.
Damarina, sprowadzałam się i wyprowadziłam. Wyprowadziłam, bo koń miał iść na emeryturę. Ale los zdecydował inaczej i jest dla nasz szansa. Ale nie o tym teraz.
Duchnice na hali mają przyzwoite podłoże, ale ja naprawdę potrzebuję czegoś lepszego. Podłoże zewnętrzne to nie kwarc tylko piasek wiślany 😉 I jest dokładnie tak, jak pisze Dzionka Duchnice odpadają też ze względu na padokowanie. Mój koń nie może stać w stadzie i już. Musi być trochę bardziej indywidualnie traktowany, bo jest koniem specjalnej troski. I tyle. Nie miałam i nie mam większych zastrzeżeń do Duchnic. Gdyby nie gorsze nóżki mojego konia, nie widziałabym przeszkód, by tam stać.
Rybka, no o Milordzie myślę, nie ukrywam 😉 Pamiętam, że podłoże na hali było niezłe. A zewnętrzne?
Rybka, no o Milordzie myślę, nie ukrywam 😉 Pamiętam, że podłoże na hali było niezłe. A zewnętrzne?
NA dworze na czworoboku jest piasek wiślany, równany lecz niepolewany, lub plac skokowy z możliwością normalnej jazdy. Generalnie dla mnie jedyny mankament tych placów to jak jest zbyt długo sucho to się kurzy. Nie jest to profesjonalny podłoże, ale nie jest kopne, ani twarde, też bym mu dała ocenę dobrą.
amnestria, imo w Milordzie lepsze podłoże na zewnątrz niż w Duchnicach - nie kopne, nie twarde. Tak jak napisała Rybka - nie jest zrobione profi, ale daje radę 🙂
IMO do Duchnic jest bardzo dobry dojazd. Kolejką do Ożarowa i potem albo z buta do stajni (2km), albo busikiem 2 przystanki. Właściciel stajni ma znajomego przy samej stacji, u którego można trzymać rower - więc na wiosnę/lato genialna opcja
Dużo osób jeździ z Warszawy i też można się dogadać na dojazdy 😉
Bischa jeśli chodzi o dojazd do Mokrego to jest kilka opcji a) ZTM 738 wysiadasz na Czartoryskiej i potem z buta jakieś 3 kilometry (pensjonariusze/dzierzawcy i inni stali bywalcy mogę wtedy ewe., zadzwonić do kogoś ze stajni i jeśli akurat jest chwila, to nie ma problemu żeby po kogoś wyjechać czy odwieźć, a najlepiej jest się po prostu wcześniej umawiać) b) kilka razy dziennie, ostatnio nawet dorzucili jeden (mogę podać rozkład dla chętnych) są prywatne busy z Wileńskiego/Arsenału na Łosie które jadą przez Mokre i zatrzymują się praktycznie pod samą stajnią c) z Wileńskiego/Arsenału również PKS-em tym razem na Kuligów i wysiada się na przystanku jakieś 15 minut od stajni d) no i pociąg z Wschodniego, z pkp są +/- 4 km albo tak jak w punkcie 1 telefon 😉 e) czasami z Radzymina do Mokrego jeżdżą jakieś busy niewiadomego pochodzenia, ale rozkład ich jest raczej nieznany i raczej są to PKS-y na wyczucie
Część osób w stajni jest niezmotoryzowana i nie ma większych problemów z przyjazdem, ale to też zasługa tego, że aktualnie mamy bardzo zgraną ekipę stajenną i nie ma problemów z umówieniem się z kimś na wspólny przyjazd 😉
amnestria a to już inna sprawa 😉 i ja nim jeździłam jak kucor stał w Duchnicach ( bo wtedy innego transportu nie miałam ) i faktycznie zdarzało mu się przyjechać w dziwnej godzinie albo w ogóle 😉 dlatego później zaopatrzyłam się w skuter 😀
Czy istnieje stajnia z dobrym dojazdem z Falenicy z halą,solarium itd. do 1800 zł miesięcznie? GH odpada,stałam dwa miesiące i nie dało rady dojeżdżać.