Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

Dziewczyny, szukamy stajni -
prawa strona wisły, z przyzwoitym dojazdem, najlepiej z halą.
Będziemy przenosić konia, właścicielka musi mieć dobry dojazd zarówno do Centrum jak i do Sulejówka Miłosnej ze stajni. Ważne żeby było w miarę po środku 🙂
Cenę chyba zniesiemy maks 1200-1300 zł miesięcznie, ale żeby ta cena odpowiadała jakości ośrodka 🙂
Hellgirl, Konik?
W koniku ja jestem z koniem i jest full i wątpie że coś się zwolni 🙂 ale jak najbardziej polecam konik akurat ten przedział cenowy jak i bardzo dobra opieka czysto w boksach wszystkiego full no i hala murowana z kwarcem itd. 🙂
Poręby znam, właśnie szukamy żeby nie trzeba było jeździć dalej niż Sulejówek 🙂
To macie tylko Szwadron i Konika chyba.
Szwadronu nie polecam za żadne skarby świata  😤
Szwadronu nie polecam za żadne skarby świata  😤

ooo, a czemu? Taki ładny obiekt i super tereny.
Do szwadronu to najlepiej iść do stajni pensjonatowych a nie do np. hangaru tam to masakra jest..a w tych pensjonatowych to kolejka jest bo też wszystko full no i kosztuje 1350zł pensjonat więc tylko zostaje konik w którym też nie ma miejsc i może cabriola ? no chyba że za daleko a tak to tańsza jest trochę enklawa , ale nie wiem czy będzie  odpowiadać.
O właśnie a dojazd ma być też bez auta? Bo jeśli nie to faktycznie Enklawa. 🙂
Jest jeszcze KJ Bingo, ale nie wiem czy tez nie za daleko  😉 no i nie ma hali
http://re-volta.pl/stajnie/info/klub_jezdziecki_bingo
To chyba po sąsiedzku z Cabriolą 😉 To już lepiej do Cabrioli. 100 m dalej a standard dużo lepszy.
Skoro koleżanka chce za tyle stać w pensjonacie to podstawą jest hala i porządna opieka no to szczerze mówiąc tylko konik mi się nasuwa na myśl może warto poczekać jakiś czas może coś się zwolni w koniku 🙂 ale odwiedzić zawsze można ! 😉 Cabriola wcale nie jest tak blisko a też z tego co się orientuje nie ma miejsc wolnych i tam to tylko dojazd autem
ElaPe ale szefostwo nie te  😉
kajpo a no, po sąsiedzku  😉

i believe i can fly1 przecież Hellgirl nie napisała, że musi być dojazd autobusem. Poza tym w koniku nie ma miejsc i nie wiadomo kiedy będą, więc próbujemy cos podpowiedzieć
No tak dlatego pisze na zapas że dojazd tylko autem jakby się pytałą 🙂 szczerze to nie wiem jaka może jeszcze być stajnia w okolicy bo sama miałam problem ze znalezieniem stajni i to dosyć duży problem  🤔
noo skoro już zapuszczamy się w rejon Konika to jeszcze Aromer jest,ale za 1400 zł więc raczej nie.
A stajnia Doma Vaquera? Tam jest teraz pensjonat? Stara Miłosna a zdecydowanie badziej kameralnie niż Szwadron czy Aro.
ElaPe ale szefostwo nie te  😉

aha, no tak 🙂
Jeszcze Góraszka, choć tam też chyba ciężko z miejscami. I bardzo fajna stajnia w Pęclinie - hala, super podłoże, doskonała opieka.

A, no i jeszcze Kopki. Ponoć po zmianach dzierżawców wiele się zmieniło na lepsze, aczkolwiek to słyszałam tylko z opowieści. Ktoś był, widział, może coś powiedzieć...?
AnetaW, doma vaquera nie uchodzi za prokliencką, ale moze to tylko plotki
Oni chyba ogólnie nie prowadzą pensjonatu?!
ash, prowadzą ale nie chcą prowadzić... nie chcem ale muszem
ash, prowadzą ale nie chcą prowadzić... nie chcem ale muszem

A to Doma Vaquera jeszcze istnieje?
Jakoś cisza od dłuższego czasu...
aleqsandra, nic tylko współczuć pensjonariuszom, o ile tacy istnieją.
Istnieje, ale chyba nie prowadzą pensjonatu jako takiego. Mają jakąś stronę internetową na której tak zastrzegli 😉

"Nasza stajnia ma charakter kameralny i jej przeznaczeniem jest stworzenia domu dla koni zaprzyjaźnionych ze sobą osób. Nie prowadzimy pensjonatu. Dbamy o bezpieczeństwo i zapewnienie spokoju na naszym terenie, który dla osób z zewnątrz dostępny jest jedynie po wcześniejszych uzgodnieniach z nami."

http://www.stajnia.domavaquera.pl/
Dzięki dziewczyny 🙂
Szukamy czegoś z dojazdem najlepiej komunikacją miejską, bo wiadomo że wtedy dojazd ułatwiony.
Vaquera chyba nie prowadzi pensjonatu, chyba że jesteś znajomym/przyjacielem/BFF właścicieli to mogą ci boks udostępnić.
Góraszkę znam, ale trochę lokalizacja nie odpowiada tak jak wszystkie stajnie w kierunku na Lublin.
Na Szwadronie byłam przez jakieś 3-4 miesiące i chyba też bym nie poleciła, biorąc pod uwagę że w międzyczasie możesz dostać karny wyrzut do hangaru.
W Koniku tymczasowo brak miejsc z tego co donoszą moje kontakty, ale w razie czego stoimy w kolejce.
Zobaczę jeszcze Pęclin. Aromer jest na liście.

A propo tego podziału aromerowego na kuce/konie z cenami za boks - to oni patrzą w papiery czy ma kuc czy koń czy po prostu jak jest kuc 130 to ewentualnie obniżają cenę do tej za kuca? Bo pan dla którego szukamy miejsca jest kucem, ale wyrośniętym, i zastanawiam się pod jakie standardy podchodzi 🙂
Jakiś taki mały kurdupel=kuc  😁 Zdaje się że tak to oceniają

Karolina,Tipeczek ma prawie 140 cm 🙂
Panek ma 155 i też jest pełnoprawnym kucem :P
155 cm to chyba już grupa mały koń,niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się