może ktoś z volty stoi aktualnie w Marynkach? ta stajnia w ogóle istnieje jeszcze?
Marynki istnieją. Potwierdzam. Znajomi stoją. Od lat. Z tego co wiem - są zadwoleni. Ale to dużo zalezy od tgo, czego od stajni oczekujesz. Polecam odwiedziny i rozmowę na miejscu.
Brzask no coś o warunkach, atmosferze, czy jest tam trener a jeżeli jest to coś o nim,itp. Wiem, że nie ma hali, ale czy da się jakoś wytrzymać w zimę...
Dziewczyny, poszukuję stajni/szkółki, gdzie osoba na poziomie dość zaawansowanym mogłaby pojeździć sobie, wziąć jakiś konkretniejszy trening ujeżdżeniowy/skokowy, na czyimś koniu, powiedzmy raz w tygodniu. Zupełnie nie orientuję się gdzie są dobre szkółki, a niewielu trenerów udostępnia swoje konie. Najlepiej z w miarę dobrym dojazdem z Imielina/Służewia, ale niekoniecznie. Pomożecie ? 🙂
olq to stajnia Adama Sosnkowskiego - dość duża ale niestety ciemnawa i w lecie duszna - te 3 padoki swe czasu przeznaczone były tylko dla klaczy hodowlanych
Jeżeli ktoś będzie szukał stajni dla rekonwalescenta, emeryta bądź rekreanta w niedalekiej odległości od Warszawy, to mam do polecenia stajnię z bardzo dobrą opieką, całodziennym padokowaniem i fajnymi terenami. Więcej informacji mogę podać na PW, żeby nikt mnie tutaj nie posądził o reklamę 🙂
Witam Czy ktos wie jak nazywa sie stajnia w Slupnie/Markach? Wlasciciele posiadaja dogi niemieckie a stajnia jest duza i boksy nie sa przy scianie, tylko tak posrodku. Przepraszam za brak polskich znakow, ale cos mi sie z klawiatura dzieje 😉
Mnie to zastanawiają te opony w karuzeli... ja rozumiem, że one są po to żeby konie nie chodziły przy wewnętrznych barierkach, ale to chyba nie jest zbyt dobry pomysł 🤔 I na hali nie ma band oddzielających od konstrukcji (no chyba, że jeszcze będą). Ale mają fajną siodlarnie bo bardzo przestronną 🙂
Czy ktoś może mnie skierować z tego wątku do odpowiedniego,żeby znaleźć stajnię w okolicach Amsterdamu- mam na myśli pensjonat dla jednego konia,stajnia z halą i warunkami do sportu.Żadne konfiguracje w wyszukiwarce nic nie dają 🙁 Będę wdzięczna :kwiatek:
Czy ktoś może mnie skierować z tego wątku do odpowiedniego,żeby znaleźć stajnię w okolicach Amsterdamu- mam na myśli pensjonat dla jednego konia,stajnia z halą i warunkami do sportu.Żadne konfiguracje w wyszukiwarce nic nie dają 🙁 Będę wdzięczna :kwiatek:
Napisz na facebooku do naszej holenderskiej trenerki, która od dwóch lat do nas przyjeżdża Birgitt van der Eijken. Ona z pewnością coś ci poleci, albo wpadnij pogadać jak będzie na kolejnych konsultacjach 5-8 grudnia w Centku
Mogę zdecydowanie polecić stajnie w Paszkowie (stoję tam od jakiegoś dłuższego czasu z moją kobyłą) stajnia się zdecydowanie zmienia na plus! odświeżowana i odmalowana stajnia, kryta karuzela, i co najważniejsze po tylu latach paszków doczekał się wkońcu hali!!! 😅 Stajenni są ci sami od lat więc naprawdę można im powierzyć konia w opiece... minusem może być szkółka-mnóstwo dzieci w weekend - ale oni mają osobny plac do jazdy i większość kucyków rekreacyjnych mieszka w osobnej stajni, tak więc nie przeszkadzają (przynajmniej mnie i mojej kobyle). Padoków jest stosunkowo mało, dwa większe i jeden mniejszy ale zawsze są zatrawione. No i plusem dużym są na pewno tereny do jazdy poza ośrodkiem, lasy, łaki itd...
Eeeee... nie bardzo rozumiem. Dziś zaczęli stawiać. Jak skończą będzie można coś więcej powiedzieć. Na chwilę obecna wiem, że ma mieć 20x45 i w sumie tyle. Dziś się panowie wokół uwijali
A jeśli chodzi o karuzele to rzeczywiście nieskonczona jest. Jak skończą z halą to mam nadzieję, że temat karuzeli wróci na tapete 😉
więc może wyjaśnię hala już prawie stoi(została brama i dach) sa już ściany i oswietlenie może nie jest to suuper hala,ale dla Naszych zwykłych koni taka starczy 😎 boki blacha trapezowa ,dach plandeka,wym 20x45x4,5 podłoże wjeżdża w czwartek,bedzie to czysty przesiewany piach + trocina a co do ceny to chyba trzeba się cieszyć że tanio,a nie martwic że nie stać kogoś=) natomiast nawiązując do karuzeli,już stelaż ogrodzenia i dachu powstaje,tylko dopniemy hale na ostatni guzik to raz dwa bierzemy się za karuzelę=) może do Hubertusa się i z tym wyrobimy! na wszystkie dodatkowe pytania chętnie odpowiem na priv 😉
Od 2 miesięcy stoimy w Sabacie i jestem zachwycona. Opieka jest super, ludzie bardzo fajni, pomocni, koń dostaje dobrze jeść, cały dzień stoi na padoku z kumplem, z którym się nie tłucze. Stajenny jest fajny, kompetentny i naprawdę da się ze wszystkim dogadać. Nareszcie koniec naszej tułaczki. Uff! 😅
Slyszal ktos cos moze o stajni w lipce/ostrówku? Niedawno zauwazylam, ze chodza tam jakies konie (za takim sklepem, chyba miesny). Jakis czas stały przeszkody typu murek, tęcza. Ktoś coś wie? 😉