Nie, mam stadko myszoskoczków z czego jeden ma alergię ma sosnę/świerk. Szukanie nieiglastej ściółki w ilości mniejszej niż paleta jest taaakie cudowne, że po tygodniu przetrząsania internetu mam dwa kontakty, które i tak mi średnio odpowiadają. Dzięki za wskazówki, idę spamować dalej 🙂
Empty, znamy. Niestety Kos było już tutaj zajęte :P
Natka miała na jesieni reakcję alergiczną na żwirek, pinio. No i chciałabym bardzo utrzymać te swoje 35 cm ściółki, a nie jestem przekonana do bezpieczeństwa granulatu o tak dużej masie.
Przepatrzyłam ostatnie 20 stron wątku (mam nadzieję, że czegoś nie przeoczyłam albo może coś się zmieniło względem starszych wpisów) i mam pytanie, które stajnie w okolicach Starych Babic mają halę i są godne polecenia? Wiem, że Garo, Sawanka i Duchnice ale mam nadzieję ze jest takich stajni więcej. Ktoś? coś? 👀 Aha i używałam katalogu stajni ale liczę, że nie wszystkie są zarejestrowane, bo trochę ich mało na tym kierunku.
Pewnie nie ten wątek więc proszę o skierowanie do właściwego - ale gdzie z małym dzieckiem w okolicach warszawy na NAUKĘ jazdy konnej i jak myślicie od jakiego wieku jest sens??
Grzecznościowo, poszukuję stajni w okolicach Warszawy( południowa i zachodnia część) z dobrą opieką- warunki stajenne(hala, plac do jazdy) są rzeczą drugorzędną, co polecacie?
Polecam - stajnia Sabat. Bliskie okolice Pruszkowa. Doskonały dojazd komunikacją (WKD) oraz samochodem. Dyskusja szersza i opinie o niej były np. stronie 516 w tym wątku.
Maja też stronę na fb. i są w katalogu stajni. Wszelkie dane kontaktowe tam znajdziesz.
Przede wszystkim to pytanie, co to są okolice Warszawy. Dla jednych to będzie 10 km od miasta i dobry dojazd komunikacją miejską, a dla innych może być 35 km przez dzicz, lasy i śniegi, bo jeżdżą skrzyżowaniem pługa śnieżnego z amfibią 😉
No dobra znowu ja 🙂 Po długim przeglądaniu pensjonatów zastanawiam się nad: -McCoy's -Palamo -Cavaletto -Góra (ale niewiem czy miejsca są bo ogłoszenie znikło) -Jest również jakaś stajnia koło Ożarow Maz (chyba Ołtarzew) w granicach chyba 500zł
Interesuje mnie właśnie przedział cenowy podanych stajni max 600 (Palamo najdroższe bo 650zł). Zależy mi na dobrej opiece i żywieniu konia to przede wszystkim, na pastwiskach. Na drugim miejscu ale różnież ważnym stawiam też możliwość pracy z koniem (również w okresie jesienno zimowym /nie mówię o hali/).
Czy ktoś zna/stoi/stał w tych pensjonatach może polecić, odradzić?
-Góra (ale niewiem czy miejsca są bo ogłoszenie znikło)
Stajnia w Górze. Nie wiem, czy oferta jest nadal aktualna (zapytaj Famki). Stałam tam trzy miesiące. Bardzo fajni ludzie - pensjonariusze. Wiele rzeczy dało się wspólnie zorganizować. Niestety po drodze ujawniły się problemy z dzierżawcą (finansowe). Nie wiem, jak teraz to wygląda - czy nadal można wstawiać tam konie....
[quote author=kasiakatarzyna link=topic=46.msg1805468#msg1805468 date=1371554966] -Góra (ale niewiem czy miejsca są bo ogłoszenie znikło)
Stajnia w Górze. Nie wiem, czy oferta jest nadal aktualna (zapytaj Famki). Stałam tam trzy miesiące. Bardzo fajni ludzie - pensjonariusze. Wiele rzeczy dało się wspólnie zorganizować. Niestety po drodze ujawniły się problemy z dzierżawcą (finansowe). Nie wiem, jak teraz to wygląda - czy nadal można wstawiać tam konie.... [/quote]