Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

Masz katalog stajni, weź telefon i popytaj!!!

Ktoś Ci z dobrego serca podpowiada, a ty taka miła jesteś.... 😲
Przepraszam.

Tylko poprostu nie takie pytanie zadałam. Naprawde co do dojazdu moge się przesiadac, i to nie jest pierwszorzędna sprawa. Najważniejsze jest dobro i wygoda konia.
A co do katalogu to właśnie to robiłam, tylko albo się nie mogę dodzwonić, albo nie ma miejsc, więc pytam Was, bo macie w większości swoje konie i stoicie w wielu stajniach, więc szybciej macie szanse coś wiedzieć.

croopie jeszcze raz przepraszam.
scarlett, ależ tutaj wszyscy próbują ci pomóc, tylko nie wiemy gdzie szukasz stajni !! Mogę ci wskazać kilka miejsc gdzie są wolne boksy, które okażą się oddalone od twojego domu o 50 km !!! 😉
No wiem..

to niech na początku będą stajnie na połódniowy-wschód od Warszawy..
Czy ktoś aktualnie stoi z koniem w pensjonacie Duchnice? Pamiętam że wzbudzał kiedyś kontrowersje, ale na stronie wygląda zachęcająco. Jest ktoś taki kto stał tam lub dobrze zna?

Na żywo też wygląda przepięknie, niestety mnie mocno zniechęcił wywiad środowiskowy, który zgodnym chórem mówił, że właściciel jest mocno problematyczny.
Koniczka, uhm.. no właśnie... zastanawiałam się czy to nadal aktualny problem 😉
Ja tam niestety nie wierzę w cudowne przemiany ludzkie. A szkoda, bo stajnia naprawdę super, bliziutko i niedrogo. I z 10 albo i więcej wolnych boksów było jak oglądałam.

Odpowiadając na poprzedni post Humorek bardzo dobrze uczy głównie skoków a co do traktowania zwierząt nie wiem...

To jest aktualne? Ja jeździłam w Humorku z p. Pawłem, ale on już tam nie pracuje, a ja nie chciałam jeździć z właścicielem, więc zmieniłam stajnie. Wiem że sa nowi instruktorzy, ale nie wiem jak oni uczą. Ta informacja że dobrze jest nowa czy kiedyś tam dobrze uczyli?
Koniczka, efka, pytanie w zasadzie czy właściciel jest problematyczny bo tak, czy np jak się zbierze sensowna ekipa to właściciel to doceni.
Bo z tego jak z nim rozmawiałam wynikało, że trafiały się w tej stajni różne, również dziwne przypadki...

W każdym razie jest tam plac z bardzo fajnym podłożem, hala j.w., czworobok na trawie, 12 albo i więcej hektarów pastwisk... I to wszystko 14km od centrum warszawy... eh...
Anaa, chyba zaryzykuję przejechanie się tam jednak... bo nie da mi to spokoju.. szczególnie  że z Zielonek od kujki tam bardzo bliziutko...

rewelacyjni trenerzy, jeden z nich przyjeżdża 2 razy w tygodniu gdyż trenuje osoby do skoków, nie pamietam jak miał na nazwisko ,ale był mistrzem w skokach lub vice ale nie wiem na jaką skalę,

Krzysztof Aniołek 😉
Bardzo dobrze znam tą stajnie i trenera także jak ktoś ma jakieś pytania to zapraszam na priv. 🙂
Jeżeli chodzi o Humorek to oni a raczej ich jeźdźcy zajmują czołowe miejsca w zawodach powiatowych🙂
Koniczka, efka, pytanie w zasadzie czy właściciel jest problematyczny bo tak, czy np jak się zbierze sensowna ekipa to właściciel to doceni.
Bo z tego jak z nim rozmawiałam wynikało, że trafiały się w tej stajni różne, również dziwne przypadki...

W każdym razie jest tam plac z bardzo fajnym podłożem, hala j.w., czworobok na trawie, 12 albo i więcej hektarów pastwisk... I to wszystko 14km od centrum warszawy... eh...

tak tak  - bo najlepiej zwalić wszystko na "złych" pensjonariuszy  😉 - albo na "czarne owce" - uwielbiałam ten tekst  😎

Efka stajnia pod względem czystości , infrastruktury i bliskości wawy jest na PLUS ... cała reszta na MINUS
jeżeli nie będziesz osobą wymagającą, proszącą o jakieś pierdoły ( typu inne karmienie, witaminy, oddzilene wypuszczanie konia itp ) to super - stajnia jest idealna dla Ciebie  - ale nie daj boże jak będziesz prosić, dyskutować  --- to mogę Ci od razu powiedzieć, że właściciel bardzo szybko wpiszę Cię na listę  " czarnych owiec"  😀

ale pojedź i pogadaj i sama oceń  😉
zduśka, no ok, ale mówimy o usługach dodatkowo płatnych że i tak się ich się nie da wykonać (typu niestandardowe zachcianki, derki, wcierki i etc.) czy usługi w standardzie (w stylu koń dostaje tyle i tyle owsa i mniej nie da rady)?
zduśka, no ok, ale mówimy o usługach dodatkowo płatnych że i tak się ich się nie da wykonać (typu niestandardowe zachcianki, derki, wcierki i etc.) czy usługi w standardzie (w stylu koń dostaje tyle i tyle owsa i mniej nie da rady)?

ja walczyłam o podawanie mniejszej ilości owsa - i nie udało się  😉
zduśka, no tego się bałam właśnie 😉
zduśka, no ale karmi stajenny czy właściciel? nie ma czegoś takiego jak rozpiska na boksie? wszystkim lecą po równo "bo tak"? Czy miałaś wyjątkowy przypadek jakiś? 😉
Anaa
Wy to chyba macie "za dobrze" w B.
Ale dobrze, dobrze, mowcie glosno co uwazacie za standard to moze ta "choroba" sie rozprzestrzeni  😉
To fakt, Bajardówek rozpieszcza. Wszystko można załatwić, o wszystko można się dogadać i nie ma problemu. A teraz jeszcze nam halę przedłużają i stawiają kryty lonżownik 😅
a kysz !

a czy planuja wam w zwiazku z inwestycjami podwyzke ?  😀iabeł:
Zarzekają się, że nie.
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg1049213#msg1049213 date=1308724186]
Anaa
Wy to chyba macie "za dobrze" w B.
Ale dobrze, dobrze, mowcie glosno co uwazacie za standard to moze ta "choroba" sie rozprzestrzeni  😉
[/quote]

Oj miło by było gdyby standardami warszawskich stajni był standard B. 🙂
Potwierdzam wypowiedź użytkownika salim88, gdyż miałam możliwość poznania tej kobiety i sposób w jaki traktuje swoich gości, którzy do niej zawitają. Druga sprawa: mam do czynienia z końmi, które były u niej na pensjonacie i niby ,,pracowała z nimi''. W  tej chwili konie są wypłoszone, chude, boją się wszystkiego, gdy się do nich podchodzi kulą uszy, każdy ruch ręką typu: podpięcie uwiązu, czy szczotkowanie ujawniają lękiem. Staramy się im pomóc, aby mogły być dobrymi i świetnymi końmi po których widać zaufanie do człowieka. Dlatego nie polecałabym akurat do tej stajni wstawiać swoich ukochanym kopytnych przyjacieli, które pujdą na zmarnowanie...!!!

Czytam sobie wypowiedzi dotyczące stajni Horseland i nie mogę uwierzyć. Przecież to wszystko jakieś bzdury. Rok temu, przypadkiem przejeżdżając rowerem w pobliżu zajechałem zobaczyć, jak wygląda stajnia. I właśnie to jak wyglądały konie, w jakich warunkach stały i jak się nimi zajmowano przekonało mnie od pierwszego wejrzenia. Konie są zdrowe i zadbane. Mają przestrzeń i przewiewne stajnie. I są "normalne" pod siodłem. Zwiedziłem już wiele stajni od Bieszczad po Mazury. Jeżdżę w kawalerii, na rajdach i planach filmowych. I jak czytam takie wyssane z palca oszczerstwa to naprawdę wątpię w uczciwy osąd niektórych forumowiczów. Łatwo jest skryć się za nickiem i za pośrednictwem anonimowego internetu wylać swoje frustracje.
Ja w tej stajni zostaję i będę w miarę możliwości częstym gościem.
Możecie polecić jakieś dobre stajnie w Radomiu lub okolicach? Myślę raczej o takich na północ od Radomia powiedzmy do 50km.
Chętnie posłucham także jakich miejsc lepiej unikać
Zupełnie nie zgadzam się z wypowiedziami salim88. W Horselandzie jestem już ponad 2 lata. Trzymam tam w pensjonacie swojego konia. Warunki w tej stajni są świetne.! Właścicielka stajni ma ogromne pojęcie i doświadczenie o koniach. Wszystkie konie są codziennie wypuszczane na duże,zielone padoki. Mają stały dostęp do wody. A jeśli twierdzisz że konie tam są wychudzone i widać im żebra to proponuje udać się do okulisty. A tekst z prondem i biciem jest poprostu żenujący i śmieszny ! :-) hahaha.  I żeby pisać takie głupoty to trzeba być naprawdę chorym człowiekiem. 🤔wirek: Gorąco polecam stajnie Horseland. Jest tam świetna atmoswera i super wyszkolone konie przez właścicielke. !

I jeszcze chciałabym tylko dodać że nasze konie są tak wychudzone że ostatnio jeden biegł w wyścigach na Służewcu. 🙂 Był 8 na 13 koni. Więc naprawdę musiałbyć w słabej formie. ; ) Stajnia posiada 4 wielkie padoki, 3lonżowniki oraz przszkody. Są dwie stajnie. W jednej znajduje się solarium dla koni z którego można korzystać ale też nad stajnią są 4 pokoje,łazienka,świetlica oraz kuchnia. Dla dzieci jest duża trampolina oraz basen. Można wyporzyczać  wędki i łowić ryby w stawie. W każdą niedziele jeździmy w tereny do lasu. Nowa strona internetowa działa od niedawna,więc zdjęcia z tamtąd są z niedawna. : ) Zachęcam do odwiedzenia tej stajni.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] post pod postem - brak edycji
;p
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] nieregulaminowy post
czy ktoś wie coś więcej o horses.org.pl? ich strona internetowa wygląda zachęcająco, a jak to w praktyce?
czy powstała na miejscu jakiejś innej czy zupełnie od nowa?

🙂
Jestem ogromnie zadowolona ze stajni Horseland. Jeżdżę tam od 4 lat i z roku na rok stajnia co raz bardziej się rozwija. Ma wielkie zielone padoki, obecnie powstaje hala. Panuje tam bardzo miła atmosfera. Gdy tam przebywam, mogę odpocząć od codzienności i zapomnieć o problemach. Czas płynie szybko i zawsze szkoda mi odjeżdżać. Sam trzymałam tam konia. Mój trafił tam w strasznym stanie. Za nim ją kupiłam była głodzona i bita, widać było każdą kość. Właścicielka w niecały rok zmieniła ją nie do poznania. Dziś jestem właścicielką pięknej i szczęśliwej klaczy i to dzięki właścicielce Horselandu. Pod siodłem chodzi idealnie, nawet po długiej przerwie w treningu. Jestem bardzo zadowolona że oddałam ją w ręce właścicielki Horselandu. To była bardzo dobra decyzja i nie zmieniłabym jej gdybym miała możliwość jeszcze raz o tym zadecydować. Nie wiem jak można pisać takie głupie, wyssane z palca informacje. Nie widziałam tam żadnego wychudzonego konia, każdy jest w świetnej kondycji, pod sidłem chodzą bardzo dobrze. Zdecydowanie polecam stajnie HORSELAND!
łaaa... justynaa, Marlena - jak Wy się niemal jednocześnie zarejestrowałyście... 🙄
zduśka, no ale karmi stajenny czy właściciel? nie ma czegoś takiego jak rozpiska na boksie? wszystkim lecą po równo "bo tak"? Czy miałaś wyjątkowy przypadek jakiś? 😉

tutaj akurat problem był z właścicielem  😉 , który karmił konie według własnego "widzi mi się"  😁 .. a stajenny - no cóż bał się nawet konie prowadzić  😎 .... wiesz, ale może wszystko się zmieniło - ja piszę jak było kiedyś.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się