Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

głosujmy na Agmaję  😁  😎
Nasturcja-Renata, to nawet nie jest śmieszne 😉
no dobra. Należą mi się baty  🤬 za głupie pomysły  😡  😁
nie dosc ze szkolki, to jeszcze jest pare wyjatkowych shitow...
to sa tylko szkolki....

no tak, czlowiek mysli jedno pisze drugie co znaczy trzecie 🙂
to "przymorskie" powietrze mi szkodza
nic sie nie przejmuj.... zycie 🥂
Czy ktoś z re-voltowiczów bądź voltopirów trzyma w tej chwili konia w VenieSport? Byłam tam dość częstym gościem, ale bardzo dawno temu, interesują mnie wszelkie opinie.
Co to jest Akademia Kucania?? Nazwa mnie zabiła...
to wyszukaj "celownik tvp" ostatni odcinek
mi wyskakuje "by obejrzeć ten program należy wnieść opłatę techniczną. Opłata wynosi 12 złotych za dostęp na 30 dni lub 120 złotych za dostęp na rok."

o czym jest ten odcinek 'celownika'?
o to dziwne, bo mi się otwiera normalnie. Odcinek jest o podpaleniach w Dworku i działaniach policji i prokuratury w Mińsku Mazowieckim, które wydają się być wyjątkowo nieudaczne i nie mające na celu odnalezienia sprawcy, mimo, że został wskazany przez stajennych
szam, jakaś szkółka w Dawidach, mijałam długo tablicę ale nie wiem co to.
Mo B., a Dramka przypadkiem w venie nie stoi?
kujka no właśnie miałam pisać, że Dramka stoi w Venie  😉
Ja tez stoje w Venie 😉
Co to jest Akademia Kucania?? Nazwa mnie zabiła...

Mnie się wydaje że chyba wiem gdzie to . Niedawno coś takiego powstało niedaleko całkiem Podolszyna . Kojarzę znaczek i nazwę - jak będę jechać do stajni to sprawdzę czy to to .
Burza czyli to co i ja widziałam  😉
Jak jest jeśli chodzi o padokowanie? Jest teraz trawa? Czy zmiany derek/zakładanie ciapatek na noc jest możliwe? Jak wygląda teraz dojazd bez samochodu?
Sa padoki z trawa tam wychodzi stado koni,lub sama mozesz pojsc pasc konia.
Ja dogaduje sie ze stajennym i zmienial derki bez klopotu,ale to nie wchodzi w cene pensjonatu.
A dojazd bez samochodu: dojezdzasz do petli autobusowej na osiedlu mlodych i idziesz piechotka ok.40min wzdluz lasu do stajni. Bezposredniego autobusowego polaczenia ze stajnia nie ma.
Forta dzięki! możliwe, ze u mnie taka informacja wyskakuje ze względu na angielskie IP 😉
Edytka, ze strony: Przez ostatnie pół roku w jednym z klubów jeździeckich pod Warszawą doszło aż do czterech podpaleń. Poparzeni zostali pracownicy stadniny, a także konie.
Dziewczyny, nie bardzo wiedziałam w jaki wątek to wrzucić: poszukuję namiarów na sensownego trenera skokowego który by dojeżdżał do nas do Dobrzyńca. Czy u siebie w stajni macie, możecie polecić kogoś sensownego i mobilnego?

Zależy mi, żeby to był dobry szkoleniowiec, nie musi mieć "papirka", mile widziany jakiś doświadczony zawodnik. No i gotów dojeżdżać na nasz prywatny koniec świata 😉

Macie jakieś pomysły (i namiary)?  :kwiatek:
słuchajcie a ja z innej beczki... wiecie może, co się stało ze stajnią w Łosiu ? ( ul. Prażmowska 4 ) .
pytam z ciekawości - bo znajoma kiedyś stała tam z koniem  .. pojechałam w odwiedziny  - a tam stajnia zamknięta na 4 spusty  🤔
zduśka, ale Łosiem p. Ziemskich czy Agrofarmą czy czym?
Jeśli JKS Łoś to przeniesiony
http://jkslos.prv.pl/
hmm .. dobre pytanie  😀
jest to ta stajnia po lewej tronie - przy ulicy widać metalowe ogrodzenia padoków ...
ciekawe czemu została zamknięta  🤔
zduśka, nie zamknięta, przeniesiona. Patrz link wyżej 😉
Stajnia jako nieruchomość od zawsze była dzierżawiona. W pewnym momencie dzierżawca zapragnął sprzedać teren, poza tym stan budynków, instalacji itd był bardzo marny, a na cudzym terenie nikomu się nie opłacało inwestować.
Jesteśmy nadal w Łosiu- w innym miejscu, pod samym lasem.
😅 Super wiadomość złapali podpalacza z Dworku!!!! 💃 Nareszcie!!!
o Majeczka super! wiesz coś więcej?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się