Forum konie »

Daw-Mag

Kahlan nie robią już faktycznie wersji standard, sklepy już jakiś czas temu dostały informację o wycofaniu tej skóry z produkcji.
Mam pytanie. W czym przywożą Daw-Magi?? Mają jakieś pudełka czy coś???
Mi kurier przywiózł w pudle, a siodło było w pokrowcu.
Ja też dostałam w pudle i pokrowcu. Czekałam równe 8 tygodni, ale to było jakieś 2 lata temu.
Kahlan, może cię pocieszy fakt, że nie tylko w Daw-Magu się czeka, ja na Prestige'a czekałam ok.13-14 tygodni 😉
czyli moje 9 to jeszcze nie taka tragedia  😁 dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. choć oczekiwanie jest dla mnie mordęgą...
a dopłacałyście coś za pokrowiec czy po prostu dają w cenie siodła??
W cenie jest pokrowiec 😉
fajnie dzięki 🙂
Dziewczyny jak to jest.... jak kupuje nowe siodło z Daw Maga to w cenie mam dopasowanie? Czy jak to jest? Czy muszę sama kogoś szukać i im przesłać wymiary żeby mi takie siodło zrobili???czy w ogóle dostane siodło i mam się modlić żeby pasowało?:P
musisz napisać 2 podstawowe info, tj. wielkość siedziska i rozstaw łęku. A jak chcesz coś ekstra, np. bardziej dopchane tylne poduszki to dodatkowo musisz napisać. Są gdzieś szablony łęków z Daw-Maga- ja chyba pożyczałam ze sklepu amigo w Krakowie, ale może gdzieś indziej też będę mieli.
Ja dzisiaj moje wysłałam do zwężenie i czekam z utęsknieniem... 🙄
Czy ktoś miał "problem", że szwy na tybince, te łączące tybinkę z poduszką kolanową obcierały nogę? Konkretnie - robiły się siniaki/plamy po wewnętrznej stronie kolana?
Moje nareszcie doszło  😅

mam pytanie do właścicieli siodeł w kolorze London.. Czy kolor się "spiera"??? brudzi czy to siodło po jakimś czasie wygląda w miare dobrze???
Widzę codziennie Daw-maga w kolorze london już od długiego czasu i wygląda bardzo dobrze. Pusliska również, jak na ten kolor to super się trzymają.
Atea, super, wygląda rewelacyjnie! Jeździłaś już?  😎
Ja wciąż odliczam dni....
Kahlan Jeździłam! Na koniu leży świetnie, ja mam trochę roboty bo tybinki na razie są sztywne i odstają, więc trzeba się napracować, żeby łydka pozostała przyłożona. Najważniejsze, że dobrze leży na koniu!

Atea, świetnie to siodło wygląda 🙂
ach.... u mnie jeszcze ze dwa tygodnie pewnie.... a co, zadzwonię, zapytam. :P
wiadomo, że musi się uleżeć pod tyłkiem, ale grzbiet konia najważniejszy. 🙂
co to za model? też GP?
Livia Dziękuję, cieszę się 🙂 Po raz pierwszy jeżdżę w nowym siodle  😁
Kahlan GP 🙂
dzwoniłam. bardzo miła odpowiedź. "czekaj, a w końcu będzie." zero, nawet przybliżonej daty, a zamówienie złożone 11.04. :/
Czas oczekiwania w Daw-Magu aktualnie 6-8 tygodni, więc jeszcze trochę czasu mają 😉 A dzwoniłaś do sklepu, czy bezpośrednio do nich?
no niby mają... ale dłuży się to kosmicznie, a z koniem nie jestem w stanie pracować tak jak by się chciało. 🙁

sklep dzwonił w moim imieniu i w mojej sprawie, bo ja się dobić do nich nie mogę. ale sklep bardzo w porządku, dbający o moją sprawę i nietypowego konia. 😉
a moje siodło od nich ma już rok i dalej niemiłosiernie farbuje mi bryczesy. większość nadaje się już do wyrzucenia, bo niestety na kolanach zostały brunatne ślady... też tak macie z brązami?
katka,  🤔 ja mam brązowego DM  od ponad roku i trochę zafarbowało mi biały lej jak jechałam zawody w deszczu, ale wszystko się sprało.
katka moje brązowe siodło mam jakieś półtora miesiąca. Przed zawodami smaruję je konkretną warstwą, ale jedyne co to lekko zabrudziły mi bryczesy. Tak lekko, że na drugi dzień mogę pojechać w tych samych i niezbyt widać, że dzień wcześniej miałam je na sobie. Moje siodło brudzi mi bryczesy dużo mniej niż czarne, do tego niekoniecznie smarowane.
mam pytanie... jak kupuje siodło z daw maga to mam dopasowywanie w cenie? Czy trzeba dodatkowo za to zapłacić??
kalaarepa, zależy co masz na myśli pisząc dopasowywanie. 😉 nie jest to saddle fitter, ale tak owszem - przyjedzie Pani z miarką i wymierzy Ci jaki łęk na Twojego konika. i nic za to nie płacisz 😉
musiałabym swoje odesłać ale ciężko o to w sezonie... u mnie po praniu nie schodzi niestety
czy na przeróbkę siodła (zwężenie łęku) też się tyle czeka?? już mam dosyć lonżowania!!  😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się