Mam pytanie czy Daw-mag faktycznie nie wymienia łeków?Napisalam do nich ale nie dostalam odpowiedzia, a kolezanka wspominala ze nie chce wymieniac moga tylko poszezyc o jeden rozmiar a ja potrzebuje zmienic M na jeszcze rozmiar wiesze od XL (czyli z 29 na 35-36).Czy wogole ktos jest w stanie mi to zrobic?
Tez nie bylam pewna i sie juz zalamalam bo kurde czy ja mam tylko takiego plaskiego, szerokiego konia 🤔 Ale na to pytanie mi odpisali i zrozumialam ze tak ze moga mi to poszezyc ale juz o wymianie nic nie napisali. A czy moze kojarzysz czy ktos moglby mi to zrobic ? nie wiem Siodlarz,Pleszew, HBC ?
Do daw maga najlepiej dzwonić, ba na maile odpisują barrrrrdzo długo. Z tego co wiem to nie będą w stanie poszerzyć łęku o więcej niż rozmiar, możesz natomiast poprosić o wymianę terlicy tylko, że to kosztuje ponad 400 zł.
Ja właśnie dostałam swoje siodło po dopchaniu i wymianie przystuł w Daw-magu i jestem mega zadowolona. Siodło dopasowywane przez telefon a udało im się super zrobić, a nie było to ich siodło. W końcu mam siodło które dobrze leży.
? Wybacz ale nie rozumiem. 😉 Po prostu chcę się dowiedzieć czy w tych siodłach możliwe są zmiany rozstawu łęku, a że nigdy nie miałam z tą marką do czynienia więc.. pytam, 😉
Nie wiecie może czy powycierane i od farbowane tybinki będą uznawane przy reklamacji? Siodło roczne, w sumie używane niedużo (razem może z 3 miesiące), regularnie konserwowane. Puśliska miałam stubbena. Gwarancja na skórę niby dwa lata. Ogólnie gdyby tylko tybinki się tak wycierały, to bym olała, ale na dole tybinki puściła farba 😵 No i skóra na siedzisku przy szwach też zaczyna się powoli przecierać.
Mam możliwość kupna takiego siodła jak jest na fotce (fotka zapożyczona z internetu) niestety lepszej nie znalazlam Znalazło mi to pod kategorią Daw-Mag Millenium, ale nie jestem pewna czy to napewno Millenium
Cena za jaką moge kupić to 1500 zł Drogo czy nie? No i jeśli je rozpoznajecie to jaki to jest model to bardzo proszę o podanie
Mam Grand Prixa, tyle, że siodło jest dla mnie za małe, nie długosć siedziska, a tybinka i poduszka kolanowa są jakby za małe, mam niecały 170 wzrostu, a siodło było robione na osobę ok.160cm. Czy da się coś z tym zrobić, Daw mag mi doszyje(?) jakby poduszki?
gum mam ten sam problem ,siodlo szyte na nizsza osobe ja kupilam i jestem 2 wlascicielka. Ale ja narzie nie wymieniam bo mi w nim wygodnie chodz jest za male.Dowiadywalam sie u daw-maga i dostalam odpowiedz ze owszem ale musze wtedy wymienic cale tybinki i ewentualnie dopchac poduchy bo cos sie moze z nimi dziac podczas przeszycia a koszt to sporo kasy,mialabys spokojnie 2 siodlo z nieco nizszej pulki 🙄
a ja wlasnei szukam takiego na osobe ok 160 , z siedziskiem 17. ktokolwiek widzial ktokolwiek wie... prosze o info 😉
a zeby nie tylko o poszukiwaniach - to kurde... dostalam juz szmat czasu temu od dobrej formułowej duszy krzywiki do mierzenia. i .... i nie umiem się nimi posługiwać ;/ pasuje i l i xl ...no nie mam pojecia gdzie dokladnie przylozyc i czy ma być tak, że dotyka on do klebu czy ma być np 2 palce odstepu jak w siodle? i czy "na wcisk czy bardzo delikatnie? lezec na ... na mięsniach przy klebie? ma moż ektoś jakiś obrazek pogledowy jak mierzyć? instrukcje? 😡
horse_art z tego co mi ktos tam tłumaczył, to te krzywiki powinny leżeć w miejscu, gdzie układają się widełki terlicy. No i na pewno nie mogą przylegać od góry do kłębu. Powiem tak-ja miałam huberta M, krzywik M pasował, ale siodło było za wąskie (no bo przecież dochodzą poduiszki 🤔 )
palemka, z tego co mi wytłumaczono, to właśnie mają przylegać krzywiki 😉 bo ta dolna linia krzywika ma leżeć i stykać się ze skórą, bo jego grubość to właśnie przerwa na poduszki i "dziura" żeby siodło nie leżało na kłębie 😉 jeśli nie będzie przylegać całość tej dziury od dołu, to łęk będzie za wąski(kładąć krzywik jest dziura pomiędzy jego dolną linią a kłębem), bo mają okresloną szerokość / grubość żeby właśnie to była przerwa na łęk, i jak wezmiemy za mały to wtedy ta dziura będzie jeszcze większa (przerwa miedzy dołem krzywika a kłebem+grubość krzywika) przez co siodło węższe.
horse_art, mnie w DW powiedziano, że krzywik mam tam dać, gdzie ma leżeć przedni łęk, nie mozna go wciskać, ma luzno przylegać, ale trzeba zerknąć z dwóch stron, żeby widełki nie były rozkraczone bardziej niż koń 😉