Forum konie »

Daw-Mag

No,a koleżanka miała te najzwyklejsze puśliska,bez taśmy,kupiła je od jednej dziewczyny z resztą forumowej,a nie wiadomo co z nimi zrobiła,że po paru jazdach od tak sobie pękły...  🤔 Co do produktów Daw-Maga ogólnie to ze wszystkich ja osobiście jestem jak najbardziej zadowolona.Nigdy się nie zawiodłam. Z tej firmy w najwyższym stopniu preferuje siodła,popręgi i ogłowia 💘
Ja ponowię swoje pytanie o Vicky. 😡 Siedział ktoś w tej skokówce, jakie wrażenia?
No,a koleżanka miała te najzwyklejsze puśliska,bez taśmy,kupiła je od jednej dziewczyny z resztą forumowej,

To chyba nie miała pewności, że to rzeczywiście puśliska Daw- Mag. Nie kojarzę, żeby był jakiś znaczek firmowy na nich  🙄
Poza tym używamy od wielu lat "zwykłych" puślisk D-M, i zachowują się normalnie - jak to skóra- wyciągają się i owszem, natomiast nigdy nic nie pękło.  😲 Oczywiście konserwujemy sprzęt regularnie, ale użytkujemy dość intensywnie  😉

Puśliska D-M z taśmą - moim zdaniem niczym nie ustępują tym z "P". O pardon, nie maja znaczka na końcówce  😉
Jakie siodło skokowe Daw-Maga polecacie .?
Może i nie miała pewności,była tylko zdana na uczciwość sprzedającej,mimo wszystko to osoba nienaganna więc nie widzę ku temu powodów,aby miała czelność fałszywie sprzedać te puśliska z nieprawidłową informacją ich dotyczącą  🙄 .Tak jak pisałam,nie mam pojęcia jak to się mogło stać,ale się stało po prostu urwały się przy skoku i już-finał. Może to jedna taka rzecz nie zbyt dobrze wyprodukowana,może wcześniej coś z nimi było nie tak,opcji jest wiele nie mnie jednak zakupiła po paru miesiącach również puśliska Daw-Maga i trzymają się ok😉
horselover a może po prostu koleżanka natrafiła na jakis felerny egzemplarz- wszak takie też bywaja? z moich obserwacji wynika, że pusliska daw-magu zarowno obszywane jak i nie, sprawuja sie fajnie.
PauliSiianka, najbardziej zachwalane jest chyba grand prix, ale to zalezy też od ciebie, a raczej twojego tyłka. ja rowniez naleze do rzeszy fanów gp, przyznaje sie bez bicia  🙂
Pewnie,że tak mogło być. Nie wnikam,bo to nie moja sprawa i nie moje puśliska,ja cenię sobie tą firmą i jej wyroby😉
furmanka bardzo dziękuje za zdjęcia  :kwiatek: Czy istniałaby jakakolwiek możliwość, żebyś pstryknęła też na koniu, dla którego było ono zamawiane? To nic pilnego, ale dało by mi pewien ogląd sytuacji. Bardzo podobają mi się jego poduszki/panele i chciałabym to jeszcze zobaczyć na koniu, zanim się "nakręcę" 😉

Będę wdzięczna i postaram się kiedyś zrewanżować  :kwiatek:
furmanka, ja rowniez dziekuje  :kwiatek:
to jest 17? jesli tak, to bylabym bardzo wdzieczna, gdybys napisala, jakie wypada to 17. duze, male, czy przecietne  😉 bo nie wiem, czy z mattesem pod takie siodlo celowac w M, czy L, bo pod grand prixa 17 kupiłam M i idealnie pasuje. ale bardziej przymierzam sie ku L, bo ujezdzeniowki sa inaczej zbudowane i zajmuja troche wiecej miejsca wzdluz moim zdaniem  🙂
Sierra, daw mag ma kogoś, kto przyjeżdża do konia i dopasowuje siodło?
Ponoć ma. Gdy z nimi rozmawiałam (ale jeszcze za czasów, kiedy zamawiałam GP) powiedzieli, że w razie czego "pokierują" mnie do osoby kompetentnej. Akurat GP zamówiłam sama i na własną odpowiedzialność (wysłali mi szablony łęków a ja im odesłałam krzywik) ale przy takiej kwocie pewnie już się nie zdecyduje na samowole mierzeniową 😉

edit: z tym, że wolałabym uniknąć p.Sebastiana (jak np. forumowa Koniczka), gdyż jest koszmarnie nie terminowy i ciężko z nim o kontakt.
edit: z tym, że wolałabym uniknąć p.Sebastiana (jak np. forumowa Koniczka), gdyż jest koszmarnie nie terminowy i ciężko z nim o kontakt.

Mądra decyzja 😀 A ile stresów mniej 😀  🏇
Ja ponowię swoje pytanie o Vicky. 😡 Siedział ktoś w tej skokówce, jakie wrażenia?

Jak moja pupa nie znosi Daw-Mag-ów tak to siodełko mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło - było wygodne i mnie nie obtarło. Dla mnie - 160 cm wzrostu - tybinki idealne wielkością, nareszcie klocki za łydką w dobrym miejscu a nie wymuszajace dosiad fotelowy, no i nie są duze jak dla mnie.
W sumie fajne siodełko  😉
MajaK i Adam dzięki wielkie. :kwiatek:
Sierra, proszę bardzo 🙂. Będzie tylko problem ze zdjęciami  siodła na koniu, dla którego było pasowane, ponieważ  😡  obecnie przypomina swym kształtem wielką banię ( 10 miesiąc ciąży ) i obawiam się, że niewiele by było pożytku z takich zdjęć.  Mam w galerii kilka zdjęć siodła na koniu, ale w pełnym "rynsztunku" z czaprakiem i podkładką. (Albumy: Deysy - szary czaprak, oraz Pyś fot. Katarzyna G.) Niewiele tam w sumie zobaczysz. 🙄

Galeria, 17 jest raczej  "standardowa" - ALE,  miałam problem z podkładką z Hippici , bo była za mała. Mattesa nie miałam nigdy, więc .... 🙄. Wydaje  mi się, że przez te wydatne poduchy paneli pod tylnym łękiem trzeba brać większą podkładkę.  Mogę zmierzyć długość od przedniego łęku do końca tychże poduch...
furmanka bede dzwieczna  :kwiatek:
Super pasuje Daw Magi Maciej Łągiewka, absolutnie i zawsze polecam 🙂
Pana Sebastiana nigdy więcej! I jak ktoś ceni sobie swój spokój to nawet go nie rozważać.
Burza, w razie czego jesteś w stanie zdobyć do niego bezpośredni namiar? 😉
Sierra, mam i już wysyłam 🙂
Pana Sebastiana nigdy więcej! I jak ktoś ceni sobie swój spokój to nawet go nie rozważać.

A skąd on jest?
Z pomorza, a dokladniej z Wejherowa 😉
Jak wypada cenowo Hubert zamawiany bezpośrednio w Daw-Magu?
Tak samo wypada, jak kupowany u przedstawiciela.
Cena detaliczna jest wszędzie taka sama, chyba, że ktoś Ci da rabat🙂
Prosto od Daw-Maga nie da się kupić, ja ostatnio próbowałam i odesłali mnie do sklepu.
Ciekawa jestem, ile będę czekać...
Czy jakiś posiadacz Vicky mógłby zmierzyć mi długość tybinki od zamka?
I tak samo wielkość siedziska- w sensie długość?
Czy te siodła są gdzieś dostępne w sensie testery?
Ma ktoś może sprzęt daw maga w kolorze london ??
I mógłby się pochwalić fotkami i opiniami ;]
4 strona tego wątku.
chciałam się zaopatrzyć w GP , tak tu i tam czytam, słucham, każdy (może prawie) zachwycony....
tylko w takim razie jeśli to takie super siodła, są robione na miarę często, można je przerabiać itd... - to czemu jest tyle "praktycznie nowych" na rynku wtórnym ? jeżdżone kilka tygodni czy miesięcy....
przecież jeśli kupuje się nowe siodło, szczególnie z możliwościa mierzenia, pasowania ... to czemu tak szybko się ich ludzie pozbywają? np ja jak mam dobre siodło - to latami, aż przestanie na konie pasować, pojawi się nowa koncepcja czy się rozpadnie ..., fakt, przerobiłam dużo siodeł na swojego młodego, ale kupowałam używki wiedząc ze ich kilka "przerobie" bo i on sie bardzo rozbudował i siodła kupowane rok temu (czyli przed powrotem do formy i zdrowia, zajeżdżeniem) teraz kompletnie by nie pasowały.
ale nie rozumiem jak można kupić na "stabilnego" konia- i to nowe i zaraz (bo to nawet nie rok najczęściej)je sprzedawać skoro jest super... no coś musi być z nimi nie tak...
nei widać zagranicznych sprzedawanych tak szybko...
(dodam że jeszcze nie siedziałam w GP, ani chyba w żadnym DM, z polskich miałam tylko jakieś nn ktore bylo super i pleszewskie okropnie mi nie pasujące i drugie idealne ale za wąskie na mojego bo bym capneła odrazu hehe ) - więc nie znam ich specyfiki - właśnie może sa specyficzne i te kilkutygodniowe to własnie efekt zachwytu internetowego jak u mnie? że bez mierzenia ktoś kupuje i okazuje się że nei pasuje ani do jeźdźca ani do konia bo jakoś "specyficzne"?)
horse_art  to nie kwestia, że z siodłami jest coś nie tak 😉 może po prostu komuś zmieniła się koncepcja kolorystyczna 🤣 albo DM okazał się za mało lanserski 😉 a tak bez żartów mam wrażenie, że czasem są one kupowane ot tak o bez mierzenia i pasowania na konkretnego konia. Po czym pojeździ się chwile w tym siodle i nie pasuje, albo zmieni się konia i nie pasuje, albo dostanie się "lepsze" siodło i to się puszcza w świat nie wiem powodów może być dużo.
Ja mam DM grand prix exclusive i kocham to siodło bardzo. Nie oddam za nic do póki samo nie "umrze"😉 Skóra jest rewelacyjna, trzyma w skoku tyle ile potrzebuje, nie usadza fotelowo. Zawsze go biorę w teren, a rajdówka wisi w pace i się kurzy bo... no własnie bo się przesiadać nie chce. Dużo siodeł miałam pod tyłkiem, tych dobrych znanych firm także i skóra w daw magu jest dla mnie "przyjemniejsza" niż w Prestige np.
Ogólnie jest super wykonane i bardzo starannie. No może tylko Devoucoux był lepszy w mojej opinii, ale to zupełnie nie ten przedział cenowy 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się