szmatoholictwo to choroba 🤔wirek: ale prędzej czy później i tak je nabędę, więc chciałam trochę podsumować.
Stare posty, więc może ktoś w międzyczasie nabył jeszcze jakieś kaloszki z futerkiem?
kaloszki Eskadrona (180zł)
używałam tylko na zawody - masakra, zeszmaciły się w oczach. A tak mi się marzył Eskadronkowy komplet... wygląda dokładnie tak jak wyglądac powinien, ale umarł w oczach.

kaloszki Kavalkade (160zł)
[quote author=KuCuNiO link=topic=457.msg155943#msg155943 date=1232891040]
Kurcze szkoda.. a może są jakieś innej firmy, lepsze z futrem?
moim zdaniem - kavalkade 🙂
tak wyglądają:

[/quote]
[quote author=Precelek link=topic=30.msg255758#msg255758 date=1242662643]
myślę, że nie przeszkadzają dużo bardziej niż ochraniacze z futrem medycznym 😉
szukam kaloszków które nie obetrą mojego zwierza, te wyglądają fajnie, ale boję się że z jakością średnio, więc mam nadzieję że wypowie się jakiś ich użytkownik 😉
ja ich nie uzywam, ale kilkoro znajomych ze stajni je ma - jakośc moze nie powala na kolana, ale mimo wszystko - nie rozwalają sie ani po pierwszej ani po 10 jezdzie 😉
nie ma co cudów oczekiwac - jakosc adekwatna do ceny 😉
co do obcierania. ja mam mieszane uczucia - uzywałam kaloszy z futrem i to futro strasznie trzyma piasek, zwlaszcza jesli jest wilgotny. czyms takim wbrew pozorom łatwiej obetrzeć niż zwykłymi kaloszami.
tutaj ładnie widac jak wyglądały kalosze z tylnych nóg w połowie jazdy 😉

na fotce akurat kalosze kavalkade z blokadą przekręcania się - nie obtarły mi nigdy konia i nie mogę na nie narzekać, ale czyszczenie tylnych kaloszy to była udręka. bo zapiaszczone bałam sie zakładac - właśnie zeby nie obtarły...
[/quote]
kaloszki Mustang (45zł)
polecam z futerkowych rowniez te z Mustanga, cena atrakcyjna(45zlpara) wytrzymuja juz 5mies przy koniu który kopie sie tyłem,uzytkowane w terenie podczas skoków i jazd

mowa była jeszcze o kaloszkach KenTaur (97zł), ale ostatecznie nikt ich nie miał.
No i znalazłam na allegro takie, no name:
http://www.allegro.pl/item807407111_kaloszki_skr_neopr_obszyte_naturalnym_futrem.html[img]
http://photos03.allegroimg.pl/photos/400x300/807/40/71/807407111[/img]