Forum konie »

kaloszki dla konia

A czy ktoś ma Mustangi w rozmiarze S i mógłby mi zmierzyć obwód? Ładnie proszę.  :kwiatek:

Ponawiam pytanie, bo nie doczekałam się odpowiedzi.
Czy wszystkie eko-skórkowe kalosze są takie delikatne? Możecie mi polecić jakąs tańszą,ale wytrzymałą firmę?

Ja mogę polecić Ci właśnie eko skórowe horze moje mają ok. 2lat. Fakt że nie były zakładane dzień w dzień ale powiedzmy że co drugi na jazde. Nigdzie się nie porobiły dziury, jedynie co to (z mojej winy) puścił szef przy logo bo miałam strasznie twardą szczotke czyszcząc je.  Śpieszyłam się i po prostu go ''wyrwałam'' ale jak na 2lata używania są na prawde w nie złym stanie. Z czystym sumieniem mogę polecić za takie pieniądze  😉
_megi_ dzięki za opinię  :kwiatek:
Właśnie słyszałam,że Kentaury małe wychodzą strasznie... więc nie wiem czy brać to s czy może jednak m
ekuss, szkoda, że wczoraj nie pisałaś, bo mogłam Mki pomierzyć. Napisz jutro do sklepu sklep-skoczek.pl i poproś o ich zmierzenie (jutro powinna dojść do nich paczka z tymi kaloszkami, które mi nie pasowały 😉) Są b. mili i powinni szybko Ci pomóc.
Ja już na poprzedniej stronie dałam wymiary dla M i wydaje mi się,że mogą być za duże :/ Frigg ma bardzo małe kopytka-nawet jak na islanda
ekuss, ale tam napisałaś, że 27cm mają u góry, a ja Ci napisałam, że na pewno nie, bo je mierzyłam na mojego konia, który ma pęcinę 23,5-24cm a te Mki się nie dopięły!
Chyba jednak wezmę Ski,bo mój koń to kurdupel...
Mi się też wydaje, że Ski powinny być dla Frigg dobre (mój raczej spory, 170😉)
Nie znam się totalnie na rozmiarówkach kaloszków, ale zamawiam właśnie Yorki Protego, mam konia 158cm, zamawiać S czy M?
Mgła,ja tez mam konia 158cm. i kupuje na swoja rozmiar cob,więc myśle ze S.,ale one beda takie na styk
Ok dziękuję😉
Mgła, mój ok 160 chodzi w kaloszkach M/L i w zasadzie raczej L, teraz nawet mam dla niego XL (potrzebowałam trochę za dużych).
Zamówiłam Mkę, mam nadzieję, że będą dobre 😉
L na pewno bylyby za duze,zalezy jakie ma nogi i kopyta
Nie no pewnie, ale kaloszki S to na kucykowe kopytka są 😉 koleżanki kucka D grupowa nosi Horze S, a kopytka ma malusieńkie 😉
Dlatego napisalam,ze beda na styk,
hmm, ale dlaczego wy dobieracie kalosze na podstawie wzrostu konia?  🤔
przeciez to zalezy od obwodu peciny i rozmiaru kopyta. ze wzrostem to ma tyle wspolnego, ze kucyki raaaczej beda mialy mniejsze kopytka.
Pare postów wyzej napisałam ze zalezy od kopyt i nóg,w sensie obwodu penciny.
hmm, ale dlaczego wy dobieracie kalosze na podstawie wzrostu konia?  🤔
przeciez to zalezy od obwodu peciny i rozmiaru kopyta. ze wzrostem to ma tyle wspolnego, ze kucyki raaaczej beda mialy mniejsze kopytka.

Dokładnie  😉 Mam 2 konia 164cm i jeden ochraniacze "L" drugi "M"
Dramka, chyba 2 konie  😉
Moja kobyła wredna po wczorajszym brykaniu po łąkach uszkodziła sobie koronkę - teraz ma areszt boksowy ale za 10 dni nie ma zmiłuj sie wezme ja do roboty.
Jednak zanim zacznę jeździć muszę coś wymyślić aby nie dostawały się do rany piach i inne świństwa - pomyślałam o kaloszkach ale one chyba raczej dużo w tym temacie nie zdziałają. Nie mam doświadczenia z kaloszami bo nigdy ich nieużywałam. Czy warto jednak któreś kupić czy strata pieniędzy w naszym przypadku
Dzisiaj do nas doszły kaloszki ^^ Tak na oko będą dobre,ale zobaczymy w czwartek 😀

a ja znowu będę monotematyczna, bo wypowiem się o użytkowaniu kaloszków Schockemohle pokrytych niby eko skórą 🙂

otóż,  starszy, podkuty na przody koń chodzi w nich miesiąc codziennie na padok. Myślałam, że pewno padną trupem na dniach, bo to łajza, o swoje nogi własne się na betonowym korytarzu w stajni potrafi potknąć, no i kalosz raczej z tych cieńszych i bardziej delikatnych, nie sztywny. A tu niespodzianka. Póki co rzepy super, kalosze po wypraniu jak nowe, nawet się jeszcze brzegi nie obsiepały 😀 Z czystym sumieniem polecam. Tylko że duże wypadają...
Szukam kaloszków w kolorze białym.  Chciałabym takie pokryte niby skórą. Przeglądam różne strony i nie wiem.
Najbardziej podobają mi się te kapcie dody z mustanga. Mam takie czarne i jestem zadowolona.
Co jeszcze możecie polecić?
Te euroridinga chyba się nie sprawdziły ? Chyba Forta o tym pisała.
ash, Mustangów mam całe stado, bardzo polecę. Odradzę Woof Weary - trzymać się z daleka, bo to badziew jakich mało.
Z takich aka skórkowych są jeszcze BRy:
http://animalia.pl/produkt,25146,512,br-kalosze-pro-max-biale.html

Ja sobie do kompletu dobrałam do ochraniaczy kaloszki szampańskie. Jeszcze nie zdążyłam rozpakować, ale wykonane są o wiele ładniej niż Mustangi.
mi futrzane kapcie Dody umarły dość szynko- z nie futrzanych od roku katuje kalosze z Decathlonu i jestem mega zadowolona - ino białych nie ma 🙁
czy XL york są takie same jak horze?
nie mogę znaleźć tabelki z rozmiarówką yorków 🤔
Nie wiem jak XL-e, ale mój koń nosił Horze S  a York Protego M i jeszcze mogłyby być większe (a z pewnością nogi i kopyta AŻ TAK mu się nie rozrosły).
U mnie było podobnie jak u halo: mój  folblut nosil Horze S, a York Protego rozm M były mocno na styk. Zresztą wydaje mi się, że rozmiarówka Yorka, jeżeli chodzi o sprzęt dla konia, jest trochę zawyżona.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się