oja. jestem na minus 127 🤔 🤔wirek: wieśniak ze mnie 😡 uważam, że lansiarskie, przyciemniane okularki używane również wieczorami i zimą też powinny się liczyć (chociaż +35)
iziak, nie masz racji - to obrzydliwie racjonalne. -35, na pewno. Ale +100 za piasek "piaskowy", który takowe wymusza. Za to za przeciwsłoneczne na hali... no, ile proponujecie?
Mam takie jedno zdjęcie,które idealnie oddawałoby istotę lansiarstwa 😵 Ale się wstydzę dodać 😁 A jeśli mowa o punktach to ja też dodam jedno (z własnego doświadczenia niestety 😁 ) +200 pkt za mp3 i słuchawki w uszach,najlepiej na tyle głośno,żeby nie słyszeć niczego dookoła!
no ale ze za kazda kazda derke mam sobie dodawac?? to ja musze w wage zainwestowac, pojecia nie mam ile waza!!!!!! 😵 to ja mam z 600 pkt na plus w takim razie! 😡
Kurcze, ja jeszcze ikogo na hali nie widzałam w przeciwsłonecznych... Nie dość żę zzadupia jestem to widać jeszcze ani razu nie byłam w lansiarskiej stajni 🙁
Wiązanie konia na środku korytarz i dopiero przynoszenie sprzętu + 30 Wiązanie konia na środku korytarza i zostawienie go tam bez opieki (bo trzeba iść do kibla albo na fajkę) + 100!
Głośne darcie ryja na konia po nieudanym skoku, zagalopowaniu (wpisz co chcesz) i kopanie go +600! Zjeżdżanie komuś ze ściany na ostania chwilę + 40
z ostrzeżeniem "uwaga" wydanym gdy się jest już nad przeszkodą: +50 bez ostrzeżenia: +100 bez ostrzeżenia i wydarciem się na osobę na ktorą się własnie naskoczyło: +150
ok, ok niech będą przyciemniane okulary w hali 😀 ale co do mp3 sie nie zgadzam.... to jest zbyt "upokarzające" posiadanie tak tandetnego sprzętu.... trzeba mieć iPod'a ! 😁 wtedy jest szczyt LANSU.
ZAWSZE komentować zdjęcia krytycznie i zawsze tak samo: "koń zwalony na przedzie, zaciągnięty na pysku z rozwleczonym zadem" +75pkt Udawać/Wierzyć,że na podstawie jednego zdjęcia można dowiedzieć się/orzec coś konstruktywnego i ważkiego +25 pkt Pielęgnować w sobie i propagować przekonanie,że: a) czarna wodza lub sznurkowy halterek to zło wcielone b) bez kasku nie da się jeździć poprawnie +50 pkt.
zapomnieliscie o uzywaniu sheenow-psikaczy do siersci. koniecznie kilka razy dziennie i w duzej ilosci- +50pt trzymanie konia na trocinach bo jest sportowy- +150pt.
Doskonaly temat 🙂. Prawie kazda z tych rzeczy pojedynczo ma wydzwiek raczej neutralny (poza nie mowieniem dzien dobry i ganaszowaniem na sile) ale razem tworza ultra lansiarskie kombo! Poniewaz dawno juz nie jezdze obliczanie punktow byloby ciezkie, ale zabawa i tak przednia. Zabawne sa tez glosy oburzenia na watek, kiedy jest dokladnie tak jak napisal wawrek - prawda w czystej postaci.
dzisiaj w stajni wpadło mi do głowy parę punktów rozrzucanie swoich rzeczy po całej stajni/siodlarni/szatni/hali +10 za rzecz zgubienie na wieczne nie odnalezienie +5 za rzecz zrobienie wielkiej awantury wszystkim do okoła za to,że ktoś rzeczy ukradł +30 za rzecz i + 5 za osobę