Forum konie »

Stajenny lansometr!

halo dobra,to dodajmy jeszcze punkty ujemne,że sama też jeżdżę i startuje  😉
za leczenie kompleksów tym wątkiem +milion.

p.s. dlaczego ten temat nie wylądował jeszcze na towarzyskich?
ktoś bo wszyscy liczą swoje punkty  😁
oja. jestem na minus 127 🤔 🤔wirek: wieśniak ze mnie  😡
uważam, że lansiarskie, przyciemniane okularki używane również wieczorami i zimą też powinny się liczyć (chociaż +35)
iziak, nie masz racji - to obrzydliwie racjonalne. -35, na pewno. Ale +100 za piasek "piaskowy", który takowe wymusza. Za to za przeciwsłoneczne na hali... no, ile proponujecie?
halo "piaskowy piasek" ? Czyli jaki? 😁
salto piccolo, piasek kwarcowy, czyli maslane maslo, bo piaskow granitowych nie mamy... 😉
Dobrze,przepraszam,jestem tylko blondynką  😁
W takim razie ja protestuje,bo halo chce mnie zniszczyć.
salto, jak możesz  👿, przecież ja chcę Cię WYLANSOWAĆ!  😀
Mam takie jedno zdjęcie,które idealnie oddawałoby istotę lansiarstwa  😵 Ale się wstydzę dodać  😁
A jeśli mowa o punktach to ja też dodam jedno (z własnego doświadczenia niestety  😁 )
+200 pkt za mp3 i słuchawki w uszach,najlepiej na tyle głośno,żeby nie słyszeć niczego dookoła!
no ale ze za kazda kazda derke mam sobie dodawac?? to ja musze w wage zainwestowac, pojecia nie mam ile waza!!!!!!  😵 to ja mam z 600 pkt na plus w takim razie!  😡
katka ale możesz podzielić przez ilość koni. Wtedy nie wychodzi aż tak źle.
katka, ma prawie 50, moze wyjsc na minusie... ale musi sobie dodac punkty za ilosc koni w stajni, zwlaszcza, ze wiekszosc sportowa 😎
Wjazd na koniu do stajni:

- stępem +50
- kłusem +100
- galopem +150 a ze slajding stopem pod boksem x 2

Kurcze, ja jeszcze ikogo na hali nie widzałam w przeciwsłonecznych... Nie dość żę zzadupia jestem to widać jeszcze ani razu nie byłam w lansiarskiej stajni  🙁
katka, ma prawie 50, moze wyjsc na minusie...

Wypraszam sobie już nie długo 49!  😁
stawianie konie na środku  korytarza blokując przejście innym:

- do czyszczenia i siodłania: +50
- do długotrwałych zabiegów higieniczno-zdrowotnych bez możliwoście nastąpienia konia: +100

To wszystko x 2 jeśli koń jest ogierem i ma stać nieuwiązany.
Fajny wątek  🤣 W końcu można się dowiedzieć jakie kto ma kompleksy 😂  😀iabeł:
Wiązanie konia na środku korytarz i dopiero przynoszenie sprzętu + 30
Wiązanie konia na środku korytarza i zostawienie go tam bez opieki (bo trzeba iść do kibla albo na fajkę) + 100!

Głośne darcie ryja na konia po nieudanym skoku, zagalopowaniu (wpisz co chcesz) i kopanie go +600!
Zjeżdżanie komuś ze ściany na ostania chwilę + 40
Skakanie przeszkód w hali pełnej ludzi:

z ostrzeżeniem "uwaga" wydanym gdy się jest już nad przeszkodą:  +50
bez ostrzeżenia: +100
bez ostrzeżenia i wydarciem się na osobę na ktorą się własnie naskoczyło: +150
ok, ok niech będą przyciemniane okulary w hali 😀
ale co do mp3 sie nie zgadzam.... to jest zbyt "upokarzające" posiadanie tak tandetnego sprzętu.... trzeba mieć iPod'a !  😁 wtedy jest szczyt LANSU.
Zrobi w końcu ktoś tę tabelę? Już ciężko liczyć...
ZAWSZE komentować zdjęcia krytycznie i zawsze tak samo:
"koń zwalony na przedzie, zaciągnięty na pysku z rozwleczonym zadem" +75pkt
Udawać/Wierzyć,że na podstawie jednego zdjęcia można dowiedzieć się/orzec coś konstruktywnego i ważkiego +25 pkt
Pielęgnować w sobie i propagować przekonanie,że:
a) czarna wodza lub sznurkowy halterek to zło wcielone
b) bez kasku nie da się jeździć poprawnie
+50 pkt.
Koniecznie bym dodała: czyszczenie ogona plastikowym zgrzebłem-CODZIENNIE! + 20pkt

Dodam: obieranie marchewek i krojenie na kilka części przed podaniem zwierzakowi, +50

Widziałam coś takiego jeden raz w życiu - nie mogę wyjść z podziwu do tej pory.....
zapomnieliscie o uzywaniu sheenow-psikaczy do siersci. koniecznie kilka razy dziennie i w duzej ilosci- +50pt
trzymanie konia na trocinach bo jest sportowy- +150pt.
W west:
-chodzenie okrągły dzień w ostrogach powłócząc nogami +100$
Doskonaly temat 🙂. Prawie kazda z tych rzeczy pojedynczo ma wydzwiek raczej neutralny (poza nie mowieniem dzien dobry i ganaszowaniem na sile) ale razem tworza ultra lansiarskie kombo! Poniewaz dawno juz nie jezdze obliczanie punktow byloby ciezkie, ale zabawa i tak przednia. Zabawne sa tez glosy oburzenia na watek, kiedy jest dokladnie tak jak napisal wawrek - prawda w czystej postaci.
W west:
-chodzenie okrągły dzień w ostrogach powłócząc nogami +100$

😂
i w kapeluszu!
dzisiaj w stajni wpadło mi do głowy parę punktów 
rozrzucanie swoich rzeczy po całej stajni/siodlarni/szatni/hali +10 za rzecz
zgubienie na wieczne nie odnalezienie +5 za rzecz
zrobienie wielkiej awantury wszystkim do okoła za to,że ktoś rzeczy ukradł +30 za rzecz i + 5 za osobę
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się