Forum konie »

Torwar 2011 - CSIW-W & CDI-W 25-27.03

Zaraz zamelduje się ze zdjęciami, napstrykałam blisko 1000 fotek, więc coś się wybierze na pewno.
Wreszcie jak człowiek poznałam MsCarmen, a nie jak wcześniej, tylko się mijałyśmy, m.in. u nas w stajni  😜 Po za tym mignęła mi Caro, ale akurat gdzieś biegłam, więc się nie przywitałam, za co bardzo przepraszam  :kwiatek:. W sklepach stało za mną też kilka dziewczyn rozmawiających w re-volcie, więc też musiały to być jakieś re-voltowiczki, niestety nie zarejestrowałam które. A teraz uciekam obrabiać zdjęcia.

Urmas Raag i Axel Du Beaumont

Arivle, tylko 1000? Ja mam więęęęęcej xD i właśnie przeglądam co w ogóle mi ostre wyszło 😵
croopie, wiem, nie napisałam, że nie 🙂.

Apropos Sergeya, nie miałyście wrażenia, że w sobotę jego koń utykał na tył podczas dekoracji? Czy zwidy jakieś miałam?

W konkurencji ujeżdżenia by pojechać do Lipska trzeba było zająć w Warszawie pierwsze lub drugie miejsce. Z wyjazdu do Lipska cieszą się zatem Estończyk Tiit Kivisild (Cinnamon) i Rosjanin Władimir Bielecki (Rocketman 2).
Coś dzwoni, ale nie w tym kosciele 🤣, dobrze że przynajmniej nie ujeżdżania 😉.
http://www.tvn24.pl/12690,1697212,0,1,prezydent-podziwial-konie,wiadomosc.html

zen, trzeba było go trzepnąć po głowie 🙂
Normalnie może i galopują, ale runda to odwieczny koszmar dresiarzy.
Dobrze, że przyszłam na Torwar najedzona, bo byłabym zła 😉
Nie podobało mi się zabieranie napojów przy wejściu i sposób w jaki to się odbywało. Również swobodnie biegające dzieci przewiaszające się przez barierki i przechodzące przez nie niemalże na parcours.
Podobało mi się piwo Gniewosz z sekcji VIP i męska część zespołu HorseTrade 😉
paa, dlaczego 'może i'? W piątek galopowali 😉 Co tam, że 3/4 po połowie koła zjeżdża do boksów 😁
fin, nie, to nie bylam ja 😉 od lat nie jezdze na torwar, choc kiedys bywalam tam co roku...

co do Lorenzo - mi tam zal bylo, ze nie wyszlo. bywa, ale jednak szkoda. w czasie jego pokazu kilkakrotnie pokazywano pare Prezydencka - szczere usmiechy, emocje - az milo popatrzec. serio!

zabieranie napoi to powszechna praktyka - swoja droga to ciekawa jestem jak to tlumacza, czy sa to wzgledy bezpieczenstwa imprezy masowej czy co innego
Rozumiem gdybym przyszła z butelką wódki lub piwem, ale wyszarpano mi wodę. Toż to nie samolot!!??
męska część zespołu HorseTrade 😉

oprócz tego dodam, że byli zaj*** uprzejmi i uczynni (miałam w piątek sprawę, która bardzo fajnie pomogli mi załatwić)

(żeby nie było niesprawiedliwie - oddaje tez sprawiedliwość Pani z konik.com.pl, która miała dla mnie i zen duuuużą dozę cierpliwości w piątek rano 😉)

a rundy dresiaży się nie czepiajcie. cieszcie się, ze w ogóle łaskawcy wyjeżdżają 🤣 (przepisy im nakazują, gdyby nie to, to pewnie połowa by nie wyszła 😉)
...swoją droga, to rzeczywiście mogliby te konie poujeżdżać i poogarniać żeby nie były takie porąbane. serio piszę. bo - to uwaga ogólna - naprawdę żenująco to wygląda - niby taki ach i och koń wytrenowany i UJEŻDŻONY a byle oklasków się boi, a jak da w długą to nie ma szans na opanowanie go. takie niezbyt uzytkowe i całkiem nieujeżdżone te ujeżdżeniowce 😁
oj tak Caroline - ja poprosiłam i dostałam od nich prezencik 😉
Już sprawdzam gdzie ich sklep w Krakowie jest 😉
Normalnie tłumaczą- opakowaniem po butelce możesz rzucić w kogoś (konia, zawodnika)- generalnie mają ludzi za debili. To taka praktyka rodem z hipermarketów, gdzie nie wpuszczą z plecakiem, jesteś potencjalnym złodziejem i jak złodzieja cię traktują. Na torwarze jak idiotę 😉
Ale to jest bez sensu tłumaczenie, ponieważ na stoiskach tez sie kupuje picie w butelkach, którymi można rzucać  👿

Propo tego picia.
1. Ja rozumiem, że są takie przepisy ale co za normalny człowiek 14 godzin bez picia wytrzyma?
2. Jak zabierają to też nie powinni sprzedawać
3. Ja równie dobrze mogę sobie torbę czymś ciężkim napchać i na kogoś zrzucić.
Caira, A ty nie siedziałaś w H1 i cię nie znalazłam  🤬
Oj nie generalizujmy tych dresiarzy 😉 Były i te konie, którym podczas hymnu nie drgnęło ucho i spokojnie pogalopowały dookoła czworoboku 😉 To, że jeden czy dwóch zawodników nie panuje nad końmi nie znaczy, że wszyscy 🙂

Ja siedziałam w G przez całe dwa dni 🙂 Kilka osób widziałam 🙂
Pooh, ale przynajmniej zostawisz w kasie 4zł 😉 A poważnie mówiąc, to jest to bez sensu, mi wczoraj facet tak macał torebkę od spodu, że mu w końcu powiedziałam, ze wszystko z niej sama wysypię, bo mi za chwilę coś rozerwie lub obetrze skórę. Ochrona to chyba miała średnią wieku 21 lat, niektórzy to nie wiem, ledwo po 18 chyba 😲 I co taki knypcio miałby w razie 'W' zrobić? Dostałby lekką plombę i pewnie by się nogami zakrył 🙄

Ma ktoś zdjęcia siwusa ujeżdżeniowego Anny Pyrkiny i Guldena? Zwłaszcza z soboty? Piękne pręgi od bata miał ten koń na zadzie. Podobno na spoconym koniu, na jego mokrej skórze, nawet najlżejsze smagnięcie widać, ale ten to był naprawdę odgnieciony.. To mnie dość ruszyło 🤔
Mi pani na wejściu powiedziała, że na "imprezy masowe" można wnosić tylko 1/2 litrowe butelki, więc swoją 1,5 litrową wodę musiałam zostawić, dla mnie zupełny bezsens! Zwłaszcza, że wczoraj nie było takiego problemu i nikt nie miał nic przeciwko wnoszeniu napoi.
Można było 1/2 litrowe wnosić a takowe stały w rządku  😉
Zresztą to dziwne było. Zależało wszystko od ochroniarza bo jedni wnosili litrowe, inni pół litrowe a jeszcze inni nie mogli żadnego picia...
Ma ktoś zdjęcia siwusa ujeżdżeniowego Anny Pyrkiny i Guldena? Zwłaszcza z soboty? Piękne pręgi od bata miał ten koń na zadzie. Podobno na spoconym koniu, na jego mokrej skórze, nawet najlżejsze smagnięcie widać, ale ten to był naprawdę odgnieciony.. To mnie dość ruszyło 🤔

Ja mam, widać było bardzo. Z obu stron  😵
ja miałam plastikową butelką wody 0,5 mogłam wnieść, pan mówił, że tylko szklanych nie można.
ciekawe, czy gdybym miała buty na zmianę też kazali by wyjąć- w końcu oberwać z butem jest chyba gorzej niż z butelki 😉
ale cóż, nie ochroniarze to chyba wymyślali.
[quote author=zen link=topic=43946.msg952829#msg952829 date=1301252933]

Ja mam, widać było bardzo. Z obu stron  😵
[/quote]
wrzucaj...!
Mam 3 plakaty z Lorenzo więc jak ktoś nie zdążył to pisać :P

I zdjecia wrzucajcie bo trzeba miec coś na tapete 😀 !
1200 wersji z tymi napojami  🤔wirek: Czyli każdy mówił co chciał...
Zen:

Jakby ktoś chciał jeszcze jakieś foty to pisać, nie będę wrzucać wszystkich.
Porównałam z piątkowymi - z lewej "czysto" z prawej ślady są ale znacznie mniej wyraźne.
W sobote koń wyglądał tak:
[img]http://i560.photobucket.com/albums/ss42/armara/gulden.jpg?t=1301253780[/img]

[img]http://i560.photobucket.com/albums/ss42/armara/gulden2.jpg?t=1301253780[/img]

Proszę:

No i ich freestyle był dosłownie freestylem 😁 pierwszy galop wcale nie był planowany 😁
Dziękuję! Kurczę, jak już musiała go tak sprać, to mogła to chociaż zrobić w taki sposób, żeby nie było tego widać 🤔 Żenada do kwadratu, i pewnie nie można nic z tym zrobić..?

Mi się podobała reakcja na skokach, na małej rundzie, jednemu panu nerwy puściły i po wyłamaniu sprawił koniowi 4 krótkie razy batem- po przejeździe spiker mówiąc na całą halę kazał mu się zgłosić do komisji jury. Jeszcze powinni podać publicznie powód tej wycieczki, bo nie dla każdego był on oczywisty. I to mi się podobało, należy piętnować takie zachowania.
zen, bodajże jest to nawet w przepisach 😉 Mówię o skokach oczywiście, coś mi się obiło o uszy.

Natomiast jeśli chodzi o ujeżdżenie, nie można oceniać zachowania z rozprężalni 😉
Mi udało się tylko coś takiego uchwycić:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się