Forum konie »

Derki

Używał ktoś derek BlackHorse?
LOVELY a podeślesz jakiegoś linka?
http://www.ostroga.pl/derka_york_alenda_stajenna granatowa ma 250g- myślę, że to 30 nie zrobi dużej róznicy  😉
ale one są stajenne i ktoś pisał, że ich 1200D to nie jak 1200D w zwykłych padokówkach

edit:
jest jeszcze taka, padokowa, 600G 260g, 169zł

http://www.allegro.pl/item824254278_derka_alaska_york_zimowa_super_jakosc_i_cena.html

zdjęcie nieciekawe, ale myślę, że jak derka będzie odpowiednio dobrana rozmiarowo to będzie ok
Tylko to jest stajenna, a ja potrzebuję na padok, na deszcz.
Znalazłam też Yorka wypełnienie 260g i jest padokowa:
http://www.allegro.pl/item824254278_derka_alaska_york_zimowa_super_jakosc_i_cena.html
w tym samym czasie edytowałam posta i wstawiłam tego linka  😁
hehehe  😉 tylko czy są one faktycznie nieprzemakalne, chyba zdecyduję się na Jarpolową 250g
ale jarpol ma padokowe? bo jeśli ma szew na grzbiecie to przy lekkim deszczu przemoknie

a 600D nie powinno przemakać mam derkę 600D i miałam jeszcze HKM-a 600D i nigdy nie przemokły
Zobaczymy, u mnie w stajni są 2 nówki derki Jarpolowe padokowe, jak przejdą test to zobaczymy  😀
Z Yorka kolor mi nie pasuje, jest za jasna. Żeby to był chociaż granat, brąz, szary, grafit czy coś 🙄
ale te jarpole to z szyciem na grzbiecie czy bez?
korsik, z szyciem.
ale materiał mocno impregnowany i derki testowane na koniach stojących cały dzień na padoku w deszczu nie przemokły.
Nie ja testowałam tylko klienci.

A czy są derki jarpolowe treningowe ale tylko polarowe? Chodzi mi o model z tą klapką z przodu  🙂
są 🙂
ile kosztują same kaptury do derki? polarowe. Nie mogę znaleźć na necie.
Ludki kochane, tylko nie  🤦 za bardzo. Wiem, że juz było kilka razy  😡
Mam pyatnie odnosnie rozmiarów derek polarowych Eskadrona. Szykuje sie na zakup derki w romby  😜 Normalnie koń nosi rozmiar 145cm. Pisaliście, że Eskadrony są zawyżone  👀 (chyba nic nie przekręciłam  🤔 ) Jeśli zatem wezmę 135cm, to będzie dobra

:kwiatek:
Nasturcja-Renata,, nie zgodze sie z ta rozmiarowka. Zawyzona jest rozmiarowka padokowych Rip Stopow. Te trzeba brac mniejsze. Co do polarow to moim zdaniem brac normalne lub wieksze. Niestety nie bardzo moge sluzyc przykladem, bo moj futrzak niewymiarowy i nosi akurat 150cm, wiec troche inna sprawa z dopasowaniem Eskadrona.
Klami  :kwiatek: dzięki za odpowiedź. W takim razie coś pomieszałam  😵  i wezmę 145cm
co do ripstopow to prawda, mam jacsona polarowke 165 z kapturem i zdecydowanie moglaby byc wieksza, a ripstop jest idealny 🙂 dlugosc identyczna jak polarowka ET 170
D&A ja mam padokówą zimową (wypełnieni 330g), oprócz mnie w stajni dwie osoby je mają- wszyscy jesteśmy zadowoleni!!! Po sezonie deki jak nowe, bdb wykończone.
Kontynuując temat Eskadronów, to ich S to jest 125?  🤔 Bo zbaraniałam...
I czy to polarkowe 125 będzie pasowało jak należy na konia, który teoretycznie ma 125 czy trzeba szukać większej??

A jak nie Eskadron, to się ktoś zetknął z Fair Playami polarowymi???
http://animalia.pl/produkt,16752,526,Fair_Play_Derka_polarowa_Roma_w_romby.html
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=43.msg385207#msg385207 date=1258801139]
Klami  :kwiatek: dzięki za odpowiedź. W takim razie coś pomieszałam  😵  i wezmę 145cm
[/quote]
Wzięłaś ten rozmiar? Na mojej kobyle standardowo noszącej 145 derka eskadrona 145 w romby jest za duża! Mają olbrzymią dziurę na szyję i wiszą tak potem beznadziejnie.
Moja tez nosi normalnie 145, wiec wzielam dralon Eskadrona taki sam. Wisi troche na klacie, ale na dlugosc jest git.
No właśnie ten przód jest taki wieeeeeeeeeeelki. Ja mam drobną kobyłkę i mam problem z dobraniem. Ale np mam Eskadrona transportową 145 i jest to wg najlepiej układająca się derka tuż za moimi Horsewaremi.
jak z jakością tych derek polarowych w serduszka? jaki jest polar no i czy rozmiarówka normalna?  :kwiatek:
właśnie przyszła nasza nowa polarówka z Jacsona w kratkę. Jestem zachwycona jakością i grubością 🙂
Mam pytanko..czy wczoraj jak było tak ciepło ktoś wypuścił swoje konie na padok bez derek?
A ja dziś w końcu ogoliłam konia i zapakowałam w derkę Villa Horse 150 gram. Bardzo przyzwoicie wygląda. Na padoku też zdała egzamin przy mega tarzańsku - nie przesuwa się, nie odpinają się paski, leży jak powinna... Zobaczymy jak zniesie dłuższe użytkowanie 🙂
Pewnie już sto razy było, więc wybaczcie, ale czy jeśli ogolę konia tak:
to będzie potrzebował derki na padok i na noc?
Mam pytanko..czy wczoraj jak było tak ciepło ktoś wypuścił swoje konie na padok bez derek?

Tak 🙂
Dziś też łazikował bez derki 🙂
Nie potrafie tego pojąć w boksie w derce a na padok bez..

Dzionka Mój mąż wczoraj fajnie ogolił konia tylko ten pasek zostawił na grzebiecie, szyji i zadzie. Postaram się o fotkę. Super wygląda.  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się