Zobaczymy, u mnie w stajni są 2 nówki derki Jarpolowe padokowe, jak przejdą test to zobaczymy 😀 Z Yorka kolor mi nie pasuje, jest za jasna. Żeby to był chociaż granat, brąz, szary, grafit czy coś 🙄
korsik, z szyciem. ale materiał mocno impregnowany i derki testowane na koniach stojących cały dzień na padoku w deszczu nie przemokły. Nie ja testowałam tylko klienci.
Ludki kochane, tylko nie 🤦 za bardzo. Wiem, że juz było kilka razy 😡 Mam pyatnie odnosnie rozmiarów derek polarowych Eskadrona. Szykuje sie na zakup derki w romby 😜 Normalnie koń nosi rozmiar 145cm. Pisaliście, że Eskadrony są zawyżone 👀 (chyba nic nie przekręciłam 🤔 ) Jeśli zatem wezmę 135cm, to będzie dobra
Nasturcja-Renata,, nie zgodze sie z ta rozmiarowka. Zawyzona jest rozmiarowka padokowych Rip Stopow. Te trzeba brac mniejsze. Co do polarow to moim zdaniem brac normalne lub wieksze. Niestety nie bardzo moge sluzyc przykladem, bo moj futrzak niewymiarowy i nosi akurat 150cm, wiec troche inna sprawa z dopasowaniem Eskadrona.
co do ripstopow to prawda, mam jacsona polarowke 165 z kapturem i zdecydowanie moglaby byc wieksza, a ripstop jest idealny 🙂 dlugosc identyczna jak polarowka ET 170
D&A ja mam padokówą zimową (wypełnieni 330g), oprócz mnie w stajni dwie osoby je mają- wszyscy jesteśmy zadowoleni!!! Po sezonie deki jak nowe, bdb wykończone.
Kontynuując temat Eskadronów, to ich S to jest 125? 🤔 Bo zbaraniałam... I czy to polarkowe 125 będzie pasowało jak należy na konia, który teoretycznie ma 125 czy trzeba szukać większej??
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=43.msg385207#msg385207 date=1258801139] Klami :kwiatek: dzięki za odpowiedź. W takim razie coś pomieszałam 😵 i wezmę 145cm [/quote] Wzięłaś ten rozmiar? Na mojej kobyle standardowo noszącej 145 derka eskadrona 145 w romby jest za duża! Mają olbrzymią dziurę na szyję i wiszą tak potem beznadziejnie.
No właśnie ten przód jest taki wieeeeeeeeeeelki. Ja mam drobną kobyłkę i mam problem z dobraniem. Ale np mam Eskadrona transportową 145 i jest to wg najlepiej układająca się derka tuż za moimi Horsewaremi.
A ja dziś w końcu ogoliłam konia i zapakowałam w derkę Villa Horse 150 gram. Bardzo przyzwoicie wygląda. Na padoku też zdała egzamin przy mega tarzańsku - nie przesuwa się, nie odpinają się paski, leży jak powinna... Zobaczymy jak zniesie dłuższe użytkowanie 🙂