Strucelka ja mam trzy polarówki eskadrona i różnią się jakością. Mam jedną z bardzo starej kolekcji (marine... 🤔 ) i jest rewelacyjna! świetnie osusza, polar po wielu praniach nadal wygląda doskonale, super układa się na koniu. Pozostałe z nowszych kolekcji są ciut gorsze. Fango zmechaciła się mocno na klatce piersiowej, ale wszędzie indziej pozostała w dobrym stanie. Fajnie leży na koniu, dobrze osusza.generalnie polecam 😉
Ja mam dwie Eskadrona i są superowe-fajnie leżą,są bardzo ładne,fajnie wykończone,polar dobrej jakości.Tylko niestety cena sklepowa to 100euro:/nie wiem jak się spisują te tańsze.
Wyczaiłam polarówkę za 100zł, muszę tylko zmierzyć Chłopaków, czy na któregoś będzie pasować. Według wszystkich tabel konie od 135cm - 150cm powinny mieć ten sam rozmiar derki - 125cm, tak? Likier ma 140, Belfast 143 więc napewno będzie pasować na oba 🙂
Ja już nie mogę się doczekać żeby zarzucić swoją "bawełnianą" FOUGANZA. Dzisiaj odkryłam że ma nawet pasy między nogami. 😲 Bym wstawiła fotkę jaka jest "porządna" ale pojawia mi się błąd 👿
Wyczaiłam polarówkę za 100zł, muszę tylko zmierzyć Chłopaków, czy na któregoś będzie pasować. Według wszystkich tabel konie od 135cm - 150cm powinny mieć ten sam rozmiar derki - 125cm, tak? Likier ma 140, Belfast 143 więc napewno będzie pasować na oba 🙂
Pluszito ma pewnie ze 135 cm w kłębie i z derki 125 poł pupy jej sterczy długa nie jest ale derka rozchodzi się na krągłosci;] Szafirowa Jacsony są fajne i nawet niedrogie, ja cały czas naiwnie poluję an uzywaną 135 jakąś W końcu to nie moj koń 😁
D&A to chyba masz dralonowe, a nie polarowe jak za taką cenę, bo oprócz Trend Collection polary są za ok. 59 euro, dralony są za 100 euro Moje polary spisują się bardzo dobrze, zadowolona z nich jestem bardzo:P
[quote="Strucelka"]Wyczaiłam polarówkę za 100zł, muszę tylko zmierzyć Chłopaków, czy na któregoś będzie pasować. Według wszystkich tabel konie od 135cm - 150cm powinny mieć ten sam rozmiar derki - 125cm, tak? Likier ma 140, Belfast 143 więc napewno będzie pasować na oba[/quote] Pallas ma 160 a derka 135 wydaje się.... być nieco za duża. 😁 koń wąski w klacie,wąski w grzbiecie, z wielkim zadkiem.
Ej.... czy jakaś dobra duszyczka mogłaby tak "mniej więcej" napisać jakie wypełnienie do jakiej temperatury na dworze..? ^^ Wybaczcie laickie pytanie bez wyczucia, ale za cholerkę nie mogę się w tym wszystkim połapać. Szukam jakiejś zimówki, mam parę na oku, ale nie wiem czy kupować 360g czy 100g koniowi, który pomału zarasta i będzie derkowany tylko w największe mrozy i zawieje [ w zeszłym roku nie był, skończyło się to źle i teraz wolę dmuchać na zimne i profilaktycznie jakąś derkę zakupić...]. Hmm.... 300g chyba będzie w takim wypadku za ciepła.... Jeszcze wszystko zależy jak on się zafutrzy, ale wątpię, że będzie miał puchu niczym konik polski...
Ehh nie chcę się kłócić,ręki sobie o to uciąć nie dam😉Tak zostałam poinformowana przez sklep jeździecki w Niemczech.Dokładnie 99 Euro.Są to inne polary niż np.te
co polecacie z derek treningowych? Ważne żeby dobrze odprowadzała pot, była nie za gruba, ładna i wygodna, taka na zimne, wietrzne lub śnieżne dni. I przy okzaji pytanie rozmiar derki treningowej jest taki sam jak zwykłej?
ja jestem bardzo zadowolona z mojego lamicella- pod spodem ma polar który dobrze wchłania pot a z wierzchu teflon więc nas nie podwiewa ani nie zmoczy mały deszczyk. mam juz ponad trzy lata i cały czas wygląda jak nówka nie śmigana 🤣
Pytanie laika derkowego 😡 Czy, to, ze derka jest wykonana z materialu 600 denier lub 1200 denier ZAWSZE oznacza, ze jest ona nieprzemakalna i oddychajaca?