Na jakiej zasadzie działa letnia derka osuszająca ? (przyjmując że jest ona siatkowa) Normalnie wciąga pot ?
Jest tak potwornie duszno że zwierzol się poci momentalnie ale nie może wyschnąć w 100% przez tę duchotę. Taka derka założona na jakiś czas może pomóc ?
w zimie do osuszenia koniny po jeździe tylko i wyłącznie 😉 no i tylko polarowej 😉 poszukaj w necie, może będą gdzieś jeszcze granatowe 😉 albo napisz do sklepu czy maja jeszcze granatowe 😉
dramka, a nie dałoby rady kupić kocyka w jysku (czy innym podobnym sklepie) i zanieść do krawcowej żeby uszyła? myślę, że z 2 warstw, bo te kocyki są dość cienkie, wtedy możesz poprosić żeby doszyła ci zapinania, doszyjesz je też przy derce i jak kaptur będzie potrzebny to przypniesz, jak nie to nie
zastanawiam się nad derką villa horse 150g, proszę o opinie osoby, które dłużej użytkuję te derki. Nie przymakaja, nie zjeżdżają, dobrze się układają?
szukam też jakiejś 'piżamki' na łopatki, do ok 80zł, najlepiej jakąś przetestowaną, żeby dobrze leżała :kwiatek:
A jeszcze w temacie derek to tez szukam, ale mniej pilnie dobrej derki przeciwdeszczowej, ale w której np.można lonżowac i koń jak się spoci to nie zaparzy się...
ja w zeszłym roku niestety ku swojej zgubie poznałam komfort jednowarstwowej padokówki a w tym roku zonk, Plusz mi wyrosł z derek i muszę mu kupic i polar ale i padokówkę by się chciało by mozna było wsiaśc niezaleznie od pogody i nie martwic sie ze kon jak zwykle mokry jak chce sie jezdzic
ja jestem prawie gotowa- nie wiem jak bedzie z 'nowym', wczesniej byl derkowany- ja bym wolala jednak tego nie robic. ale to juz czas pokaze. na szczescie oba maja ten sam rozmiar, skary korzysta sporadycznie z wszelkich zimowek, wiec licze ze majac dwie zimowki, dwie przejsciowki i 3 polary- damy rade 😉
Ja swoją będę derkować w jednowarstwową bawełnianą jak się zrobi ok 10 stopni. Nie będzie raczej golona ale stoi blisko drzwi więc żeby nie przewiało..
A ja właśnie rozglądam się za polarówką. Bardzo kusi mnie Equiline ale cena jest zaporowa -490 zł Jakiś czas temu były w equi-shopie na wyprzedaży za 300zł ale jakoś kasy nie było wtedy i odpuściłam sobie. Poczekam na nową kolekcje ES może wpadnie mi coś w oko.