dzieki! lusia722, i to jest własnie ta cudownie osuszająca? cena calkeim atrakcyjna jesli takie cudo... nie wiesz czy robią (bedą robić) może z kapturem? bo mi bardzo o szyje chodzi... no dobra - zbieram na derke, kto chce kupic jakieś oglowie, ochraniacze, derke (mam polary, siatki, treningowe na zbyciu) , nerke? cokolwiek ?😉
Fantazja, a one sa z tej gabki czy tylko nazwa taka bo wciągają jak gabka? mona to kupic w PL albo DE ? jaki koszt? i działanie?
Mój ,,Dresik " już zamówiony i zapłacony 😀. Ja wzięłam granatową z beżową lamówką . Jest pełna kolorystka ,tylko trzeba zamówić powyżej czterech. Jakieś zamówionko zbiorowe 😉?
figaro2046, ah, bo tak zromialam twoją wypowiedz, ze mona rózne ale zawsze 4 szt dlatego zbiorowe proponujesz... sie człowiek napali to mu sie rozumienie wyłącza 😉 Fantazja, rozumiem, i cena tez ok, a z kapturami są ? 😀 i super działają? masz moze link do sklepu albo nazwe np materiłau? bym poszukała dzies tu może?
napisalam do nich maila przez formularz czy mają takie, albo mogą mieć z kapturem, ale przyszła zwrotka... jak maila mają złego to niewiem jak się skontaktowac;/ tzn moze zadzwonic jutro trzeba ;] Fantazja, super - dzieki ! tez frotte dobra myśl..hym...moze przetestuje szlafrokiem albo ręcznikiem starym ? czy działa ?:P i wtedy bede kombinować skąd wziąć. i skąd wiesz, że ta z 1 linku to taka - bo opis ze polar? a z 2 oczywiscie nie ma ;/
Te tattini to derki frotte, podobno b.dobre. Szukałam ich kiedyś w Polsce a nawet patrzyłam w Berlinie i niestety nic z tego :-(
Z innej beczki - jakich derek - z jakim wypełnieniem - używacie teraz na padok dla kompletnych łysolców (ogolonych po całości) Pogoda robi się skomplikowana - rano blisko zera, w ciągu dnia 6, 7 i słońce... U mnie w stajni jak zwykle przedział od przeciwdeszczówek, poprzez ripstopy, do wypełnienia 300 🤔wirek:
toltek mój Rudy całkiem ogolony (z nogami) polar + plandeka Hansbo. Na padoku spędza jakieś 4-5h 😉 180g wyciągam jak w dzień 2 - 3 stopnie, a jak parę stopni poniżej 0 to 220g. Potem ewentualnie polar pod spód. Cieplejszej dery nie posiadam i (zobaczymy jak w tym roku bo koń się zbliża do 16, więc najmłodszy nie jest) kupować nie planuje 😉
Słuchajcie, czy ktoś mógłby mi pożyczyć na TYDZIEŃ derkę stajenną ok. 100g? Będzie założona pod plandekę, więc się nie ubrudzi. Rozmiar 145 cm. Bardzo będę wdzięczna, koń mi marznie, a derka gruba w naprawie, bo nie sądziłam, że tak szybko będzie potrzebna 🙁
Ja dziś wsadziłam rudego w ciepłą derkę. Wychodzą rano ok. 8 i jest wtedy na minusie coraz częściej a muszę go pilnować, żeby nie marzł. Od tego roku testujemy super-derkę i mam nadzieję, że się sprawdzi. Na grzbiecie rudego wylądowała Bucas Turnout Extra - ponoć ma magiczne termoregulujące właściwości. Oby 😉 (Jak zacznie jeszcze trenować mojego konia, to dokupię drugą...)
Epk - o której piszesz dokładnie, power czy irish? Ja mam Irish dla swoich i to chyba najlepsze derki jakie mam.
Kupiłam na ebay Horseware Mio 200g w ilości dwóch sztuk i... wykonanie super, ale strzeliłam gafę, bo są bez klinów 🤔 Przeżyje jakoś, bo kosztowały grosze.
Ehh, nie ja zaszalałam 😉 - mnie by nie było stać, a nawet jakby było to bym się 99 razy zastanowiła czy na bank mu taka potrzebna. Trochę przypadek, a głównie dobra siostra co rudego gada uwielbia.