Forum konie »

Derki

Dramka, ja polecam Torpol-u. Magnesy są wyjmowane, rozmiar możesz uzgodnić z nimi. Jakość wykonania naprawdę dobra, mam torpolowskie ochraniacze, prane wielokrotnie nic nie starciły na jakości. Firma w Polsce, masz kontakt, możesz złożyć reklamację w przypadku zastrzeżeń.
Ja tez mam kaloszki torpol, ale ze wzgledu na 600zl roznice w cenie zamowilam armadillo
Wracając do derek siatkowych to polecam Marka Todda. Bardzo mocna i świetnie skrojona. Moja kobyła padokuje się w niej od wiosny i pomimo codziennych tarzań i bryków jest w stanie idealnym. No a co najważniejsze faktycznie świetnie chroni przed najdrobniejszym latającym paskudztwem.
Czy ktoś ma derki firmy Termostar?
u mnie 3/4 stajni stoi w przejściówkach thermostara 😉 spisują sie z tego co obserwuję znakomicie.

czy ktoś wie jak wygląda rozmiarówka derek JARPOL? (konkretnie chodzi mi o bawełnianą z klinem) robi mi się problem rozmiarowo derkowy z koniem  👀

derki HKM 165cm poprzedniej zimy były mocno na styk(w tym jedna zimówka konkretnie się nie dopięła, więc musiałam się jej pozbyć  🙄 )
HANSBO 165 nie dopnę ani pod brzuchem ani w szyji, zadkiem świeci gołym na jakieś 2-3 cm
eskadrony XXL wchodzą na niego na styk
a
EUROSTAR 165cm jest idealny (Ale to naprawdę duże XXL)

nie orientuje się ktoś czy Jarpolowe XXL jest raczej z tych dużych czy małych? (wiadomo że każda firma szyje dery inaczej)
Jarpolowe 155 jest strasznie długie, mój koń nosi 155-160, a Jarpol 155 wygląda na nim tak:
Precelek miło to czytać :kwiatek:. Zastanawiam się nad polarową "economic".
Koniczka merci  :kwiatek:
w jakim sensie długa? że sukienka czy długa grzbietem?  😀
ChingisChan ja mam thermostara 2szt.i polecam za tą cenę są super  🙂
Długa grzbietem, sporo dłuższa od innych 155.
Polarówki Jarpola (mam dwie) wychodzą mi całkiem w standardzie, ale drelich musiałam na Skwarku używać z przedłużką z przodu, bo się dopinał z dziurą na klacie - za to na trzyletnim kasztanie układał się zupełnie inaczej i idealnie pasował (a właściwie pasuje, bo wyemigrował do rudzielca).
"Użycie:

1.nałożyć derkę na konia
2.określić obszary ciała konia, na których zastosujemy magnetoterapię
3.podnieść derkę i doczepić magnesy do spodniej części derki sprawdzając czy są idealnie dopasowane
4.pozostawić derkę na koniu maksymalnie jedną godzinę dziennie.
5.przez pierwsze dwa tygodnie pozostawiać derkę na koniu dłużej &ndash maksymalnie cztery godziny jednorazowo.
Okres terapii:

1.używać derki maksymalnie cztery godziny dziennie (4 godz. jednorazowo lub dwa razy po dwie godziny dziennie)
"

Ktos to rozumie? godzine czy 4?  🤔

edit juz zalapalam  😡
6'9 to jaki rozmiar??
O ile dobrze pamiętam to 155, ale pewna nie jestem. Niestety nie mam możliwości sprawdzić, bo strasznie wolno mi tu net działa:/ Tu w wątku były tabelki z rozmiarami.
Dramka 6'9 to napewno 155 , akurat zakupiłam derę Derby House (w deseń z zielonymi jabłuszkami  😉 )akurat w takim rozmiarze dla Orfeusza i się orientuję 😉
zdjecie jest ogromne.
czeggra1  nie boisz się, że padokowi koledzy będą chcieli zjeść te jabłuszka ❓ 😂
czeggra1, świetna derka  😜 Jeszcze jakby miała te przepołowione jabłuszka losowo, a nie tak powtarzanie rozmieszczone, to w ogóle byłby odlot 😀
czeggra1 gdzie kupiłaś takie cudo??
Na e-bay'u , ale w tym sklepie są takie same w bardzo korzystnej cenie http://www.derbyhouse.co.uk/Equestrian/Horse/Horse+Rugs/Turnout+Rugs/Derby+House+Apples+Print+Lightweight+Turnout_401-0013.htm 🙂. Orfeusza ubiorę w nią najprawdopodobniej dopiero za 2 miesiące jak pojedziemy po konie i wowczas dopiero pstryknę mu w niej jakąś fotę. Póki co, tak na sucho- derka wygląda porządnie i na ciepłą, fajny, gruby materiał, ponoć dobrze leżą, Angole chwalą je za wytrzymałość i dobrą cenę.
ja dzisiaj w uk kupilam sobie derke rhino 1000d w komplecie z podpinka 100g za cale 53 funty 😍 byla przecena ze 104, derka wyglada naprawde super, siatkowe byly po 22 (ta ktora ma Burza) naprawde bardzo korzystne ceny tu maja, zwlaszcza,ze teraz przeceny sa 🙂
Czy gdzieś w Warszawie działa punk reperacji derek?
Mam cieniutkiego ripstopa, którego chciałabym zszyć i zakleić tak żeby dalej nie przepuszczał wody i mógł posłużyć jeszcze sezon-dwa
Pranimalia świadczy takie usługi - patrz oferta/ cennik - reperacja krawiecka
http://pranimalia.pl/oferta.html. Na ich stronie  znajdziesz też punkty odbioru w których możesz zostawić derkę.
dziewczyny potrzebuję derki bez żadnego wypełnienia, zamówiłam rip stopa z royal -blau, ale się okazało, że kolekcja roayla blau ma pod spodem polar, a tylko aubergine nie ma nic. Czy jest szansa znalezienia czegoś podobnego, tylko tańszego? w czym trzymacie konie w boksach w okresie wczesnojesiennym?
Forta Horze ma fajne derki bez wypełnienia, typu ripstop, może Pasi- Konik bedzie miał?
Ja zapakowałam swojego na ostatnie nocki w derke z...froty  😉 W drelichu było mu za ciepło, ale noce są zimne i zaczął się juz chlop ofutrzać  😵 Skleciłam własnoręcznie , ,piżamkę" z poszewki na kołdrę  🥂 Chciałam taką(z froty) zamowic u forumowej ivett, ale do 10. września jest na urlopie i w sumie z jednej strony to dobrze, bo zaoszczedziłam troche kasy, a ze trzymam konia w stajni przydomowej to nie ma wstydu, że śpi ubrany wbłękitną piżamkę w delfinki  😜 😁
po przekopaniu wszystkich sklepów internetowych i okolicznych stacjonarnych, kupiłam w końcu taką:
http://www.horsepol.pl/index.php?str=prod_big&idk=1094&kat=
jest przepiękna  😍 i wydaje się bardzo dobrze wykonana
Osta od dziś już pomyka w takiej

macie już w planach sezon derkowy ? Dzik szybko i mocno zarasta, w tamtym roku za późno zaczęłam derkować.
myślę, że już czas na drelich..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się