Forum konie »

Derki

Ktoś już poruszył wyżej temat derek siatkowych (achh, latoo!), więc ze swej strony polecę Jacsona - przetrwał u mnie super cały sezon muchowy w jednym kawałku i świetnie spełniał swoją rolę 🙂 O ivett mam tylko kaptur. Jest z zupełnie innego materiału niż ta derką jacsona, ale ciężko mi się wypowiedzieć o jego trwałości, bo krótko w nim Dzionek pochodził. W tym roku dopiero zrobię crash testy.
Nasturcja-Renata Dziekuje  🙂
[quote author=Ktoś link=topic=43.msg936937#msg936937 date=1300180684]
polecam maski przeciwmuchowe od Ivett-są super!
[/quote]

ja również, ciorana cały sezon wygląda jak nówka! nauszniki siatkowe także samo 🙂
ja zapłaciłam 38 z impregnatem, derka piękna i pachnąca, obsługa tylko pytała czy to zawsze tak śmierdzi  😁

equi.dream gdzie?? bo z 400 sama sobie nie poradzę 😉 a 150 wyprał mój tata 2 razy: pierwszy i ostatni  😁
espana przy arkadach na tym takim a'la pasażu pod torami, gdzie jest pełno pubów 😀 odbieram jutro drugą to sprawdzę dokładny adres  :kwiatek:
gracias  🙇 to jest bodajże ul. Bogusławskiego - będę musiała zrobić nalot
espana to zapowiedz proszę, że będzie nas więcej pliss  😁
muszę też spakować 2-3 dery do pranka 🙂
Ja muszę się poskarżyć na derkę HKM dokładnię tą:
http://pasi-konik.pl/pl,product,1456141,hkm,derka,polarowa,w,kratke.html

O ile polar i cała derka jest bardzo wysokiej jakości (o dziwo, za względu na niska cenę) to ma baardzo krótkie boki. Mój koń nie ma "bębna" zamiast brzucha i jest bardziej za chudy niż za gruby a mimo to jest ona za krótka po bokach....
U was też tak jest?
asior, mam dwie - wpadaj obmacać 🙂
są cieniutkie i bardzo zwiewne.
Dotarła do mnie lekka przeciwdeszczówka Horsewear'a i jestem nią zachwycona- wygląda rewelacyjnie i jest mega leciutka (oby teraz pasowała na delikwenta)
Słuchajcie, jak z wymiarami derek Bucasa ?? Pytam, bo koń jest specyficznie zbudowany i zazwyczaj wypada tak pomiędzy rozmiarówką 145 a 155 i to, która pasuje zależy od innych niż długość wymiarów derki.
Mój Bucasa nosi 145, inne też, ale te derki się bardziej naciąga na szyje i mają, jak by to powiedzieć, przez to mniejszy otwór na szyje. Dla mojego konia są przez to idealne, bo wszystkie inne ściągają mu się na łopatkach w dół, wiszą i całością idą do tyłu, co wygląda nieestetycznie i chyba nie jest też dla niego wygodne. Więc to zależy czego szukasz dokładnie.
Kon jest generalnie krótki, pasowałoby 145, ale ma bardzo szeroką i nisko osadzoną szyję. Przez to muszę czasami kupować 155 mimo, że górą jest za długa.
Klami, HKM mają szerokie wycięcia, a jakościowo są całkiem przyzwoite. Przynajmniej niektóre. 😉
Klami, bucas ma normalną rozmiarówkę. Mój nosi 155 i 155 bucasowe są w sam raz.
Mój koń też ma derkę bucasa w swoim normalnym rozmiarze i pasuje idealnie 🙂
Btw burak już ją rozdarł, nie mam siły do tego niszczyciela!!
Nie macie pomysłu, skąd wziąć sprzączki do zapięcia na klacie? Szykuję się po sezonie do derkowych napraw, a pasmanterie... no cóż, najwyraźniej nie mają tego w swoim asortymencie.
poszukaj w sklepach internetowych (jezdzieckich) - na pewno w okserze cos maja. ew.u rymarza popytaj.
Żeby to było takie proste... w okserze mają pasy.
hmmm... kiedys od nich zamawialam takie pierdółki właśnie. a GNL?
Znalazłam i wklejam, może komuś się przyda:
http://www.horsehouse.pl/Product/Sprzaczki-do-derek-Hansbo.html
Jako, że wróciły do łask drelichy to pozwolę sobie wyrazić moje zadowolenie
z derek produkcji Ivett.
Szczerze mówiąc, zamawiając nie spodziewałam się, że przeżyją więcej niż miesiąc.
Przeżyły i do dziś są w dobrej formie a współpracują z naprawdę niezłymi niszczycielami.
(poległ np.black horse ripstop (do kosza) oraz kavalkade-da się naprawić)
Dwa z pięciu drelichów doznały małego uszczerbku na zdrowiu, prawdopodobnie dlatego, że
został przydepnięty odpięty podczas tarzania się pas.
Temu można łatwo zaradzić, dodając na zapięciach takie gumeczki jak w Eskadronie.
Jednym słowem, polecam!
Z absolutnie czystym sumieniem!

wpadłam do Karino jak burza, bo dziś golę Chłopaków.
Ostała się jedna 125 HKMu w kratę, chyba karo.
Fajna, świetnie wykonana, nieprzemakalna z polarem. Zobaczymy jak się będzie spisywać, wrzucę dziś foty na modelu 😉
Nie macie pomysłu, skąd wziąć sprzączki do zapięcia na klacie? Szykuję się po sezonie do derkowych napraw, a pasmanterie... no cóż, najwyraźniej nie mają tego w swoim asortymencie.

Mozesz tez poszukac na allegro 🙂 Kupowalam ostatnio tasmy i zatrzaski, zeby poprzerabiac przednie zapiecie w derce. Sprzaczki tez powinny byc.
(dzialy takie jak: szycie, dziewiarstwo, robotki reczne itp)
Może to już było, ale wyszukiwarka nie wyplula niczego...  🙄
Czy derka z mikrofibry podszyta bawełną może się nadawać zamiast derki polarowej jako kapa po treningach? Oczywiście nie mówię o sezonie letnim ani zimowym, tylko na pogodę taką jak teraz.  😉
chyba zadawalam juz kiedys to pytanie, ale nei dostalam jednoznacznej odpowiedzi.
jak byscie goliy w czerwcu/polowie czerwca na lyso lub nie do konca na lyso, to w zimne noce byscie pakowały w cos? bawełna?  👀
sepia, jakie zadanie miałaby spełniać taka derka?
Dziś do mnie przyszła derka transportowa Eskadrona. I mogę 1 100% polecić. Jest dość gruba, mocna, fajnie wykończona. Ma tylko dość małe wycięcie na klatę, więc na mojego zwierza XXL wyszło akurat 😉
Bay a dlaczego chcesz golić łysego(prawie łysego) konia?, wszak o tej porze
większość koni już dawno wylniała i mają króciutką elegancką sierść...
Pytam z ciekawości, zupełnie bez negatywnych emocji  🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się