Ktoś już poruszył wyżej temat derek siatkowych (achh, latoo!), więc ze swej strony polecę Jacsona - przetrwał u mnie super cały sezon muchowy w jednym kawałku i świetnie spełniał swoją rolę 🙂 O ivett mam tylko kaptur. Jest z zupełnie innego materiału niż ta derką jacsona, ale ciężko mi się wypowiedzieć o jego trwałości, bo krótko w nim Dzionek pochodził. W tym roku dopiero zrobię crash testy.
O ile polar i cała derka jest bardzo wysokiej jakości (o dziwo, za względu na niska cenę) to ma baardzo krótkie boki. Mój koń nie ma "bębna" zamiast brzucha i jest bardziej za chudy niż za gruby a mimo to jest ona za krótka po bokach.... U was też tak jest?
Dotarła do mnie lekka przeciwdeszczówka Horsewear'a i jestem nią zachwycona- wygląda rewelacyjnie i jest mega leciutka (oby teraz pasowała na delikwenta)
Słuchajcie, jak z wymiarami derek Bucasa ?? Pytam, bo koń jest specyficznie zbudowany i zazwyczaj wypada tak pomiędzy rozmiarówką 145 a 155 i to, która pasuje zależy od innych niż długość wymiarów derki.
Mój Bucasa nosi 145, inne też, ale te derki się bardziej naciąga na szyje i mają, jak by to powiedzieć, przez to mniejszy otwór na szyje. Dla mojego konia są przez to idealne, bo wszystkie inne ściągają mu się na łopatkach w dół, wiszą i całością idą do tyłu, co wygląda nieestetycznie i chyba nie jest też dla niego wygodne. Więc to zależy czego szukasz dokładnie.
Kon jest generalnie krótki, pasowałoby 145, ale ma bardzo szeroką i nisko osadzoną szyję. Przez to muszę czasami kupować 155 mimo, że górą jest za długa.
Nie macie pomysłu, skąd wziąć sprzączki do zapięcia na klacie? Szykuję się po sezonie do derkowych napraw, a pasmanterie... no cóż, najwyraźniej nie mają tego w swoim asortymencie.
Jako, że wróciły do łask drelichy to pozwolę sobie wyrazić moje zadowolenie z derek produkcji Ivett. Szczerze mówiąc, zamawiając nie spodziewałam się, że przeżyją więcej niż miesiąc. Przeżyły i do dziś są w dobrej formie a współpracują z naprawdę niezłymi niszczycielami. (poległ np.black horse ripstop (do kosza) oraz kavalkade-da się naprawić) Dwa z pięciu drelichów doznały małego uszczerbku na zdrowiu, prawdopodobnie dlatego, że został przydepnięty odpięty podczas tarzania się pas. Temu można łatwo zaradzić, dodając na zapięciach takie gumeczki jak w Eskadronie. Jednym słowem, polecam! Z absolutnie czystym sumieniem!
wpadłam do Karino jak burza, bo dziś golę Chłopaków. Ostała się jedna 125 HKMu w kratę, chyba karo. Fajna, świetnie wykonana, nieprzemakalna z polarem. Zobaczymy jak się będzie spisywać, wrzucę dziś foty na modelu 😉
Nie macie pomysłu, skąd wziąć sprzączki do zapięcia na klacie? Szykuję się po sezonie do derkowych napraw, a pasmanterie... no cóż, najwyraźniej nie mają tego w swoim asortymencie.
Mozesz tez poszukac na allegro 🙂 Kupowalam ostatnio tasmy i zatrzaski, zeby poprzerabiac przednie zapiecie w derce. Sprzaczki tez powinny byc. (dzialy takie jak: szycie, dziewiarstwo, robotki reczne itp)
Może to już było, ale wyszukiwarka nie wyplula niczego... 🙄 Czy derka z mikrofibry podszyta bawełną może się nadawać zamiast derki polarowej jako kapa po treningach? Oczywiście nie mówię o sezonie letnim ani zimowym, tylko na pogodę taką jak teraz. 😉
chyba zadawalam juz kiedys to pytanie, ale nei dostalam jednoznacznej odpowiedzi. jak byscie goliy w czerwcu/polowie czerwca na lyso lub nie do konca na lyso, to w zimne noce byscie pakowały w cos? bawełna? 👀
Dziś do mnie przyszła derka transportowa Eskadrona. I mogę 1 100% polecić. Jest dość gruba, mocna, fajnie wykończona. Ma tylko dość małe wycięcie na klatę, więc na mojego zwierza XXL wyszło akurat 😉
Bay a dlaczego chcesz golić łysego(prawie łysego) konia?, wszak o tej porze większość koni już dawno wylniała i mają króciutką elegancką sierść... Pytam z ciekawości, zupełnie bez negatywnych emocji 🙂