Forum towarzyskie »

Koniec świata w 2012 roku

Ja pamiętam, jak w 2000 r. miał być ,,koniec świata". Ludzie masowo kupowali całe opakowania świeczek  😂 Sklepowa była bardzo zdziwiona, jak na pytanie, czy też podać świeczki, odpowiedziała, że jak będzie koniec świata, to świeczki już nie będą potrzebne  🤣.
I przypomina mi się reklama: skrzyżowanie, wszędzie czerwone światła, pustki. Na czerwonym świetle zatrzymuje się kierowca z rodziną, chwilę czeka, potem się rozgląda i przejeżdża skrzyżowanie. A tu nagle wychodzi pan policjant z lizakiem uśmiechnięty od ucha do ucha i zatrzymuje pojazd... Ale co było dalej, to już nie pamiętam.
o nie.... miałam nadzieje ze bedzie 12 a nie 21 bo 19 mam zaliczenie z jamy brzusznej.... kurcze. A dzisiaj słyszalam od kogos ze całkiem odwołali ten koniec swiata...  😁
O nie! Miałam nadzieję na apokalipsę zombie! Mam kraty w oknach, podwójne drzwi i sklep z bronią za rogiem 😁
eee koniec świata to święto ruchome. Zawsze się znajdzie jakiś inny wolny termin 🙂

Jakiś kabaret miał filmik o końcu świata i nie mogę go znaleźć. Wie ktoś który?
Czy to o to Ci chodzi?
I jeszcze kabaret o Apokalipsie:

ten 🙂

ten 🙂

Niezły
Ej to już dzisiaj  😁
00,30
jak na razie nic nie pierdyknęlo. No może mnie w krzyżu ale to było wczoraj wiec sie nie liczy.
Mówią, że koniec świata ma być o 10, słyszałam również, że ma trwać 7 lat.
Doczekam chociaż koncertu czerwcowego  🙂
Hoho ! 7 lat ? Zaszaleli  🤣
no trzeba czymś straszyć ludzi zanim czegoś nowego nie wymyślą  😎
Z drugiej strony koniec świata to świetny biznes na podratowanie upadającej gospodarki ;]
Kumpel w Australii jeszcze żyje 😀
Kumpel w Australii jeszcze żyje 😀

🙂
I to jest najlepsze podsumowanie
Nie traćmy nadziei: na Yukatanie ciągle czwartek!
Tak tak, już przez ostatni miesiąc przeczytałam chyba 30 artykułów, każdy miał inną teorię dot. końca świata. Ostatni wczorajszy przeczytany na onecie mówi o tym że majowie przewidzieli że 21.12.2012 ziemia wejdzie w jakiś "pomyślny" układ planet który ma spowodować ze tego dnia będziemy mieli dużo pomysłów itd. Czytałam też już że naukowcy pomylili się o 100 lat, a jeszcze wcześniej czytałam że data którą wyczekujemy już była a nawet o tym nie wiemy  😉
Presja, ja czytałam, że ktoś się pomylił i w rzeczywistości ma to być 23.12.2012 hahaha
W TVN24 trąbią, że koniec świata bedzie dzisiaj o 12:12, bo wchodzimy w astronomiczną zimę.

Dla mnie to wszystko astronomiczne głupoty 😉
Dla mnie to wszystko astronomiczne głupoty 😉

Dla mnie nie
Przeziębiłam się mocno na same Święta
Jak tu gotować, nie majac za grosz smaku??
😂 Po prostu koniec świata  😵
Chyba będzie koniec świata! Mój telefon w nocy się wyłączył i nie da się go włączyć, budzik nie zadzwonił.....
Opolanko - Ja tam się tym nie przejmuje niech będzie i za 5minut, niczego nie zmienię jedynie co to mogę się pogodzić z tym faktem i tyle. Nie wierzę w to ani w majów ani ich przepowiednie zresztą każdy kto wierzy w Boga nie powinien wierzyć w takie bzdury.
U mnie słoneczko  wyszło,piękny  dzionek będzie🙂
W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji,
Rybak naprawia błyszczącą sieć.
Skaczą w morzu wesołe delfiny,
Młode wróble czepiają się rynny
I wąż ma złotą skórę, jak powinien mieć.
W dzień końca świata
Kobiety idą polem pod parasolkami,
Pijak zasypia na brzegu trawnika,
Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa
I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa,
Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa
I noc gwiaździstą odmyka.
A którzy czekali błyskawic i gromów,
Są zawiedzeni.
A którzy czekali znaków i archanielskich trąb,
Nie wierzą, że staje się już.
Dopóki słońce i księżyc są w górze,
Dopóki trzmiel nawiedza różę,
Dopóki dzieci różowe się rodzą,
Nikt nie wierzy, że staje się już.
Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem,
Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie,
Powiada przewiązując pomidory:
Innego końca świata nie będzie,
Innego końca świata nie będzie.

Czesław Miłosz

Tak mi się przypomniało w tym temacie  😉

Ja się śmieję, że nie zamierzałam obchodzić końca świata i los mnie ukarał- od środy leżę w łóżku z ostrym zapaleniem gardła, wspaniały świąteczny prezent  🙄  😉
Presja, oczywiście zgadzam się 🙂

P.S. Apokalipsa zapisana w Biblii jest Apokalipsą św. Jana. Czy to przypadek, że Jan obchodzi dziś imieniny?\

😉 +
Miało być dziś o 10 i nic.  Chyba, że ta fala dopiero dojdzie do nas 😉 Póki co nadal kopcimy waniliowe świeczki 😉 Jak umrzeć to chociaż w ładnych zapachach.
a ja czytałam że o 12.12, a koleżanka że po 16tej ehehe. U mnie dziś piękna pogoda🙂
Witam was w końcu świata🙂
patrzę przez okno z 9 piętra i nie widzę nadchodzącej fali. Meteoryty też nie spadają, a naładowałam baterię w aparacie.
Jedyna sensacja to długa wyrwa w trawniku przed blokiem, jednak to żaden koniec świata, ot koparka kopie, bo wymieniają rury 🙂
Jak tam u was?
Od 3 dni non stop z kumpelą mamy pompę.
Najbardziej rozbawiła mnie ta wizja o annunakach (czy jak to tam się zwie) i planecie x/ nibiru. 😁
My się tak śmiejemy, a ci w Ameryce naprawdę przeżywają panikę 😂
My się tak śmiejemy, a ci w Ameryce naprawdę przeżywają panikę 😂

Moja mama zawsze to powtarza a dziś ja powtórzę po niej "Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu pierwsze rozum odbierze"  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się