Forum konie »

Końska rewia mody cz. V (2011)

Forta, choco bierz, nie bądź papugiem 🙂
wątek zamknięty
[quote author=noen link=topic=41891.msg835422#msg835422 date=1294021996]
[quote author=kodusiowata link=topic=41891.msg835318#msg835318 date=1294008686]
Eee tam, jak dla mnie chłopaki w różu nie wyglądają źle 😉

dla mnie wyglądają tragicznie  😂 Raz u nas ogier był siodłany na szybko, i zabrakło czapraków, więc wzięto moją ankę orchid, i wyglądał jak debil  😁
[/quote]

bo???? 🤔 nie kumam że niby do jajek niepasuje czy jak? 👀
klacz cacy, walach spoko, ogier ble?

a roznia sie tylko narządami 😵
[/quote]

Dla mnie wałachowi też śmiesznie w różu. Jakoś tak mi do pyszczka nie pasuje 😁 U nas z ANKY orchid na ogierze cała stajnia brechtała, i wszyscy poszli się przyglądać  😂
wątek zamknięty
ciesze sie że jestem w normalnej stajni 😉

kurcze mój wałach w rozu... i moja klacz w rozu... który wygląga lepiej? 👀 😁

konec  🚫

wątek zamknięty
Mój spedalony wałach w różu  😉

wątek zamknięty
Zairka : dałaś zdjęcia dwóch siwków  😀
wątek zamknięty

o to raczej chodziło, drugi siwek to jak się domyslam klacz (zamalowane puzdro) 😀
wątek zamknięty
[quote author=bajaderka-zorro link=topic=41891.msg835782#msg835782 date=1294060972]

o to raczej chodziło, drugi siwek to jak się domyslam klacz (zamalowane puzdro) 😀
[/quote]

umarłam 😂 😵
wątek zamknięty
chyba ktos nie zrozumial przeslania  🤣
wątek zamknięty
[quote author=bajaderka-zorro link=topic=41891.msg835782#msg835782 date=1294060972]
[quote author=noen link=topic=41891.msg835781#msg835781 date=1294060868]

[/quote]

umarłam 😂 😵
[/quote]

oj źle napisałam, to jest wałach tylko jeden robi za klacz żeby pokazać jaka jest róznica między obiema płciami w różu, ma sie to odnosić to poprzednich postów ;p
wątek zamknięty
bajaderka ja nie z Ciebie 😁 tylko noen 😉
wątek zamknięty
bajaderka ja nie z Ciebie 😁 tylko noen 😉

już myślałam 😀 bo tak w sumie napisałam jak debil  😵
wątek zamknięty
forta, zielony weselszy, ale taki brąz to z kolei klasyk. mogę ci ubrać rudzielca ale to późno wieczorem ponieważ teraz uciekam na uczelnię 😉

chciałam już się dołączać do zamówienia agi z niemcolandii ale akurat tej łezki co chciałam (terra/choco) już nie ma. co za ulga!

a dzięki chilli2, będziemy mieć (ja z rudym  :hihi🙂 dralon treningowy marine/summergreen. na dniach mam nadzieję sfinalizujemy wszystko 😉 szkoda tylko że pogoda nie pozwala teraz jeździć na zewnątrz 🙁
wątek zamknięty
Ja na zamówienie z niemcolandi mam zamiar wziąć:

[[a]]http://cgi.ebay.de/Eskadron-Sattel-Pad-Ruckenform-marine-/140465337338?pt=Sattelzubeh%C3%B6r&hash=item20b462f3fa[[a]]

[[a]]http://cgi.ebay.de/exclusive-ESKADRON-Schabracke-iceblue-mocca-Dressur-/130470351336?pt=Sattelzubeh%C3%B6r&hash=item1e60a391e8[[a]]

[[a]]http://cgi.ebay.de/exclusive-ESKADRON-Schabracke-toffee-gelb-schoko-DL-/130470309402?pt=Sattelzubeh%C3%B6r&hash=item1e60a2ee1a[[a]]

[[a]]http://cgi.ebay.de/exclusive-ESKADRON-Schabracke-rose-navy-Dressur-/130470309450?pt=Sattelzubeh%C3%B6r&hash=item1e60a2ee4a[[a]]

ale jeszcze się zastanawiam 😉
toffe/gelba na 100% + na pewno albo polopad albo cotton iceblue/mocca
wątek zamknięty
ktos moze mi przebrac Grote w impulsa Walnut :kwiatek:
wątek zamknięty
Zairka - czyżbyś gdzieś walunta dorwała  😍
wątek zamknięty
[CIACH] podziel sie ta informacja w ogloszeniach 😤
wątek zamknięty
Wreszcie jakieś porządniejsze zdjęcie - fotka polonez  :kwiatek: Eskadron Limegreen - tadam 🙂

wątek zamknięty
u mnie jest strasznie prześwietlone. Wygląda żółto, a nie zielono. Ale i tak ładnie. Powiem szczerze, że do koni karych pasuje WSZYSTKO. I to jest najlepsze 🙂
wątek zamknięty
noen, na razie dostałam tylko trzy zdjęcia, w tym jedno czarno-białe, więc wyboru za dużego nie mam 🙂 Ale jak dostanę coś więcej, to znajdę "zieleńsze" 🙂
wątek zamknięty
Ja nie byłam za bardzo przekonana do limegreen, ale może mnie przekona coś  🤣

A miałam ograniczyć szmaty  😵
wątek zamknięty
jak wypadaja polopady Eskadrona po padów ES jakościowo?
wątek zamknięty
Hehehe, obczytałam dyskusję na temat jajka (lub to co po nich zostało) vs. róż... i w sumie to niesamowite jak ludzkie przesądy kulturowe przenosimy na zwierzęta. Dobrze, że jak narazie nie ma dywagacji na temat tego czy jak czprak biały to z konia panna młoda a jak czarny to czy aby nie w żałobie😉

Co do prania eskadronów a w szczególności brilantów (które się niektórym kurczą po obwodzie)- dziś dokonałam odkrycia pewnej prawdy w miarę oczywistej (Nobla za to nie dosatnę, cóż, ale innym się może przydać).

Otóż jestem dużo bardziej zdolna niż wy wszystkie razem wzięte - dziś "skurczyłam" pół polopadu! 💃
A tak to jest możliwe! Mam nadzieję, że "przewód" na temat tego niechcianego eksperymentu mocno brzemiennego w skutkach (róg padu sterczy niczym krzywa wieża w Pizie! 😵 ) oszczędzi wam gorzkich (dla kieszeni) rozczarowań!

REASUMUJĄC:
NIe suszcie tych czpraków/padów itd. na lub bezpośrednio przy kaloryferze! 🤬

Mój zawisł na suszarce w łazience (ach to lenistwo i się nie chciało biec na dół do suszarni! 😁 ) - jednym bokiem przy mocno ciepłym kaoryferze.
Efekt- skórczona taśma obszywająca od strony grzejnika. 😀iabeł:

Zapewne na to, że w szczególności brilanty po obwodzie kurczą się czasami sakramencko ma zarówno za wysoka temperatura prania ale jak widac i zbyt raptowna temperatura suszenia. 👿
Powinni na metkach pisać więcje na ten temat!!!

wątek zamknięty
zapewne bez porównia lepsze ES ale zleży co komu się podoba .. mnie ES nie leżą i wolę Eskadrony 😉
wątek zamknięty
Livia, bądź widoczny na drodze 😁 fajnie! Sanders schudł czy on zawsze taki prostokątny?

rudazaraza, Maxy są nie do zatyrania.

kotbury, brawo 😉
wątek zamknięty
kotbury kamień spadł mi z serca! Ja piorę zawsze w 30 max w 40 stopniach i po praniu wszystko (końskie i ludzkie) schnie sobie spokojnie na sznurkach na strychu więc chyba skurczenie mi niestraszne  🏇
wątek zamknięty
Ma któraś fotkę łezki eskadrona pod siodłem 16-16,5? :kwiatek: Wiem, że są na szmato, ale tam niestety nie ma czy to siodło 15", czy 18".
wątek zamknięty
kotbury kamień spadł mi z serca! Ja piorę zawsze w 30 max w 40 stopniach i po praniu wszystko (końskie i ludzkie) schnie sobie spokojnie na sznurkach na strychu więc chyba skurczenie mi niestraszne  🏇

Hmmm ok. ja tu podzieliłam się wynikami tego "super skomplikowanego" eksperymentu ale pamietajcie - jego wyniki spowodowały, że "jestem w żałobie" (lub na gigantycznym wkurwie jak kto woli, bo byłabym naprawdę szurnieta aby opłakiwać czaprak)...
tak więc było by mi miło Kodusiowata gdybyś napisała:
Kotbur- dziękuję...
..a nie "Kotbury, ufff, fajnie, że mi się to nie przydarzy"  😉  you're not being supportive! 🤬
wątek zamknięty
Burza, schudł nieco bo pracuje teraz trochę więcej 🙂 Ale siana ma pod dostatkiem także taką wagę powinien utrzymać. Ale on nigdy nie był szczególnie gruby, na fotkach zawsze taki przecinek wychodzi 🙂

Bay, jeśli ci to coś pomoże, moje siodło to 17", widzisz ile tam łezka ma miejsca 🙂
wątek zamknięty
A jest coś takiego jak łezka pony? 😉 I 16,5 się tam wciśnie? Może ktoś ma o ile jest? Tnz. wiem, że cottony są poniaki, nici też, łezki chyba powinny być? 🙂
wątek zamknięty
kotbury no oczywiście ci współczuję, bo ja bym się załamała gdyby mi się skurczył tak czaprak. Ale i zarazem cieszę się że bardzo możliwe że ja tego uniknę. Myślę że po to tak napisałaś - żeby forumowicze wiedzieli jak nie robić 😉 ale uwierz mi że łączę się z tobą w bólu... wiem jaka to tragedia  🙁 🙁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.