Forum konie »

Końska rewia mody cz. V (2011)

Pomocyyy

dla gniadego z odmianami lepszy brązowy polar z pomarańczową lamówką, czy granatowy z granatowo-różową?
wątek zamknięty
Ja bym brała granat 😉
wątek zamknięty
czerwień na ciemnognidaych jest blee.

my sie chyba, kolezanko, lubic przestaniemy.  🤔
wątek zamknięty
Oj nie. Czerwień jest dla ciemnych koni idealna !!
wątek zamknięty
Klami, wlasnie wlasnie!  :emota200609316:
wątek zamknięty
pomozecie ciutek?

logo sponsorskie czerwono-białe, jak ubrac konia na zawody? tzn co najlepiej kupic, zeby wyhaftowac logo?zeby bylo ladnie i sie nie gryzło nigdzie? bo niestety przekonałam się, ze biały nie jest juz trendi i wrecz to obciach 🙁 i mi koncepcja padła. poradzicie cos?
i jak z polarówką do "dekoracji"?

tfu literówka

Logo jest CZARNO-CZERWONE  :kwiatek:
wątek zamknięty
Ja bym celowała w granat 😉
wątek zamknięty
bialy jest zawsze trendi i zawsze wyglada ladnie i elegancko.
wątek zamknięty
Granat albo butelkowa zielen
wątek zamknięty
no własnie na zawodach skokowych chyba niezbyt 🙁 bardzo mało "białych" par, i niestety jak wyszłam z jezdzenia na zawody na jakis czas i bylam zdziwiona, ze bardzo rzadko ktos na bialo ubrany, to niestety się okazało ze nie jestem na czasie i się nie znam, bo teraz wszyscy w brązach, granatach i tym podobnych ciemnych barwach 🙁
wątek zamknięty
Biały na skokówkach to nieczesty widok. Osobiście bieli nie lubie, a juz szczególnie w połączeniu kilku białych rzeczy, chociazby czaprak i ochraniacze.

A tu prosze. Chilly z dodatkiem navy na ciemnym:

wątek zamknięty
Klami, slicznie! ale nam pasiak nie pasuje wcale... bo nie będzie loga widac a tak sie sponsor nie zgodzi 🙁

ale jak pod warunkiem loga mam dostac nowy czaprak, derkę, polarek dla siebie i zawodniczki,  to jestem w stanie to znieść 😉

i uwazam ze cena obklejenia przyczepy i auta symbolami i wcisniecie wszedzie loga nie jest tak wielka, zeby nie chciec dostac alfy i przyczepy 😉

(ps:kocham mojego małża, no normalnie kocham🙂 )
wątek zamknięty
jak biało-czerwone logo to TYLKO granat. uwielbiam połączenie tych trzech kolorów i będę bronić zawsze. to klasyka i elegancja - to co powinno być na zawodach  💘 aczkolwiek ciemne brązy i szarości także wpisują się w 'to co tygryski lubią najbardziej' 😉

wątek zamknięty
Sei ja bym chciała Rudosława zobaczyć właśnie w czerwieni 😜
wątek zamknięty
Czy ktoś ma jakiś sposób na rzepy z przewiniętych owijek :P?
W związku z tym, żeby wszystko szło sprawniej mam już przewinięte owijki  od razu by zawijać, ale niestety wtedy ten rzep się na końcówce wywija i odstaje 😁 próbowałam je na chwile wywinąć na drugą str, ale dużo to nie dało bo nadal odstawały, ale jakoś tak inaczej 🤣
Czyżby jedynym sposobem było trzymać je zwinięte normalnie i zapięcie rzepa tak jak "kupne ze sklepu", a po prostu przed jazdą przewijać  🤔
wątek zamknięty
Zairka, ja też 😉 ale jakoś nam z tym nie podrodze... może jak będzie jakaś 'super' kasa w styczniu to pomyślimy o jakiejś nadprogramowej szmacie. nie wiem jak cotton ale derka bicolor burgundy to na rudych szał szałów  😜 absolutnie AMAZING!
na razie jednak muszę kupić coś pod ujeżdżeniówkę. pod skokówkę mam full wypas  😁

Medzik, jak dobre rzepy to się przyczepią i nie będą odstawać. a jak nie to ja miałam tylko jedne takie niesforne - sam koniec 'zakładałam' za jedną 'warstwę' owijki. nie wiem czy wiadomo o co chodzi  🙄 ale starałam się wyjaśnić jak mogłam o tej niebożej godzinie 😉
wątek zamknięty
sei właśnie widzisz założę nowe, ale przewinięte to tak jest założę używane jest tak samo :P widocznie eskadronowe tak mają  😁
wątek zamknięty
Medziiik, ale ja chyba nie czaję - jak przewiniesz tak do zawijania, to rzep masz w środku owijki. Co Ci odstaje?
wątek zamknięty
epk - ale właśnie się go wywija tak "do góry",i "do tyłu, żeby zrobić 'rzep do rzepa'. Więc może dlatego odstawać. Chociaż mi się nigdy nie zdarzyło. Wydaje mi się, że to bardziej kwestia zawijania i/lub grubości nogi konia i/lub odległości rzepa od rzepa.
wątek zamknięty
Medziiik, przed zapięciem rzepa do zawijania samą końcówkę podwiń pod spód i wtedy zwiń całą owijkę 🙂
wątek zamknięty

i jak z polarówką do "dekoracji"?

mam nadzieję,że piszesz ogólnie o dekoracji,a nie o dekoracji w konkursie? 😉
bo przepisy nie pozwalają na wjazd do dekoracji w derce (oczywiście wolno wjechac zwycięzcy konkursu w derce sponsora danego konkursu,jezeli sponsor danego konkursu przewidział m.in taką nagrodę : )

co do loga, ja mam taki komplet z deca i noszę się od dłuższego czasu z naszyciem logo HBC,ale ciągle zebrac się nie mogę...

mam do kompletu granatowe climatexy na przód i bardzo mi się ten zestaw podoba:

musze się tylko teraz zgłosic do ivett i dorobić się granatowej derki z czerwona lamówką,naszyć oba loga i będzie cacy 😉

wątek zamknięty
Ktosiu, dlatego dałam w cudzysłowiu 😉 chodziło o taką derkę do np  stepowania w czasie czekania na wyniki itp, przecie my tylko za stodołą, a jak mogę miec derkę w prezencie od małża pod warunkiem logo wyszytego, to ja tam nie będę marudzic, jakby nawet miala leżec w pace 🙂

a ten zestaw naprawdę super wygląda,granat chyba najbardziej pasuje, choc zastanawiałam się nad klasyczną czernią, ale to chyba nudne będzie?

Ktosiu, czy Ty na rękawie masz "Wrotki jumping team"? bo chyba drugie slowo jest inne, ale nie mogę odczytac 😉 pochwalisz się? :kwiatek:
wątek zamknięty
Obstawiam, że drugie słowo to Equestrian 😉
wątek zamknięty
Isabelle, koleżanka Brzoza, ma rację, proszę:

edit: mam koszulę w granatowo-czerwoną kratkę :
wątek zamknięty
Ktosia, super ten polarek!!

przekonałyscie mnie do granatów 🙂 nie lubię spokojnych kolorów, ale to przeciez nie ja jadę 😉
wątek zamknięty
czerwona lamówka sprawia,że nie jest smutno i nudno 😉

ja mam świar na punkcie granatu z czerwienią 😉
wątek zamknięty
Ktoś Ciebie właśnie kojarzę z tym zestawieniem kolorów, Klami braz+błekit (jeszcze za czasów Pączka)
wątek zamknięty
Ktoś, zdradź cóż to za firmy takie piękne bryczesy posiadasz?  😜
wątek zamknięty
Medziiik, przed zapięciem rzepa do zawijania samą końcówkę podwiń pod spód i wtedy zwiń całą owijkę 🙂

Przepraszam, ale nie "czaje" jestem po nie przespanej nocy i ciężkich zajęciach i jakoś sobie tego nie umiem wyobrazić możesz jakoś hmm spróbować bardziej łopatologicznie  :kwiatek: 😁 ja zapinam rzep jak by do tyłu aby przylegało do tej "przyczepiającej części" i przewijam owijkę tak by już mieć gotowa do zawijania na konia. To nie wiem, gdzie mam podwinąć pod spód pod polar ale nie przyczepiając do tej "przyczepiającej części" przy przewijaniu?  🤣
wątek zamknięty
Dostałam dziś od xxagixx czapraki dla zonk, za zgodą właścicielki pozwolę sobie wrzucić  😉

eskadron raspberry, zdjęcie całkiem ok odwzorowuje kolor

i absolutnie PRZEPIĘKNY  😍 hv polo
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.