Forum konie »

Końska rewia mody cz. V (2011)

dziwne... piorę czapraki średnio co 10 -14 dni . Z moich obserwacji wynika ,że czarne z zewnątrz są w miare czyste ,natomiast białe po 2 dniach zawodów są uwalone.
wątek zamknięty
robaczek, DWÓCH TYGODNIACH?? to jest przepocona szmata w każdym kolorze.
wątek zamknięty
Dwa tygodnie? O masakrunio  🤔 ja na niektóre czapraki po zaledwie niepełnym tygodniu jazd (trzy czy cztery) nie mogę patrzeć i wrzucam je do pralki.
wątek zamknięty
Arimona wnioskuję że nie golony i nie derkowany 😉

robaczek niestety każdy czaprak brudzi się tak samo i jak jest przepocony i "uwalony", na pewno nie jest komfortowy dla konia.
A na czarnym, co jest oczywiste, tego syfu będzie mniej widać 😉
wątek zamknięty
robaczek - ja piorę czapraki po jednej lub ew. dwóch JAZDACH 😵
wątek zamknięty
xxagaxx nigdy nie widziałam nauszników x full ale te z equi-theme http://www.amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=17_183_240&products_id=2485&topSsid=2d98cf872fea5281d99f8e4d123f3c9d są zdecydowanie większe w porównaniu choćby do eskadrona czy busse

boję się troche zaryzykować bo mój koń ma naprawdę wielkie uszy ;/ Kocham miłością wielką ESy więc pewnie takie kupię i poproszę kogoś w domu zęby mi je powiększył 😉 Bo nic innego chyba nie wymyślę ;/;/

Arimona zgadzam się 😉 Ja moje czapraki potrafię prać też co 10 dni 🙂 I naprawdę nie są uwalone. Chyba ze koń naprawdę w tyłek dostanie i czaprak się mega przepoci to biorę od razu. Ale to głównie latem.
wątek zamknięty
Przepocona ,brudna ,śmierdząca ,cuchnąca i zgrzybiała szmata  😂

hehe szczególnie jesli chodzi tylko stepem i kłusem  🙄

Zeby nie było off topa ,to dodam ,ze ja rowniez dołaczam do grona zachwyconych light blue .
Swoją drogą jestem ciekawa co eskadron szykuje na wiosne...
wątek zamknięty
Magdzior, bierz go!

Tak będzie mój🙂 czekam tylko do urodzin pod koniec stycznia🙂

robaczek u nas w stajni stoi własnie taki pięknie czekoladowy kasztan i baardzo podoba mi się na nim jasny, brudny róż🙂
wątek zamknięty
Swoją drogą jestem ciekawa co eskadron szykuje na wiosne...
Na pewno coś co mi się najpierw nie będzie podobało, a jak będzie wykupione nagle stanie się szałem  😀
wątek zamknięty
zdjęcia wstawię jutro 😉 Bo Zamierzam urządzić jutro sesje mojemu zwierzakowi 😀😀

edit: spokojnie prawowita właścicielko, lightblue obfocę na sucho, tylko z foli wyjmę 😉  😁 😁
wątek zamknięty
Ja teraz też piorę czapraki co mniej-więcej 10 jazd i nie są ani usyfione ani nic podobnego. Jeżeli koń mi się na jeździe mocno spoci to biorę od razu do domu i piorę, np latem często piorę po 1 jeździe. Ale teraz? Spokojnie te 10 jazd może przeżyć i jest czysty, a na pewno nie przepocony. Nie przesadzajcie w drugą stronę 🙂

Jutro odbieram mojego cottona green i jestem bardzo ciekawa efektu na koniu 🙂
wątek zamknięty
robaczek, 😁

Magdzior, wam w ogóle by ten krój pasował, równie fajnie jak łezki 🙂
wątek zamknięty
Dzionka cottona? Myślałam że bierzesz brillanta który IMO jest dużo ładniejszy. No ale i tak będzie szał na Dzionku, przynajmniej jak dla mnie 😍
wątek zamknięty
ja sia zastanawiam czy wrzucać lavendera (cottona) do pralki czy oszczędzić i w rękach wyprać (chyba sie mniej pomnie)
wątek zamknięty
Lunqa bez przesady, ja tam wszystkie moje cottony piorę namiętnie i oprócz petrola ze starej kolekcji żadnemu nigdy nic się nie stało 😉
Dzionka będzie wygladał rewelacyjnie! Już się nie mogę doczekać kiedy mój przyjdzie 😁
wątek zamknięty
iceblue  💘

hala 🍴

proszę zwrócić uwagę jakie mam ładne buty 😉 😉
wątek zamknięty
Livia Nie sprzedawaj alt rosy! Ona + kary kon wygląda obłednie!!!! gdyby nie to ze Anky pod moim siodłęm kompletnie nie leżą to purple, alt rosa, cobalt  byly by w mojej kolekcji ever!!!
TAk jak dożywocie ma Brillant toffee i wine

Magdzior mattesy strasznie blakną...niczym stary petrol cotton 🙄

Disco wstyd sie przyznac ale chyba 1 raz wasz komplet nie wywołał u mnie WOW 😡 bardzo zwyczajnie..
wątek zamknięty
NIC NIE PIORE W REKI  😤
wątek zamknięty
Disco 😜 to jeden z najładniejszych kompletów jakie ostatnio widziałam! Przepięknie wyglądacie, i jaki koń!
edit: i jakie Ty masz genialnie szczupłe nogi! Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać 😜
wątek zamknięty
Disco wstyd sie przyznac ale chyba 1 raz wasz komplet nie wywołał u mnie WOW 😡 bardzo zwyczajnie..

Zgadzam się z Zairka .. ale co nie zmienia faktu, że brzydko nie jest  😉

Disco 😜 to jeden z najładniejszych kompletów jakie ostatnio widziałam! Przepięknie wyglądacie, i jaki koń!
edit: i jakie Ty masz genialnie szczupłe nogi! Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać 😜

disco w ogóle genialnie się na tym zdjęciu prezentuje  😜
wątek zamknięty
według mnie ten komplet pasuje do oni takiej maści jak koń disco i wygląda bardzo fajnie
1zdjęcie do szmatoholików
wątek zamknięty
a mi sie podoba, bardzo tak spokojnie, elegancko i klasycznie.
a buty  😍 😍 😍 tez takie bym chciala, ale takich jasnych miec nie moge  😕
wątek zamknięty
Zairka, Medzik wiecie ten czaprak to nie tyle blękit, co biel złamana błękitem, także miażdżyć nie będzie 🙂 nawet zastanawiałam się czy go nie używać na zawody

Libella dziękuję i za komplet, i za odnóża 🙂
wątek zamknięty
Disco SZAŁ SZAŁ SZAŁ!!!!!!!!!  😍 😍 😍 Jak ja mogłam pomyśleć o sprzedaży mojego Iceblue  🤬 🤬 Tylko ze mój jest VSS to już takiego szału nie ma ;/

Zazdroszczę wam dresiarze, w wersji DL każdy komplet wygląda o niebo bardziej szałowo niż VS.... Zresztą nie ma kiedy konia owijać  😵 😵
wątek zamknięty

disco w ogóle genialnie się na tym zdjęciu prezentuje  😜
[/quote]

nie ukrywajmy że jak zawsze 😉
wątek zamknięty
proszę zwrócić uwagę jakie mam ładne buty 😉 😉

No ja zwróciłam 😁 Co to za oficery?

A komplet super! Co kto lubi, ale mnie np. zupełnie nie kręci jak Disco ubiera taką ujeżdżeniową maszynę w jakieś tam fioleciki. Tak dla jak to raz na rok można, ale tak do pracy to w iceblue - jeszcze z tym dralonem - macie klimat 🙂

wątek zamknięty
A co sądzicie o polypadach?
Miał ktoś doczynienia?

http://pasi-konik.pl/pl,product,2702751,polypads,pad,classic,wszechstronny,6cm,i,ujezdzeniowy,4cm.html

Wygląda fajnie ,można skomponować kolorystycznie ...

Dziwi mnie tylko ,jak pad może mieć 9 cm grubości?
wątek zamknięty
łeee 😡 wiecie, selekcja 😉 ale cieszę, się że powoli coraz więcej naszych zdjęć nadaje się do pokazania 🙂

xxagaxx ja na robotę ostatnio zakładam tylko ochraniacze bo mamy za wilgotno na hali..

Quanta Petie Olimpic cognac, fajne co 😁? a wychodzi na to, że tylko fiolet wkręcił się do mojej głowy (na dobre..) jakoś tylnymi drzwiami, bo reszta szmat jest spokojna, klasyczna 😉 a za maszynę wielkie :kwiatek:
wątek zamknięty
robaczek - ale tam jest gruboś 6 cm lub 4 cm nigdzie nie pisze o 9cm  🤔wirek:
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.