Lov, hm... spotkałam się z opinią, że "szkoda sprzedać do niego konia" - więc myślę że z kupowaniem może być też różnie... (edit: IMO jeśli osoba siedząca w środowisku wyraża taką opinię to coś jest na rzeczy...)
Ten to Grzegorz Andrzej. Z Kwidzynowej grupy. Miał np. konia Aravel II. Był jakis czas w Bolixie. Teraz od kilku lat prowadzi stajnie w Gozdowie. Widzę po fotach, że tam się już ładnie rozwinęło. Plac grodzony, hala fajnie wykończona. Miałam okazję siedzieć na jego koniach, fajnie zrobione są.
Łoł. To ja nie wiedziałam, że istnieje inny Grzegorz Kubiak niż "ten" Grzegorz Kubiak. KR źródłem informacji. 😁
Hypnotize, Dziękuję 😡 To jak - Ciebie adoptuję jako.... córkę? a Pinia jako.... brata Pallasa? Chyba, że Ty byłabyś po prostu "w pakiecie z koniem" 😁 a podwórko, niestety, jest mokre. 🙁 Ja się boję jak to będzie wyglądać na wiosnę... konia mi wciągnie.... 🙁
Lov, Łaaa, ta pierwsza jest śliczna ^^ 😍 [tylko moją opinią się proszę nie sugerować, bo ja bym kupiła wszystko, co ma oryginalną maść 😁 ] ale w sumie na parkurze też źle nie wygląda. Za to filmik z drugim rudym nastraja mniej pozytywnie. 😉 Ale zobacz, może na żywo to coś zupełnie innego. 🙂
Sankaritarina, A możesz mnie adoptowac nawet w formie stajennego 😉 A Pinio pewnie by chciała byc czyimś bratem 😀 Lubi uwalniac inne konie z kantarów 😀
Lov Nie znam się zupełnie na koniach skokowych, ale jakos tak bardziej mi sie podoba ten 2 koń. Mimo ze mam wrazenie ze troche wypłosz może z niego być. Ale jak skacze to sie zastanawiam czy sobie przednimi nogami w pysk nie kopie 😀 Ogolnie oba piekne. Bo kasztany 😀 a kasztany jak wiadomo sa najlepsze 😀
A ja dzis mialam jazde zycia 😜 Nie pod wzgledem zaawansowania, bo Rudy dopiero w rozruchu pod siodlem, ale pod wzgledem rozluznienia konia 😍 Moj kon nigdy nie mal tak rozluznionego grzbietu, pracowl calym cialem, odbijal sie jak pileczka i taaak machal lapkami 🙂 W koncu podpasowalo mu jakies siodlo... Oby juz tak cudownie zostalo 🙂
Milusia- ten wintec przypasował? super, że w końcu coś pasuje 😀 ja od kilku dni siedze chora w domu, w stajni dawno nie byłam, nie pamiętam kiedy ostastni raz jeździłam na Rudej.. oj dawno, przynajmniej na młodego trochę częsciej wsiadam, a właśnie- będe musiała go niedługo tu przedstawić 🙂
Dzionka, ano mam takie wrażenie... on jest specyficzny, ma wysoki kłąb, a jak nie miał mięśni po przerwie to wszystko mu spadało na kręgosłup... moje siodło leży w równowadze, nigdzie nie odstaje, ma dobry kanał na kręgosłup, nie buja się... bez podkładki jest nisko nad kłębem (2 palce) więc chodził w nim zawsze w podkładce - najpierw specjalny żel kieffera, potem mattes, przez chwilę nawet zwykły żel był ok... a wczoraj wsiadłam w szersze siodło na mattesie i koń zdecydowanie lepiej łaził... luźniejsze łopatki, luźniejszy przód, chętniejszy do roboty... więc prawdopodobnie czeka mnie najpierw sprawdzanie obecnego, potem wzywanie pasowacza, a potem szukanie kasy na siodło i siodła 😉
Lov, tyle że dostaje różne Lucerny, sieczki i co by tam ejszcze na podtucznie. Nie spada z wagi jakoś drastyczne ale tego rłuszczyku jest mniej niż w lecie i to widać.
ja dziś pojechałam do stajni z babką, która zapamiętale jeździ w tereny. I namówiła mnie! po 3tyg stania, wsiadłam bez żadnego patentu, ale z kaskiem na głowie. I było super! pomijając jedną ostrą wymianę zdań- szedł jak burza. 😉 wreszcie coś pozytywnego!
Anaa, no to ciężką ma budowę faktycznie... Ja zmieniam GP bo jest na mnie za duże, latam po nim. Poza tym cały czas się biję z myślami czy nie lepsze byłoby dla mnie siodło wszechstronne a nie skokówka :/ Dzisiaj testowałam dwa skokowe winteki i żaden mi nie podpasował jakoś wybitnie, jeszcze przede mną daw mag vicky i jakieś niemieckie siodło od disco. Potem zobaczymy 🙂 A GP już sprzedane, szybciutko poszło za niezłą cenę 🙂 A jakiego pasowacza chcesz wzywać? Znasz kogoś dobrego?
kujka, ale w jakim sensie - że dalej osiodłane? bo nie do końca rozumiem 🙂 Dzionka, łatwej nie ma 😉 zobaczymy... co do pasowacza to się zastanawiam. Myślę o wezwaniu dwóch osób naraz - mianowicie Kasi Żukiewicz i Pawła Kostrzewy. Ale nie wiem jeszcze jak to wyjdzie... na nowe siodło aktualnie mnie nie stać...
Dzieki dziewczyny, nawet sobie nie wyobrazacie jak ja sie ciesze, jaka to ulga 🙂 Tak to ten wszechstronny wintec, na razie bede jezdzic w nim i zbieram kase na bezterlicowke.Mam juz dosyc watpliwosci i przejsc z siodlem terlicowym.A zadowolenie mojego konia jest bezcenne, moj tylek przywyknie do wszystkiego 😉 LOVELY-koniecznie przedstaw mlodego 🙂 Juz nie moge sie doczekac 😉 amnestria-masz jakies fotki Duchoslawa z pracy?