Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Ja również życzę Wam wszystkiego najlepszego w te Święta😉

Ps. A u nas pozytywnie, narazie rzeźbimy ujeżdżęniowo i jest coraz fajniej wczoraj bardzo poprawił się w kłusach i w końcu odpuścił i wyluzował bo zawsze najgorzej to w kłusie szło, tak więc jestem dobrej myśli🙂
wątek zamknięty
Ja także życze wam Wesołych Świąt!
wątek zamknięty
I my pozdrawiamy zimowo!

Łoś juz ciut ogarnięty. Wolny czas spędza o tak - na zdjęciach z rudym kumplem i siwą dziewczyną (tak tak, nową dziewczyną)

wątek zamknięty
My też pozdrawiamy świątecznie 🙂

wątek zamknięty
maleństwo
W Olsztynie spadł śnieg, a mnie tam nie ma?? wrrr...
Łoś jak zwykle przystojny, bardzo mu fajnie w wersji kudłatej. Czy to rude to Boner? 🙂

Alice
Jaka piękna sceneria 💘
Kooocham zimę!
wątek zamknięty
nie, nie spadł na szczęście. To taki szron/szadź wczoraj i dziś były.

Tak, rudy to Boni, staram się nie używać jego pełnego imienia, bo nie mogę się pozbyć skojarzeń z angielskiego. Ale sam koń miły. U nas od jakiegoś 1,5 miesiąca, drugi koń Ani trochę dłużej.

Weź się, wiesz ile czasu ja te kudły czeszę? :p  A poza tym - jak będziesz w Ols, to serdecznie zapraszam poznać Łosia osobiście! 🙂
wątek zamknięty
maleństwo
A już myślałam, że mnie śnieg w konia zrobił. Zastanawiam się czy uświadczę białego puchu tej zimy :/

Ale za to masz się do czego przytulić, także nie marudź 😁

Ale się z Bonera kulka pluszowa zrobiła 😉 Ja go poznałam w Kortowie, fajny misiek, a z imieniem skojarzeń nigdy nie miałam 😉

No, muszę się w końcu do was wybrać, bo dojdzie to tego, że zapomnę jak koń wygląda, jak tak dalej pójdzie...
wątek zamknięty
Wiesz, ja anglistka, wrażliwam na takie rzeczy. Rudy pomału nabiera masy, zresztą w Kieźlinach wszystkie konie są jak pączki w maśle.

Łe, on kompletnie nie jest pieszczochem, więc z tym przytulaniem kiepsko... 😉

No to tym bardziej zapraszam, ja zmotoryzowana, więc i podrzucę, i Łosia dam wygłaskać
wątek zamknięty
maleństwo
Skoro on taki niedotykalski, to z głaskaniem może być ciężko, ewentualnie marchewkami nafaszeruję 😁
wątek zamknięty
ash renifer pierwsza klasa, cudo!!! 😜
alice ale tam u Was przepięknie! 😜 A ja się cieszyłam z tych nędznych paru centymetrów śniegu u nas...

My z Argosem również życzymy wszystkim spokojnych, radosnych świąt! :kwiatek:
Zdrowia dla kaszlaków, kontuzjowanych, połamańców,
sukcesów dla szportowców
i samych niezapomnianych chwil dla wszystkich!!!

wątek zamknięty
Pauli, Atamanka, dzięki😉 U nas śniegu nie ma w ogóle, to tylko szron 🙂
wątek zamknięty
Pauli, oooo, marchewki to zaiste najgodziwsza forma hołdów dla Łosia 😀
wątek zamknięty
Dzionka, o, to dokąd jedzie Dzionek? Myślałam, że wyślesz go do hodowców. W sumie szkoda mi trochę, że go odsyłasz, ale to na pewno dobra decyzja 🙂

❓ 🙂
wątek zamknięty
brrrr, juz myślałam że w tym roku zimy nie będzie a tu dupa ;<
ale życzymy z Meliska i Heciem wesołych świąt! ^^
wątek zamknięty
i żeby was święty mikołaj odwiedził! 😉
wątek zamknięty
Dostałam dziś kilka zdjęć z pracy (foto by A. Lundberg):
Ja na og. Parpan- w drodze na halę:

Na og. Zabobon- powrót z hali:

Wyjazd w teren na klaczach:

Ogier Sarasati (przed i po bieganiu luzem w hali):

Dziś podczas galopu na hali, kobyłka potknęła się i razem upadłyśmy a ja na bandę poleciałam.
Zabrała mnie karetka na pomarańczowej desce. Mam podejrzenie złamania kosci guzicznej.
Póki co jest ok, bo lek z kroplówki działa, ale ciekawe jak jutro będzie. Mam zwolnienie do 9ego stycznia póki co  🙄
Zachciało się koników 😉
wątek zamknięty
Tristia, to Ci się udały kobito Święta, nie ma co - życzę zatem szybkiego powrotu do zdrówka 😉
A gdzie takie niegramotne konie mają, że na hali potrafią się potknąć? hehe
wątek zamknięty
Tristia, auć!
jeździcie na koniach wyścigowych w teren? jak się na nich jeździ w ogóle?
wątek zamknięty
Cobrinha-  :kwiatek:  No udały  się swieta :/ Ciekawe kiedy będe mogła jeździc. Póki co nie moge normalnie usiąść nawet na kanapie  🙄
A konie janowskie. Dokładniej to kobylka chyba sobie na zakrecie sama nogę podcięła. Dośc szybkie tempo jak na hale było.

Cieciorka- Wcześniej na tor, ale teraz (po sezonie) na hali głównie a klacze w teren.
Głównie na młodziakach w zastępie jeździmy na hali teraz, chociaż dzisiejsza pechowa, acz bardzo fajna kobyłka- Eulerta to już nie świeżynka 😉
wątek zamknięty
Tristia, aaaauuuuu!!!! współczuję
ale jesteś już w domu?
wątek zamknięty
Tristia, jaka usmiechnieta wszedzie 🙂 to pierwsze-rude ladne! jak w ogole sie takie mlodziaki sprawuja? nie ma problemu przy pracy na poczatku z nimi? i czy mocno szaleja na codzien? 🙂
wątek zamknięty
Fantazja- Tak, jestem w domu już. Choć trochę czasu spędziłam na izbie przyjęć.
magda- A no usmiechnieta, bo tam fajnie tam mamy 😉
Młodziaki ogólnie bardzo grzeczne, ale czasem się czegoś wystraszą, brykną, wyrwą do przodu itd.
Praktycznie codziennie ktoś spada, ale zwykle są to miekkie lądowania 😉
wątek zamknięty
Tristia Zdrowiej jak najszybciej : ) ! A hale macie piękną, koniska też 🙂
wątek zamknięty
TristiaOj wyobrażam sobie , musiało boleć . Zdrowiej!🙂
wątek zamknięty
Wesołych Świąt Wszystkim Kr-owiczom!

(ps. zamiast gwiazdy na choince mam konika więc postanowiłam go wykorzystać w ramach życzeń świątecznych)

wątek zamknięty
Tristia, mówiłam, że będziecie mieli miękkie lądowania  😁, pecha miałaś.
Jak ja nienawidzę potykających/przewracających się koni.... 😀iabeł:
wątek zamknięty

My z Muskatem również życzymy wszystkim forumowiczom zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku!
:kwiatek:  :kwiatek:  :kwiatek:

wątek zamknięty
Kochani! wraz z Rudym, życzymy miłych, spokojnych świąt, bez kłótni czy stresów, mocy buziaków i marchewek dla kopytnych oraz niezapomnianego 2012 roku! Dziękuję, że jesteście  :kwiatek:
Wesołych Świąt!
wątek zamknięty
Również życzę wszystkim wesołych świąt i oby przyszły rok był o wiele lepszy niż ten 🙂
Zdrówka dla was i kopytnych 🙂
wątek zamknięty
Wesołych!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.