Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Robal nazywa się jeleniówka lub wkręcidupek.  Okropieństwo :/
wątek zamknięty
ashtray dziękuję bardzo mi miło sesja niespodzianka mnie zauroczyła mega  😍

Burza święte słowa! p.s ja na Piorka zawsze nie mogę sie napatrzeć w tej wersji  😍

Zu on jest wyciągnięty z rekreacji tak bardzo jak tylko się da.... 😉
poza tym był niesprzedawalny... przez 5 lat. Deklaracja z mojej strony była jednoznaczna- jak będzie miał lat nie 8 a 18, i nieważne czy będzie chodził na jednej nodze cz czterech. to też go wezmę
myślę że im więcej człowiek poświęca żeby coś osiągnąć, bardziej później to docenia i szanuje. Ja mam cały czas żywo przed oczami moje weekendy w gimnazjum i liceum, wstawanie o 5 rano żeby dojechać te 70km w jedną stronę do konia. Niemojego wtedy oczywiście, oficjalnie- jakby mi ktoś powiedzial że poświęcanie tyle czasu dla nieswojego konia, którego i tak niewiadomo czy da się odkupić, nie  jest tego warte-ciężko bym się obraziła 😉

co by nie być gołosłownym dowód: dzień przywozu Pluszaka do Warszawy 🙂 czyt. cały mój 🙂
zdjęć z jeździectwa jednak nie pokażę  🙂 bo są... hmm mocne  😎

i Pluszak dziś, co by udowodnić jak długą drogę przez mękę przeszliśmy  😍 fot Jessica Boroń

i wrzucam jeszcze dwie Frejowe fotki skoro się podobają   :kwiatek:

wątek zamknięty
Precelek dokładnie... mój też był niesprzedawalny, kupowaliśmy go bardzo długo, z wieloma łzami i prośbami, ze stresem jak przychodził ktoś inny i jak walczyliśmy o to do kogo w końcu pójdzie. Z tym, że ja nie jeździłam 70km, szczerze Cię za to podziwiam  👍 . Ile ma teraz lat?
U nas to chyba On dla mnie najwięcej się poświęcał, cierpliwie znosił i uczył. Mam nadzieję, że chociaż trochę uda mi się mu odwdzięczyć. W sumie mam nadzieję że w pewnym stopniu rekompensuje mu życie przeprowadzka i obecne warunki.
To w Aro takie złote lasy?
wątek zamknięty
Zu rocznik 99' teraz ma 12 z hakiem i odpukać mimo nieciekawej przeszłości, kontrola podwozia poza kilkoma "usterkami" zlikwidowanymi na bieżąco, wyszła nadpodziw (odukać tfu tfu tfu) dobrze  😅
mam olbrzymią nadzieję jeszcze coś ujeździć i postartować 🙇

znam to doskonale wszystko   😁 też staram się mu te wszystkie lata obecną opieką zrekompensować   🙂
takie dojazdy wiosną i jesienią było ok... gorzej jak się robiło minus 20... wtedy nie było łatwo   😁 ale ja byłam mocno niestandardową młodzieżą  😉

si si w Aro złote lasy... na zapleczu  😁

lenka1z dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
Kuurcze 12 lat to młody bydlaczek! W takim razie trzymam za Was kciuki i życzę powodzenia  :kwiatek:

A czy ktoś wie co u Sierry i Czardasza? Brakuje tu pozytywnych kartek z pamiętnika z fotorelacją  😡
wątek zamknięty
Burza wy jak zwykle pięnie i elegancko sie prezentujecie🙂
Precelek szok, zbieram szczękę z podłogi z niedowierzaniem, że to ten sam koń, ogromne gratulacje za to co z nim z robiłaś, a że mogło  być lepiej, to zawsze tak można powiedzieć, a różnica i tak jest kolosalna 😜 😍
wątek zamknięty
Precelek porównanie robi wrażenie. Bohun wygląda teraz jak pączek w maśle  😉

i dołączam do grona osób, które popełniło wiele błędów  😉 i przepraszam Złotego regularnie  😉 😉 😉
wątek zamknięty
Dziś rano pobudka, szybki luk przez okno " SZROOON!" w prędkości światła złapałam sukienkę i wcisnęłam mamie aparat w ręce

ale najpierw puściłam Czekosława i Karolkę aby sobie pochasały, ale wolały się nażerać trawą ... i musiałam je lekko zmobilizować do wysiłku

i wsiadłam na Czekosława a słońce już tak jarzyło że piękny srebny szron nagle znikł  😕

wątek zamknięty
juliadna cuda 😉 tylko o tym szronie wolałabym nie wiedzieć 😉
Precelek solidne "pimp my horse", z trupkowatego tuptusia zrobiła się jedna z moich ulubionych par na forum
A ja mam przerwę od jazdy, na razie wolno stępo-kłusem, potem miesiąc w ogóle ;( Niby niedługo, ale już wczoraj stanie na ziemi było deprymujące, a co dopiero do końca roku  🤔 na szczęście koń będzie dobrze jeżdżony przez ten czas, może postartuje-to pozwala się nie martwić tym czasem, nawet dobrze mu zrobi lepszy jeździec
wątek zamknięty
juliadna, Łosz, ale kula! 🙂 To fiordzik? Btw, on jest Twój własny i trzymasz go w pensjonacie czy gdzieś na łąkach? 🙂
Szron jest spoko. Piękne zdjęcia wychodzą. 😍

Precelek, Historia z rzędu "szczęśliwe zakończenia" 🙂 Fajnie, że Bohun został w Tobą.
wątek zamknięty
Sankaritarina szron jest spoko ma zdjęciach, które ogląda się w ciepłym domku
wątek zamknięty
Precelek, piękne zdjęcia i piękna historia!  :kwiatek: i nawet nie pytaj czy możesz wstawiać nowe foty tylko wstawiaj, są super  😜
wątek zamknięty
xxmalinaxx dziękuję. to będzie jej pierwszy źrebol, więc nawet nie wiem czego się można spodziewać. 😉 zobaczymy co to będzie, na razie odpukać wszystko przebiega bez zastrzeżeń. 😉
juliadna cudo! przekapitalne zdjęcia! 😉  😍
Precelek zmiana nie do opisania po prostu! wygląda kwitnąco! a sesja! cud, miód i maliny. 😉 😜

a ja mam jeszcze kilka zdjęć Mojej Siwej z poprzedniego pobytu u Niej. 😉 Grubaski. 😉
wątek zamknięty
Precelku   👍 koń nie do poznania !!  👍
Equi  ale nie było tak źle 🙂  nie wiało świecioło słonko 🙂😉
Sankaritarina tak to fiord 🙂
Jego i dwa kucyki mam u mnie w domu mamy 1,5h pastwisk 🙂 w tym brzozowy lasek a 0,5h jest ogrodzone siatką :

o tu robione foto z lasku brzozowego :

stajenka otwarta 24/7 tutaj fotki z wakacji:

"ujeźdzalnia" 🙂

i kawałek ujeżdzalni , i widok na pastwisko i lasek brzozowy 🙂

wątek zamknięty
juliadna, Echhh, ale Ci faaaaajnie 😍 Fajna infrastruktura.
wątek zamknięty
Precelek cudne! I spektakularna zmiana 👍

juliadna pierwsze magiczne 😉

Leece do stajni ogolić Dukacza bo już nie moge na brudasa patrzeć...
wątek zamknięty
Jeeej dziewczyny dzięki nie wiem co powiedzieć  😡

Magdzior  😡  :kwiatek:  :kwiatek: dzięki, bardzo miło to usłyszeć mam jeszcze sporo  zdjęć ze starszych czasów, to  akurat jest jedno z tych bardziej znośnych  😁
Spektakularna zmiana trwa od 2,5 roku od kiedy trafiłam na mega cierpliwego, trenera idealnego który pierwszy chyba w nas uwierzył 🙂 Mam cichą nadzieję że będzie tylko lepiej i lepiej !

_kate dziękuję bardzo  :kwiatek: no właśnie tak, na dodatek ja jestem choleryczką. Całe szczęście że mój koń to ostoja spokoju bo inaczej ten zestaw miałby marne szanse na przetrwanie!

equi.dream wersja pimp my horse to wersja jedyna właściwa  😀iabeł: dziękuję  :kwiatek:

Sankaritarina ojj szczęśliwe! Jakby było inne podejrzewam że to byłby koniec jakiejkolwiek formy mojego jeździectwa  😉 bajka z dobrym zakończeniem  🙂

efka bardzo mi miło 🙂 dziękuję!

gryglodor bardzo mi miło, może  kiedyś zmotywuje się żeby powstawiać sie do kącików zmianowych   😁 Dominika Frej  to czarodziej  😍

Juliadna dzięki, a ta bordowa suknie na Czeku..  🍴

Ramires miło mi dziękuję !

wrzucam więc jeszcze takie jedno z czeluści komputera

i dwie fot D. Frej

wątek zamknięty
Precelku zmiana jest tak ogromna, że nigdy nie powiedziałabym że może być to ten sam koń!  😲 Cudo! jestem pełna podziwu dla tego jak wiele poświęciłaś dla niego od samego początku! poważnie łał  👍
Juliadna zazdroszczę ci tych wszystkich sesji  😍
wątek zamknięty
juliadna ale masz dobrze! Naprawdę ładnie to wszystko wygląda, zawsze chciałam mieć stajnię przy domu  😜
Precelek super, uwielbiam takie jesienne zdjęcia 🙂

Ja się pochwalę zdjęciami, które dostałam przed chwilą od flygirl  :kwiatek:

wątek zamknięty
Precelek, koń nie do poznania, szacun  👍
a zdjęcia piękne
Burza, toż to nie ten sam Piorek, jakiego widziałam, Karola  👍
Frania, 2 i 4 zdjęcie  😜  😜

my sprzed kilku dni, kiedy to Fantazja nie miała jeszcze focha

to już pewnie ostatnie moje zdjęcia w tym roku, więc trzymajcie za mnie kciuki
będę regularnie czytała voltę
wątek zamknięty
Precelku - dołączam się do ochów i achów! piękny Bohun, piękne kolory, jesteście bardzo fotogeniczni!

Frania - Platfuz się chyba rozrósł? Jest taką puchatą kulką, śliczny!

A ja wreszcie mam zdjęcia!
Dziś ważna data - równo 9 lat temu zostałam właścicielką Łosiulka! Nie wiem, kiedy minęło, kiedy z młodego karakana zrobił się stateczny Dziad...
Tak jak kilka przedmówczyń, czasem żałuję, że nie cofnę czasu i nie zrobię wielu rzeczy inaczej. Że nei podaruję mu pańci o takim nastawieniu jak ma dziś tych kilka lat wstecz.

No, ale nic to. Mam plan, żeby jesień życia miał wspaniałą. I póki co, jest fajnie. Mój koń dawno nie był w tak dobrej formie fizycznej, a chyba nigdy w psychicznej - wybiegany, spędzający wiele godzin na trawie wśród innych koni i z wyluzowaną, zadowoloną panią.

"no łe no, nie tykaj ucha"

ready to go

patatajanie

i moje ulubione - "o taaak mnie draaaaap"

Kocham tego brzydala...
wątek zamknięty
maleństwo chyba trochę tak, chociaż głównie zauważam różnicę w wielkości jego brzucha  😁  Strasznie pozytywne to ostatnie zdjęcie 😀
wątek zamknięty
Nie no, zadek, szyja, kłoda - jakoś zapamiętałam go jako takiego szczypiorka bardziej.
Dziękuję, patrzę na to zdjęcie i się uśmiecham. Jego zawsze po jeździe swędzi paszcza i lubi, jak go tam drapię.
wątek zamknięty
Natchnęłaś mnie do poszperania trochę w zdjęciach.
2009:

2011:

faktycznie się chłopak zmienił sporo 😀 ale przede wszystkim psychicznie. Tak naprawdę dopiero teraz trochę wydoroślał, ja chyba też trochę i się nareszcie zaczynamy dogadywać  😅
Szkoda tylko, że zmarnowałam tyle czasu na głupie kłótnie 🙁

wątek zamknięty
Precelek wow, koń nie do poznania! Super 🙂
Frania drugie zdjęcie prześliczne 😀
maleństwo, gratuluję rocznicy 😉 a wiesz może co tam u Rudej?

Gadzina za to ma dni na 'nie'. Taki niechętny na wszystko. W galopie fajny, powyginany jak masełko, a w kłusie nie, bo nie. Ale zwalam na razi wszystko na zęby, bo chyba zaczął wymieniać 😉
wątek zamknięty
Frania Wszystkie zdjęcia przyprawiają o opad szczeny  💘
Fantazja Jak zwykle fantastycznie wyglądacie, bardzo lubię Was oglądać  :kwiatek:
juliadna Fajnie jest mieć konia "pod oknem". Muszę przyznać, że trochę za tym tęsknie (bo moje też były w domu), ale trafiłam na tak fajną stajnię że nie żałuje przeniesienia 🙂
Precelek Jak zwykle przyprawiasz mnie o kompleksy, magiczne zdjęcia i zachwycająco wyglądacie  😍  😍  😍
wątek zamknięty
Lov, z tego, co wiem 9a mam kontakt z jej trenerką obecną), to ma się świetnie, właściciele mają hopla na jej punkcie, stoi w stajni z wszelkimi możliwymi luksusami ludzkimi i końskimi, całują ją po pupci i rozkładają czerwony dywan 😉
Na pewno ma lepiej niż u mnie, a ja jestem spokojna.
wątek zamknięty
maleństwo, no to najważniejsz że masz spokój 🙂
wątek zamknięty
[quote author=maleństwo link=topic=41890.msg1163901#msg1163901 date=1319301130]

"no łe no, nie tykaj ucha"

[/quote]

Łosiu niczym król Julian "nie tykaj stopy, no co ja mówiłem o stopie?" 😀

Burza nie poznałam Pioruna, przeglądam zdjęcia i sobie pomyślałam "o jakiś nowy koń na volcie, fajny" a tu patrzę "Piorun!". Niesamowite jest co z tego konia zrobiłaś 🙂
wątek zamknięty
jeeeej teraz to  już zapadnę się pod ziemię normalnie  😡  miałam nawet dzisiaj jeździeckiego doła, ale weszłam tu poczytałam i tak mi się miło zrobiło  🤔wirek:  😁  :kwiatek:  :kwiatek:  :kwiatek: że jeździecki dół wziął się i zakopał  😉

Cordkowa dziękuję! Ale on był i jest 100% wart tego. Zresztą hmm kto go bliżej pozna wie, że on jest dośc oryginalnym rodzajem konia. To powinien być oddzielny gatunek tzw piesokonioczłowiek  🤔wirek: drugiego takiego Pluszaka nie widziałam dziwnego  😁

Frania dziękuję!!!! 🙂 Jeszcze w poniedziałek Nine (ninevet) coś wspominała że może jakimiś fotkami mnie obdarzy  😍
ale ten twój koń jest pluszowyyy  😍 zima idzie eh...

Fantazja, Lov podziękować  :kwiatek: na przedostatnim kobyła...  🍴

maleństwo twój koń zawsze z wyrazu twarzy i ogólnej "misiowatości" kojarzył mi się z moim  😜  😍 drapanie wymiata  🙂

domcia406 bardzo mi miło ale do przyprawiania o kompleksy kogokolwiek jeszcze nam daleko  😁

ale dostałam przez was jeździeckiego kopa motywacyjnego... to dobra terapia na lekkiego jesiennego doła  :kwiatek:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.