Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

wendetta, o nie, żadnych centymetrów, młody jest idealny dla mnie, ja już mam takie jedno zwierzę, co jak kupowałam, to była laleczka, a postanowiło wyrosnąć na bulteriera w rozmiarze XL 😉

rewir, mnie konie nauczyły nie dziwić się, tylko patrzeć we właściwy sposób 😉 Nie powiem, na wielu moich błędach. Już słyszałam o Ogryzie, że kiedyś był mega paskudny i w dodatku się nie ruszał - nie może być dla mnie lepszej reklamy tego konia, bo teraz całkiem za oko łapie i rusza się też ekstra 😜 W piątek miałam okazję porozmawiać z Nickolasem Rodgersem, który przyjeżdża potrenować do Largo kilka koni - pogratulował mi bardzo dobrego konia. Wyszło w sumie zabawnie, bo spytałam, którego - akurat Skwary stępował się na hali i wyszło, że ten delikwent też mój 😉 No więc się dowiedziałam, że mam naprawdę dobre oko do koni 😎 Szkoda, że kasztana nie było pod ręką 😁

Ogryzek, czy może raczej ostatnio Ohidek, bo to bardziej pieszczotliwie, dostał dziś nową zabawkę. Ale się działo! 😲 Myślałam, że trochę poniucha zabawkę i tyle - gdzie tam. Piłka została starmoszona, kilkakrotnie spłaszczona na placek (dobrze, że sama wraca do właściwego kształtu), utopiona w poidle, wkładana i wyjmowana ze żłoba, noszona w zębach chyba z godzinę, kopana przednimi nogami, no i trzy razy wyleciała z boksu przez okno 🤣 Jak wróciłam po jeździe ze Skwarożkiem, to też leżała w krzakach za oknem 😁 Zrobiłam króciutki filmik z wrzucania piłki do żłoba, jakość podła (tak, tak, filmowane karpiem z ubiegłorocznej wigilii), ale coś tam widać:

A Skwarek jest zazdrosny jak nigdy 😲 Poświęcam mu więcej czasu, nawet sprzęt czyszczę pod jego boksem. Może to i dobrze, bo dzięki mobilizacji Skwarożkowej poczyniliśmy duże postępy w psikaniu sprayem na owady 😉

Uff, a jako, że od kilku dni dzielnie walczę ze zdjęciami (wszystkich koni), to wrzucam jednego kasztana:

wątek zamknięty
A ja odwiedziłam stare śmieci i, korzystając z okazji, powoziłam się trochę na koniu ujeżdżonym przez moją młodszą siostrę 🙂 Było super. No i moje oficerki wreszcie mogą zadebiutować na re-volcie 😀

I skorzystałyśmy ze znajdującego się obok jeziorka 😉
wątek zamknięty
kate pewnie stąd to wrażenie 😉 to zdjecie,które teraz dodałaś już wygląda znacznie przyjemniej dla oka 😀 a Nikusia masz?
milusia koleżanka,która ze mną jeździ sprzedaje swojego kuca felińskiego i kupiła Parysa-więc raczej jeździć go bede dosc czesto,zwłaszcza,że kumpela jeździ trochę gorzej a konia trzeba ogarnąć trochę-wskazówki dostałam od właścicielki,więc nad tym popracuje 😀

Do mojego Naparowego dzis chyba ten wet przyjedzie.
A tak poza tym to nie zauważyłam żadnego wzrostu po kastracji jak było z 152cm tak jst,ale bedzie trzeba zmierzyc.
Ponadto kon pochłania wszystkie moje pieniadze 😁
wątek zamknięty
busch, czy mi się wydaje, czy Twój wierzchowiec ma dwie pary oczu? 😉
Ja też liczę w najbliższym czasie na debiut w oficerkach heh - póki co "robią się" u szewca.
wątek zamknięty
amnestria-ogromnie sie ciesze, ze masz taka radosc z tego konia. Tyle sie naszukalas i na szczescie było warto.Kibicuje waszemu teamowi-konsko-pańciowo-ciotkowemu  😉 🙂
Tylko za brak fotek  🤬  😉
kate_-przy takiej właścicielce i opiece jeszcze długo Ci zwierzak posłuży 🙂
incognito-to fajnie, ze bedziesz mogla pojezdzic jeszcze na innym koniu niz Twoj  🙂
juliadna-ojej to baaardzo miłe co piszesz, na prawde zrobiło mie sie strasznie ciepło na serduchu  :kwiatek:
A Wy z Siwym juz po przeprowadzce?
Quantanamera-jak kiedys bede piekna i bogata  😜 😁 to zlece Ci wyszukanie mi konia  😉 Ogryzek jest absolutnie w moim typie, takie miśkowe ciacho  😜 Gratuluje kolejnego konia do pozazdroszczenia  🙂
wątek zamknięty
milusia też mnie to cieszy,zwłaszcza,że koń jest całkiem inaczej zbudowany,większy,ma inne chody,także jest inaczej 😉 Możliwe,że jesienią będę razem z kumpelą jechała z nim na zawody.
wątek zamknięty
busch, czy mi się wydaje, czy Twój wierzchowiec ma dwie pary oczu? 😉
Ja też liczę w najbliższym czasie na debiut w oficerkach heh - póki co "robią się" u szewca.

Od potu na głowie zrobiły jej się dodatkowe oczy 😉
wątek zamknięty
wczoraj byłam w odwiedzinach jednodniowych u Ksyyysia

Prosze Państwa chyba powoli ze źrebięcia wyrasta mi koń 😀 (jak to podsumowały moje koleżanki patrząc po wielkości jajec to nawet na pewno) hihi

wątek zamknięty
efka- świetny jest 🙂
wątek zamknięty
efka przystojniak  😎
milusia jeszcze nie ,w tym tygodniu jadę do Warszawy ,a koło 24 przeprowadzka 🙂

wątek zamknięty
a tu jeszcze ogierze zabawy - to po lewej to półbrat mojego z innej matki, a to co go przytula 😉 to ogierek po Cola ze skokowej linii - to największe rozrabiaki, w tym czasie mój i drugi najlepszy kumpel stoją i z przyzwoitości trzymają się za kantarki..

wątek zamknięty
juliadna, i gdzie będziecie stać?

efka, jak już chłopak wyrośnie całkiem i zacznie prace pod siodłem to lepiej zamykaj boks na kłódkę bo będzie z niego ciacho (już jest, a jak zacznie pracować to lepiej nie myśleć)
wątek zamknięty
Krzyyyysio 😍 Ja to się nie mogę doczekać jak przywieziesz go efka do Warszawy, odpicujesz.. 😜 Będzie czad 😜

p.s. och, podoba mi się ten ogierrro po Cola 😀

milusiu, :kwiatek: Twoje wsparcie też nie jest bez znaczenia 🙂
wątek zamknięty
efka, kiedy Krzysztof przybywa do Stolycy?
bush, oficerki dają + 89 do lansu i zacnego outfitu- klasa 😎

Proszę, oto biedny kaszlący, walczący z grudą Karson. Zdjęcia są jakie są, bo robione w pośpiechu.

I z serii 'Jak najgorzej można uchwycić pozę konia'.

wątek zamknięty
delta do KJ Szary w Michałowicach  (wylot z Krakowa na Warszawę)
Averis u gruda ;/  Walczcie walczcie  😉
wątek zamknięty
Averis, no no! Ładnie się zmienia 🙂 A macie coś z jazdy? 🏇
wątek zamknięty
juliadna, będziemy, będziemy, eh.
amnestria, chyba coś mamy, ale czekamy na zgranie 🙂 Na drugim wyszedł jak lew morski, ale trudno, niech świat pozna jego prawdziwe oblicze.
wątek zamknięty
Averis, Karson robi się coraz fajniejszy!
efka, łaaaaaa mam nowego ulubieńca do oglądania na rv!

a ja sobie byłam dziś u Dzionki i Forty  😅 zamiziałam koniska na amen jak na dobrą ciotkę przystało 🙂 ba, i nawet mój szlachetny zad spoczął na Agrosowym grzbiecie  😅
dziewczyny ostro trenują, co uwiecznione zostało na zdjęciach nawet  😀
wątek zamknięty
amnestria, no ja mam nadzieję że ciotka będzie odwiedzać 😉

Averis przybywa - jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem 1 października 🙂

Gillian na razie ciężko mu zrobić ładne zdjęcie 😉 ale porównując sprzed 4 miesięcy to wygląda coraz bardziej końsko, a coraz mnie źrebięco, a te najstarsze spośród pokolenia 2009 to już w ogóle jak konie wyglądają 🙂
wątek zamknięty
amnestria, no ja mam nadzieję że ciotka będzie odwiedzać 😉
no jacha 😍

Gillian, a masz może jakąś dokumentację? I jak Twoje koniszcze się miewa?
wątek zamknięty
efka no no, koń Ci dorasta! Piękny jest, kiedy przywozisz do Wawy i gdzie dokładnie?  😉

Ja zostawiłam teraz na tydzień Arka samego, dopieszcza go ulubiona ciocia. No i tuż przed moim wyjazdem nadwyrężył sobie ścięgna szalejąc na padoku, także teraz moje wakacje nałożyły się na jego przymusowy urlop... Biedny, samotny Aruś gnije pozawijany w boksie 🤔
wątek zamknięty
efka Krzysio pięknieje coraz bardziej z każdą sesją zdjęciową, zawsze mi się marzył taki czarnuszek
Quanta u nas było to samo z zabawką więc miał ją uwiązaną do boksu a i tak codziennie rano piłka była zabita :P
_kate a jak wyniki? Gdzie teraz chcecie jechać bo ja mam teraz chwilowo mniej koni - mniej roboty czyli więcej czasu i może też bym pojechała (jak już nawet kowal mnie zachęca)
wątek zamknięty
Bush
Dziewczynka chyba juz tu kiedys pod Toba wystepowała prawda? Bardzo fajna jest i takie pozytywne zdjecia 🙂
wątek zamknięty
No dobrze, mała relacja więc 🙂 Dziękujemy cioci G. za odwiedziny i fotki!

Najpierw nasz kot-sierotniak, którym dzielnie się opiekujemy 😀

I stajnia naszych chłopaków

Treningowo Agr

Treningowo Dzion

Nasz team 🙂

I Gillian na Agrze 🙂

Pozdrawiamy!!
wątek zamknięty
Dzisiaj z Huxem jechałam moje drugie zawody 😀. Zajęliśmy 1 miejsce i wygraliśmy czaprak 🙂.
wątek zamknięty
Od tygodnia nie mam wizji na jeździectwo więc szuram w teren, na 2-3h w dalsze lasy i inne takie. Dziś byłam kolejny raz ze Zduśką a oto efekt 🙂

Averis no no widzę, że startujesz ostro z lansem 😀 tylko co to za lonżownictwo zamiast jazdy? 😉
wątek zamknięty
efka woooow, szałciał 😀 tylko grzywę mu ogarni jjak przyjedzie do Ciebie 😁 właśnie, kiedy przywozisz?
Dzionka, widzę, że ostro się do roboty wzięliście 😉 fajnie. Jak Dzionkowe plecy?

A nas prawdopodobnie czeka zmiana trenera 😉 mam nadzieję, że na lepsze 😅
wątek zamknięty
quantanamera, tylko, że wiesz.. wszyscy się z Ogryzka śmiali jak przyjechał, ale p.Asia widziała w nim potencjał ruchowy i wiedziała, że coś z niego będzie. No i proszę, nie myliła się, bo wyrosło naprawdę cudo. Szkoda, że nie wiedziałam, że kupujecie, to bym przyjechała w odwiedzinki ; ))
wątek zamknięty
Lov, hehe, ta grzywa to jego skarb aktualnie (muchyyyyy), ale ciotka kujka obiecała mu już profesjonalną usługę fryzjerską - tylko myślałyśmy że szczoty będą do obcięcia a tu.. lol - trzy miesiące i Krzysiunio już nie ma szczotek :P

a jak u Was? jakieś nowe foteczki?

edit: a wlaśnie - odkryłam że cyknęłam fotencję rodzicielce Krzysztofa: tej Pani dziękujemy za mojego konia 😉

wątek zamknięty
efka, muszę komuś wcisnąć aparat jutro 😉 teraz kilka dni trener jeźdizł, bo ja się byczyłam w Sopocie 😁 więc jutro walczę ja 🏇
A od września prawdopodobnie będzie do nas przyjeżdżał p. Mietek Zagor 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.