Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Mąka, zaśmiecać? Chyba żartujesz 😲 😉 świetne konisko! 😀
wątek zamknięty
Mąka fajnie wyglądacie, no i gratuluje licencji 😉
wątek zamknięty
kate dziękuje :kwiatek:
Już wszystko w normie,ale koń trochę osłabiony i bez życia.Dziś podobnie jak wczoraj wylonżowałam,posiadziałam z nim godzinę na trawię.Jutro bedzie miał spotkanie z kumplem znanym w wątku-Monsunem oraz nowym kumplem Parysem,który jest niemalże 20cm od niego wyższy 😀
wątek zamknięty
Mąka super konisko  😜

My z Platfuzem aktualnie siedzimy w Białym Borze i dzielnie trenujemy do września. Koń jest o niebo lepszy ujeżdżeniowo niż ma to w zwyczaju, ja też wydaje mi się trochę ogarnełam 🙂 Generalnie jestem zadowolona tylko mogłoby nie padać  🙄
I za 2 tygodnie jedziemy do Kwidzynia na nasze pierwsze wkkw  😅
Zdjęcie z Łobza, do którego pojechaliśmy po drodze do BB:
wątek zamknięty
Bardzo się cieszę, bo Vicky już jest spokojna po przeprowadzce. Nawet wczoraj i dziś miałyśmy bardzo fajne jazdy 😉
wątek zamknięty
Frania, Platfus wygląda kwitnąco 🙂 Powodzenia na debiucie w WKKW!

Mąką, kongratulejszyns  🏇

Mi się (obym nie wypowiedziała tego za wcześnie, tfu tfu) chyba zaczyna udawać opanować jakoś moją lewą rękę podczas jazdy  😀
wątek zamknięty
Frania, no to w takim razie do zobaczenia 🙂

Mąka gratulacje  😅
wątek zamknięty
Ojej, Gillian co z Kudłatym?? Był wet? Co jest? Trzymamy kciuki!

U nas LEJE w zasadzie od początku, już się z tego bardziej śmiejemy niż wkurzamy i jeszcze ani razu się nie nudziłyśmy, co jest mocno dziwne przy stanie pogody i placu do jazdy. Wczoraj nie dało rady z treningiem, dzisiaj za to było super 🙂 🙂 skakałyśmy szeregi gimnastyczne bez wodzy i strzemion. Chłopaki są strasznie przytulaśne i kochane, mieszkamy dokładnie nad nimi więc schodzimy kiedy chcemy. Gdyby tylko było cieplej, to naprawdę więcej nie trzeba...
wątek zamknięty
Dzionka u mnie też lało cały czas, a dziś wyszło co prawda piękne słońce, ale z kolei było okropnie gorąco. Więc do jeżdżenia chyba lepsze te chmury  😁
wątek zamknięty
Ja się odzywam krótko z Muskatolandu.
Mieliśmy ogółem ciężki tydzień - najpierw lekkie problemy ze mną, potem jego kopyta mega wrażliwe po kuciu - ale wczoraj i dzisiaj udało nam się już popracować... Rano poskakaliśmy, koń po prostu fruwa, przy zawrotnej wysokości 120 cm ja miałam śmierć w oczach, a na nim to wrażenia nie robiło  😂
Więc gdy Trener zapytał, czemu ja właściwie nie jadę jutro zawodów, po prostu zostałam bez argumentów... No i jadę.
Trzymajcie kciuki za nas... Odezwę się jutro, jak nam poszło  😎
wątek zamknięty
xxmalinaxx Kielce ?  Nasza ekipa stajenna też będzie  😁
wątek zamknięty
xxmalinaxx Przynajmniej miałaś mniej czasu na stres  😁 Trzymam kciuki za jutro i życzę powodzenia 😉
wątek zamknięty
Dzionka, jutro będą wyniki rtg i usg, ale już wiadomo że problemem jest ścięgno.

A pogodę to trafiłyście naprawdę okropną 🙁 mam nadzieję, że w poniedziałek będzie ładnie 🙂
wątek zamknięty
No pogoda totalnie do bani, ale tak jak pisałam - etap wkurzenia chyba nam minął i bardzo nas obecnie śmieszą plażowicze idący przy 13 stopniach w mżawce, ale BOSO! Bo przecież są nad morzem 😀 Eeech, od jutra być lepiej 🙂

Gillian, jak on to zrobił?? Szkoda strasznie! No to trzymamy kciuki żeby było ok...
wątek zamknięty
to się już ciągnie od jakiś 2 miesięcy - noga sobie czasami puchnie a czasami nie (nie wiem od czego to zależy), koń normalnie aktywny - czasami super, czasami nieregularny na początku jazdy czasami na koniec, nic szczególnego. Ale wczoraj przegiął i nogę oszczędzał bardzo wyraźnie, więc od razu wet. Ech kurde 🙁
wątek zamknięty
Nie powstrzymam się noooo, właśnie dostałam zdjęcia młodego 😀

On jest taki słoooodziak 🙂
wątek zamknięty
Quanta
To ogier? Piekny jest 🙂
wątek zamknięty
Prze-pię-kny! 😜 Chyba podobny maściście do Skwarożka?
wątek zamknięty
Po wielkich cojones to zdecydowanie ogr, ale na tym jego ogierowatość się absolutnie kończy. Dziś stal na kantarze obok przechodzącej korytarzem kobyły... On jest jak lukier na torcie 😀
A jeździ się na nim z ustawicznym zacieszem na twarzy 🙂

Dziś testowaliśmy siodła, cosik duże na mnie siedziskami i nie bardzo umiałam się w nich odnaleźć. Passier GG Extra dał mi jednak sporo do myślenia... Chociaż i tak czas oczekiwania na siodło kilkumiesięczny, a ja pilnie potrzebuję czegoś ekstra szerokiego na dziecko. Zobaczymy, czy team HB Contact nam trochę nie uratuje czterech liter 😉

Jeszcze dwa Ohidki 🙂

Młody jest dużo ciemniejszy maścią od Skwarka, który dodatkowo w lecie bardzo płowieje i wygląda tak:

Jutro postaram się chłopakom zrobić więcej fotek 🙂
wątek zamknięty
Jakoś mi się tak "halową" maścią kojarzył z młodziakiem 😉
wątek zamknięty
Gillian  :kwiatek:
fin a ile można patrzeć na jednego konia  😀 jeszcze gdyby zachowywałby się jak na 14 latka przystało to już w ogóle byłoby dobrze  🙄
equi.dream dzięki  :kwiatek:
Frania :kwiatek:  ależ piękny ten Twój konik  😜 100% mój typ!
bostonka  :kwiatek:
Ktoś dzięki  😅  :kwiatek:
Dzionka wakacje w tym roku są tak piękne, ze szkoda gadać... Życzę nam wszystkim słońca.. albo chociaż braku deszczu...  🙄
xxmalinaxx go go! trzymam kciuki
quanta  😜  ale ciacho

a ja przez 2 dni nie byłam w stajni i już przebieram nogami przed jutrem  😅 To już jest nienormalne  😜
wątek zamknięty
Quanta, zjada mnie zazdrość! Piękny jest!! W Dojczalndii wypatrzony czy gdzieś u nas?  😜
wątek zamknięty
quanta no, no, pięknego dzieciaka żeś się dorobiła :kwiatek: Maść cudowna, taka gorzka czekoladka- do schrupania. W jakim młody jest wieku? Zacnie się zapowiada 😉

Dzionka no w te wakacje to pogoda zdecydowanie przesadziła... Nie ma dnia bez deszczu i to w całej Polsce, więc gdzie by z koniem nie pojechać- tam jesień 😵

Gilian ehh życie, zawsze coś. Trzymajcie się, oby to nie było nic poważnego :kwiatek:

Arek też ostatnio zaczął znaczyć, na razie się lonżujemy, jutro będzie kowal i obejrzy to jego strome kopyto. Zobaczymy, może trzeba będzie znowu się kuć... Ale w sumie opcja z kopytem była by najlepsza, wolała bym, żeby problem był tu niż gdzieś indziej. W sumie noga go nie boli, ale zdecydowanie nie idzie równo, więc coś jest nie tak 🤔
wątek zamknięty
arivle, w lipcu w niemcolandii wsiadałam, próbowałam, oglądałam, i oczywiście wszystko, co do mnie zagadało, albo było młode i surowe, albo poza moim zasięgiem finansowym. Wróciłam tutaj z różnymi przemyśleniami, no i trach, love at first sight 🙂 Na tego konia wystarczy wsiąść minutę, żeby w życiu nie chcieć już zsiadać 😀
Wpisany jest jako sp., ale papier prawie cały holsztyński. Mocno skokowy zresztą, chociaż młodego szkoda na skakanie, za fajnie się rusza 😉 No i w sumie jest krewniakiem kilku forumowych koni (tatuś Correro).

Atamanka, ma 4 latka, rocznik 2007. Rówieśnik mojego Fuchsa 🙂
wątek zamknięty
Mąka, wygląda super moim zdaniem 😉 masz nowe zdjęcia Siwego?

Quanta, niesamowity koń! 😜 Na pierwszym zdjęciu macie takie same fryzury 😉
wątek zamknięty
Domcia406, Mogę wiedzieć gdzie stacjonujecie, bo hala wydaje mi się znajoma z jakiejś wystawy. Siwek piękny.  💘
Quantanamera, jaka czekoladka 😍, jaki ruch 😍… Zakochałam się  😍 Kiedyś nieziemsko podobały mi się kasztany, ale po takich koniach jak ten zdecydowanie zmieniam zdanie  😁
wątek zamknięty
Quanta, asz kurka! Ale ładny! Tamto pierwsze zdjęcie, które wstawiłaś to było nic! Chcę takiego samego! 😕
Swoją drogą, o muj borze! Mój koń jest też 2007, a poziom zaawansowania... żenujący 😁

Gilian esz... trzymajcie się cieplutko :kwiatek:

Domcia406, faaajne siwe 😀 Coś mało się pokazujecie 🙂

A mój konik jest słodziaszny, o! I się stara, i ja się staram, i jest fajnie 💃
wątek zamknięty
amnestria bardzo dziękuję  :kwiatek:

zolu. Dzięki 😉 Stoimy w Solcu Kujawskim, w stajni Państwa Zgórkich
wątek zamknięty
Fin wyglad wygladem. Zachowanie zachowaniem... Siwulca nowego nic nie mam. Ostatnio dzielnie pracuje pod wlascicielka  🥂
wątek zamknięty
quantanamera, - ALE CIAAAASTKO!!!!!  😜 😜 😜 😜
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.