Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Aaa, patrzcie co mam 💘

Burza, gratuluję :kwiatek:!

wątek zamknięty
Mam zdjęcia  😅  
by slojma, dzięki  :kwiatek:

wątek zamknięty
Averis piękne  😍
Fantazja super wyglądacie!
wątek zamknięty
Averis aale pozytywne  😉

nas pewnie nikt nie kojarzy, ale przypominam się z Mariankiem, z którym w niedziele zaczelismy (moje, bo jego bylo wczesniej) treningowanie w Bajardo  😅

wątek zamknięty
Paskudna jakość, ale niech będzie:

Galopady

I kłusanda:

Rudy na pewno zostaje 😀 Wyrosła między tym koniem, a wszystkim, co bym mu mogła tu na miejscu w Polszy zaproponować, prawdziwa przepaść. Chłopak ma się świetnie, rośnie, dokazuje, fantastycznie się zmienia i rozwija. Myślę, że posiedzi sobie u Eckiego kolejne dwa lata, a potem - que sera. Nie wiem, gdzie z moim jeździectwem będę wtedy ja no i jakie będą inne okoliczności przyrody (włączając w to pomysł na sprzedaż konia).

tulipan, Blondie jest po hanowerskim Don Ricoss, który sam w sobie był ogierem bardzo dobrym, ale potomstwo dawał raczej przeważnie poprawne i miłe. Rudy jest w tej kwestii nie tylko wyjątkiem, ale - jak twierdzi Ecki - jest znacznie lepszy od ojca. Może i facet nie przesadza, bo był współwłaścicielem Ricossa przed kilka lat 😉 Bodajże w wątku o młodych koniach wstawiałam zresztą zdjęcia młodego półbrata Blondiego - oczywiście nie omieszkałam się o niego teraz wypytać (hehe, drugi taki sam koń to by było jak wygrana na loterii), ale, uwaga, źrebak nie jest już na sprzedaż 😀iabeł: No i zgadnijcie, kto go sobie zgarnął? 😎 Ano Ecki we własnej osobie, heheh. 😀

Siedzę teraz na trochę w Wawie, dziś miałam lecieć z powrotem do koni, ale mam tu strasznie dużo roboty (która jednak prymat pierwszeństwa przed końmi zawsze będzie mieć, więc zostaję robotać). Tęsknie - do Skwara, do Blondiego... Fajnie tam jest i już.

A swoją drogą Pan Trener, u którego jesteśmy, bardzo chwali Skwarka 🙂 Za szczere chęci i łatwość nauki. Powiedział, że niedługo będzie już z niego koń Grand Prix. Kto by pomyślał, z mojego małego Skwarusia? Który codziennie furczy na myjkę, a na korytarzu kradnie miotły i wciąga je do swojego boksu? Ahahah 😁
wątek zamknięty
Jeszcze dwa ze skoków:

Jedno z czworoboku:

I zmykamy 😉
Quanta- Wspaniałe konisko  😜
wątek zamknięty
Quanta - aależ on galopuje  😜  Pomijam już zachwyty nad nim samym w ogóle 😉  No i czad jeśli chodzi o Skwarencjusza. Zazdroszczę perspektyw 🙂

Tristia - bardzo fajnie wyglądacie i jak ładnie Alkazar stanął na zdjęciu z czworoboku 😉

Fantazja - gratulacje, pięknie się z kobyłą prezentujecie

Burza - super!

Averis - boskie zdjęcia, nie mogę się na was napatrzeć. Też chcę mieć takie zdjęcia z moimi zwierzakami  😜

xxmalinaxx - nie świruj, Ty tam już dobrze wiesz co ja osobiście sądzę o waszej parze  :kwiatek:  Bamboszny się ujeżdża, ale przy Muszu jest szczypiorkiem
wątek zamknięty
quanta, a gdzie jest Skwaruś teraz?
wątek zamknięty
quanta - a planujesz dla blondyna jakieś starty ?
wątek zamknięty
ententa, Skwary został tutaj:
http://www.hartwig-burfeind.de/

nin, Rudy regularnie startuje, w swoich ostatnich zawodach (a naprawdę tam duża stawka koni startowała) był drugi 🙂

Gosic, perspektywy to w tej chwili najlepsze ma sam Skwary 😉 Ja się uczę głównie panować nad sprzętem. Nie powiem, z bólami 😉 Skwarek ma głowę gorącą i skwierczącą, a na dzień dobry wylądowałam na nim na czworoboku leżącym dokładnie pomiędzy halą i rzeczką. Niby nic, ale hala właśnie jest w remoncie, tzn. zdejmują z niej dach wielkim dźwigiem, jest cała zabudowana rusztowaniami, po których pląsają radośnie robotnicy, pokrzykujący przeboje Lady Gagi do wtóru ze starym radiem :P A miła rzeczka jest za krzakami (wiadomo, najstraszniejsze to, czego nie widać, a co dobrze słychać) i tą oto rzeczką spływają dziesiątki kajaków, wypełnionych wrzeszczącą dzieciarnią szkolną, która właśnie w Niemcolandii zaczyna wakacje. Sądząc po wydawanych dźwiękach dobra połowa spływającej młodzieży na wysokości czworoboku odnosi jakieś śmiertelne obrażenia 😁 Oj działo się, działo 😵

wątek zamknięty
Quanta to Ty nie nudzisz się z tym Skwarem 😀 Rozumiem że zwiedzaliście czworobok dorównując Strusiowi Pędziwiatrowi  😁
wątek zamknięty
juliadna, powiem tak, w ilości spłoszeń i ucieczek na dużym kole na czworoboku doszliśmy nawet do 5ciu podczas jednego okrążenia 😁 Cały Skwarek - poza tym przez pierwszy tydzień usiłował się gapić dosłownie na wszystko, każda kępa mchu i patyczek były ultra podejrzane 😀iabeł:
Z drugiej strony chyba jakaś klątwa nad nami ciąży, bo jak chwilowo nie spływały kajaki, to przyleciały jakieś dwa wielkie drapieżne ptaszyska (brązowe takie, jastrzębie czy cuś) i zaczęły wojnę o terytorium na drzewie przy czworoboku 🤣 Następne to już może być chyba tylko lądowanie ufo 😎
wątek zamknięty
A nawet już kiedyś lądowało, ktoś kiedyś z początków Was w Largo wstawił zdjęcie 😁 Zdaje się, że Busch?
wątek zamknięty
quantanamera to to masz wesoło  😁 😁 Albo jak jakiś zwierz wyskoczy z tych krzaczorów ,to Skwarek zawał natychmiastowy. Mój Też czasami  robi oczy, ale się przyznaję bez bicia że to ja jestem prowokatorem
wątek zamknięty
quantanamera, nie no, jest ogień, jest lans i jest klasa. Pięknie, pięknie sobie poczynają Twoje dzieciaki. Brawo za profesjonalne podejście do tematu 🙂

Karson jest zupełnym przeciwieństwem Skwara. Nie tylko jeśli chodzi o talent ujeżdżeniowy (:hihi🙂, ale i o bycie niewzruszonym.

Rzucisz hasło- Quad za pastuchem odgradzającym ujeżdżalnię?
Karson:
wątek zamknięty
Averis ale cudne i pogodne zdjęcia  😍
quantanamera nieziemski Blondyn  😜 . A samego wyjazdu też Ci skrycie zazdroszczę  👀
wątek zamknięty
quantanamera, ale super doświadczenie 🙂 przesyłaj nam zdjęcia koniecznie często 🙂

Ja za dwa tygodnie jadę zobaczyć swojego małego, stąd podwójnie, ze strasznym zaciekawieniem obserwuję jak rozwija się Twój 😀
wątek zamknięty
uooo, Averis piekne fotki!🙂😉)
wątek zamknięty
Lov-czuje sie juz co raz lepiej, mam wiecej sil, tylko jestem przerazona swoja chudoscia  🤔
Fajnie, ze Twoj mlodziak taki ogarniety, to swietna sprawa jak bez stresu mozna z koniem wszedzie pojechac, wszystko przy nim zrobic.Moj Rudy to z charakteru przeciwienstwo Twojego .
Averis-sympatyczne foty, w ogole rewelacyjna z Was para  🙂
Quanta-no coz, brak slow  😜 😍

A ja wczoraj po raz pierwszy od wypadku wyczyscilam Zwiastuna  😜 Alez mialam z tego radoche i przyjemnosc  🙂
Dzisiaj za to poganialam jego i Hamita luzem tak z 10 minut na padoku 🙂 Moze dzieki takim codziennym ganiankom nie straca calkowicie kondycji  🙂
wątek zamknięty
Tristia, super! gratulacje 🙂 Alkazar lata aż miło.

Fantazja, super elegancko wyglądałyście

Averis, nie moge się napatrzeć jak Ci konisko wyładniało 🙂

quantanamera, blondyn jak zwykle zjawiskowy. powiedz proszę na jakim etapie polskich klas ujeżdżeniowych jest?
wątek zamknięty
Averis, haha, no normalnie obrazek dla mojego też idealny 😁
milusia, jak za chuda jesteś, to ja Ci mogę trochę oddać 😁 a z tym Gadzinowym niewzruszeniem to zobaczymy, jak wyjdziemy na dwór jutro... Bo przecież przyczepa stojąca przy drodze na padok, którą mija 2 razy dziennie od ponad 3 miesięcy, jest koniożerna 😎
wątek zamknięty
Wiecie co... pierwszy raz odkąd mam konia, czyli od prawie 3 lat, zaczęłam czerpać radość z jazdy. Robię to, co sprawia mi frajdę. Zaczęłam jeździć po drążkach, hopsać, dziś Ewik spróbowała :kwiatek:, czy Egon nie zabije się na przeszkodzie pt. "Hello Kitty" (widać tą przeszkodę na tym zdjęciu w tle, za ogrodzeniem: błękitne stojaki, jedna deska też błękitna, druga z kociakami), po czym przehopsałam ten krzyżaczek ze dwa razy ja. I było zajefajnie śmiesznie. Potem pogalopowałam sobie w półsiadzie przejeżdżając radośnie i bezstresowo przez drągi, a na koniec zdjęłam siodło i po 3 latach spróbowałam własnego konia na oklep. Było beznadziejnie przeżynająco na pół, więc już nie będę siebie i jego męczyć tym więcej (jest dość wykłębiony), ale spróbować trzeba było. Jazda generalnie na TAK - Egon był dziś jakiś taki sprężysty mimo, że nie chodził od tygodnia (ale oczywiście pastwisko codziennie). Więc chwilowo mam love ;P
wątek zamknięty
Przyznam się bez bicia, że śledzę ten wątek i raczej się nie odzywam, bo nie mam sie czym chwalić.... ale dzisiaj sie odezwę...
quantanamera Rudy jest BOSKI!!!
A tak poza tym to strasznie Wam zazdroszczę tego codziennego jeżdżenia i własnych koni....
Ja póki co wsiadłam ostatnio na dwie godzinki w małej stajence obok działki mojej znajomej..... i to co sobą reprezentuję po 10 latach przerwy to obraz nędzy i rozpaczy 🙁
Owszem utrzymuję się w siodle we wszystkich trzech chodach, koń jest pode mna w miare ogarnięty..... Ale dziękuję bogu, że to nie była hala z lustrami, bo wiem, że musiałabym sobie strzelić w glowe jakbym siebie zobaczyła.
wątek zamknięty
ententa, Skwary został tutaj:
http://www.hartwig-burfeind.de/

A jak wyglada dom Blondiego?
wątek zamknięty
Obiecuję więcej fot Averis i Curry 🙂

My dziś nie mieliśmy pomysłu na jeździectwo więc w zamian sobie chwilę połaziłam na oklep pierwszy raz od stu lat 🙂

wątek zamknięty
Burza, Piorun wygląda na mocno zdziwionego 😉
wątek zamknięty
O proszę, wszyscy się "oklepują" 😉 Ja też dzisiaj myślałam czy by się nie wybrać na spacer na oklep, ale w końcu wypuściłam uszate na padok na pół dnia. A Fauścik chodził dzisiaj tak  😍 , trener wrócił z Portugalii i jutro mamy trening  😅
wątek zamknięty
Hej, nie odzywałam się jakiś czas bo teraz mam cały czas praktyki hodowlane i na nic czasu.
W niedzielę jadę na pierwszą jazdę z nową instruktorką 🙂 nie mogę się doczekać, ale też mam obawy, że sobie nie poradzę.. zobaczymy, ale już normalnie jak na szpilkach siedzę 🙂
a na praktykach w ZOO mamy konia przewalskiego, ale jest zupelnie nieoswojony, widać, że szuka kontaktu ale boi się jakiegokolwiek zbliżenia do niego.

Widzę, że wszyscy spędzacie super końskie wakacje, mam nadzieje ze znajde w koncu prace i tez bede mogla sobie wiecej pojeździć
wątek zamknięty
dawno mnie nie było ale będę stopniowo nadrabiać zaległości 🙂

Fantazja, Tristia, gratulacje startów. obie wraz z rumakami super się prezentowałyście patrząc po zdjęciach.
quanta, blondyn jest obłędny! nie sprzedawaj 😉 poczekaj chociaż aż przegoni tortillasa  😁
burza, lenistwo oklepowe jest super 🙂

pozdrawiamy!

p.s. to druga jazda na grubasie od przyjazdu do łodzi  😡
wątek zamknięty
deborah, kto by nie był 😁 za kilka dni pełna jazda, a co mi tam 😀

sei, Rudy czy stoi czy chodzi zawsze wygląda jak w pełnym treningu 🙂

A tak się bawimy 😁
A masz!

Ja Ci dam!

Z Cordkową 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.