Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Ambrozja w tym jedna 50 km ode mnie. 😎 Szkoda, że z dzisiejszej nie masz. Czekam na takie z jutrzejszej. 😀iabeł:
wątek zamknięty
xxflygirlxx - Jutro jeżdżę extremalnie rano, ale mam nadzieję że coś tam z tej jazdy będzie  😁 A za te jeżdżenie koni, i to w kilku różnych stajniach to naprawdę podziwiam. Nie miałabym motywacji jechać 50 km  🙇
Angeel - Strasznie mi miło, że ktoś chce oglądać Dziongalka.
Kogut musi być!  😂

No i tak troszkę bardziej spokojnie ..
wątek zamknięty
_kate, A takie buty! To nie wiedziałam! Myślałam, że z nim nie ma dużych, siodłowych problemów. Hmm.... o bezterlicówce myślałaś czy nie da rady?
Z podogoniem wyglądałby deko dziwnie 😁 Ale wiesz co, gdzieś na forum czytałam, że któraś dziewczyna zainwestowała w forgurt na siodło przesuwające się do przodu i zdało do egzamin. Dziewczyna startowała w zawodach ujeżdżeniowych.
Angeel, To Marian jest taki wysoki? O szok!
xxflygirlxx, ale to są zakwasy szczęścia i spełnienia. Będziesz z nich zadowolona! A z czasem będzie ich mniej 😉
Gagulec, Heh, ten Twój Czesio jest niesamowicie uroczy🙂
Ambrozja, Achhh, kogut [tudzież lama] to najlepsza poza pod słońcem przecież! Nie ma lepszej 😁 Mówię to ja - właścicielka lamy-mistrza 😁
wątek zamknięty
Sankaritarina - oj tam od razu wysoki :P Ma TYLKO 164 cm ! Bo jak dla mnie to moglby miec 174  😜 Tylko na tym zdjeciu wyszedl jak monstrum 🙂
wątek zamknięty
Sankaritarina - Wychodzi na to, że ty masz lamę-mistrza, a ja latającego koguta  😁
Mój miły Pan ostatnio wydoroślał, jestem tylko ciekawa na jak długo, i kiedy znowu zamieni się w radosne źrebiątko  👀
wątek zamknięty
GRATULUJĘ REKREANTOM 300 STRONY TRWAJĄCEGO OD 2005 ROKU KĄCIKA REKREANTA! 🙂

Dzionka, jakoś szybko to wsiadanie- ile razy już lonżowałaś? :O

_kate, musi wciągać skoro pracuje, ale jest tłusta beczka 😉 inna sprawa, że zawsze był ciut za chudy 🙂

archeo, oj wre 😍 nareszcie!! 3 miesiące mijają od kiedy znowu jeździmy 🙂 i nie opierniczam się, ostro żużluję w tereny żeby wzmacniać dalej kopyta 🙂 ale odpukać już nawet po żwirze chodzi pewnie! 🙂 a robale są o każdej porza dnia i nocy.. masz jakieś foty z nowej stajni?

zduśka, nie ma mnie jutro rano 🙁

Sankaritarina, ja nie wiem co wy macie do tej muzyki 😎 normalna 😀

Ambrozja, jaki słodki konik 🙂 co to bo przeoczyłam? jaki ma papier?

Gagulec, Czesio full profeska! jak tam siodłowe sprawy? 🙂

Angeel, oj tam oj tam, mistrzu fotoszopa 😉

Mam coś jeszcze od Mąki- dawno nie miałam tak pięknych zdjęć 😍 przy tym to był naprawdę rewelacyjny trening 🙂

wątek zamknięty
Burza - jestescie boscy! Uwielbiam takie konie!

Co do siodła - dzieki za pamięć :kwiatek: . Kupiłam w koncu siodełko z łękiem XL i jest okej, ale moge jeździć jedynie na cottonach i cienkich czaprakach bo przy grubasnych padach (Zilco) i podkładkach futrowych juz by było ciasne. Pod przedni łęk wchodzą 3 palce, tył lezy na koniu, a na czapraku z przodu nie ma suchych plam jak to było wcześniej po dokładnych oględzinach, więc go nie gniecie (I hope so) no i rowno przylega na calej dlugosci lawek, ah no i tylny łęk mi nie lewituje nad koniem xD. Nie mniej jednak jak sie odkuję będę chciała zrobić mu i sobie 😁 przy okazji tez siodełko na miarę 🙂 bo to jest tak na styk.
wątek zamknięty
Gagulec, no to super! 🙂 patrz, chłopak taka kulka ale kto by pomyślał, że ma aż tak szerokie plecy! cieszę się, że problem rozwiązany przynajmniej tymczasowo 🙂
wątek zamknięty
Przypominamy się, wraz z porycyjką nowych zdjęć 😉 Mieliśmy chwilową przerwe, kontuzje koniny jak i moje i powoli wracamy do roboty. 🙂

Pani.. żyjesz? 🤔

i moje ulubione:

fot. Joanna Zawada :kwiatek:
wątek zamknięty
Burza - No właśnie... 🤔wirek: . Bo on gruby nie jest ale u góry jakiś takiś szerokiś :P. A powiedz proszę, jakiej rasy jest Twój cudak? Ile ma w kłebie? Jest po prostu obłedny 😜 . Uwielbiam takie przypakowane koniska.
wątek zamknięty
Gagulec, zdecydowanie bardzo szeroki, nawet my mamy w plecach L aktualnie 😉 rasy? po Nenenie, najznakomitszym polskim ogierze 😁 a na serio to typ pogrubiany 🙂 w kłębie nie wiem dalej do końca, obstawiam 158 😉
wątek zamknięty
O widzisz, mamy konie spokrewnione xD, mój też po słynnym Nenenie 😁 w kłebie 153cm 😀. Małe konie są super 🙂.
wątek zamknięty
Nenen wielkim ogierem był! Hough! 😁
wątek zamknięty
Gagulec, taaa mikre krótkonogi o wielkim sercu! 😀

Koniczka, aye! 😀
wątek zamknięty
Burza - To wałaszek małopolski Hadżi od Hańczy po Maklerze II, a tutaj dokładne drzewo genealogiczne http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-108058.html . Swoją drogą piękne zdjęcia.. Idzie się zakochać  💘 Masz naprawdę piękny uśmiech  🙂
Shantowa - Nie mogę oderwać wzroku od pierwszej fotki.
wątek zamknięty
Burza, Gagulec, Szantowa cudne zdjęcia🙂

Reszka też z Waszym koniskami spokrewniona jest, nie dość, że po Nenenie to jeszcze krótkonoga (153🙂 wiec pasuje do kompletu🙂

Ostatnio nosi ją nieźle. ale jutro w końcu trening na kroie więc nie mogę się doczekać🙂 🏇
wątek zamknięty
Burza Shantowa piękne zdjęcia  🙂
Burza jak się patrzy na te zdjęcia z jazdy to samemu ma się ochotę jeździć (permanentny zaciesz jeździecki na twarzy?  😅 )
na 300-tnej stronie nie może nas zabraknąć, wrzucam małą próbkę twórczośći Dominiki Frej z naszej urodzinowej sesji  🙂 niestety to zdj w baardzo małym rozmiarze więc poleciało po jakości

wątek zamknięty
Ambrozja, twój koń ma na imię Dzionek :O?  Bo aż się dziwnie poczułam, że ktoś inny na rv niż ja napisał tu to imię 😀! Ale  świetny jest, widocznie taka cecha wspólna Dzionków 😀

Burza, nie, nie za szybko.

Shantowa, piękne jesteście!! Uwielbiam wasze zdjęcia🙂

Precelek, ślicznie oboje wyglądacie 🙂 Dobrze, że Bohunek już na chodzie i wcale źle po przerwie nie wygląda 🙂 Nowa fryzura? Bardzo ci do twarzy 🙂
wątek zamknięty
Dzionka - Nie nie, nazywa się Hadżi  🙂 Ale to idzie mniej więcej tak -> Hadżi -> Hadzionek -> Dzionek  👀
wątek zamknięty
amnestria fiu fiu super wygladacie  🙂 Zupełnienie nie do poznania. Well done  😉

_kate Super skaczecie  💘 Zazdroszczę. Też bym chciała trochę poskakać, ale się boję  🙄

Gagulec piękna z was para  🙂 Masz super konia

Burza nie gadam z Tobą  😁 Wy to juz nie rekreacja  😎

ShantovaPiękne zdjęcia  🙂 Powodzenia we wdrażaniu konia do pracy

Dzionka fajnie, że wracacie do pracy  🙂

Precelek pięknie  💘 Zazdroszczę sesji

U nas raz lepiej, raz gorzej  😉 W środę na lonży było kiepsko  🤔

W czwartek po 20 minutach uwalone konia i nie możności przepchania go, sprzedałam młodego Lance_Cathar, której zajęło dobre parę minut, żeby Żar w końcu odpuścił i się wyluzował  🙄 Po prostu tragedia. Musiał mieć baaaardzo zły dzień

Za to wczoraj, Żaruś chodził o tak  😍 Już jak go wyciągałam z boksu był bardzo wyluzowany, grzeczny, ładnie stał w korytarzu. Na jeździe, po prostu miodzio. Luźniutki, zrelaksowany, no zupełnie inny koń. Oczywiście mój mąż stwierdził, że to dzięki temu, że on tam był  😁 Wczoraj po raz pierwszy jeździliśmy na większej ujeżdżalni (do tej pory jeździłam tylko na lonżowniku) Robiliśmy zmiany kierunku po przekątnej (tylko zanim załapałam o co Kasi chodzi, minęło kilka minut  🤦 ), ale koń spisał się na medal  💘 Później było już z górki  😉 Mam jakieś zdjęcia, ale to może w poniedziałek wstawię
wątek zamknięty
Burza ale ten Twój Piórek ma ogon 😜
wątek zamknięty
Precelek, pisałam na fb- cudowności! 🙂

Nasturcja-Renata, oczywiście, że pełna rekreacja całą gębą! 🙂

MsCarmen, ano ma 😁
wątek zamknięty
Precelek, Shantowa piękne sesje  💘 Wrzucajcie więcej  😉
Burza szał po prostu. Macie z czego puchnąć  :kwiatek:

Ja musze moją dziewczyne trochę pochwalić. Przerwa dobrze nam zrobiła. Wczoraj pojeździłam troche na wędzidle. Szału nie było, ale tragedii też nie. A dzisiaj założyłam haka i super mi się jeździło  😍 Chyba będę częściej, bo przynajmniej nie mam wnerwa  🤣

Wczorajszy stępik

I dzisiejsze- (oczywiście jęzor musi być  😎 )

Pozdrawiamy  :kwiatek:
wątek zamknięty
baffinka,Gagulec, Precelek, Shantowa, Burza - piękne zdjęcia!  I piękne macie konie 🙂

Burza - naprawdę fajnie widzieć znów Piorka w porządnej akcji - cieszy oczy 🙂
Precelek, Shantowa - więcej zdjęć poproszę

A my dzisiaj po pierwszym dniu naszych domowych zawodów. Cieszę się że pojechałam. Konie  zachowywały się powyżej oczekiwań - Faust i poniżej - Rambosz  😁 To mi udowadnia, że na przestrzeni roku zrobiłam z Fauscikiem postęp, bo przepchałam go przez te straszne nowiutkie, wczoraj odwijane z folii drągi, płotki i podmurówki, w zasadzie dawał mi się w miarę prowadzić, a błędy - moje. A że mi przy tym nie pomaga - ma święte prawo, uczy się i zresztą takich byków sama bym nie wybaczyła. Bałam się że przez jego panikę wszystkimi nowościami ostatnimi nie ukończę nic - a jednak się udało i wcale momentami nienajgorzej.
A Rambol - miał kiepski dzień. W ogóle nie chciał się otworzyć, skakał z wymuszeniem, zamknięty zad, a na koniec powiedział nie, i to z takim przytupem, że aż z niego spadłam. Nie lubię tych jego wahań formy i nastroju- może jutro będzie lepiej. A może ma znowu focha i trzeba będzie to przejeździć.

I widziałam się z xxmalinaxx  🏇  Muskat jeszcze ładniejszy na żywo niż na zdjęciach
wątek zamknięty
Burza wszyscy mówią, że teraz wygląda lepiej, ale mi się jakoś bardziej podobał jak był taki smuklejszy. Ale ja przytyłam, on przytył, więc idziemy łeb w łeb
Nasturcja dziękować!  :kwiatek:
Baffinka nie poznałam was! bardzo fajnie kobyła wygląda!
Gosic łączę się w bólu. Też dziś glebnęłam. Walnęłam takiego lota  🙄 że kumpela się popłakała ze śmiechu.  😉
W rezultacie nie mogę chodzić, prowadzić auta, schylać się. Ogólnie za bardzo się nie ruszam  🙁 🙁 🙁 posmarowałam absorbiną i czekam na cud...
wątek zamknięty
Precelek, ostatnie zdjęcie świetne! 😀
wątek zamknięty
Gosic dzięki  :kwiatek: Współczuje gleby. Fotki jakieś będziesz miała z zawodów?  😀
_Kate  :kwiatek: aż tak się zmieniła?  🤣 Odpoczęła ode mnie tydzień i są efekty  😁 Co nawywijałaś, że całowałaś matkę ziemię? Trzymaj się  :kwiatek:
wątek zamknięty
czasami przerwa dobrze robi.  🙂 A ja się pochyliłam jak kuc zaczął odwalać i przeleciałam mu nad szyją, popatrzyłam w oczy i padłam. Co dziwne wstałam i wsiadłam z powrotem, przejeździłam bunty i nie czułam bólu. Potem jak zsiadłam, to nie mogłam dojść do stajni  😲 nie mówiąc o rozsiodłaniu czy cokolwiek. Jutro miałam mieć trening, a wygląda na to że trenerka Złotego pojeździ, bo ja nie dam rady.
Za tydzień zawody  🤔wirek: nie wiem, czy i jak to się uda  🙁 😕 dwoma miałam jechać a tymczasem butów nie moge zawiązać  🤔 🍴
wątek zamknięty
baffinka - ładna koninka 🙂, a jęzor czemu tak? Mój czasem wywala jak po jedno-dwu dniowej przerwie każę mu pracowąć. A już jak się rozchodzi to jest luzik :P. Ostatnia fotka śliczna!

Sorry, że ja się znów z fotkami wtrynię, ale ostatnio mój B. wpadł w ciąg i jest ze mną co dzień w stajni to korzystam ile mogę 🙂. Dziś wsiadłam na chwilkę jedynie bo nie miałam siły :P, ale nie mogłam sie powtrzymać, żeby Oberżynki nie rozjeździć xD.

wątek zamknięty
Gagulec ślicznie !
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.