Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

jak się podoba, to dam jeszcze  😉

[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/2.jpg?t=1308251613[/img]

my skakaliśmy inną przeszkodę niż ta zwalona
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/4.jpg?t=1308251619[/img]

[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/5.jpg?t=1308251626[/img]

żeby nie było, że było tak różowo. Skok rozpaczy
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/13.jpg?t=1308251640[/img]

ale i tak byliśmy tacy:
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/6.jpg?t=1308251634[/img]

u nas teraz za to bez szału. Kuc wrócił do mnie i jest okropny, za tydzień zawody  🤔 . Barkas jest grzeczny, ale jakoś niewyraźny, mało wesoły. A może to mój nastrój mu się udziela...
wątek zamknięty
_kate, fajnie złoty wygląda, tylko to sioooodło w skoku 😉
wątek zamknięty
to siodło było wtedy testowane. Już nie jest z nami  😉 nadal nie mamy skokówki, ale z nas takie skoczki, że  😉 😀 obędzie się.
wątek zamknięty
incognito, nieciekawy nakostniak..  🤔
xxmalinaxx , strasznie się cieszę  😉
wątek zamknięty
olciiik Twoje podkolanówki na drugim zdjęciu wyglądają jakbyś zmieniała im kolor w photoshopie 😁
_kate do pyska mu w hanowerze 🙂 No i gratulacje 😉 Ostatnie zdjęcie super, takie pozytywne.

Ja byłam dzisiaj w terenie na stępo-kłusa na Młodym Frani. Muszę przyznać, że lubię tego konia. 😉 Tuptaliśmy sobie wesoło do przodu po całym lesie. Pełen relaks. I zmęczeni oboje. A jutro SPA robimy. 🙂 Postaram się udokumentować (w końcu Frania musi mieć dowód, że konia nie męczę :hihi🙂
wątek zamknięty
_kate, Barkas to się toczy a nie chodzi, to się nazywa korzystać z życia- jaki utyty jest! 😀

wątek zamknięty
Burza bo to jest tekino- folblut w kondycji hodowlanej :P
wątek zamknięty
_kate - no, powiedzmy że jestem usatysfakcjonowana 😉 Ale co poradzę że bardzo lubię was oglądać

Hanula - gratuluję postępów.

Ja za to za wcześnie pochwaliłam wczoraj mojego Oszołoma. Dzisiaj na placu pojawiły się nowe płotki i podmurówki. Nie ważne, że ich nie skakaliśmy, nie chciał się zbliżyć nawet na 10 metrów, a spokojnie przekłusować czy przegalopować obok stojaków bez usztywniania i uciekania - niewykonalne  😵  A jak już się nakręcił - odskakiwał od wszystkiego. W zestawieniu z ostatnimi dniami - lekki dramat 😉 Za to Bambosz dla odmiany - zero reakcji.
Uwielbiam moje konie - muszą być dla siebie totalnym przeciwieństwem, nawet jeśli chodzi o dobre i złe dni 😉
wątek zamknięty
jak pracuje, to jakoś tego bebzola tak nie ma, wciąga go czy co  😉 co dziwne, on cały czas chodzi pod siodłem! a rośnie i rośnie. chodzi ujezdzeniowo, bardzo fajnie się dogadujemy, kręgosłup się buja. Galopik zaczyna być w miarę. Robi wszystkie elementy P bez dyskusji, lekko. Mam nadzieję, że część to mięśnie. Może płonną, ale jak przyjemną!!!  😀  😉
tu podczas konfliktu niestety
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/8-1.jpg?t=1308257802[/img]

i staroć

xxflygirlxx Gosic dziękujemy, może jeszcze jakieś dostanę od drugiego fotografa.  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: na co dzień niestety nie mamy takowego. I może za półtora tygodnia pójdzie zawody. Jeśli zacznie się normalnie zachowywać  🙁

wątek zamknięty
Burza wyglądacie super  😜  😜 , wracacie do formy, jak Piorek się rusza  😍
_kate, jaki on złoty  😍  fajnie wygląda teraz, a jak zawody?

może i my coś dziś kicniemy  🙄 , może jednak pojechałabym te szalone skoki 60cm
wątek zamknięty
_kate, świetnie teraz Złocisz wygląda - jak nie ten sam koń 🙂 Jak poszło?

Ja dzisiaj pierwszy raz wsiadam, juhuu!
wątek zamknięty
Burza widzę, że praca wre. Super wyglądacie.

My wczoraj zrobilismy crash test butów w terenie. (Musiałam domówić rozmiar 3 na PP, czwórka okazała się jednak za duża 🙁).

Pojechaliśmy sobie trochę inaczej niż zazwyczaj- przez padoki-  w tereny, których totalnie nie znam.
Ponieważ T też nigdy tam nie był i zaatakowały nas w krzakach komary (teren wieczorem to nie jest dobry pomysł) stęp mieliśmy z turbodoładowaniem 😁 Nie pamiętam kiedy ostatnio tak szybko nogami przebierał. Nawet w karuzeli tak szybko nie chodził.

W sobote muszę wybrać się w ciągu dnia, może wtedy nas nie zjedzą
wątek zamknięty
Burza   😍 😍 - z resztą jak zawsze ! muszę w końcu dojechać i popatrzeć na żywo - mam nadzieję, że będziesz jutro rano w stajni ...? ( tylko, ze ja jak zwykle mogę tylko rano  🙄 )

_kate Twój koń jest naprawdę zjawiskowy ! a różnica w tych 2 fotkach - niesamowita ! gratuluję !
wątek zamknięty
baffinka - dziękujemy :kwiatek: Mam nadzieję, że kryzys nam minie i że w końcu ruszymy z kopyta. Mamy na dniach trening, pierwszy od..eee..no dłuższego czasu, więc pewnie zdam relację. Wpadaj śmiało, Korabek już na chodzie, więc zabieraj bryczesy
A u Ciebie i kobyłki będzie na pewno lepiej, bo takie przerwy dużo dają!

incognito - dzięki :kwiatek: i jak tam, jeździłaś? ;>

Geronimoo - mi tam się on strasznie strasznie podoba, jest naprawdę przepięknym koniem i razem stanowicie fajny obrazek!

Atamanka - oj przerwa minęła bardzo szybko, bo Korab zregenerował się w szalonym tempie, z czego się przeogromnie cieszę. O aktualne zdjęcia będzie ciężko, nie stoimy już w jednej stajni z tak fajnymi fotografami, ale postaram się ściągnąć forumową Shantową na jakieś foty. Póki co nie mam kompletnie żadnych aktualnych zdjęć z roboty, jedynie mogę uraczyć filmikiem z turboakcji na padoku - wyszedł pierwszy raz na większy i z laskiem ;-)

xxmalinaxx - dziękujemy! Kryzys musi minąć, mam tylko nadzieję, że jak najszybciej. Myślę, że trening dużo zmien. Dziękujemy! :kwiatek:  No i gratuluję udanej jazdy, super!

_kate - super fotorelacja, bardzo fajnie latacie!

quanta - koreczki fajniutkie,  a Sarcia jak zwykle przeboska. Mam nadzieję, że Wasze drogi się nie rozejdą i że mimo zmiany właściciela, będziesz mogła nadal z tym koniem współpracować.

wątek zamknięty
darolga dawaj filmik 😀
wątek zamknięty
_kate, aaaaa, Złoty!  😜 Świetnie wygląda. Na pewno nie jak emeryt-łąkowicz 🙂
Tylko kurde, nie masz siodła za mocno na łopatkach? Na tym ostatnim zdjęciu wygląda jakby za nim jeszcze było trochę miejsca. Doczytałam, że to test był, ale teraz nie wiem czy ono się przesunęło do przodu podczas jazdy czy w ferworze zawodów zostało tak ułożone. 🙂 Btw, to jednak nie szukasz skokówki? :>

Burza Łoooo, Piorek-maszin. Ale zasuwa! 🙂 Obejrzałam filmik przed chwilą - niezły soundtrack 😁

archeo W ciągu dnia też nie lepiej 🙁 Choć przynajmniej nie ma komarów. Za to są inne muchy. Najfajniejsza pora na jeżdżenie to chyba pomiędzy 5 a 9 rano. :/

darolga Hehehe, Korab chyba opracował jakiś system regenerowania się 😀 Kryzys szybko minie, nie martw się.
wątek zamknięty
A miałam plan żeby się  w końcu weekend wyspać  🙁.
Trudno, przynajmniej będę miała dłuższy dzień.
wątek zamknięty
archeo zapewniam Cię że dużo łatwiej wstaje się do konia niż na uczelnie tudzież do pracy :P
wątek zamknięty
darolga - dziękujemy! choć przecież wy z Korabem też nie zostajecie w tyle p.s przez Ciebie musiałam Geremu kupić cottona violeta!  🤔wirek:
wątek zamknięty
bjooork to na pewno  😉.
wątek zamknięty
archeo my z bjooork też byłyśmy wczoraj wieczorem w terenie i o dziwo komary nas nie zjadły. Były też sarenki, zające, i ogólnie fajna aura  😀  Niestety mój kopytny postanowił mnie przetestować na długiej prostej, tak ze niestety musiałam zaciągnąć ręczny  😕 wniosek jest przykry, ale jednoznaczny - za dużo terenów, a za mało pracy 😡
wątek zamknięty
Noris praca nie zając nie ucieknie. Korzystajcie z terenów póki możecie. Jak przyjdzie zima i zamkniecie się w w hali przyjdzie czas na porządniejszą pracę

Edit: komary mogły się wczoraj wziąć z tego, że zaplątałam się na tyły cegielni a tam jest kilka fajnych zbiornków z wodą.
wątek zamknięty
Wpadaj śmiało, Korabek już na chodzie, więc zabieraj bryczesy

że ja?  👀  Przecież ja chce żyć jeszcze. Młoda jestem, całe życie mam przed sobą  😁
wątek zamknięty
baffinka - si si, właśnie Ty  😀iabeł:  Korabski jest teraz zupełnie innym koniem, kuku Ci nie zrobi  😁

juliadna - ok, chociaż pewnie zaraz posypią się nieżyczliwe wypowiedzi od coponiektórych w stylu "jak można wypuścić konia po kontuzji na padok" albo "pewnie znowu się urwie", a ja nie zamierzam się tłumaczyć, że leczenie zakończone, zgoda na padok jest, koń był zmęczony i rozgrzany po treningu, powoli do padokowania wdrażany, padok zmiejszony pastuchem do 1/4, a koń nieraz gorsze rzeczy na lonży robił... ale to nic. Filmik długi, ale polecam obejrzeć do końca, kilka fajnych momentów z cyklu 'szczęśliwy kuń, który nie wie co ze sobą zrobić' ;-)

wątek zamknięty
darolga   sprężynowanie w miejscu najlepsze  😎
wątek zamknięty
darolga - super, ze juz jestescie zdrowi 🙂 Heheh, swietny filmik 😀 Ile ja bym dala, zeby widziec mojego zwierza na padoku chociaz w polowie tak aktywnego, jak Korab :P
wątek zamknięty
_kate, fajnie złoty wygląda 😜
wątek zamknięty
Darolga ale obiecujesz, że mnie nie zabije?  😀 Fajnie sobie bryka na padoku. Serio serio nie robi tego pod siodłem?  😁
wątek zamknięty
juliadna - hehe, no on jest taki mały ping pong  😁 a weź to czasem wysiedź  😁

Angeel - dzięki :kwiatek:  strasznie szybko wszystko zleciało, pierwsze diagnozy nie były takie pogodne. Strasznie się cieszę i balsamem dla duszy jest widzieć Koraba znowu na padoku, serio.  Poważnie Marian raczej stateczny na padoku? Zawsze mi się wydawało, że to też niezły łobuz jest :-D

baffinka - obiecuję  😁 serio serio nie robi tego pod siodłem, no czasem mu się zdarza, ale nie z taką częstotliwością  😁
wątek zamknięty
darolga - łobuz, łobuz, ale nie pod tym wzgledem  😁 Na padoku to on wcale nie szaleje. Kiedys mozna go bylo wstawic na padok i zabrac po 3 godzinach, stojacego dokladnie w tym samym miejscu  😁 Ewentualnie kuca pogoni. A łobuzuje równo: ucieka z padoku, przewraca drabine kolo boksu, trzaska drzwiami od boksu, wszystko bierze do mordy...  😂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.