Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Ależ macie ładne te zdjęcia wszystkie 🙂

A ja kocham mojego konia - strasznie budujące jest obserwowanie i  odczuwanie tego, jak z tygodnia na tydzień robi coraz większe postępy  😍

xxmalinaxx - to do zobaczenia na zawodach  🏇
Ja co prawda ciężko widzę jechanie u siebie, bo zawsze mi to idzie kiepsko, jeszcze w dodatku na nowiutkich, jeszcze dzisiaj nie odpakowanych z folii przeszkodach  😁  Jak nie skończę przejazdów na drugiej przeszkodzie to będzie dobrze 😎 Zwłaszcza że oba konie ostatnio wszędzie widzą duchy 😉
wątek zamknięty
xxflygirlxx, nie, mogę troszkę zawalić 😉

I starczy na noc myślę 🙂
wątek zamknięty
Ostatnie superowe. 😜 Gdzie się uśmiech zapodział? 👀
wątek zamknięty
Zbyt skupiona jestem 😁
wątek zamknięty
Burza, extra ostatnie 🙂
wątek zamknięty
Amnestria, CO TAK MAŁO?!

Quanta, więcej Rudzinki, ale jej się galop poprawił!

A Piorek to już standardowo cudny.
wątek zamknięty
Burza, piękne 😍
wątek zamknięty
Amnestria - miło widzieć łobuza w robocie! Super!
Geronimoo - uwielbiam Twojego konia  😍
Burza - wyglądacie kwitnąco!
croopie - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  😍 😍 😍
Arimona - super ten Twój Siwek!
kujka - aaaaale mega pozytywne foto, przepiękne!
Strucelka - fajna fotorelacja lotnych  😁 przypomniały mi się Korabowe początki  😁
Misia - Siwy się strasznie zmienił pod Tobą na plus, wyglądacie super!

Pozdrawiam cały kącik, bo dawno mnie nie było  🙂
wątek zamknięty
Burza - ostatnie rewelacja ! Napatrzec sie nie moge 🙂😉)
amnestria - nooo, uwielbiam ta jego masc o tej porze roku  😍 Dawaj wiecej Ducha !!
arivle - szybko by sie nabudowal, gdybym miala czas zeby go regularnie jezdzic. Niestety ja mam teraz sesje, rzadko bywam w stajni. A kiedy ostatnio jezdzilam - nie pamietam. Na poczatku lipca wyjezdzam do pracy, konisko zostaje w dzierzawie, wiec pracowac pewnie tez nie bedzie intensywnie.
wątek zamknięty
Darolga opowiadaj co tam u Ciebie i Koraba?  😉
wątek zamknięty
baffinka - miło, że pytasz. Korabski jest zdrowy, nie ma śladu po kontuzji, mamy zielone światło na wszystko - oczywiście wszystko powolutku. Od 2 tygodni galopujemy. Jest też zgoda na skoki za 2 tygodnie. Powoli jest wdrażany do padokowania,wczoraj był pierwszy raz na większym padoczku z trawką i cieszył się jak głupi. I w sumie tyle. Zmienił się bardzo, wyciszył, dojrzał. A ja mam kryzys jeździecki, bo straciłam pomysł na tego konia, mam wrażenie, że stoimy w miejscu, nie ma grama progresu, nie umiem jeździć, a on ciągle musi mi wybaczać wiele błędów. Mam nadzieję, że to się zmieni jak wrócimy pod skrzydła trenera, czyli już za kilka dni. Myślę, że wtedy wszystko ruszy szalonym tempem, bo koń jest świeży, po "restarcie" umysłowym i można będzie zacząć konkretniejszą pracę od nowa, zupełnie od nowa - bez popełniania wcześniejszych błędów, z nowym nastawieniem, pomysłem, wszystkim nowym. I w sumie tyle. A co u Ciebie i Twojej Piękności? Nadrabiam powoli zaległości KR, pewnie gdzieś pisałaś co i jak, ale musisz mi wybaczyć, jeszcze nie doszłam do tego  :kwiatek:
wątek zamknięty
Burza brakowało mi Was tu 😀 widze,że świetnie się macie 🙂
wątek zamknięty
Darolga super, że zdrowie mu dopisuje. W końcu to najważniejsze  😉 A reszte nadrobicie bardzo szybko  :kwiatek: Jak moje dziewczyny skończą sesje to wpadam w odwiedziny  😀
My miałyśmy mały kryzys ostatnio, strzeliłam focha na kobyłe  😁 i tydzień nie przyjeżdżałam do niej, także ja odpoczęłam, ona odpoczęła i mam nadzieje że będzie lepiej. Wczoraj się troche polonżowałyśmy i może dzisiaj albo jutro wsiąde  😉
wątek zamknięty
Aaaa i ja się pochwalę! Siwa przestała kuleć, był wet, oglądał, możemy wracać powolutku do pracy!  😅
wątek zamknięty
Darolga ciesze się,że wracacie do gry 🙂
olek a co było przyczyną kulawizny?

Mój misiek wczoraj postanowił sam z siebie biegać pół godziny po padoku galopem w te i z powrotem robiac sliding stopy przy zmienie kierunku,po czym był tak zgrzany i zmęczony,że wzięłam go jedynie na lonży żeby sie wystepował i nici z jazdy,a dzis cos zaczyna padac,ale jak nie bd padało to nie odpuszcze 😀
Zdjęcie miłosnego powitania z kucem kumpeli w niedziele.
wątek zamknięty
Burza: Ależ on pięknie te giry wyciąga na ostatnim. Brawo!  👍
(I jeszcze tak z ciekawości: dlaczego masz ochraniacze na owijkach z tyłu?)
wątek zamknięty
Burza: Ależ on pięknie te giry wyciąga na ostatnim. Brawo!  👍
(I jeszcze tak z ciekawości: dlaczego masz ochraniacze na owijkach z tyłu?)

Burza juz wiele razy o tym mowila - nie chce zniszczyc owijek na tylach 😀
wątek zamknięty
Ufff... Wrzuciłam ogłoszenie o Sarze i wcale dobrze się z tym nie czuję 🙁

Uprzedzając potencjalne spekulacje 😉 - nic się "nie stało" w związku z ogłoszeniem.
Plan był taki, że w tegoroczne wakacje zrobię rachunek sumienia (dużo mam tych moich koników), a maleństwo (właścicielka Sary) ma na głowie przeprowadzkę i bardzo dużo rzeczy jej się w życiu zmienia. Lepiej będzie na spokojnie już teraz pomyśleć o sprzedaży. Zresztą czas pokaże, wcale tego nie wykluczam, że ruda panna zostanie u mnie jeszcze na dłużej.
Byłoby jednak super, gdyby udało się znaleźć jej właściciela na stałe, a gdyby tak jeszcze została u nas w treningu 😜 Ona robi super fajne postępy i na pewno przy prawidłowym i regularnym treningu Św. Jerzego będzie śmigać (pewnie już za rok).

Całkiem w miarę wyszły te koreczki, jak na totalny spontan 15 minut przed sesją foto 😉
wątek zamknięty
darolga - bardzo mi miło, choć Gery jakoś z tłumu to on się nie wybija  🙁 mimo wszystko, dla mnie zawsze będzie najpiękniejszy  💘
wątek zamknięty
Julie, Ruda77, incognito, darolga, dziękuję 🙂

quantanamera, myślę, że teraz Sara ma szanse 'dobrze' pójść, niebo lepiej niż kiedykolwiek wcześniej więc czemu nie 🙂
wątek zamknięty
Burza jaki ruch!  😍

quantanamera nie tylko koreczki ale wszystko u Was pięknie wygląda. To tak cieszy oko gdy widzi się zdjęcia do których nie idzie się przyczepić - wszystko na swoim miejscu.

U nas wielki ruch bo dzisiaj zejchali się już wszyscy zawodnicy na CSI. Jakie to kosmiczne uczucie pojeździć sobie na jednym placu z naszą skokową czołówką - tak jakbym rozpężała się do konkursu którego nigdy nie pojade 😁 Wszyscy w dobrych humorach, fajne zawody się zapowiadają.
A Duk niczego się nie bał tylko trochę nabuzowany chodził ale ja go lubię w takim stanie - zdecydowanie przyjemniej się pracuje gdy konia mam przed sobą a nie gdzieś daleko w stajni....
W sobote po Derbach trening - może wreszcie załapię się na jakieś zdjęcia
wątek zamknięty
Burza - uwielbiam Was! całkowite "from zero to hero"  😍 😍

a my z Desmanem powoooooli wracamy do pracy, bo ciągle coś. Najpierw kontuzja, a jak już było wszystko ok, to się zapoprężył. Więc woziliśmy się na oklep, ale od jutra zakładamy siodło  🏇

z pozdrowieniami od potworka:

wątek zamknięty
Burza ooo nareszcie, Piorek! Na ostatnim zdjęciu super wygląda, jaki skupiony 😀
darolga widzisz, jak szybko ta przerwa Wam zleciała. Super, że wracacie do roboty, może jakieś aktualne zdjęcia, co? 😉
quanta pięknie Sarka wygląda! Najlepiej by chyba było, gdyby znalazła właściciela, który dalej by z nią tak trenował i szedł do przodu, bo ma kobyłka potencjał, oj ma 👍 Może jakaś zawodniczka z niej wyrośnie? 😎
wątek zamknięty
Gosic o, jak miło! Widzimy się więc w sobotę, bo my tylko pierwszy dzień startujemy 🙂
Burza kwitniecie z Piorkiem 😀
darolga miło usłyszeć dobre wieści, a kryzys minie, zobaczysz  :kwiatek: Trzymam mocno kciuki!
olek super!

A my z szaleństwem w oczach trenujemy dalej, haha!
Dzisiaj mój koń był przecudowny i całą, całą jazdę popitalał z główką w dole, zero napierania na wędzidło, zero!
Pierwszy raz od dawna mogłam w spokoju cieszyć się niskim ustawieniem i wykonać wiele ćwiczeń, które do tej pory nam nie wychodziły 🙂
wątek zamknięty
olciiik, Desman mimo przerwy świetnie wygląda !! Tak trzymać !! 🙂
wątek zamknięty
croopie, dzięki! 😉 ta przerwa mu dobrze zrobiła, trochę przytył i odpoczął psychicznie 😀
wątek zamknięty
wątek zamknięty
_kate - tylko dwa?  🤬 Więcej Złociszcza 🙂
wątek zamknięty
_kate - tylko dwa?  🤬 Więcej Złociszcza 🙂

właśnie , więcej !
wątek zamknięty
Pięknie się prezebtujecie _kate ale fotek rzeczywiście poskąpiłaś  😤
Ja miałam dziś fantastyczny dzień - najpierw mój koń po raz kolejny sprawdził się idealnie jako profesor do nauki podstawowych elementów ujeżdżeniowych dla początkujących a potem trenerka wsiadła na młodziaka z którym pracuję na codzień i mogłam zobaczyć z boku jak duży zrobiliśmy postęp i jak malec wypiękniał.  Powoli ogarniamy balans 🙂
i tylko coraz bardziej żałuję że nie stać mnie na jego kupno bo byłby już mój
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.