Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Misia i niech mi ktoś powie ze młp to konie do woza  🤬 siwy przecudowny!  😍 😍 😍 😍
wątek zamknięty
Misia, świetny Siwy! 😀

Co u Sierry?
wątek zamknięty
Angeel, tajfunowaa dzięki za chęci :kwiatek: No właśnie, każdy ma za daleko. 🙁

Tutaj też się pochwalę. Od czwartku mam pod opieką 4 konie. 💃
wątek zamknięty
Forta,Klami,tajfunowaa,Angeel,fin bardzo,bardzo dziekujemy  :kwiatek:

Lovely
Wembley a dokladnie ten http://www.okser.pl/wembley-naczolek-glamour-p-696.html
Bardzo polecam chyba najladniejszych naczolkow jakie posiadam,fajnie wykonany  😉

xxflygirlxx Nie ma co sie chwalic wynikiem,siwy niestety zbyt duzo myslal w szrankach  😉

galopada_ A kto powiedzial ze do woza? Chociaz siwy ma bardzo duzo nieskonczonej sily i w ciaganiu woza moglby sie sprawdzic  😁
wątek zamknięty
Misia mowie o ogolnym postrzeganiu koni młp  😁
wątek zamknięty
Misia nadrabiacie wyglądem 😉 Następnym razem będzie lepiej. 🏇
wątek zamknięty
Misia piękni. wyglądacie bosko  😍

wątek zamknięty
Co robi padnięty człowiek po "x" godzinach w stajni i "x" ruszonych koniach, który mam ruszyć jeszcze gniadą kobyłę ok. 172 cm w kłębie? Otóż wchodzi do boksu i wyciąga z niego potulnego kasztanka, wałaszka, ok. 160 cm w kłębie. Tak oto o mały włos, a Żar forumowej Nasturcji-Renaty zarobiłby dodatkową godzinę pracy w tygodniu.  🤔wirek: Na szczęście oprzytomniałam i wyciągnęłam na lonżę właściwego kopyciaka.
wątek zamknięty
Nie chce nikt do mnie przyjechać i porobić parę ładnych fot? Chociaż statycznych, na cudzym koniu, ale ja nie mam kompletnie żadnego ładnego. Czuję się pokrzywdzona. Ale jak to mówią szewc bez butów chodzi. 🙁

Za jakieś 2 tygodnie kończę sesję więc można coś pomyśleć 😉
wątek zamknięty
Za 2 tygodnie to ja już tych koni nie będę miała. 😉
wątek zamknięty
Zatem wcześniej nic nie poradzę. Studia narazie są na 1 miejscu.

Misia-masz rację, fajne to Twoje zwierzątko 😉
wątek zamknięty
Croopi
Strasznie fajne te laki- ile trawy! Mój rudy tez siedzi na trawie na mazurach, tylko cala dobę.
Merciful
O jaki słodki latek! Lubię latki  😍 Jak tam ta kobyla z COPD, jak sie czuje? Opiekujecie sie jeszcze nią?
amnestria
o rzeczywiście tutaj juz taki duży, a niedawno jeszcze byl zrebol zupełnie! A macie z kujka razem zdjęcie na tym polu? Wstawiajcie więcej, śliczne są te zdjęcia!
Maka
Jak tam Trefl, licencje zrobiliście, bo cos mi wypadło jakoś z glowy?
Cordka to nie poznalam od razu, fajnie wyszedł tutaj, chyba przytył?
Misia
Przepiękny jest twój siwek, widze ze tez powered  by Dodson 🙂
Ale podloze mieliście na tych zawodach.  🙁

My tez mamy kilka fot od ewus.  :kwiatek:
Trzeba sie jakos odprezyc w czasie pisania pracy, nie ma to jak dzien przed oddaniem umawiac sie z kims na foty  🤣
Miny moje bezcenny, zalozymy ze akurat w tych momentach to myslalam o pracy  🤣 taa

latajacy kun  🤣

wątek zamknięty
Misia, Wicio super wyglada, szczegolnie na 1 zdjeciu.

Arimona, strasznie mi sie podoba ten Twoj siwek 🙂 planowo on skoczkiem ma zostac, czy wkkwista? 😉
dostalysmy z Amnestria tylko kilka zdjec wiec nie ma co wrzucac. Razem mamy takie np:

focila oczywiscie MsCarmen 🙂
wątek zamknięty
Arimona boski Siwy  😜 zdecydowałaś się już na jakiegoś trenera?

Kujka, Amnestria piękne te Wasze zdjęcia  😍 zazdroszczę
wątek zamknięty
o! wendetta, co tam u Was? weź no opowiadaj! 🙂 Pracujecie? Jeśli tak to nad czym? Jak Wam w nowej stajni (bo się w sumie niedawno przenosiliście, nie?)? :kwiatek:

jak miło, że pytasz :kwiatek: Racja, przenosiliśmy się niedawno, a właściwie to 3 dni temu... przenieśliśmy się znowu. Mam nadzieję, że tutaj zostaniemy już na dłużej. Taaa... na razie intensywnie pracujemy nad wdrożeniem Flasioka do nowego stada 😉 Nie jeździmy praktycznie wcale. Odkąd koń jest mój jeździłam może z 5 razy. Nie mam na to czasu, ani motywacji. Po prostu autentycznie nie chce mi się jeździć. Na razie daję koniowi czas na przyzwyczajenie się do nowego miejsca, a ja się w końcu będę mogła nacieszyć po prostu jego obecnością (w końcu mam blisko!). Mooooże za jakiś czas zaczniemy się wozić na spacery... Może 😉
wątek zamknięty
wendetta, a jak zdrowko?
wątek zamknięty
Kujka
Ale szkoda ze nie mam przyczepy, bo chyba Dominika szuka kogoś na zdjęcia niedaleko od naszej stajni na poli makowym  🙄
takie proste niby - dwie dziewczyny w sukienkach i konie, ale strasznie fajny kolory i klimat.  😍 to czekamy aż obrobi więcej, ale stanowczo chce jeszcze obejrzeć.  😍
Siwy skoczek, male wkkwu przy jakieś okazji może.
Forta
no niestety jeszcze nie, jak sie ulozy to na lipiec jadę do BB. Ale w Wawie jeszcze w ogolę sie nie zdecydowałam.  🤔
Ale chodzi mi po głowie zeby wrócić w sierpniu i z kobyla sprobować sie zagrać w Bajardo na MPMK 4-lątków ujezdzeniowe.
wątek zamknięty
Kujka, jeśli chodzi o układ oddechowy to objawy praktycznie ustąpiły odkąd koń większość czasu spędza na dworze. Ale z niego ogólnie jest takie końskie nieszczęście- czego on to nie miał/ma... 😉 W chwili obecnej "dojrzewam" do zafundowania mu RTG nóg i kręgosłupa. Już raczej jeździecko w życiu nie poszalejemy. Ale jakoś mnie to nie martwi 😉
wątek zamknięty
Gagulec super fotki! 🙂 a tak bwt: gdzie stoicie?

Misia jesteście coraz bardziej zgraną parą 🙂

A ja puchnę z dumy z Likiera tak, że zaraz wybuchnę! 😜 Z resztą z Belfasta też, obaj byli wczoraj bajeczni 😍
Z Belfastem mam foty z mniej przyjemnego piątkowego treningu, z Likierem za to z wczoraj 💘

Belfast

a oto cudne lotne  😁
latające nogi

i latająca właścicielka 🙄

ale bywało też całkiem znośnie

Likier będzie w kolejnym poście, bo zaraz przekroczę limit zdjęć 😀iabeł:
wątek zamknięty
Strucelka super! 😍 Mam wrażenie, że z każdą sesją coraz lepiej się prezentujecie🙂 Czekam na Likiera🙂

A ja też będę miała jakies zdjęcia z wczoraj jak je dostanę🙂 Nic ambitnego nie robiłyśmy, ale daaawno Reszki tu nie było🙂
wątek zamknięty
Magdzior staramy się  🙂 wczoraj zrobił pierwszy porządny ciąg w galopie z prawdziwego zdarzenia 🙂
Dawaj Rechotkę!

To jeszcze Likier. To niesamowite jak szybko się uczy! 😜 Trenerka jest nim zachwycona 😀

😍
wątek zamknięty
aaa jaki Likier  😍 normlanie nie poznaję go🙂

a Rechotka będzie jak doproszę się Kaję o jakieś zdjęcia... 👿
wątek zamknięty
Strucelka, zaraz będziesz miała 2 sportponyhorsy 😀
wątek zamknięty
Magdzior :kwiatek: to koniecznie się domagaj!

Anaa mam taką nadzieję 🙂 A trenerka coraz bardziej podtrzymuje mnie w tym przeświadczeniu, niedobra 🤬 😁 Mamy jeszcze dużo nadrabiania z ćwiczeń gimnastycznych, ale jak zacznie się w końcu porządnie wyginać to i elementy będzie śmigał 😀
wątek zamknięty
Strucelka, ja tam musze sie przyznac ze z 2 Twoich chlopakow wole Likiera... :P wiec trzymam kciuki za to zeby dorownal Belfastowi!

Forta, oj Ty nie zazdrosc bo masz pelno super zdjec 🙂 jak tam nozka Wrobelka?
wątek zamknięty
Misia Wyglądacie przepięknie  😍 A jakie macie profesjonalne koreczki! Jak Wam poszły zawody?
wątek zamknięty
Strucelka -  😍 😍

Misia- Siwy piękny i pięknie się razem prezentujecie

A ja wczoraj wreszcie miałam pierwszy trening po 3 tygodniowej przerwie, koń się super odbijał, ciekawa jestem jeszcze jaki wpływ nowe podłoże będzie miało na skoki Bambolnego 🙂

Uciekam do koni, miłego dnia wszystkim  :kwiatek:

edit:
Arimona - Twoje zwierzę jest cudowne, więcej go pokazuj!
wątek zamknięty
Arimona, ale ci się udał ten siwy! Piękny jest! Kiedy coś poskaczecie i pofocicie?

Strucelka, WOW! Likier nie do poznania 🙂 Ale fajnie, że się za niego jednak wzięłaś!

wendetta, szkoda, że z niego taki chorowitek, ale na lepszą pańcię nie mógł trafić 🙂 Powodzenia!

Ja też lecę się lonżować i rozciągać - mam z tego coraz większy fun 😀
wątek zamknięty
Dzionka buziale dla Dzionego! i przypominam Ci, że miałas chrzesniaka odwiedzić  😉

Leo dzięki za propozycję! My jeździmy jeszcze spory kawałek za Kobyłką, ale jakbyś miala czas i ochotę to możemy się kiedyś umówić. Tylko do rzeki Rządza ze stajni mamy jakąs godzinę drogi konno, więc prędzej jakieś łąki wchodziłyby w grę.

Misia Siwy powala na kolana  😀
wątek zamknięty
Ej... Śniła mi się dziś Dzionka wraz z Dzionem ( :cool🙂, która jeżdżąc na nim bez ogłowia,  robiła młynki itd.(ogólnie kręciła) rękami w celu wyrobienia swoich mięśni  🤔 😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.