Strucelka taki jeest właśnie nasz plan na jutro: lonża😉 A z Aragornem jest dużo pracy, ale jak się wie w jakim kierunku iść to zaczyna być widać postępy, zawodów narazie raczej nie bo wkkw 18.06 nam odwołali, kolejne dopiero s 30.06 i potem pierwszy weekend lipca, a Aragorn na lipiec wyjeżdża się treningować do p.Uli, jak wróci to go chyba nie poznamy😉
Magdzior o ładnie! I na ile jedzie? Może się spotka z Belfastem 😁 Ja go będę oddawać pod koniec lipca. Wpadłabyś w końcu do nas! Z resztą będziesz musiała 😁 Zamówiłam sieczkę i niedługo ma dojść.
Dzionka super, że wszystko ok. Nie dziw się, że koń był wniebowzięty, T ciągle nadstawiał jedno miejsce na zadzie "jeszcze tu proszę pomasować, jeszcze tu"
Burza pewnie już było ale powtórzę. Ostatnie zdjęcie mega pozytywne.
Anaa, Dzionka dzięki, dziewczyny :kwiatek: To strasznie miłe, usłyszeć, że koń dobrze u mnie wygląda i podoba się Wam, czyli osobom na pewno bardziej obiektywnym niz ja 😁 efka gratulacje, piękny ten Twój futrzak 🙂 Strucelka jestem tak samo pięknie opalona, z uwzględnieniem białych dłoni, bo miałam na jazdach rękawiczki 😁 Ładny siwy.
Burza Super 🙂 Jak wy nie jesteście ogarnięci, to ja jestem 100 lat za murzynami 🙄 No i jak zawsze pozytywne fotki 🙂
Dzionka dzięki :kwiatek: Współpraca idzie dobrze. Młody jest grzeczny, spokojny (czasem tylko widzi duchy w trawie 😉 ) Dość szybko się uczy nowych rzeczy. Jeszcze tylko jeździec się ogarnie i będzie dobrze 😉 Ciesze się, że z Dzionkiem lepiej i wetka mu pomogła
Burza, Fioletowe włosy? 😀iabel: Jakiś dowód masz? :P Btw, jaka Ty jesteś opalona!
Strucelka, Fajny ten siwy! 🙂 Btw, widzę Cię po raz pierwszy w tych blondach "z bliska". Dobrze Ci w tym 🙂 teraz siedzę i lustruję każdy kolor na głowie, bo strasznie mnie korci wizyta u fryzjera na farbowanie.... 😁
Koniczka, Ile takich sesji z Kasią już mieliście? Przyjeżdża regularnie czy tylko kiedy się coś dzieje?
efka, Tam ogierze zabawy.... Oni tak naprawdę hołdy Allahowi składają 😎 😉
bjooork, Ejno nie strasz. W którym momencie "przypinanie się do konia" już jest niedobre? Ciągle nie mam czasu na codzienne jeżdżenie i włażę sobie trzy razy w tygodniu max. To chyba jeszcze ujdzie...?
Aaaa, Miałam wczoraj okazję łapać konia po wsi. 😁 Wyswobodził się z kantara [pękło zapięcie. Właśnie... ma ktoś pomysł na pancerny kantar bez regulacji pod brodą?] i taki goły i wesoły uciekał przede mną, aż wylazł na drogę i zwiedzał kilka sąsiednich działek. Na szczęście nie była to ruchliwa druga tylko taka boczna, gdzie coś jedzie raz na godzinę może. Uczucie defilowania przez pół wsi z koniem w ręce = bezcenne. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że on nie był nie wiadomo jak przerażony, tylko raczej "podjarany" i dumny. 🤔
bjooork, Ejno nie strasz. W którym momencie "przypinanie się do konia" już jest niedobre? Ciągle nie mam czasu na codzienne jeżdżenie i włażę sobie trzy razy w tygodniu max. To chyba jeszcze ujdzie...?
Jeśli robicie to regularnie to luzik 😉 dla mnie przypinanie to takie nieregularne pracowanie od zawodów do zawodów. Znam przypadek konia, który był szykowany na P/* WKKW-owskie intensywnie na 2-3 tyg. przed zawodami po czym był odstawiany (w sensie bardzo nieregularnie jeżdżony) do kolejnych zawodów 🙁 - na kiepskie efekty takiego treningu nie trzeba było długo czekać.
Ja raczej preferuje system- "ile stał bezczynnie na padoku tyle czasu jest wdrażany do roboty".
Strucelka - Burza coś świruje 😁, ja też bym sobie dała rękę odciąć że miała na głowie kolor, no może nie bordo, ale coś z rudo - czerwonym na bank 😀iabeł: I na pewno nie był to 2007 😂 Ale może też być tak, że ja też mam urojenia 😉 A Siwy rzeczywiście urodziwa bestia. A ja bym chciała trochę Twoich Belfastów i Likierów obejrzeć 🙂
Dzionka - super wieści 🙂
xxmalinaxx - więcej Muskata
Sankaritarina - ale miałaś przygodę 😁 Ale powiem Ci, że Bambosz zawsze jak gdziekolwiek ucieka, nawet na ruchliwą wylotówkę gdzie ruch jest non stop i wszyscy mają serce w gardle - to nie, on jest napuszony, podekscytowany i taak, też ma taką dumną z siebie i zadowoloną minę.
Gosic, Już wiem-> Takie konie lubią być w centrum uwagi po prostu 🤣 Ale mi głupio było jak widziałam minę kobiety po której działce przegalopował ten mój mały. Na szczęście nic nie zniszczył [to taka działka mieszkalna, jakieś rzeczy tam kobieta miała, kwiatki] tylko zwiał przez otwartą bramę na drogę. Potem sobie radośnie po drodze kłusował, ludzie z domów powyłazili, a koń - hyc do sadu. Tam znalazł jakiś śmietnik z odpadkami organicznymi, a że on lubi wszelkie oborniki i błota... to stwierdził, że podano do stołu i zaczął niuchać czy tam nie ma czegoś dobrego. Znalazł jakieś jabłko, chyba zdążył to zjeść, ale wtedy już go miałam, zapakowałam w kantar i pociągnęłam za sobą. Potem kilka razy sprawdzałam czy wszystko w porządku. Bałam się, że mu to jabłko zaszkodziło, ale na szczęście wszystko gra. Moja mama biegła za nami i kogoś tam spytała "przepraszam, nie widzieliście żółtego konia?" 😁
Dajcie zdjęcia gdzie ja czerwoną, rok temu ponad byłam ruda ale krótko a teraz miałam czarny brąz plus odrosty wariatki 😀 U nas była dziś Zduśka z Callipso na jeździe i nawet odważyłam się wsiąść :E
Magdzior o ładnie! I na ile jedzie? Może się spotka z Belfastem 😁 Ja go będę oddawać pod koniec lipca. Wpadłabyś w końcu do nas! Z resztą będziesz musiała 😁 Zamówiłam sieczkę i niedługo ma dojść.
Jeśli nic się nie zmienią plany to ma jechać właśnie na miesiac na lipiec więc może się spotkają, a Belfasta na ile oddajesz?
O no to fajnie, że będzie sieczka to wpadnę , a ty też miałaś do nas wpaść z aparatem !🙂 a tak serio to mam nadzieję, że uwinę się może w przyszłym tygodniu z sesją i egzaminami to będę miała więcej czasu🙂
Dzionka duuuuuużo zdrowia dla rekonwalescenta :kwiatek: , przy takiej opiece zaraz będziecie znów niedługo śmigali parkury 🏇 Kasia Żukiewicz jest super, też mogę polecić! bjoork i masz dla mnie jedyny słuszny system 🙂 ja dodatkowo wyznaję zasadę że po jakichkolwiek urazach wdrażam konia minimum tydzień-dwa dłużej niż zaleca wet. Nie śpieszy mi się na olimpiadę a zależy mi na tym żeby koń był sprawny przez całe swoje życie ze mną 👀 (nieukrywam że zyczę sobie!!! dla mojego konia-takiej kondycji jak ma Gniewosz gdy będą w tym samym wieku 😉 )
Klami, to, że mam go blisko zdecydowanie wpłynie na częstotliwość jazd, rozwój kondycji i może częściej poskaczemy ale zawody to ja cienko widzę, bo strona finansowa leży i już nawet nie kwiczy. W zeszłym roku miałam coś w rodzaju sponsora, ale w tym może się nie udać tak ładnie. Ale zobaczymy 🙂 na całe szczęście w okolicy Kołobrzegu są trzy stajnie, które dość regularnie robią zawody więc może coś użebram i się gdzieś wybierzemy 🙂
Klami wygłoszę oczywistość,a mianowicie świetnie wyglądacie🙂 naprawdę pro para na zawodach😀 bjooork świetnie wygląda jak na 22lata :kwiatek: spóźnione najlepszego tulipan oby nadal Wam się tak dobrze praca układała 😀 neśka Twój arabek (?) fajnie wygląda taki filigranowy 🙂 Fantazja zaczynam Was nie poznawać 😉 efka co u Was?Chyba nie taki pony milusia Twoje i tulipanowe bardzo podobne oba fajnie zbudowane i rude 😁 quanta szał 😜 jak zawsze katalogowo malina dawaj więcej 😉 Anaa fajnie byłoby Wam w irokezie Burza przytrafił Ci się jakiś regres? Nie masz trenera?Widze,że w porzadnej stajni stoicie,wiec i trener powinien jakis byc Strucelka a co z maluchami? Uff w koncu z grubsza nadrobiłam kilka stron.Naparowy sobie lata po padoku.Jeździłam z dwa tygodnie temu,ale dziś wsiadam,w sobote możliwe,że również jeśli kumpela nie przyjdzie,a w niedziele teren z kumpelą od kuca. Ogólnie wszystko u nas ok 🙂 zdjecie kumpeli ktora jeździ na Naparze wraz z nim z 1 czerwca
xxmalinaxx no ja też mam blade dłonie 😤 chyba zacznę chodzić na solarkę co by się równomiernie usmażyć 😁
Sankaritarina już dawno mi się blond marzył 😉 choć to nadal nie jest docelowy odcień, chcę jeszcze jaśniejszy 😉
Gosic może jutro jakieś będą, jak fotografa dorwę 😀
Magdzior na 2 tygodnie lub więcej, to się okaże. Dam Ci znać jak sieczka przyjdzie to wpadniesz, nie będziesz miała wyboru 😉
Klami dziękować 🙂 to 4 letni ogier KWPN po Larino (po Concorde) z matki po Iroko.
incognito maluchy ostro się trenują 🙂
Swoją drogą siwy wysłał dziś właścicielkę w kosmos - dosłownie 😁 Urządził takie rodeo jakiego jeszcze nigdy nie widziałam 😲 A drugiego podopiecznego wysłałam z nią na zawody, jadą ZO w Swoszowicach 🙂 Więc przez weekend siwens będzie pod opieką cioci 😀iabeł:
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=41890.msg1036103#msg1036103 date=1307601413] nopebow ładny koń. Napisz coś więcej o nim 🙂 [/quote] dzięki 🙂 konio zwie się Niekłań. Mam go już rok, lecz niestety pierwsze pół roku przejeździłam bez pomocy z dołu. Dopiero po zmianie stajni coś się ruszyło i zaczęliśmy szukać właściwej drogi. Generalnie nadal super się nie dogadujemy, wciąż szukamy wspólnego języka. Raz jest super, a dzień później potrafi być tragicznie. Czasem kombinuje jakby tu się nie narobić, ale serducho ma wielkie, możliwości również (bo jest raczej chętny do pracy, skakać lubi) ale niestety ja potrzebuję jeszcze dużo czasu żeby tam na górze się porządnie ogarnąć. Wiele rzeczy nie wychodzi właśnie przeze mnie. 🙄 No cóż, w sumie to uczymy się razem. 😉
Obiecane zdjęcia ze skoków - mało profesjonalnie, ale cóż, w końcu my rekreanci jesteśmy 😁 Zanim znów po rocznej przerwie zaczniemy L-ki jeździć, trochę wody w Wiśle upłynie. A póki co bawimy się w bieganie przez płotki z kucykami 😁
incognito arabek mojego brata ale głównie ja na nim jeżdżę 😉 xxmalinaxx ładnie sobie skaczecie 😉 jak patrzę na takie zdjęcia ze skoków to aż mi się chce. Chyba muszę w najbliższym czasie wziąść się za siebie i coś poskakać 🙂
Dajcie zdjęcia gdzie ja czerwoną, rok temu ponad byłam ruda ale krótko a teraz miałam czarny brąz plus odrosty wariatki 😀 U nas była dziś Zduśka z Callipso na jeździe i nawet odważyłam się wsiąść :E
z Callisto 🤬 ale wybaczam ! a teraz kara ! Burza nie mogłam się powstrzymać 😎
Burza-ale miło was widzieć znowu w konkretniejszej robocie 🙂 incognito-dla mnie to ogromnie miłe porównanie 😉 Forta-trzymam kciuki za szybki powrot Wrobelkowego zdrowia 😉 xxmalinaxx-jestescie jedna z tych par, ktore pasuja do siebie jak..no Burza i Piorek 😀 Nasturcja_Renata-jak sie dziecie ujezdzi i zmeznieje to bedzie kawalek bardzo apetycznego ciacha 🙂 Dzionka-trzymam kciuki za wytrwalosc Anaa-mój ulubiony re-voltowy gniadosz 😍 efka-sama radosć bije teraz z Twoich postów. Super!!! domcia406-bardzo miło to czytac 🙂 croopie-co tam u Ciebie? Ali juz wyjechała? Jezdzisz teraz na czymś? ewuś-wstaw jakieś foty ogra 🙂 Trzymam kciuki za długą współpracę neśka-skacz, skacz, to tyyyle radości 😜
My dziś też skakaliśmy. Uwielbiam tego mojego Rudzielca. Jest ze szczerego złota 😍 I chyba mu się bardzo podobało bo po jeździe i poklepaniu do mnie rżał 😜 💘 To wszystko dzieki naszej fajnej pomocy z ziemi, bo tak to bym nie skakała wcale 🙄
milusia, dzięki za pamięć 🙂 Alli wyjeżdża pojutrze, do najpiękniejszego miejsca pod słońcem 🙂 Zresztą pokażę Wam na zdjęciach 🙂 Ja sobie jeżdżę to na tym, to na tamtym, ale aktualnie jestem w stanie wojny - sesja.... więc w stajni nie jestem codziennie. Jak tylko uporam się z egzaminami, zacznę pewnie więcej jeździć 🙂
incognito, u nas? hmm.. "pony" jest na łąkach "w domu rodzinnym" i zostanie tam na pewno do jesieni, rozważam zabranie go na zimę.. ale to zobaczymy.. 🙄
milusia, radość swoją drogą a czasem dopada mnie też strach "co to będzie" 😉 więc to tak różnie się kształtuje.. szybko poszło, wręcz bym powiedziała zwariowanie ale .. no ja nie mogłam go odpuścić. Kupił mnie po prostu już pierwszego dnia (a w ogóle to pojechałam obejrzeć zupełnie dwa inne konie..) 😡
croopie, a na czym jeździsz? kontynuujesz jeżdżenie na siwym? 🙂 ucałuj Alli - eh, niech zdrowieje baba! :kwiatek:
milusia niestety nie mam fot - nie ma komu robić 🙁 za kciuki nie dziękuję 😉 Wczoraj podobno pojawiła się właścicielka u ogra, dała marchewkę i poklepała, pogłaskała i pojechała. Nie wiem co mam o tym myśleć...