Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Fantazja wyglądacie zjawiskowo!!
wątek zamknięty
Fantazja   😜 😍
wątek zamknięty
Dzionka, Ty to musiałaś mieć kaca giganta bo amnestrii tam nie było i nie krzyczałam na nią 😉
wątek zamknięty
efka, ale wyszło nie po polsku, rzeczywiście 😀 Krzyczałaś na kujkę, a amnestria była później - a więc została wymieniona razem z resztą składu 🙂 Przecinka zabrakło, oj tam oj tam!
wątek zamknięty
<na pierwszym planie>PRO LANS KALOSZKI Z FUTREM...i... mąka  😀 ej no ja tam dalej coś mówiłam, ale to się nie nagrało  😕
Fantazja no! no!  😜
strucelka ale słodziaki  😉
wątek zamknięty
Fantazja, szał! Btw. wiesz już jak długo zostajesz w PL? Zabierasz Fante z powrotem?
Dzionka, nie wiem czy pomykamy, bo na razie trenujemy się w stępie i kilkunastu minutach kłusa. Ale jest bosko!  😜 Zdjęcia z tych zawodów za stodołą poproszę! Jaką klasę jedziecie? L?
Strucelka, fajnie, że odkurzyłaś Likiera już definitywnie. Fajny hucek z niego będzie. Bo dla Belfasta barkuje słów  😜
wątek zamknięty
arivle, będzie tam tylko jedna klasa, chyba 80-90 cm i ją właśnie jedziemy 🙂 Jak będzie komu robić zdjęcia, to wrzucę, jasne 🙂
wątek zamknięty
Nosz, Dzionka, jakbym wiedziała ze 2 godzinki wcześniej to byś miała fotografa, a tak to się umówiłam, że do koleżanki pojadę :/
wątek zamknięty
Misskiedis, może to i lepiej jak nie będzie świadków 😉 Chyba chłopaka namówię żeby mnie pofocił, a jak nie to trudno 🙂 Spoko więc!
wątek zamknięty
Strucelka wielki 👍 zarówno za to, co zrobiłaś z Belfastem jak i za szaleńczą prędkość postępów Likiera!!! Super 😜
Fantazja bardzo ładnie się prezentujecie, z jazdy na jazdę mam wrażenie, że koń Ci się zmienia 😀
Dzionka dawaj zdjęcia 😉

My jeśli chodzi o jazdę to dajemy radę tylko na luźnej wodzy, przy każdej próbie kontaktu po max połowie kółka zaczyna się suchy kaszel i "prośby" o przejście do stępa 🙁 Strasznie mi Arka szkoda, znów mamy to, co zeszłego lata... Najgorsze jest to, że nie wiem, co jeszcze mogę dla niego zrobić.

Dostałam propozycję. Być może propozycję mojego życia 😎 Teoretycznie ma też pomóc bardzo Argosowi. Tylko nie wiem, czy ja dam radę. Na razie nie zapeszam i nie mówię, o co chodzi, ale trzymajcie kciuki 😀
wątek zamknięty
Trzymamy  😀
wątek zamknięty
Sigma nie poznajesz?  😉 znasz ją.  😉 toć to hipodromowiczka
przyjrzyj się
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/_DSC7090_2.jpg?t=1306085336[/img]

xxflygirlxx jakoś w tym roku przód mu nie wyjaśniał  🙁 tyłek i brzuchol ma jak moje kochane Złotko a przód ma nadal wersję zimową- Pleśniawka  😉

Baffinka dla mnie on jest estetycznym ideałem, jeśli kiedyś będę miała innego konia (a nie będę miała  😉 już nigdy żadnego) to też chcę takiego jak on.
Panna G. jest miłą kobyłką, która najpierw z powodu kontuzji a teraz z powodów niezależnych przestała chodzić pod siodłem. Podobno ma diabła za skórą, ale ja go nie widziałam jeszcze.  😉  W sumie siedziałam na niej z 6 razy, dwa razy w zeszłym tygodniu, tydzień przerwy i teraz od piątku chodziła. I najprawdopodobniej zostanie ze mną na jakiś rok  😎  🙂
Muszę Ci powiedzieć, że dużo lepiej wyglądacie, chyba kobyłka odpuściła albo Ty coś lepiej działasz?
Mąka trudno w to uwierzyć  😉 podobają mi się siwki, ale nie chciałabym mieć takowego  🤣
Strucelka kucyki wymiatają!  😍
Fantazja on stał przez ostatnie 4tygodnie, więc siłą rzeczy. W tym prawie dwa tygodnie był zaboksowany, cztery nogi do podłogi. Nadrobimy  😉 mamy czas.
A kuc skacze, jeździ na zawody skokowe, czasami wsiadam żeby go pozbierać do kupy. Jak się skoki skończą i natężenie zawodów minie, to pewnie wrócimy do regularnej pracy. Nie widać, żeby Fantazja nie współpracowała, wygląda very najs!

muszę się pochwalić, że miałam dziś jazdę życia na Złotym. Po prostu był szał! przyszła loża szyderców i jedna dziewczyna potrzebuje konia na jakiś egzamin i wpadło jej do głowy, że może weźmie Złotego. Dostaliśmy ciąg poleceń- trawersy, łopatki, ustępowania, zwroty na przodzie, ciągi, kontrgalopy- wszystko zrobił jakby to robił codziennie, a stał od 4tyg! i to lekko, bez nerwów. Normalnie żal, że kamery nie było. Dopiero przy lotnej szlag go trafił  🤣 trzeba było uspokoić i zaprzestać szaleństw. Jestem pod dzikim wrażeniem i bardzo dumna! SZAŁ! kocham mojego konia!
Panna G. też dziś bardzo pięć, zaczynamy sie zgrywać, bo też mi było lekko i milusiowato
[img]http://i1041.photobucket.com/albums/b413/_kateb/_DSC6975_2.jpg?t=1306085338[/img]
wątek zamknięty
Atamanka, no to trzymam kciuki i napisz coś więcej jak będziesz już mogła! Wrzucę zdjęcia jak kujka zasiądzie do kompa, cierpliwości 😀

_kate, fajnie, brawo dla Złocisza 🙂!
wątek zamknięty
w nagrodę skacze w czwartek  😀 on to uwielbia a nie skakał już od roku  😡 odliczając dwa pojedyncze treningi to nawet od lat dwóch  🤔 jak ten czas zapi...dala!
wątek zamknięty
Dzionka, ciekawe czy ona jeszcze żyje bo była w stanie średnim hihihihihi  😁 😁 😁
wątek zamknięty
Strucelka ale fajnie zobaczyć Ciebie i Likiera latających nad drągami🙂 Super, bo o Belfascie już nie wspomnę🙂 Może wpadniecie z Likierem w lipcu na skoki do Bolęcina;d

A ja mam doła, jestem wkurzona na siebie i na jakieś fatum, które mnie w tym sezonie przesladuje, że brak sów... 🙇 Na pierwszych wkkw w tym seznie Reszka nie miałą kondycji o czym już pisałam, bardzo wybiedniałą po zimie i po przeprowadzce do boksu dzielonego z koleżanką. Po kwietniowych zawodach więc interweniowałam, oszczędzałam, teraz stoi już osobno i tak po cichu liczyłam że na tych zawodach będzie lepiej i co? i Reszka szła rewelacyjnie 😍 cieszy mnie ot ogromnie bo na krosie naprawdę miałą powera i w ogóle nie było czuć tego osłabienia co ostatnio, prowadziła się świetnie, dawałą się trzymać i w ogóle szła bez zarzutu aż do czasu kiedy to ja nie odbiłam w lewo przed zjazdem w dół co sprawiło, że musiałam ściąć zakręt i najechać krzywo na szereg - chyba najmniejsza przeszkoda w całym krosie skakana przez nas miion razy...Pierwszy człon skoczyła drugiego skoczyć jej nie dałam szans, widowiskowo wylądowałam na szyi gdzie spędziłam kilka fuli stwierdzając, że jednak nie uda mi się wdrapać na siodło i na tym skonczył się nasz dzisiejszy kros....  😤

Najgorsze jest to, że wszystkie trudne kombinacje były już za nami i musiałam się wyłożyć na najprostszej przeszkodzie w krosie wrrr...ostatnio ona 'nawaliła' dzisiaj ja, to może nasepnym razem będzie lepiej....
wątek zamknięty
Dzionka a o której amnestria dotarła? 😉 Mam nadzieję, że kujka szybko podrzuci Ci zdjęcia i jakieś godne uwagi się trafią 🙂
Fantazja widać, że kobyłka zaczęła mocniej myśleć na jazdach i stara się 🙂
Strucelka Wam też się mega kłusy poprawiły chyba, prawda? 🙂
wątek zamknięty
efka, no właśnie, już 19... Zaczynam się martwić o nią 😀

Raven, amnestria dotarła dosłownie 15 minut po twoim odjeździe! Trzeba było dłużej na ploty zostać ;P Btw czy decyzja już podjęta :]?
wątek zamknięty
Dzionka niestety musiałam wracać do domu na rodzinny obiadek 😉 A jakby nie patrzeć amnestria miała prawie 5 godzinne spóźnienie 😁
Co do decyzji - hm... no... chyba tak... 😉
wątek zamknięty
Raven, EXTRA 😀!!
wątek zamknięty
epk, Dzionka dzięki! Volto-kciuki zawsze działają więc jestem dobrej myśli. Jeśli coś konkretnego będę wiedziała i zdecyduję na pewno napiszę 😀

Jak tak oglądam wszystkie wasze powroty do formy, treningi, postępy, zaczynam coraz bardziej tęsknić za konkretniejszą robotą. Tym bardziej, że mam wspaniałego konia z którym ostatnio na prawdę super się dogadywaliśmy 🙂 Tak sobie przeglądam zdjęcia z jazd i żałuję, że nie mam uwiecznionych tych ostatnich "najlepszych".
Tutaj z początku wiosny, żeby chociaż tak teraz było... chce mi się jeździć no 😉
wątek zamknięty
Dzionka mam trochę obaw w związku z tym, ale jak wiadomo no risk no fun 😉
wątek zamknięty
Raven, dokładnie 🙂 To kiedy będę mogła wymiziać Dragoniastego 🙂? Data, data!
wątek zamknięty
Dzionka mam trochę obaw w związku z tym, ale jak wiadomo no risk no fun 😉

ooo, to właśnie moje hasło życiowe od dwóch tygodni 😉
wątek zamknięty
_kate, to Gestia może? 😉
wątek zamknięty
Dzionka a nie wiem 😉 Najpierw muszę formalności pozałatwiać, no i ciiiii żeby nie zapeszyć czy coś 😉
efka no i tak być powinno 🙂 I jak mantrę powtarzam sobie kawałek
🙂 Bo musi być dobrze kurde...
wątek zamknięty
Moon- tak  🙂 to Gesyjka Bestyjka  😉
wątek zamknięty
Hah, jednak aż tak ślepa nie jestem... 😉
wątek zamknięty
Strucelka piaskownica mała, ale radości daje dużo  🏇
Fantazja brak mi słów. Z jazdy na jazde coraz lepiej się prezentujecie  😀 Ale to nic dziwnego- macie potencjał i jeszcze Milusia Was ostro dopinguje do działania. Oby tak dalej
Atamanka ja również trzymam mocno kciuki  :kwiatek:
_Kate aż przyjemnie się czyta jak tak piszesz o swoim koniu  😉 Życze żeby panna współpracowała i żeby jej ten diabeł nie wylazł jednak  😁 A my... m.in. zęby zrobiliśmy   😡 Dopiero drugi raz jeździłam na wędzidle, ale teraz już mam pewność, że z nią jest okej, więc nie boje się na mocniejszy kontakt wziać kiedy trzeba i przejeździć ten zadarty łeb. Małe efekty już są, więc teraz obrałyśmy konkretny cel i się szykujemy na małe co nieco...  😀
wątek zamknięty
Strucelka, chłopaki cudowności 😀

Fantazja, znowu co zdjecia to fajniej!

_kate, jak Barki utył ładnie!!

Nam Mąka poszała z aparatem w sobotę, jeździectwo tylko 'do przodu i na wesoło'

Relaks w ćwiczebnym 🙂

Końcówka
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.