Raven, powiem Ci, że nie wiem - na razie mamy pozwolenie na kłusy na wypięciu (do doooołu) na lonży, wczoraj pozwoliłam mu na kółeczko galopu (bardzo fajnego zresztą - chyba pierwszy raz nie szedł odgięty - równowaga chyba mu się poprawiła 🙂😉 Pogadam z wetem w tym tygodniu i zobaczymy 🙂
Raven, pan Walach jest cyborgiem 😁 taka dostal ksywke robocza w stajni,bo zamiast obolalego,pokurczonego bidaka co to ledwo sobie truchta, jest sobie kon,co nie zauwazyl 😉 na lonzy zasuwa klusami tak, ze (taaaak, meczykon jestem) juz od 3 dni pracuje sobie w stepo-klusach na lonzy na wypieciu. i to dobrze pracuje, chetniej niz zawsze (bo on lonzy jakos miloscia nigdy nie darzyl), energiczniej. i tak raz dziennie na trojkatach, a kolejny raz/dwa czasem lonza na kantarku 😉 dziwi sie tylko czemu nie galopujemy 😉
disco, przepieknie kapsel wyglada 🙂 super ze stale progresujecie!
Mialam dzisiaj pokopany sen rodem z KR 😁 okazalo sie w nim m.in., ze Karson Averis po dokladnym wyczyszczeniu okazal sie byc siwo-tarantowaty, a Milusia wykupywala za ostatnie pieniadze skads Fantazje 😉 co alkohol robi z ludzmi... 😁
Piszę zbiorczo, bo przejrzałam wątek, ale nie idzie spamiętać wszystkich nicków i koni. W każdym razie wszyscy macie fantastyczne futrzaki, wszystkim mającym rocznice i urodziny- sto lat. A wszystkim zdrowiejącym i tym mniej, zdrowia!!
ktoś mówisz 👀? W konkursie była norma czasu 60 s, po przejechaniu parkuru można było zacząć 'drugie' okrążenie. Ale w jaki magiczny sposób kalkulowano wyniki, to nie mam pojęcia 😉
i każdą lub prawie każdą przeszkodę,której się nie zrzuciło, można było skakać w obu kierunkach albo dwa razy w tą samą stronę?jeżeli tak,to to był konkurs z wyboru przeszkód.😉 fajne fotki,z ręką faktycznie mogłabyś być bardziej ekologiczna i prozaicznie,najbardziej podoba mi się ostatni skokowa fotka 🙂 bo tam nie ma gwałtu ręką.Ale jak na pingwina super siedzisz 🙂 i masz oparcie w strzemionach,brawo 🙂
epk bo może on wie,że ty nie lubisz skakać i to się na niego przekłada....
kujka oeesuu, jedna literka i już afera 😁 To czekamy na foty, namawiaj namawiaj. Ja ostatnio musiałam się posunąć do szantażu ale co cyknięte to moje 😉
[quote author=kujka link=topic=41890.msg1010862#msg1010862 date=1305481947] Ramires, ja nie napisalam ze gdzies konia jest wiecej/mniej, tylko na ktorym mi sie kon bardziej podoba 😉
wiecie kujka ma dziś spaczone patrzenie na konie po wczorajszym oglądaniu nafukanych ogierów itd. 😁 😁 😁 [/quote]
oooj tak 😉 chyba na swojego konia nie bede mogla patrzec juz teraz! 😜 ale przynajmniej mam do czego wzdychac i na co zbierac kase 😁
Ramires, no wlasnie musze kogos zmolestowac, tylko jak u nas stoi 13 koni to czesto przychodzisz i jedyna osoba jaka spotykasz w stajni to stajenny... i tu sie zaczyna drobny problem :P jak sie kiedys pogodze z moim M. to moze mi zrobi jakies fotsony 😉
raven- :kwiatek: a Wy co raz fajniej wyglądacie 🙂 Mam tylko pytanie 😉 Na wielu zdjeciach Dragon jest dośc mocno ustawiony do srodka, to specjalnie, jaki ma cel?Pytam z ciekawości 😉 kujka-a wiesz, ze to kłusy po 1,5 tyg wolnego 😁 Ale to rady trenerki czynią cuda 😉 Ja tez czekam z niecierpliwoscią na gillofilmy 😜 amnestria-zabieraj aparat do stajni i cykaj, cykaj-jak zrobisz setke/tysiąc fotek to zawsze coś fajnego się wybierze 😉 Fajnie, że Duszi juz zdrów i wraca do pracy 🙂 Disco-łapka taka sobie, ale Ty przynajmniej nie lezysz na koniu, bo ja zawsze wygladam jak bym 140 cm skakała 🤬 Ale kiedyś wstawiałaś filmik z zawodów skokowych i wyglądało to super 🙂 kare_szczeście-gratuluję debiutu 🙂 i uporu w przezwyciężaniu trudnosci by wystartować 🙂 Nam zawody też nie są pisane-kolejne które planowałam odwołali 😵 Chyba dam sobie siana i bedę się cieszyc z samych treningów 🙂
Wszyscy wrzucają foty z jazdy, ambitnie pracują, młodzież poszła do zajazdki, kontuzjowani powrócili do treningów... no generalnie robota pełną parą... więc my tak kontrastowo ;-)
Atamanka Indra po niemieckim łogrze którego imienia nie przypominam sobie , zdjęć nie mam ale zapewne na dniach będzie sesja zdjęciowa malucha 🙂 A tymczasem czekamy na drugi poród też po Ekwadorze od klaczy po De Niro -termin ma na dzisiaj 🙂
Atamanka,, on często jest w stanie spoczynku...😉 Wczoraj robiłyśmy coś przy moim rudym, a ten stał osiodłany koło boksu. I stał tak z 15 min przysypiając. Dookoła chodziły inne konie, w tym ogier 😉. Mam wrażenie, że ten koń ma wszystko w ogonie...
Atamanka - on tak w stajni to wiecznie jest w stanie spoczynku i jego egzystencja ogranicza się do spania, jedzenia i miziania :-) Często leży, po posiłku godzinna drzemka to święty obowiązek i nie idzie go wtedy ruszyć 😁 A teraz po zmianie stajni to już w ogóle jest 24/24 rozanielony i zrelaksowany, bo ma oknooooo i odkrył w sobie duszę romantyka, potrafi godzinami tylko patrzeć przez nie i patrzeć, na co dowód załączam w postaci foty :-) Pod siodłem też się zmienił bardzo na plus, tutaj w powietrzu chyba jakaś waleriana lata czy co, jak tak dalej pójdzie to będę mogła zacząć na niego dzieciaki na oprowadzki sadzać ;-)
epk - fakt, nawet daleko szukać nie trzeba dowodów jego "wylania na wszystko", bo przecież wczoraj pokazał jak to bardzo jest dziki drzemiąc pod boksem 😁 Masz rację, on ma wszystko w ogonie...włącznie z pańcią 😁
efka, ale super! Oby tylko badania dobrze wyszły... Zdradzisz potem co to za hodowla i jakie mają konie? kujka, przyjedź jutro rano do stajni, to cię pofocę 🙂 arivle, jak tam się ma kobyłka? Jak jej zdrówko? Disco, łapka na skokach faktycznie trochę nie-za-miła, ale na czworoboku wyglądacie zjawiskowo po prostu!