Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Raven, powiem Ci, że nie wiem - na razie mamy pozwolenie na kłusy na wypięciu (do doooołu) na lonży, wczoraj pozwoliłam mu na kółeczko galopu (bardzo fajnego zresztą - chyba pierwszy raz nie szedł odgięty - równowaga chyba mu się poprawiła 🙂😉 Pogadam z wetem w tym tygodniu i zobaczymy 🙂

kujkos, to samo mówi mi mój brat 😁
wątek zamknięty
Raven, pan Walach jest cyborgiem 😁 taka dostal ksywke robocza w stajni,bo zamiast obolalego,pokurczonego bidaka co to ledwo sobie truchta, jest sobie kon,co nie zauwazyl 😉 na lonzy zasuwa klusami tak, ze (taaaak, meczykon jestem) juz od 3 dni pracuje sobie w stepo-klusach na lonzy na wypieciu. i to dobrze pracuje, chetniej niz zawsze (bo on lonzy jakos miloscia nigdy nie darzyl), energiczniej. i tak raz dziennie na  trojkatach, a kolejny raz/dwa czasem lonza na kantarku 😉
dziwi sie tylko czemu nie galopujemy 😉

disco, przepieknie kapsel wyglada 🙂 super ze stale progresujecie!

Mialam dzisiaj pokopany sen rodem z KR 😁 okazalo sie w nim m.in., ze Karson Averis po dokladnym wyczyszczeniu okazal sie byc siwo-tarantowaty, a Milusia wykupywala za ostatnie pieniadze skads Fantazje 😉  co alkohol robi z ludzmi... 😁
wątek zamknięty
Piszę zbiorczo, bo przejrzałam wątek, ale nie idzie spamiętać wszystkich nicków i koni. W każdym razie wszyscy macie fantastyczne futrzaki, wszystkim mającym rocznice i urodziny- sto lat. A wszystkim zdrowiejącym i tym mniej, zdrowia!!

Pamiętacie jeszcze?

fot. Monika Nosek  :kwiatek:
wątek zamknięty
ktoś mówisz 👀? W konkursie była norma czasu 60 s, po przejechaniu parkuru można było zacząć 'drugie' okrążenie. Ale w jaki magiczny sposób kalkulowano wyniki, to nie mam pojęcia 😉

i każdą lub prawie każdą przeszkodę,której się nie zrzuciło, można było skakać w obu kierunkach albo dwa razy w tą samą stronę?jeżeli tak,to to był konkurs z wyboru przeszkód.😉
fajne fotki,z ręką faktycznie mogłabyś być bardziej ekologiczna i prozaicznie,najbardziej podoba mi się ostatni skokowa fotka 🙂 bo tam nie ma gwałtu ręką.Ale jak na pingwina super siedzisz 🙂 i masz oparcie w strzemionach,brawo 🙂

epk bo może on wie,że ty nie lubisz skakać i to się na niego przekłada....
wątek zamknięty
Karson Averis po dokladnym wyczyszczeniu okazal sie byc siwo-tarantowaty

Teraz trzeba sprawdzić czy nie masz proroczych snów. Averis wyczyść porządnie konia. 😁
wątek zamknięty
Ramires, ja nie napisalam ze gdzies konia jest wiecej/mniej, tylko na ktorym mi sie kon bardziej podoba 😉

wiecie kujka ma dziś spaczone patrzenie na konie po wczorajszym oglądaniu nafukanych ogierów itd.  😁 😁 😁
wątek zamknięty
kujka oeesuu, jedna literka i już afera 😁 To czekamy na foty, namawiaj namawiaj. Ja ostatnio musiałam się posunąć do szantażu ale co cyknięte to moje 😉
wątek zamknięty
[quote author=kujka link=topic=41890.msg1010862#msg1010862 date=1305481947]
Ramires, ja nie napisalam ze gdzies konia jest wiecej/mniej, tylko na ktorym mi sie kon bardziej podoba 😉

wiecie kujka ma dziś spaczone patrzenie na konie po wczorajszym oglądaniu nafukanych ogierów itd.  😁 😁 😁
[/quote]

oooj tak 😉 chyba na swojego konia nie bede mogla patrzec juz teraz!  😜
ale przynajmniej mam do czego wzdychac i na co zbierac kase 😁

Ramires, no wlasnie musze kogos zmolestowac, tylko jak u nas stoi 13 koni to czesto przychodzisz i jedyna osoba jaka spotykasz w stajni to stajenny... i tu sie zaczyna drobny problem :P jak sie kiedys pogodze z moim M. to moze mi zrobi jakies fotsony 😉
wątek zamknięty
raven- :kwiatek: a Wy co raz fajniej wyglądacie  🙂 Mam tylko pytanie  😉 Na wielu zdjeciach Dragon jest dośc mocno ustawiony do srodka, to specjalnie, jaki ma cel?Pytam z ciekawości  😉
kujka-a wiesz, ze to kłusy po 1,5 tyg wolnego  😁 Ale to rady trenerki czynią cuda  😉
Ja tez czekam z niecierpliwoscią na gillofilmy  😜
amnestria-zabieraj aparat do stajni i cykaj, cykaj-jak zrobisz setke/tysiąc fotek to zawsze coś fajnego się wybierze  😉
Fajnie, że Duszi juz zdrów i wraca do pracy  🙂
Disco-łapka taka sobie, ale Ty przynajmniej nie lezysz na koniu, bo ja zawsze wygladam jak bym 140 cm skakała  🤬
Ale kiedyś wstawiałaś filmik z zawodów skokowych i wyglądało to super  🙂
kare_szczeście-gratuluję debiutu 🙂
i uporu w przezwyciężaniu trudnosci by wystartować 🙂
Nam zawody też nie są pisane-kolejne które planowałam odwołali  😵 Chyba dam sobie siana i bedę się cieszyc z samych treningów  🙂
wątek zamknięty
Disco- Jesteście czadowi!  😜
Quanta- Superancko! 😀
My z dzisiejszej jazdy z Milusią  :kwiatek: (by Fantazja  :kwiatek🙂

wątek zamknięty
milusia, Dragon usiłuje chodzić albo na prostą dęchę, albo zgina szyję w precel. O wypośrodkowanie jeszcze ciężko.
wątek zamknięty
Atamanka o którą mamę chodzi? bo się pogubiłam  🙂
quanta si si AQH 🙂 grat for Skwarek  💘
wątek zamknięty
Wszyscy wrzucają foty z jazdy, ambitnie pracują, młodzież poszła do zajazdki, kontuzjowani powrócili do treningów... no generalnie robota pełną parą...
więc my tak kontrastowo ;-)

pozdrawiamy z Korabskim cały KR :-)
wątek zamknięty
Koniczka-rozumiem, dzieki za odpowiedz  :kwiatek:
wątek zamknięty
szuwar o mamę malucha po Ekwadorze 😉 Co to za kobyłka? Masz zdjęcia?
darolga nie wierzę... Korab w stanie spoczynku 😁
wątek zamknięty
Atamanka Indra po niemieckim łogrze którego imienia nie przypominam sobie , zdjęć nie mam ale zapewne na dniach będzie sesja zdjęciowa malucha 🙂  A tymczasem czekamy na drugi poród też po Ekwadorze od klaczy po De Niro -termin ma na dzisiaj  🙂

wątek zamknięty
Atamanka,, on często jest w stanie spoczynku...😉 Wczoraj robiłyśmy coś przy moim rudym, a ten stał osiodłany koło boksu. I stał tak z 15 min przysypiając. Dookoła chodziły inne konie, w tym ogier 😉. Mam wrażenie, że ten koń ma wszystko w ogonie...
wątek zamknięty
Dziewczyny, zwariuję... zarezerwowałam wstępnie konia i umawiam weta na TUV na koniec maja/początek czerwca  😵 😜
wątek zamknięty
efka, ale CZAD!!! 😜 😜
wątek zamknięty
efka,  💃 💃 widzisz, zmiana opisu dziala!!  😅
wątek zamknięty
Atamanka - on tak w stajni to wiecznie jest w stanie spoczynku i jego egzystencja ogranicza się do spania, jedzenia i miziania :-) Często leży, po posiłku godzinna drzemka to święty obowiązek i nie idzie go wtedy ruszyć  😁 A teraz po zmianie stajni to już w ogóle jest 24/24 rozanielony i zrelaksowany, bo ma oknooooo i odkrył w sobie duszę romantyka, potrafi godzinami tylko patrzeć przez nie i patrzeć, na co dowód załączam w postaci foty :-) Pod siodłem też się zmienił bardzo na plus, tutaj w powietrzu chyba jakaś waleriana lata czy co, jak tak dalej pójdzie to będę mogła zacząć na niego dzieciaki na oprowadzki sadzać ;-)

epk - fakt, nawet daleko szukać nie trzeba dowodów jego "wylania na wszystko", bo przecież wczoraj pokazał jak to bardzo jest dziki drzemiąc pod boksem 😁 Masz rację, on ma wszystko w ogonie...włącznie z pańcią  😁

wątek zamknięty
efka 😅
"moj" niuniusiowy typ? wet tez "moj"?
wątek zamknięty
darolga, a jak zdrówko Koraba? 🙂
wątek zamknięty
Karla🙂, chyba tak, bo rano dostalam od efki sms ze o tym koniu wyrazilas sie "super" 😁
kurde, zeby tylko wyszedl czysty na badaniach...

darolga, no wlasnie jednak to od razu po koniu widac, jak zmienia stajnie na lepsza...
wątek zamknięty
jak tak dalej pójdzie to będę mogła zacząć na niego dzieciaki na oprowadzki sadzać ;-)

😅 jupiiii. jestem pierwsza w kolejce. ja to prawie jak taki dzieciak  😂
a gdzie teraz stoicie? z tej samej czy z innej strony Wrocka?

Efka trzymam kciuki żeby się powiodło
wątek zamknięty
efka, ale super! Oby tylko badania dobrze wyszły... Zdradzisz potem co to za hodowla i jakie mają konie?
kujka, przyjedź jutro rano do stajni, to cię pofocę 🙂
arivle, jak tam się ma kobyłka? Jak jej zdrówko?
Disco, łapka na skokach faktycznie trochę nie-za-miła, ale na czworoboku wyglądacie zjawiskowo po prostu!

wątek zamknięty
[quote author=Karla🙂 link=topic=41890.msg1011321#msg1011321 date=1305537261]
efka 😅
"moj" niuniusiowy typ? wet tez "moj"?
[/quote]

przecież wiesz że ja w Ciebie wierzę jak w Zawiszę 😉
wątek zamknięty
i potem bedzie na mnie 😂,dobra dobra🙂 a kon moim zdaniem mniut malyna 😜
wątek zamknięty
Karla🙂, no na kogoś być musi... lepiej, że na Ciebie 😉
wątek zamknięty
zachowam sie po mesku i przyjme to na klate 😉
jak konio zdrowy bedzie ( w miare) to wybor moim zdaniem db🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.