Disco a jakieś fotki ze skoków będą? Bo w wersji skokowej to Was chyba jeszcze nie widziałam tu na forum 👀
Milusia ale fajne polóweczka na Tobie leży 😀 i zazdroszczę takich kłusów 💘
Quanta chyba pierwszy raz widze osobę, która ma super konie, super warunki, cały czas idzie do przodu, reprezentuje już jakiś konkretny poziom i absolutnie nie ma parcia na zawody- robi to wyłącznie dla własnej przyjemności. Gratuluje takiego podejścia :kwiatek:
ktoś mówisz 👀? W konkursie była norma czasu 60 s, po przejechaniu parkuru można było zacząć 'drugie' okrążenie. Ale w jaki magiczny sposób kalkulowano wyniki, to nie mam pojęcia 😉
Weronika*Wilga, baffinka nie bardzo podoba mi się to co na nich widzę, więc nie ma czym się chwalić 😉
ktoś- 😡 ojej dziękuje :kwiatek: to chyba najpiękniejszy komplement odnosnie jazdy jaki w życiu dostałam 🙂 disco-dawaj coś ze skoków 🙂 Masz absolutnie idealnego konia 😜 baffinka, xxflygirlxx-no koszulka jest rewelacja 😉
Przepraszam, że ostatnio zawalam Was fotkami, ale po długim czasie ciszy i nic nierobienia wreszcie mam co wstawiać! 😉 Dzisiaj zamiast "pracy", były nasze głupiutkie, ale wesołe zabawy ze skokami😉 Starsznie fajnie mieć znowu przeszkody na placu.
Alice łaaał! Też kiedyś próbowałam zrobić coś takiego jak na 1 zdjęciu ale udała mi się chyba dopiero 10 albo i dalsza próba... i musialam skonczyc tą zabawe bo padałam już na ziemie od tego latania 🤣 Ładnie się Choni prezentuje
disco, no jak nic nie wyjdzie niepokojącego - a nie widać, żeby go coś bolało to faktycznie zrobimy sobie parę dni przerwy i pojeździmy do lasu. Szczególnie, że chłopak takiego focha to zaczął nabierać po 2 tygodniowej labie od pracy i nie wiem, czy mu się za bardzo nie spodobało 🤣
Ktoś, - tak, a potem już nie będzie problemu, bo zginiemy marnie - i ja i koń... ten koń przeszkód nie kocha, oj nie kocha - ostatnio galopowaliśmy sobie po czworoboku, a tam na zewnątrz, tak pod skosem stała przeszkoda - od biedy można było uznać, że ja go na przeszkodę podprowadzam. Najpierw było pryt pryt - jak na to pańcia łydkę dała i posłała do przodu to koń uznał, że ratować się trzeba i to szybko, bo to chyba na poważnie i zrobił mi pięęęękny unik - dynamiczny taaaaki 🙂. No się zdziwiłam - ja rozumiem, że on nie lubi skakać, ja to rozumiem, ale żeby mnie chcieć zdesantować bo mu się wydaje, że stacjonatka jest za blisko czworoboku to już lekka przesada.
Ramires, kwestia odpowiedniej motywacji😉 Mi się teraz z Siwym pracuje fenomenalnie, niczego mi nie odmawia, nie tylko jeśli chodzi o skoki😉 Ale za każdy dobry skok jest nagroda w postaci kawałka marchewki i chwili odsapnięcia na trawie, która rośnie wokół maneżu. I on o tym wie, dlatego się stara😉
disco gratulacje!!! Naprawdę super wynik! I również zdjęcia poproszę 😀 quantanamera również gratuluję! Czekam na jakies fotki z przejazdu 🙂 A planujecie z trenerką też Sarkę pokazać na jakichś zawodach? Mąka, Forta, aniaagre, D+A, pianissima2003 Wam również gratuluję startów 🙂 milusia ale Zwiastun ma coraz bardziej chwytające za oko kłusy 🙂 Averis ooo gratulacje! Do twarzy Karsonowi z siodłem 🙂 A jak się błyszczy 😍 Mia też myślałam, że już stałaś się właścicielką-właścicielką 🙂 Ale w takim razie czekamy ze świętowaniem do tego "niedługo" 🙂 Burza o ale dzielny Pior 🙂 My też ćwiczymy wchodzenie do strumyczka 😉 Ogólnie Dragon bardzo wody nie lubi, więc pewnie nam to trochę czasu zajmie, ale każdy kolejny milimetr kopytka w rzeczce jest świętem 🙂 Kałuże bez problemu przechodzi, więc mam nadzieję że i tego "stracha" pokonamy 😉 Mo.B naprawdę masz niesamowitego konia. Powinnaś go po kopytkach całować 😉 efka ja chcę szczegółowe szczegóły z wyprawy 😜 amnestria a jak zdrówko Dusza? szafirowa nareszcie obcięliście nabiał 😀 Jak się Pan Wałach czuje? Alice kolejnych 100 rocznic 🙂 Fajnie się bawicie!
A my pracujemy nad galopami i mile zaskoczona jestem jak chłopaczyna szybko łapie 🙂 I kłusy: By Koniczka
Widzę, że w kąciku rekreanta wysyp startujących koni 🙂 disco, quanta gratuluję 🙂 wasze konie wyglądają świetnie. Alice, widzisz, a tak niedawno pisałaś, że nie masz motywacji do pracy ze swoim koniem, no i gratuluję rocznicy 🙂
Ja trochę samolubnie chce się pochawlić wyjazdem na zawody. To były moje pierwsze regionalki od 6 lat, no i pierwsze regionalne mojego konia. W sumie cały miesiąć przygotowywałam się do tego psychicznie, bo byłam niesamowicie zestresowana. Po drodze oczywiście wynikły sprawy z transportem, studiami, koniem koleżanki, który okulał, a który musiał jechać z nami, moimi starymi papierami, które przepadły. Już myślałam, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że nie powinnam jechać. Całe szczęście wyjazd się udał i poszedł znacznie lepiej niż się spodziewałam. Oby dwa dni pojechaliśmy na powyżej 60%, atmosfera była rewelacyjna. Może dlatego, że było tak mało osób i nie było takiego ruchu, nie wiem. Wiem natomiast, że cały wyjazd był świetną zabawą (wbrew temu czego się spodziewałam). Dodatkową atrakcją było oglądanie treningów po zawodach. Muszę powiedzieć, że With You robi niesamowite wrażenie na żywo 🙂 Moja mama nawet upamiętniła przejazd niedzielny, bo w sobote kręciła kamerą z zamknięta przysłoną 😉
Raven, strumyczek?? my mamy w okolicy strumyczek?? i ja nic o tym nie wiem? zabierz mnie tam!! 😜 A co tam z tymi galopami robicie?
disco, fajnie ze pojechaliscie tak ladnie pierwsza Ctke (i nie na munsztuku) 🙂 mam nadzieje ze masz wiecej zdjec z dzis i wczoraj?
milusia, faktycznie coraz fajniejsze te klusy 🙂
quanta Skwary sie bosko prezentuje 🙂 podzielam brak zajarania wyjazdami na zawody, rowniez wole wydac te pare ladnych stoweczek (ktore wyrzucic trzeba w bloto tzn dla wzj, trefnego lekarza itp) na treningi czy cos nowego dla konia.... chociaz ostatnio mam ochote gdzies pojechac, ale to bardziej dla zabawy niz zebym szczegolnie chciala cokolwiek komukolwiek udowadniac 😉
kujka ano jest 😀 I to blisko bardzo. Imponujących rozmiarów on nie jest, ale jest czysty, szemrzący i konie straszący 😀iabeł: Ostatnio leżała w nim umywalka, bo ktoś sobie z niej chyba podeścik zrobił, ale mam nadzieję, że juz jej nie zastaniemy, bo białe-mroooczne-umywalki-porzucone-w-szemrzącym-strumyku są złeee :P Co do galopów - pracujemy nad stabilnym kontaktem, utrzymywaniem równego tempa, równowagą na małych kołach i woltach itp. Ale przede wszystkim skupiam się na tym, aby się samej nie usztywniać, nie podciągać kolan itd.. Czyli nad podstawami innymi słowy 😉 No i przejścia, przejścia męczymy... W dół wychodzą coraz bardziej przyzwoicie, ale zagalopowania jeszcze nerwowe są. Cóż, ten koń kocha galop i chętnie spędziłby w nim resztę życia... :P Daj znać, kiedy masz ochotę na teren 😉 sakura heh, dzięki 😉 Alice dziękujemy :kwiatek: disco matko, toż to przeszkodziska są 😲 Ja bym się pewnie nie przelała przez takie, więc nie mów tu o byciu laikiem 😁 Ale co nie zmienia faktu, Wy to do dresiarstwa only! 😀
Mija rok odkąd Siwy zaczął pracę na ujeżdżalni🙂 Zazwyczaj nie chodzi na gumach, ale zostały ostatnio na nim przetestowane. Dla mnie zawsze pozostanie małą terenówką do długich wycieczek na halterku.
koń na górnym zdj jest przed koń na drugim po🙂 Widoki są śliczne. Uważam że koń na drugim zdjęciu też. Może nie powinnam dawać zdj z testów ,, gumowych'' ale nie mogłam się powstrzymać przez ten rzepak 🤣
Ale jestem zła 👿 👿 👿 przyjeżdżam do stajni i dowiaduje się ,że Kastor kuleje ma rope w kopycie a Pick pogryzł się z koniem koleżanki i nie może chodzić pod siodło. Wiem, że to nie moje konie ale jestem wściekła 👿 mam nadzieje , że szybko się Kastor wykuruje
A to dodaje kolejne zdjęcia konia który nie uległ zmianie🙂🙂 rozstępowuje się i nie walczy już z gumami ale piękny rzepak nadal widać🙂 Kastorkowa my przerabialiśmy już ropę w kopycie 2 razy🙂
Raven, dziękuję, że pytasz. Ducho ma się już znaaacznie lepiej, pleck nie bolą (ale wciąż jestem czujna), my wróciliśmy do pracy i się lonżujemy. Duszko wczoraj bardzo fajnie kłusował (szkoda, ze pojawiły się te meszki paskudy i po jakimś czasie dostał wścieka i się robota skończyła).
Ja chcę by Ducho był taki jak Twój! 😍
epk, to rzeczywiście dziwne fochy - zwłaszcza że mówisz, że to koń który fochów nie miewa. Chyba, że zaczął mieć 😉 Trzymam kciuki za wyjaśnienie sprawy i powró do "normalności" 🙂
Disco, ależ Wy jesteście piękni! Mogłabym patrzeć na Was godzinami! 😜 Nie potrzebujesz nikogo do czyszczenia koniczka albo podawania Ci strzemienia jak będziesz wsiadać? 😁 I oczywiście gratuluję C-etkowego debiutu! Bardzo zacny wynik 🙂
Quanta haha dobrze starty zaczęliście, od razu z grubej rury 😀 żartuję oczywiście, trudno żeby Skwarrro chodził niskie klasy 😉 No i gratuluję zwycięstwa. Rozumiem, że Ty raczej startować nie będziesz, ale Skwarożka zamierzasz wysyłaś? No a co tam z Rudym, jak to się w końcu ułożyło/układa? Co przewidujesz dla masssziny?
Ej, wiem że jestem nudna, ale napisze to jeszcze raz. 😡 Kocham swojego konia, kocham, kocham, kocham! Jest piękny, mądry i dobry! 😍 😍 I wczoraj do mnie przybiegł jak przyjechałam do niego po 5-dniowej przerwie 😜 Czy już brzmię jak właścicielka słit konisia? 😁 Szkoda tylko, że żadnych ładnych zdjęć nie mam, ale ja nie umiem robić 😕 🤣
amnestria, jakbys robila to bys moze sie nauczyla, a tak to masz wypierdzisty aparat i nawet go do stajni nie wozisz!
Ramires, chyba Gil, bo Gill to jest Magdalena (vel Strzyga) 😉 Gilek dobrze (odpukac!), oby tylko tak dalej 🙂 tylko jakos nikogo na fotsony nie moge namowic, albo chociaz na filmik... bo chcialabym zobaczyc czy z ziemi to wyglada podobnie jak z siodla 😉