Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

juliadna no schudły 😀 troszkę  😁 😁

_kate ahh te dresiarstwo i rundy honorowe  😁 😁 Odwieczny problem. Super Barkas wygląda 😀

moneta
  fajny taki plac w lesie 😀 a nie jedzą was owady??

Ącki ma dziś urodzinki!!!!! 14 lat już  😁 😁

Tort

Pańcia a co to jest???

Hmmm te świeczki nawet smaczne  😂

Torcik już w wiaderku, a w między czasie moczymy kopyta 😀

Chciałam wam jeszcze pokazać dzikiego łogra (ten kary) i jego stadko 😀 Jak widać nawet ogier może mieć kumpli na padoku

wątek zamknięty
juliadna jak coś zawody 28 maja i napewno zdam relację  😀
xxagaxx są tylko takie małe meszki, ale ja ich nie widzę i do ludzi nie lecę tylko do koni
jeżdżę od września do teraz więc ciężko mi powiedzieć, ale z tego co wiem to własnie nie jest tak dużo tych owadow

super tort  😍 również życzę sto lat
wątek zamknięty
xxagaxx ile on ma wzrostu ?  😀

edit; i zapomniałam o najważniejszym  🤦 100 lat !! 🏇
wątek zamknięty
xxagaxx- sto lat solenizantowi !
_kate - fajny masz duecik 😉 W dzieciaku się absolutnie zakochałam !  😍

Stęp w jeansach 😉

Więcej nie mogłam, bo po pierwsze nie miałam stroju, a po drugie i ważniejsze mam naciągnięty ten mięsień w pachwinie, niestety poprzedni gagatek swoim delikatnym barankiem mnie troszkę zepsuł. Samo siedzenie w siodle dzisiaj bolało, a próba pracy lewą łydką przyprawiła mnie o kwiko-jęk z bólu 😉
wątek zamknięty
juliadna 172 😉 Tylko ze on ogólnie długiiiii jest i gruby więc tak jakoś po nim nie widać 😀😀

ninevet dobre jeansy nie są złe 😀 Ja bym bardziej narzekała na brak rękawiczek bo bez tego ja się obejść nie mogę 😀
wątek zamknięty
A ja przychodzę do Was w trochę lepszym humorze: dzisiaj miałam rodzinną wizytację w stajni, i rodzice zgodnie orzekli, że ja "to już mam fioła, na punkcie wagi Czardasza, bo szlochy i rwanie włosów z głowy w domu, histeria na dwa województwa, o koń wygląda bdb!". I że "jak na to, że nie pracuje a jest tylko na diecie, to w ogóle trzyma linię pierwsza klasa!".  😀 O tyle mi po polepszyło nastrój, bo mój tata zawsze był największym krytykantem nadwagi (i generalnie okazałej masy) Rudzika. Jeszcze przede mną, a potem zgodnie ze mną, wszystkim - tyle, że tatu w domu - tłumaczył, że gruby koń, to jak gruby człowiek: chory, zasapany i żaden z niego sportowiec. I że żadne stawy tego nie wytrzymają, nie taką masę! Albo ktoś jest atletyczny i wysportowany, albo jest opasem rzeźnym przed telewizorem 😉

A jak do tego dodać, że dzisiaj pierwszy raz sama ciągnęłam przyczepę (przy pełnym obładowaniu widowni: mama, tata a nawet babcia), potem Czardasz bez większych dramatów przyjął do wiadomości, że "ta przyczepa ze srebrnymi trapami, TAK TAK, jest jego" a potem, po załadowaniu, pojechaliśmy - tylko ja i Czardasz - na krótką przejażdżkę po okolicznych wioskach, to już w ogóle!  😜 😜 😜 Rewelacyjny mam humor, i aż mi głupio, że ostatnio z takimi żalami tutaj przyleciałam  😡

xxAgaxx, wszystkiego najlepszego dla Ediego! 😀

wątek zamknięty
xxagaxx wszystkiego najlepszego dla Edka!  :kwiatek: :kwiatek: 14 lat - to już naprawdę poważny wiek  😉
wątek zamknięty
xxagaxx, aaaaaaaaaaa!! Czarnuszek!! 🙂😉 kurcze, ależ mi humor poprawiłaś tą fotą! W ogóle to Was odwiedzam, chyba w czwartek, mam nadzieję, że się spotkamy. Sto lat dla Edka.
wątek zamknięty
sierra przeprowadziliscie sie?
wątek zamknięty
Nie, nie! Zupełnie nie 😉

Po prostu kupiliśmy przyczepę w listopadzie zeszłego roku, w bardzo dobrym stanie co prawda, ale i tak poszła do generalnego remontu (podłoga, plandeka). Ponieważ lwia część roboty była robiona w warsztacie i tam też ją zatrzymały te hiper śniegi, to wszystko było mierzone/robione/dłubane na telefon. Wreszcie uporaliśmy się ze wszystkim: malowaniem, światłami, rejestracją i dzisiaj była wielka premiera  😀

Czardasz aż uklęknął z wrażenia, na nowo pomalowanym na srebrno trapie, gdy dowiedział się, że to jego przyczepa 😉 Ale potem wszedł grzecznie, i kawałek przejechałam się w nim w środku po okolicy, żeby i sprawdzić przyczepę i czy dam radę. Nie chcieliśmy aby premiera była w jakichś stresujących okolicznościach typu: jedziemy na zawody, no i chcieliśmy aby pierwsza przejażdżka "jego" przyczepą była jak najmniej stresująca i maksymalnie przyjemna 😉

wątek zamknięty
Sierra wow, własna przyczepa - super sprawa  😎 no i też fajnie że Czardasz tak entuzjastycznie ją przyjął. W końcu jest dla niego, to jemu ma pasować  🙂
wątek zamknięty
ninevet, chcesz zobaczyć stęp i nie tylko w spodniach snowboardowych? 🤣

Sierra, byłaś w stajni z obstawą i nie masz zdjęć? jak się babci koń podoba?
wątek zamknięty
Sierra, faaajnie tak 🙂

xxagaxx,wszystkiego dobrego dla koniowatego 🙂

A my dziś pierwszy raz pod siodłem - kłusy luźniutko, galopy niezłe, ale był baaardzo zdziwiony, że on ma się ruszać tak szybko... 😉, 30-minutek lajtowej jazdy i do kąpieli. I tu mój koń mnie zadziwił na maksa - ogólnie to on nie kocha jak się po nim woda leje, a już po szyi to w ogóle - a tu się sam nastawiał razem z głową... W szoku byłam i wykorzystałam skrzętnie - cały brud pozimowy wymyłam 🙂
wątek zamknięty
xxagaxx, STO LAT dla ediego  😅

coś nam się sezon urodzinowy zrobił 😉

to ja się 'pochwalę' jeszcze. dałam dzisiaj rudemu chwile radości i pozwoliłam oderwać się ponownie od ziemi 😉

a tu już luzik na koniec

i to co tygryski lubią najbardziej czyli tarzanko 😀

niestety w przeciwieństwie chyba do większości z was. nie udało mi się jeszcze wyprać despa po zimie  🤔 czekamy na ładną pogodę  🙄

Sierra, dobrze że humor ci się poprawił 😉
wątek zamknięty
ninevet, chcesz zobaczyć stęp i nie tylko w spodniach snowboardowych? 🤣

Pewnie, ze chce ! 😉
wątek zamknięty
_kate, chciałabym, żeby moja młoda była tak dzielna. Zawsze na zawodach strasznie panikuje...
juliadna, o faka, maść ostatniego kucyka -  😍
xxagaxx, sto lat, sto lat! Pyszny torcik chłopak dostał. 🙂
sei, aaaaa, on jest moim mistrzem, kocham Twojego konia! Trzymasz go gdzieś koło Warszawy? 😎
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny  :kwiatek: Dzisiaj mocno podładowałam baterie! No i skoro przyczepa okazała się takim sukcesem, to czas wrócić do jeździectwa... i może we wrześniu pojedziemy nią na jakąś srebrną odznakę? 😉

No niestety Cieciorka, emocji było tyle, że mam jedynie zdjęcia jeszcze w domu, kiedy szykujemy się do drogi. Potem aparat był... ale został w bagażniku  😡 Ja latałam jak w ukropie, mama pilnowała aby babcia nie zawieruszyła się gdzieś po trasie (słabo już chodzi) no i żeby żaden kot nie pozostał bez opieki czy uwagi. Więc tylko nawoływała babcię na zmianę z kicianiem i wywoływaniem kotów, każdego po imieniu 😉 Ja i tata - czyli "chłopaki" 😉 - pilnowaliśmy pojazdów, ochraniaczy transportowych, marchewek i konia.

Babcia zna doskonale Czardasza, raz do roku wizytuje go, w zasadzie od od źrebaka. Ba! Gościła nawet mamę Czardasza, Czajkę, u siebie na wsi, podczas którychś pamiętnych wakacji. Także znają się dobrze 😉 
wątek zamknięty
sei chyba do skoków jesteście z tworzeni, super  😀
wątek zamknięty
moneta oj tam do skoków, zanudzasz. Despo jest po prostu stworzony do tarzania się  😁
wątek zamknięty
widzę wasz talent ;pp jak masz ze skoków jeszcze to pokazuj  🤣
wątek zamknięty
Sierra pozazdrościć rodziców  😉 Moi co jakiś czas powtarzają, że koń mi jest nieptrzebny i w ogóle strata czasu  i pieniędzy 🙄
wątek zamknięty
dziękuje wszystkim za życzenia w imieniu Queenie 🙂

xxagaxx najjjlepszego 🙂

juliadna fajna maśc ma Czek , omalże jest całkiem podobny do mojej hihi , trzymam kciuki za odtłuszczanie  🙂

_kate jakbym widziała mojego konia, też nie przepada za dotykaniem w okolicach uszu  😀

Sierra gratulacje  😀 swoją drogą to i ja się zastanawiam poważnie czy nie podjąć się zdawania E  🙂

no i wyszło po ostatnich zdjęciach że jestem wyrodną właścicielką która wsiada na bóg wie winnego kucysia z biednymi krzywymi nóżkami  😀iabeł:

Radary  👀

wątek zamknięty
caira, no ja też go nawet lubię haha 😉 niestety nie mam go w wawie 🙁 stoi w łodzi dlatego jeżdżę go tylko w weekendy. a kiedy była zima i do tego sesja to w ogóle od końca grudnia do właściwie początku kwietnia pauzował.
swoją drogą mogłabyś więcej pokazywać swojej gwizdy. ona jest piękna!

moneta, on bardzo lubi skakać. to jest jedna z jego licznych zalet 😉 mam nadzieję że kiedyś doczekam czasu, że wyjdziemy poza L  🤣

kodusiowata, taaak. tarzanie to jego talent niebywały! w zasadzie to jest chyba sens jego egzystencji - bez tarzania nie ma życia. ten jest ZAWSZE brudny  😵

skakałam mało. bo jak mówię on nie jest w jako takim treningu ale...

zdjęcie 3
zdjęcie 4

szuwar, śliczne zdjęcie. takie klimatyczne... 🙂 i jak ma zawadiacko zakręcone końcówki uszu  😍
wątek zamknięty
sei minka konia na pierwszym zdjęciu mówi wszystko  😎
wątek zamknięty
sei, wrzucałam ostatnio, ale bardzo rzadko robi nam ktoś zdjęcia. 🙁 Mam jeszcze taką fotę, ale nie za dużo widać:
wątek zamknięty
xxagaxx 100 lat dla Edka🙂 super tort😉

sei nie tylko ty jesteś jescze przed pozimową kąpielą, nas to czeka w tym tygodniu🙂 super zdjęcia🙂

a ja dostalam trochę zaległych zdjęć, raz jeszcze Aragorn tym razem pode mną:

i z soboty już ja na Reszce i Aragorn pod właścicielką:

nie ma to jak przeprost 🤔wirek::

wątek zamknięty
caira, kurczę... zwerbuj kogoś koniecznie! taka piękna modelka a zdjęć nie ma 🙁

Magdzior, strasznie Aragorn mi się podoba! 🙂 taki 'czarny książę'  😜 to zdjęcie wspólne co macie bardzo fajne. a Reszka w hanowerze faktycznie bardzo korzystnie wygląda 😉
wątek zamknięty
Strucelka piękna sesja  😍
Vuko jaki fajny z niego pakerek  😀
sei bardzo fajny, ten Twój rudzik.

A co do min trenerów, to przypomniało mi się jedno zdjęcie  😁
wątek zamknięty
sei tak bo to taki księciunio jest a Reszka to jego księżniczka🙂 bardzo się lubią, a są to całkowite przeciwieństwa Reszka tykająca bomba, a Aragornowi wszystko zwisa on ma swój świat😉 Reszkę trzeba uspokajać, a jego mobilizować ale bardzo fajny jest🙂
wątek zamknięty
Dziewczyny, dzięki za voltowe kciuki, jak zwykle działają 😅
W prawdzie mamy pomyłkę i 2 msc (na dwa konie :cool🙂, gdyż pańcia nie do końca kojarzyła program i musiałam zawrócić, bo byłam wręcz pewna, że to ustępowanie jest później i nie wjechałam na środek 😡

Ale Argos... 😍 Zachowywał się świetnie, skupił się, ustępowania nawet w miarę, gorzej z żuciem, bo trochę się rozkojarzył, ale jak na kompletnie roztrenowanego konia to było na prawdę super 😀
Mam film, trenerka kręciła, ale skończyła na pomyłce, bo z deczka się załamała 👀 Jak dostanę to wrzucę nasze pokraczne dreptanie.

Mąka haha o właśnie takie załamanie się miałam na myśli 🤣
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.