ja tylko niesmialo napisze ze wlasnie kupilam bilet do Danii 😅 wyjezdzam 11 maja, Ruda dowioze w czerwcu jak wszystko pojdzie zgodnie z planem! juz nie moge sie doczekac 😍 jade oczywiscie do pracy w celach zarobkowych i szkoleniowych 🙂 bede pracowac oczywiscie przy koniach jako luzak/jezdziec w stajni skokowej na polnocy Danii
amnestria, merci. To ja trzymam kciuki za robotę z Duszkiem i czekam na Twoje foty na nim. 😉
Angeel, tak, nasz debiut w stadzie nastąpi. Tzn. taki na zawodach, bo publicznie już się już pokazaliśmy na konsultacjach skokowych z trenerem R. Wassibauerem. Naaaaaaajlepszego dla Mariana !!
korsik no kolejna co tego strasznego patentu używa. Ja nie wiem jak wy wszyscy tak konie krzywdzić możecie
aga, to tak na serio? 🤔
Jaka krzywda dzieje się koniowi, ze ma czarną? Używam jej wtedy, kiedy jest potrzebna, a akurat kiedy koń wywozi mnie w pole i targa mną na prawo i lewo do tego stopnia, że nie mogę sobie poradzić to chyba założenie czarnej nie jest niczym złym? To jest patent, który ma pomagać a nie rzekomo 'krzywdzić' konie. Jeśli ktoś złamie konia na czarnej to ok, też uważam, że wtedy krzywda koniowi się dzieje, w moim wypadku założona była tylko asekuracyjnie-lepiej mi wyhamować konia, który po 5 kółkach się nie chce zatrzymać albo funduje mi serię baranów kilkanaście razy w ciągu jazdy. Jeśli używa się czarnej z głową to absolutnie nie widzę powodów, żeby z góry osądzać nie wiedząc nawet w jakim celu była założona...
łoo jezu ludzie, czy ktoś z was czyta choćby jeden wątek więcej niż ten w którym posty umieszcza?? Zapraszam do wątku o wędzidłach bo niezła beka jest.
Losia - zazdroszcze 🙂 Ja tez mam robote przy koniach na wakacje, ale w kraju i jako instruktor, wiec ani kokosow nie zarobie, ani sie nie podszkole jesli chodzi o jazde. Klami - dzieki w imieniu Mariana 😉 Jak dobrze pojdzie, to sie zabiore z kolezankami do Stada, moze was obejrze na zywo 🙂
a to moja lala uprzedzając pytania to niebieskie na pysiu 🙂to ctc 🏇 bo sobie konisko łepek rozwalił........:* tak sobie tylko tuptamy.....ze względu na chwilowy brak dobrej ujezdzalni
baffinka - no dokładnie! Ale ma to swoje plusy - w końcu jest duuuuuużo czasu na usadzenie mnie, bo tak to przeważnie koń i koń i koń... I koń był coraz lepszy, a jeździec coraz gorszy 😁
epk - u nas jest zgoda na twarde trawiaste podłoże, więc będziemy żużlować po zielonym 😁 Ale będę wredna i wsiądę jako druga, bo nie mam ochoty sprawdzać jak bardzo kucyk będzie się cieszył z powodu zjechania z betonu na trawkę 😁 a jak go znam, to będzie bardzoooo szczęśliwy 😁 A ten trening jest po to, by mnie USADZIĆ, a nie WYsadzić 😁