Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Dzionka Argos nie stoi tam na warunkach pensjonatu, co jest zdecydowanie plusem, bo właściciele zawsze wszystkiego dopilnują w razie czego 😉 Do opieki nad końmi nie mam zastrzeżeń, tylko brak bieżącej wody i prądu (mamy tylko agregat) sprawia czasem trudności. Stajnia będzie wykańczana dopiero na wiosnę, bo wiadomo, nie wszystkie prace można wykonać gdy wszystko pozamarzane. Także teraz mamy ten najgorszy okres, w marcu wszystko ruszy. Włączając halę, mam nadzieję 😁
quanta jaka różnica w Sarce... tydzień? 👍
wątek zamknięty
Quanta, jeśli móżna wiedzieć, to dlaczego się przenieśliście? Sarka wygląda fenomenalnie, ale Skwarka coś mało ostatnio  👀
wątek zamknięty
quanta, w grupie samych swoich na pewno inaczej 😁 będzie wam dobrze 🙂
Super ta Sarka wygląda, no no no 🙂
wątek zamknięty
Atamanka, kurcze, bez wody i prądu to faktycznie musi być kiepawo 🙁 Ale byle do wiosny 🙂

quanta, a to solarium na żetony to gdzie - chyba nie w centrurionie 😀? Te wszystkie 7 koni przeniosło się z wami z centuriona właśnie? Ale ekipa, wow :O Sara naprawdę robi giga-postępy....
wątek zamknięty
quanta- ale lubie Was oglądać 😀
u nas roztopy, wszystko pływa, ujeżdzalnia nie nadaje sie do jazdy, wszędzie lód i woda.. a koniom dupki roznosi.. byle do wiosny  😉
wątek zamknięty
Atamanka, w okrągłej szyi różnica kolosalna. Ale ona z wszystkim tak 😲 Poważnie, robisz nowość raz, jak to nowość, efekty nieidealne, ale za drugim razem jest już dużo bliżej do celu, a po tygodniu nagle wszystko działa już prawie samo. Piekielnie inteligentna baba. Zrehabilitowała mi mocno całe zdanie o kobyłach, bo się ich wystrzegałam dotąd jak ognia 😁

Dzionka, no w Centku stanęło niedawno solarium na żetony - trochę śmiesznie, bo łyka 5-złotówki wyprodukowane przed 2000 rokiem, tych nowych nie chce, bo są za lekkie 😁 A co do koni, to tak, my wszyscy z Centka, plus jeden koń ma dotrzeć z Warki. Tu mam za free i z lubością grzeję koniom tyłki.

arivle, pisałam, że ja ciągiem - i po kalkulacji plusów i minusów oczywiście - za trenerką.
A Skwarka masz trochę w mojej galerii, będę jeszcze wrzucać więcej fotek. Dziś zaliczyłam na nim jazdę miesiąca (fantastycznie galopował i kłusował też) i ogarnęłam się w zmianach co trzy. Swarovski daje radę - koń guma 😜
Wrzucę zatem Skwarka, który łypie 🙂

wątek zamknięty
Quanta, no 😵 Ale mi konia stuningowałaś. Ja już pewnie nie umiałabym nawet na niej usiąść w dobrą stronę (a tata zawsze radził: "przodem do głowy 😂 )
wątek zamknięty
Quanta, musiałam przeoczyć, w każdym razie życzę, żeby się wam się dobrze tam żyło i mieszkało. Zaraz lecę oglądać Skwarka, no i schować swoją dume w kieszeń i pracować, pracować, pracować  😡
wątek zamknięty
quantanamera, no to oby wam nowa stajnia służyła 🙂 I wrzucaj więcej fotek, miło się na nie patrzy! Kiedy odwiedzasz kasztanka?
wątek zamknięty
KR na drugiej stronie  😲

Quanta- Sarka wygląda  😜

a my powoli wracamy do pracy. Nasze plany się zmieniły, Barecki wraca do roboty i zapomina o łąkach, które mu szykowałam. Planujemy za to wrócić do

😀 oczywiście zaraz po tym jak się wyszalejemy na czworoboku.
Oczywiście, wracamy do roboty zaraz po tym jak odzyskam auto  🙄 🙄 🙄 🙄
wątek zamknięty
Kate_, trzymam kciuki, ja też nie mogę doczekać się kicania jakiegoś.

Normalnie nie wiem co siedzi w głowie u tego mojego konia  😵 Wysadziła mnie dzisiaj dwa razy, i to tak chamsko. Wzięłam ją na lonże to brykała tak samo, nawet nie wiem dlaczego. Potem wsiadłam jak już się wyszalała i dalej to samo, bryki, dęby, machanie przodami. Boję się, że znowu coś ją boli, ale koleżanka na weterynarii zajrzała jej dzisiaj w zęby i oprócz tego, że są do zrobienia, ale nie jakoś dramatycznie to nic w tej paszczy nie ma.Obejrzałam też nogi, nic nie ma, wygrzałam plecki i nza wszelki wypadek zmniejszylam żarcie o miarkę. W dodatku na jeździe kompletnie straciłam kierownicę kobył nie reagował na nic, łydki, dosiad rękę- zero. Wjechałyśmy w stępującą koleżankę i ogiera  🤦
wątek zamknięty
arivle, JESLI cos ja boli, to obstawialabym plecy- wymacalas i pouciskalas po jezdzie? JESLI zeby ma do zrobienia, to je zrob po prostu- bo kazdy dyskomfort nie ulatwia koniowi pozytywnego stosunku do jezdzciectwa. Ale rownie dobrze kobyl mogl miec 500 innych powodow, od momentu cyklu po niechcieja i 'moze sie uda'. Niemniej- najpierw wyeliminowac mozliwe przyczyny bolu i dyskomfortu, a potem przejezdzic 'potwora'. inaczej sie nie da.
wątek zamknięty
A ja dzisiaj wsiadłam pierwszy raz od miesiąca, strasznie mi tego brakowało.  🏇

arivle to wesoło miałaś, zrób wszystko co się da, pojeździj i przejdzie. 😉
wątek zamknięty
Szafirowa, oczywiście, że wszystko obmacałam  🤔 Zęby i tak miala mieć robione w najbliższym czasie,  obstawiałam zemby, bo zembowe problemy miała ostatnio, ale jak mówie w miejscu, w którym ostatnio ją bolało nie ma nic, zęby w głębi paszczy są w porządku tj. można robić już, można robić za jakiś czas- zdaniem weta nic większego. Zastanawia mnie to po prostu, bo nie zdażało się jej to wcześniej, tj. zdażało się przy bólowo-zębowych dolegliwościach. Równie prawdopodobne jest, że stajenni pomylili się/ źle przeczytali i zamiast gniecionego owsa dostała cały.
FlyGirl, jeśli nic ją nie boli, a wszystko wskazuje, że jednak nie, to chyba zostało mi tylko to przejeździć.
wątek zamknięty
avile łączę się w bólu bo Łaciate też dziś nie halo. Sztywno, z galopem w którym najlepiej położyć się na wodzy i uwalić na łydkę. Może to tchnienie wiosny?  😉
Jedyny pozytyw to wreszcie! porządne i ładne przejście z galopu do stępa. Zwykle tego typu elementy miały tytuł "próba wyhamowania czołgu".  😂
wątek zamknięty
Vissenna, u nas wszystkie konie tak śerdniawo dzisiaj, ale Legenda przeszła samą siebie...
PS. zjadłaś 'r' w moim nicku

Ale jak obecałam mam nawet jakieś w mire nadające się do pokazania zdjęcia.
Kłusy:

Galopy:

(nie pytajcie się mnie co to było  😂 )
wątek zamknięty
[Te wszystkie 7 koni przeniosło się z wami z centuriona właśnie? Ale ekipa, wow :O

U nas podobna ekipa zmieniła lokalizację we wrześniu 🙂 do innej stajni poszło razem 8 koni, brakuje tylko 2,3 osób (w tym mnie) do pełnej starej mafii 😁

I dlaczego nigdzie nie ma takiego konia, jakiego ja bym chciała?  👿
wątek zamknięty
arivle - cudnie ogolony! Strasznie mi się podoba 🙂.

A to my z dzisiaj 😀

wątek zamknięty
Gagulec powinnaś mieć drugie WOŚP-owe serduszko i przykleić w rogu czapraka i by był z firmy WOŚP. 😀
wątek zamknięty
Gagulec, weź, bo jeszcze ktoś go zlicytuje! 😁
wątek zamknięty
vissenna, czolgi akurat calkiem dobrze hamuja 😉 gorzej w druga strone 😉 moje zakwasy tez sa tego zdania 😉

arivle, zrob dla swietego spokoju te zeby i do roboty! powodzenia 🙂
wątek zamknięty
gagulec jak tam żywienie? 😁
Ps. Doszło PW z wartościami, których potrzebowałaś?
wątek zamknięty
Szafirowa, zrobiĶy jakoś tak w ciągu tygodnia. Wet będzie to za jednym zamachem zrobi wszystko, bo trzeba kobyla zaszczepić, zrobić wymaz z płuc no i te zemby. Boje się rachunku  😉
wątek zamknięty
a my bawimy się kłusem 🙂 kilka kroków fajnych, a potem łubudubu i tyle byłoby z równowagi 😉 ale jak się chłopek stara!
jedno foto i już mnie nie ma

wątek zamknięty
Mój rekreant dziś tak współpracował xD 🏇
wątek zamknięty
disco, ale piękny kłus!
wątek zamknięty

I dlaczego nigdzie nie ma takiego konia, jakiego ja bym chciała?  👿

Jest! tylko jeszcze go nie znalazłaś 🙂 a co z tą rudą trampoliną z filmiku?
wątek zamknięty
disco mnie zachwycił jego kłus już w Aro  😎 daj mu buziaka w nos ode mnie
wątek zamknięty
disco, jak ty ładnie siedzisz!

ja chyba zaczne nosic "pajączka" zeby się garba pozbyć.

sakura, co ma na celu wstawianie zdjęc gdzie koń próbuje się pozbyć jezdzca i pisanie ze wspolpracował?
wątek zamknięty
Brzask niestety taki zwykły pajaczek jest do niczego  😤 sama chciałam się pozbyć garba i go stosowałam (podczas chodzenia)... piszczy to to niezależnie od tego czy się garbisz czy nie. dodatkowo jak się "sprytnie zgarbisz" to złośliwoe dziod nie będzie piszczał.  👿
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.