Forum towarzyskie »

HORRORY- lubiane, ciekawe i całkiem nudne ;)

Dziewczyny, ktoras z Was wspominala, ze ogladala It Follows online - moglabym prosic o link?  :kwiatek:
klątwa Jesabelle - niezły, warto obejrzeć 🙂 czaję sie jeszcze na Katakumby, może w weekend ?
klątwe oglądałam 5/10, katakumby -kocham te klimaty 7/10🙂 polecicie coś z nowości? bo już nie mam co oglądać 😲
jakieś opinie o serii Naznaczony  :kwiatek:  ?
kolebka, my całkiem lubimy, jedynka lepsza od dwójki, ale klimaty podobne jak w "Obecności" (plus ten sam aktor, haha), wiadomo, są jakieś minusy, np. jak dla mnie - postać demona, ale generalnie raczej na plus.
maleństwo  zaciekawił mnie trailer cz.3, która jest teraz w kinach, to zastanawiałam się jak poprzednie cześci wypadają 🙂
dzięki, nadrobie sobie.
Lada chwila do kin wchodzi nowy horror "Tasmy Watykanu" Zapowiada sie niezle 🙂
kolebka, wszystkie części "Naznaczonego" bardzo mi się podobały. Zdecydowanie udany film, fajnie sklecona fabuła, ciekawie to wszystko ujęte. Tylko koniecznie oglądaj po kolei. Co prawda każda część sama w sobie jest dobra, ale kolejne wyjaśniają trochę z poprzednich (chociaż bez tego też jest fajnie).
Na HBO jakis nowy dokument Polski...  Jesien 2015
Walka z szatanem.. masakra jakas.
pokazuja egzorcyzm
bardzo podobał mi się Sierociniec, znacie coś w podobnym klimacie?
Kręgosłup diabła.
Ale dla mnie oba filmy i Sierociniec i Kręgosłup, to bardzo smutne filmy, nie horrory. Oczywiście w konwencji.
oglądałam Kręgosłup diabla, również mi się podobał ale Sierociniec jednak bardziej. Masz rację oba są smutne, ale Sierociniec mimo wszystko trochę mnie przestraszył 😉 hmm, teraz mi się przypomniało, że Inni też są w tym klimacie, no ale też już to widziałam
Mi się podobała Kobieta w Czerni. Też chyba w tym klimacie.
hanexxx, "Oczy Julii", też hiszpańskie. Ale zdecydowanie słabsze. Jest jeszcze "Pokój dziecinny" - dla mnie niezły, ale zdecydowanie za krótki, kończy się, jak robi się coraz ciekawiej 😉
maleństwo widziałam Oczy Julii, też całkiem calkiem 😉 w ogóle hiszpańskie horrory i thrillery bardzo mi pasują, jak przypomni Wam sie jakiś fajny to piszcie  :kwiatek:
hanexxx, no to polecam, skoro lubisz te hiszpańskie, jeszcze raz:
[[a]]http://www.filmweb.pl/film/Pok%C3%B3j[[a]]+dzieci%C4%99cy-2006-397618
Widział ktoś już Taśmy Watykanu, warto ?
Widziałam wczoraj zwiastun Szubienicy, zapowiada się dobrze 🙂
No wlasnie mam wejsciowki do heliosa i rozmyslam czy wybrac sie na Tasmy Watykanu, ale jakos bez przekonania.
gdzie szukać tego pokoju dziecięcego?  :kwiatek:
Karla🙂, ja to jakoś z neta miałam, to było dobre 5 lat temu i nie pamiętam, czy to był Iplex, czy ściągaliśmy...
dzięki :kwiatek:
Zejście 2 - alez się wynudziłam  🤔 najlepsza była końcówka, w sumie nie spodziewałam się takiego zakończenia. Na reszcie się uśmiałam 😉
Jedynka mi się bardziej podobała.
ostatnio oglądałam starszy film OKO z 2008 roku z Jesiccą Alba, był niezły zwłaszcza, że wolę lżejsze filmy.
Szepty też mogę polecić taki melodramat z dreszczykiem.  😉
Ostatnio bylam w kinie na The Visit - jak dla mnie lajtowy z bardzo fajnym, zaskakujacym zakonczeniem.
Ekwadorka, namawiałam chłopa, żebyśmy na to poszli ale się nie dał :/ On bardzo NIEhorrorowy jest,
Ekwadorka, namawiałam chłopa, żebyśmy na to poszli ale się nie dał :/ On bardzo NIEhorrorowy jest,

Moj tez, ale tym akurat byl pozytywnie zaskoczony. Moim zdaniem warto zalukac! 🙂
a to "The visit" jest teraz w kinie czy można gdzieś w necie obejrzeć?? 🙂

Poltergeist z 2015 - można obejrzeć, aczkolwiek szału nie robi...
Ja mieszkam w uk i premiera byla jakos pod koniec wrzesnia. Nie widzialam jeszcze tego filmu online, ale napewno lada dzien sie pojawi a i w kinach tez chyba graja🙂
Chess, kino odradzam. Poszliśmy z mężem i niehorrorową koleżanką. Ja się w sumie wynudziłam, mąż stwierdził, że to zdecydowanie nie horror, koleżanka też nieszczególnie zadowolona - bo nastawiła się, że jednak się postracha trochę, a tu takie nijakie.
Kilka momentów było takich, że już, już jakby napięcie rosło, ale zanim urosło, to już było po wszystkim. Ze 2 momenty, że można było podskoczyć, ale takie na jedno kopyto. Finałowy zwrot akcji w porządku, chociaż można było się domyślić, że coś takiego będzie na rzeczy. My trzymaliśmy się tematu "horror", więc liczyliśmy jednak na coś innego.
Szkoda kasy na kino.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się