dzisiaj obejrzałam Zagadke willi Rose - niewiele informacji jest w internecie na temat tego filmu. Generalnie okej, nie jakiś wybitny, ale też nie chała. Dobrze się oglądało 🙂
Ostatnio zaliczyłam też Babadook - też ciekawy, momentami mocno niepokojący.
Byłam w grupie osób, które mówiły ze prawdziwych horrorów juz nie ma,ze film typu "Obecność" jest fajny lekko straszny momentami.Gdy włączyłam ten film z mężem przysięgam myslalam ze się popłaczę ze strachu trafil w 100% w mój gust horrorowy.....minęło kilka miesięcy a mnie nadal trzyma.Oglądałam 2razy, za drugim chcialam go obejrzeć bo niestety za pierwszym 2\3filmu spędziłam wtulona w męża kląc w duchu ze uczyłam sie angielskiego i rozumiem co oni mówią...JEDYNE ale miałabym Ew.do końcówki ale to juz norma w filmach.
korysindex4 ja ogladalam, fajny aczkolwiek oczekiwalam czegos lepszego, Natomiast mojemu M bardzo sie podobal 🙂 Dworcika zalukalam pare dni temu, podobal mi sie. Myslalam, ze wszystko co najlepsze jest w zapowiedzi a tu niespodzianka 😉
Obejrzalam wczoraj Babadooka, no niezbyt to horror w sumie 😉 Raczej metafora odnosnie stanu ludzkiego umyslu, ale calkiem fajna metafora, klimat niezly 😉
Obejrzałam wczoraj "Jako w niebie, tak i na ziemi". Czy to horror... w sumie nie wiem 😉 Ale mi się podobał, bo generalnie jestem wielką fanką filmów found footage 😍 Film sam w sobie całkiem spoko, kręcony trochę jak "Tunel". Można trochę ze śmiechem do niego podejść ze względu na główny motyw- poszukiwanie Kamienia Filozoficznego 😉 Niemniej jeśli ktoś lubi klimaty kręcenia z ręki, katakumb i schiz umysłowych to polecam 😀
Teraz zabieram się albo za Exist(spróbuję w oryginale), albo Extraterrestial.
Powiem Wam, że co jak co- mogę najróżniejsze horrory oglądać, ale na tych z udziałem obcych(takich "prawdziwych", nie tych w stylu Predatora 😉 ) prawie zawsze siedzę jak na szpilkach i autentycznie się boję 😲
Zaliczyłam wczoraj The Bay, Exist i ten "osławiony" Cannibal Holocaust(pierwszy film w konwencji Found Footage).
The Bay całkiem niezłe, muszę przyznać że bardzo ciekawy i względnie "realistyczny" pomysł na ten film znaleźli 😉 Bałam się tylko trochę- ale to raczej ze względu na swój strach przez akwenami wodnymi niż przed filmem. Aczkolwiek oglądałam go z zaciekawieniem, bo mnie wkręcił.
Exist mi się podobał, lubię takie filmy 😀 Nie zachwyci anty-fanów kryptozoologii, ale jako film moim zdaniem całkiem niezły 😉 Jak ktoś lubi Wielką Stopę to może sobie obejrzeć 🙂
Cannibal Holocaust- totalnie nie rozumiałam zachowania głównych bohaterów, którzy byli po prostu straszni... ale z drugiej strony wiem, że tak miało być, bo założeniem filmu było pokazanie wypaczonej "złej" strony człowieka. Niby sceny morderstw miały być niesamowicie realistyczne, ale na mnie- dziecku wychowanemu na efektach specjalnych 😉 - specjalnego wrażenia nie zrobiły, choć na lata '80-te muszę przyznać, że są naprawdę dobre! SPOILER: Bardziej mnie przerażały sceny z udziałem zwierząt wiedząc, że ginęły one naprawdę... :/
Exist mi się podobał, lubię takie filmy 😀 Nie zachwyci anty-fanów kryptozoologii, ale jako film moim zdaniem całkiem niezły 😉 Jak ktoś lubi Wielką Stopę to może sobie obejrzeć 🙂
ten z tą małpą ? dobrze kojarzę ? Jeśli tak to był całkiem przyzwoity w moim odczuciu 😉 mimo, że nie przepadam za takimi typami filmów
Ogladaliśmy kilka dni temu [url=[[a]]http://www.filmweb.pl/film/Kl%C4%85twa[[a]]+Jessabelle-2014-652536]Jassabelle[/url]. Klimaty Voodoo itd. Całkiem dobrze się ogląda.