Mam jeszcze trzy uwagi. Dobrze byłoby podawać rozmiar ogłowia i rozmiar głowy konia. Np: koń ma głowę full ale ogłowie cob (co jest możliwe w Kiefferze, bo wypadają duże). Druga sprawa to rozmiar wędzidła, co pozwoli ocenić jak nachrapnik wypada na szerokim pysku a jak na wąskim.
a ja myślę, ze jesli w opisie zdjęcia będzie informacja o tym od którego uzytkownika ono pochodzi, to spokojnie bedzie mozna o takie szczególiki dopytac już na PW lub w watku ogłowiowym (który przeciez pozostaje na forum i nadal bedzie pełnił swoją funkcję)
Szukam naczółków anatomicznych bez bajerów i z bajerami (takie jak wstawiałą tu na pierwszej stronie Caroline)... ale nie mogę znaleźć w żadnym sklepie. W GLN znalazłam jeden z diamentami - horze. dajcie linki jak macie please.
MajaK i Adam dzieki za zdjecia kantaroogłowi takie samo czarne mam na swojego konia 🙂 mam jeszcze jedno brazowe , tyroszku jaśniejsze od tego co wtawiłaś , jutro jak mi się uda , to zrobie zdjęcie i wstawię 🙂
ale bardzo mi się podoba te białe ogłowie , heh choruje na takie , szukalam w necie , ale nigdzie nie moglam znaleźć kupilaś w sklepie , czy specjalnie zamawiałaś u rymarza ?
Huculska Ostoja - wpadło i w oko na stoisku podczas czempionatu arabskiego w anowie Podlaskim. Były dwa - jedno bez podszycia, drugie z podszyciem. Zastanawiałam sie...rok 😀 na anstępnym czempionacie zostało uz tylko to z podszyciem, rozmiar na oko pasował na moją subtelną kruszynkę i wzięłam. Bardzo miękka skóra. Skórzane wodze. Od pana Herdzika z Niskiego (dobrze pamiętam?).
Szukam pomocy nie wiem czy mogę tu;d ale pytam, mam rudego koniucha i szukam dla niego ogłowia bardzo bym chciala dopasować do niej jakis kolor brązu macie rudzielce może w takich ogłowiach bo chciałabym obejrzeć;d jakie mozna polecić ? bo mi podoba się od hansbo takie jasno brązowe ale nie wiem czy jakieś ciemne nie byłoby lepsze:>
[quote author=cudna_11 link=topic=41211.msg829133#msg829133 date=1293654552] nie wiem czy mogę tu;d [/quote] Nie, nie możesz tu. Tutaj są tylko zdjęcia, nie róbcie syfu. Jest wątek o ogłowiach.