Cobrinha masz i racje, ja patrząc na twojego konia zastanawiałam się czy to aby napewno zimniok 🙂ale wirze że zdjęcia kłamią...albo twój wyjątkowo zgrabny 😉
Cobrinha ale prześwietna ta twoja mieszanka. Kobyłka na której ja próbuje jeździć to już staruszka (ma ze 20 lat). Pozatym taka typowo wsiowa klacz. Dopiero pierwszy raz miała pożądne ogłowie i wędzidło. Bo wsześniej troche takie przestarzałe sposoby 🙂 No i strasznie jest uparta. Ciągnie ją do stajni - niewiem czemu tak jest.
Alicja_8 ładnie się prezentujecie; ] exploited piękne ! :kwiatek: odnośnie koni sokulskich, to czekam na źrebaczka po ogierze sokulskim oraz mojej kochanej mieszance, ale jeszcze troszkę, bo termin jest na kwiecień ; ]
Ja to staram nie dawać mu okazji by jego talent się rozwijał hehe Ostatnio potrafi pokazać jaka to z niego lekka piłeczka i jak to się baranki strzela z pańcią na plecach 😂
Cobrinha, no sporo urósł! Musimy się kiedyś w puszczy spotkać, bo Agaro też ma ciągle etap konia wyścigowego hehe to sie z Tornado dogadają :P
to wczesniej zapowiedzcie ze si ewybieracie, zebym wiedziala zeby sie wtedy po puszczy nie krecic - bo jeszcze mnie na moim spokojnym spacerku staranujecie :P
Misiek konia nie upijaj!🙂 Cobrinha nie chce Cie martwic, ale Łezka ma 16 lat i dalej sadzi w góre🙂 Jak miała źrebaka i pojechalam w teren to jak on zaczal brykac to ona sobie przypomniala jak dzieckiem byla... I ziemi to ona nie dotykala..🙂 Grubaski cale życie czują werwe😀
Macie racje dziewczyny🙂 ja ostatnio coraz bardziej sie w tym przekonuje - że grube tez potrafi 😉 Na szczescie w takim fotelu łatwiej te bryki wysiedziec🙂
ja i Basiowa obieramy troche inne tempo niz Wasze pędzące kule 🙂 my sobie wolimy spacerowac i galop odbywac tez tempem spacerowym 🙂 zreszta wiesz, ze ona srednio obce konie lubi ;-)
Alisaa [b][/b] Wiem że ich ojciec to Grom a jednej z nich matka to Tona ale nie jestem pewna co do matki musze popatrzeć w paszporty a klacz się nazywają Tropika i Tunezja😉
Dzieki, Groma kojarze. A kobyłki bardzo fajne. Mysle teraz o pokryciu swojej sokółem.. Ale zapewne krolewna dalej nie bedzie chciala byc mama🙂
mowa o jakim Gromie? kary, po Wang i Głębia od Heliosa 78 ptk? Ma ktoś o tym koniu informacje? Gdzie stoi, co z nim się dzieje? Prosze!
Alisaa mój kasztan to zimnokrwista klacz, ma ponad 1,5 roku.. Jak chcesz wiedzieć coś jeszcze to pytaj bo nie bardzo wiem co jeszcze napisać 😉 Kilka fotek...
Ale super Edmindo 🙂 napisz cos więcej o nim 🙂 Domagam się tez wicej foteczek Edmunda. Ja zakupiłam wczoraj lonże i przy lepszej pogodzie wybieram sie do ogierzyska potrenowac🙂
A wiec tak na szybko... Edmundowi w tym roku 11 latek stuknie. Kraj pochodzenia Holandia, rasa belgijska, maść siwa, imie matki Arabbela von coś tam, coś tam, a imienia ojca nawet nie odwarzylam się spróbowac zapamiętać. Na razie mój wierzchowiec nr 2 obok grubego. Z siwym się jeszcze docieramy, jak i powoli szkolić zaczynam- np. hamulce w galopie i to ze nie każda prosta oznacza ze musi wedle własnego uznania sam 5 bieg włanczać.
Wiem ze niektórzy się śmieją no bo jka to zimnek ponosi. Ano ponosi, a do tego ma juz takie konisko i siłe i masę i trzeba wszystko jakoś z głową robić aby bezpiecznie zahamować.