Forum konie »

Konie zimnokrwiste i pogrubiane

Cobrinha masz i racje, ja patrząc na twojego konia zastanawiałam się czy to aby napewno zimniok 🙂ale wirze że zdjęcia kłamią...albo twój wyjątkowo zgrabny 😉
Bo to mieszanka (śl+pkz)... żadne z rodziców nie było szlachetne a dość masywne hehe zdecydowanie poszedł w tatusia 🙂 on też był kwadratowy hehe
Cobrinha ale prześwietna ta twoja mieszanka. Kobyłka na której ja próbuje jeździć to już staruszka (ma ze 20 lat). Pozatym taka typowo wsiowa klacz. Dopiero pierwszy raz  miała pożądne ogłowie i wędzidło. Bo wsześniej troche takie przestarzałe sposoby 🙂 No i strasznie jest uparta. Ciągnie ją do stajni - niewiem czemu tak jest.
bielanska21 czy na tych zdjeciach z Oleszyc to Sylwek? Jestes gdzies z tamtych okolic?
Alisaa Tak to sylwek Tak właśnie jestem z tamtych okolic
Alicja_8 ładnie się prezentujecie; ]
exploited piękne !  :kwiatek:
odnośnie koni sokulskich, to czekam na źrebaczka po ogierze sokulskim oraz mojej kochanej mieszance, ale jeszcze troszkę, bo termin jest na kwiecień ; ]
Czy ktoś może mi powiedzieć jak uzyskuje się licencję na klacz? Jakie są procedury i wymogi? 😉
Dziś Klusek kolejny raz udowodnił, że jak czuje przestrzeń to budzi się w nim koń wyścigowy...
Cobrinha świetne te zdjęcia! jest genialny!🙂 ile ma wzrostu? pełny grubasek?
Alisaa, dziękuję  :kwiatek:
Klusek ma ok 160cm (ciągle rośnie)... prawie pełen grubasek - tatuś pkz a mama śl starego typu 🙂
Cobrinha, no sporo urósł! Musimy się kiedyś w puszczy spotkać, bo Agaro też ma ciągle etap konia wyścigowego hehe to sie z Tornado dogadają :P
Ja to staram nie dawać mu okazji by jego talent się rozwijał hehe
Ostatnio potrafi pokazać jaka to z niego lekka piłeczka i jak to się baranki strzela z pańcią na plecach  😂
Cobrinha, no sporo urósł! Musimy się kiedyś w puszczy spotkać, bo Agaro też ma ciągle etap konia wyścigowego hehe to sie z Tornado dogadają :P

to wczesniej zapowiedzcie ze si ewybieracie, zebym wiedziala zeby sie wtedy po puszczy nie krecic - bo jeszcze mnie na moim spokojnym spacerku staranujecie :P
a nie lepiej do nas dołączyć? :P ja juz nie mogę sie doczekać jak już będzie ciepło i będzie można do Baru jeździć :P
Misiek konia nie upijaj!🙂

Cobrinha
nie chce Cie martwic, ale Łezka ma 16 lat i dalej sadzi w góre🙂
Jak miała źrebaka i pojechalam w teren to jak on zaczal brykac to ona sobie przypomniala jak dzieckiem byla... I ziemi to ona nie dotykala..🙂
Grubaski cale życie czują werwe😀
Macie racje dziewczyny🙂 ja ostatnio coraz bardziej sie w tym przekonuje - że grube tez potrafi 😉
Na szczescie w takim fotelu łatwiej te bryki wysiedziec🙂
Łatka w obiektywwie...

Kiedyś marzyłam o srokatym zimnokrwistym koniku 😉
Teraz jestem posiadaczką trzech zimnokrwistych koników 😉 i srokatej małopolanki 😉
a nie lepiej do nas dołączyć?

ja i Basiowa obieramy troche inne tempo niz Wasze pędzące kule 🙂
my sobie wolimy spacerowac i galop odbywac tez tempem spacerowym 🙂 zreszta wiesz, ze ona srednio obce konie lubi ;-)
mon-es daj przyblizone zdjecie kasztana z łysina i napisz cos wiecej..
enklawa, Ona jest świetna! Pyszczek ma uroczy.

Cobrinha, Łożesz. Jak on osiągnie swoje "docelowe" wymiary i jeszcze nabierze trochę mięśni, to będziesz miała naprawdę kawał konia. :P
Alisaa [b][/b] Wiem że ich ojciec to Grom a jednej z nich matka to Tona ale nie jestem pewna co do matki musze popatrzeć w paszporty a klacz się nazywają Tropika i Tunezja😉

Dzieki, Groma kojarze. A kobyłki bardzo fajne. Mysle teraz o pokryciu swojej sokółem..
Ale zapewne krolewna dalej nie bedzie chciala byc mama🙂

mowa o jakim Gromie? kary, po Wang i Głębia od Heliosa 78 ptk? Ma ktoś o tym koniu informacje? Gdzie stoi, co z nim się dzieje? Prosze!
enklawa, ale radosny "źrebaczek" hehe
Sankaritarina, młody ciągle rośnie i się zmienia więc są spore na to szanse  😉
Cobrinha jaki wyścigowy grubas  🤣 🤣
Alisaa mój kasztan to zimnokrwista klacz, ma ponad 1,5 roku.. Jak chcesz wiedzieć coś jeszcze to pytaj bo nie bardzo wiem co jeszcze napisać 😉
Kilka fotek...
Edmund przed terenem  🤣

Nie dajcie się zmylić jego poczciwym oczyskom. Dzisw  ternie dwa razy skubaniec próbował ponieść na zasadzie spierpapier  gdzie sie da 😵

I  zprzodu foteczka

Konisko stoi w boksie na podłozu torfowym gwoli ścisłości
asds konik cudowny! 😍
Jeszcze ten różowy kolorek  😜
To szatan jest nie koń. W poprzednim wcieleniu chyba na służewcu biegał
Ale super Edmindo 🙂
napisz cos więcej o nim 🙂
Domagam się tez wicej foteczek Edmunda.
Ja zakupiłam wczoraj lonże i przy lepszej pogodzie wybieram sie do ogierzyska potrenowac🙂
A wiec tak na szybko... Edmundowi w tym roku 11 latek stuknie. Kraj pochodzenia Holandia, rasa belgijska, maść siwa, imie matki Arabbela von coś tam, coś tam, a imienia ojca nawet nie odwarzylam się spróbowac zapamiętać.
Na razie mój wierzchowiec nr 2 obok grubego. Z siwym się jeszcze docieramy, jak i powoli szkolić zaczynam- np. hamulce w galopie i to ze nie każda prosta oznacza ze musi wedle własnego uznania sam 5 bieg włanczać.

Wiem ze niektórzy się śmieją no bo jka to zimnek ponosi. Ano ponosi, a do tego ma juz takie konisko i siłe i masę i trzeba wszystko jakoś z głową robić aby bezpiecznie zahamować.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się