Pozwolę sobie wprosić się z najpiękniejszym koniem w naszej stajni. Tutaj się wychowywał od małego, potem przez ponad rok był w dzierżawie i tam miał już zostać. Na szczęście jednak dzierżawcy zrezygnowali z kupna i koń wrócił, zapowiada się na to, że już na stałe 🙂
Podobno ma dobry papier, miał mieć wyrabianą licencję, ale stwierdzili, że ma klatę za wąską także został wykastrowany. Chodzi w zaprzęgu, pod siodłem i jest koniem do wszystkiego. Pieszczoch, bardzo spokojny i opanowany chociaż to zdecydowanie koń, który lubi sobie pobiegać, tylko ziemia się trzęsie! Tyle ode mnie, znam go od kiedy był dwulatkiem, teraz ma coś ok. 6/7 lat i jest zdecydowanie jednym z tych koni, który nie da się nie lubić. Mam jeszcze tylko jedno zdjęcie z hubertusa:
harja, dzięki, podziwiam sobie 😍 😁 Imageshack niby też zmniejsza, a tu ufo, popróbuję z re-voltową galerią 🙂 Cocosowo, piękny! Znałam podobnego konia, to dawno było, ale może znajdę jakieś jego zdjęcie jutro 🙂 miał na imię Gargamel, ale był śliczny raczej jak smerfetka 🤣 no i też "do wszystkiego", a charakter cudowny - np. Zwózkę drzew z lasu nad stajnią robił sam - z małą pomocą przypinania i odpinania drzewa jedynie, super widok 🙂 PauliL, typowo ziemniaczka nie mam, ale kluska ma okropnie szeroki grzbiet i w barach jest duża, mam winteca 250, ale z łękiem z winteca wide - kupiłam już to siodło (byłam pewna, że najszerszy zwykły łęk będzie ok) i stwierdziłam, że jak bez ogromnego wysiłku łęk wszedł i będzie siodła używać takie chuchro jak ja, to czemu nie. Marzy mi się jednak ujeżdżeniówka freemaxa, bo spośród terlicowych nie liczę, że coś pomijając winteca dopasuję na konia - i moje koniecznie 16" i krótkie tybinki.. 🙂
Cocosowo, widać że lubi biegać. Mój Klusek też choć czasem entuzjazm przegrywa z możliwościami w starciu z czymś lżejszym 😁 Burza, jak zwykle czuję niedosyt. U mnie dalej plac budowy - na szczęście już na finiszu więc czasu dla koni mam jak na lekarstwo 🙁
coś ładnie odżył wątek grubasów ostatnimi czasy 😉 lussi dziękujemy, sesji się też sami doczekać nie możemy :P pierwsza paczka z materiałem już doszła, jeszcze czekam na drugą i będziemy szyć :P glanek od czasu do czasu mu się zdarzy zaszaleć :P ale pod siodłem raczej aż tak nie wydziwia 🙂, no i nie będę oryginalna - powtórzę za hariją /dżizas nie wiem jak cię odmienić xD/ grzywa cuuuuudna 😍 mój na nieszczęście notorycznie wyciera fragment w okolicy łopatki :/ i juz nie wiem co z tym robić... dobrze, że /tfu tfu/ ogonka ostatnimi czasy nie masakrował bo też mu się zdarza od czasu do czasu... harija do Kuby bardzo pasują takie kontrastowe czapraczki 🙂 PauliL widzę że udało ci się znaleźć jakieś pasujące siodło :P mam nadzieję, że na jednej jeździe się nie skończy 😉 bo klaczka naprawdę świetnie się prezentuje 🙂 btw - w jaki popręg ją dopięłaś? Burza ja Piorka bardzo lubię, ale a kysz mi stąd z zimowymi fotkami xD za oknem jeszcze piękna złota jesień i temperatury na plusie 😉 Cocosowo nie ma co - przystojne konisko :P a jak na tym zdjęciu z hubertusa widać jak się starał :P
od dziś melduję się w klubie grubasów, mój nowy nabytek klacz 6 lat rasy arden belgijski, zimniok jak sie patrzy 🙂wiecej zdjęć dorzucę w piątek, jak klacz przywieziemy do mnie. Jest fajniutka, pluszowa, do kochania i przytulania 😜
wybórna zimniaka padł z czysto przyziemnych przyczyn. Pracuję w szkole, popołudniami mało czasu mam, a koń stać będzie w przydomowej stajni, z moimi dwoma pozostałymi końmi, z klaczą sp 173cm i wałachem 160cm. Padło na takiego bo chyba się starzeję, a Ines to taki koń powolny, spokojny i opanowany, będziemy się powoli wozić bryczką po wsi (w wolnych chwilach), jednego z lekkich sprzedam, jak sie trafi rozsądny kupiec
anyann dość 'kompaktowo' wygląda na tym zdjęciu :P PauliL z ciekawości pytałam bo klaczka dość postawnie się prezentuje :P
a ja się nie powstrzymam :P muszę się pochwalić 🙂 wspominałam coś o sesji zdjęciowej... hmmm... się tak sprawy potoczyły, że dorwałam w ciuchu suknię ślubną xD z racji, że wydała mi się zdatna 'na koń' to ją kupiłam :P i dziś był test jak to będzie na koniu się prezentować 😉 tak więc zdjęcia jedynie poglądowe - lepszymi się pochwalę jak dorwę jakiegoś nadwornego fotografa i zaciągnę na focenie w plenerze :P
Burza, masz jakieś filmiki z treningów, albo może zawodów? Aż się chce paaaaatrzeć, super wyglądacie 😜 PauliL, więcej! 😉 anyann, super kobyłka, teraz musisz się często chwalić 🙂 any 😲 MEGA suknia (ah te ciucholandy 😀), już sobie wyobrażam efekty sesji, ja jako fotograf niestety mam daleko, a szkoda 🙁
lussi sama byłam w szoku jak zobaczyłam na fotkach jak to wygląda z boku :P co prawda nie obyło się bez małych poprawek - musiałam ją nieco zwęzić, ale udało mi się to zrobić we własnym zakresie /złamałam tylko jedną igłę w maszynie! xD/ dziś miała być mała sesja na spontanie, ale wygląda na to, że z niej nici - pada deszcz, ale to nie ucieknie :P jak nie dziś to za kilka dni /weekend już zaklepany więc pozostało liczyć, że po weekendzie trafi się dzień lub ze dwa z ładniejszą pogodą :P/