A ja przeglądając zdjęcia zauważyłam dwa nadające się na zdjęcia porównawcze 😀 Więc puchnę, bo bryczkowy nigdyś Wicherek zaczyna kapować o co chodzi z galopem - że nie jest to ściąganie z siodła i wyginanie się "razem z dyszlem" w przeciwną stronę, rudzina zaczyna się robić lekki i współpracować 🙂
Powiem szczerze, że ten koń to nie łatwy orzech do zgryzienia był... I teraz też potrafi pokazać rogi 😀iabeł: I nie wierzyłam na początku, że cokolwiek mi się uda z niego wycisnąć, ale jednak warto było trochę popracować, chociaż i tak nie jest idealnie 😀
ja się pochwalę. słowami tylko, bo foty nie mam: ale -1. moj stary koń w przydomowej stajni odmłodniał - ładna sierść, błysk w oku, humorek - w te okropne mrozy zwiała na podworko i latała z kita podniesioną jak arabiszcze 😉 2. - przyzwyczaiła sie do psa siostry!! (niufka, dużego, czarnego) -i daje sie z nimi dwoma jechać na spacer 🙂. jak sobie przypomnę rekacje A. na psy wczesniej, to uważam, że duża rzecz. no, ale Bromba jest praktycznie cały czas obok niej. chociaz nadal nie lubie jak kręci się po "ujeźdżalni". no i Bromba została wychowana co wolno przy koniu 😉. Np. przestała wywracać sie na grzbiet tuż przed kłusującym koniem 😉 i zapraszać do zabawy. no, ale to jest domowy pies i przydomowy koń, możemy się zabawiać. do obcej stajni Bromby bym nie zabrała 😉
[quote author=maleństwo link=topic=4050.msg1304962#msg1304962 date=1329337495] Czy Nekan jest po Turbud Imbir od Niwki? [/quote] od Niwki po Davidoff? (chyba nie ma innego wyjścia) Bardzo, bardzo miły konik- zajeżdżałam ją i jeździłam przez rok chyba 🙂
Ja puchnę od wczoraj, bo wsiadłam na mojego młodziaka w całym osprzęcie, i zrobiłam parę kółek w stępie na hali (mój pierwszy raz) 😅 Koń był jak baranek 😍
ja się pochwalę. słowami tylko, bo foty nie mam: ale -1. moj stary koń w przydomowej stajni odmłodniał - ładna sierść, błysk w oku, humorek - w te okropne mrozy zwiała na podworko i latała z kita podniesioną jak arabiszcze 😉 omnia wiem ile to znaczy, jak moja seniorka też odmłodniała i powrócił błysk w oku, jak dołączył do niej drugi koń;
Popłakałam sobie,Dziadek i Jego brat pracowali przed wojną w Janowie,jeden jako masztalerz,drugi jeszcze w latach siedemdziesiątych był tam kowalem.Dziękuję za film i chwile wzruszenia! :kwiatek: