Forum towarzyskie »

Jack Russell Terrier

Pamietaj o regularnym odrobaczaniu 😉
odrobaczamy się regularnie 😉 dzisiaj nawet byliśmy u pana weta.

czy Wasze psiaki to też takie rozkochy, które wszędzie wlezą za wami? kiedy nie miałam psa, sądziłam, że nie ma na świecie takiego który nie bałby się, a nawet lubiłby chodzić do weterynarza. mój za każdym razem jak przechodzimy obok gabinetu, ciągnie do niego, a jak idziemy do weterynarza, na hasło 'do pana lekarza', cały się trzęsie z radości 😉 😁
My też dziś byłyśmy u weterynarza... Tyle, że nie  kontrolna wizyta, a to, że... Bosek chory 🙁
A ja mam takiego potwora:

Znalezione toto w krzakach, podejrzewamy, że albo Jack Russell Terrier, albo jakaś mieszanka z rzeczonym.
JRT z wyboru do zadań specjalnych  😀iabeł:
Max 6 lat, w wieku 9 miesięcy zdał egzamin po kursie PT1 na 196 punktów (wykosił wszystkie olbrzymy 😜, był wielkości głowy owczarka niemieckiego). jak ktoś napisał pies jednego człowieka. Nie niszczy, nie ucieka, nie derkowany, nie szczeka (no czasem na klacze jak nie chcą sie ruszać) - jak się go zamknie np. w boksie trzeba znaleźć, koty goni kontaktowo bez zacięcia, nie goni saren ani zajecy w terenie nadąża za kłusującą klaczą, po galopie czekamy na niego. Drogę przekracza przy nodze konia po komendzie "noga" Szczuro i myszołap.
Na Mazurach, pies pokładowy, dzielny żeglarz i nieustraszony pływak. Wieczny szczeniak.
Słabość piłeczki, kamienie i niechęć do dużych psów 🍴, -kompleks Napoleona. 
Śpi w łożku  😡  😍
exploited
dokładnie, moje to cały dzień lata w stajni, 3 konie jeżdżę ona cały czas mi towarzyszy, a w domu jeszcze potrafi biegać przez godzinę : ) tak samo w trenie, strasznie się bulwersuje gdy chcę ją na siodło do siebie zabrać, bo mała potrafi o dziwo jeździć na koniu ; ) ale zdecydowanie woli biec przez całą godzinę nawet gdy galopuje. Nie wiem skąd te małe stwory mają tyyyyyyyyyyle energii. : )

Moja taka pieszczocha jest u obcych nie schodzi mi z kolan, w domu zdecydowanie woli mnie podgryzać bym się z nią bawiła, ale po zabawie przychodzi również na kochanie, a do toalety mam zawsze towarzysza, nie mogę opróżnić pęcherza bo mam malca na kolanach.

Koniczka
Jeeeeny jakie cudowne maleństwo !
Przypomina mi trochę moją, nawet nie wiem czemu : )
Koniczka, maluch cudo! czemu ja nie mogę takiego znaleźć w krzakach?  🙄

ganasz, psiak super! i jak kobyłe prowadzi na uwiązie  😂
to pies to talizman dla koniarza 🏇
sei i tak zaprowadzi klacz do boksu, czasem jak ona podniesie głowę to wisi na uwiązie ale nie pusza 😀iabeł: jak gdzieś po drodze wypuści uwiąz bo coś musi wywęszyć to kobyłka stoi i czeka  🙄 w końcu to drapieżnik ale marchewkę koniom podjada i szczerzy zęby jak któraś też chce się załapać na karoten, no i wypluty owies też dobry 😉
koniczka czasem psiaki w takim typie na dogomanii w wątku psów w potrzebie.
ja to mogłabym mieć całe stadko JRT. Mały bojownik i pieszczoch w jednej osobie.
A to moja. W naszym domku już jakieś 2-3 tygodnie  🙂
z przodu

ulubiona pozycja a'la nietoperz

ze mną

i ze swoją ulubioną zabawką

a co do przywiązywania się, to ja również do łazienki wejść sama nie mogę. Chodzi za mną wszędzie, jak mnie nie ma to piszczy. Jest zazdrosna gdy głaskam innego psa, a gdy widzi że siedzę na koniu na hali to od razu podlatuje  😉
Patrzcie na mojego potwora  😜

zdjęcie autorstwa flygirl  :kwiatek:

nopebow śliczny!  🙂

Moja suka wpadła dzisiaj na genialny pomysł żeby poleżakować w kominku  😵
My sie zimy nie boimy! -20 st. w samo południe 😵 A siku trzeba zrobić...
Rosie etc w srode  🥂
Bailey jest gwiazdą zdjęć z tej stronki z tą marchewką xD Widać, że smakowała ;p
Podnoszę temat razem z Boską  😉

Zdjęcie ze stycznia, jak jeszcze śniegu nie było.

Jak tam wasze pociechy?
To ja się melduję, jako świeża posiadaczka cudownego Jacka 😍
Z minuty na minutę coraz bardziej mnie zadziwia swoim urokiem i charakterkiem 😀
pokazuj szybko zdjęcia!
my się zimy nie boimy   🏇 zwróćcie uwage na obrożę, polecam dla wiercipięt, bo białe to i o zmroku na śniegu niewidoczne. obroża ma trzy opcje normalną i po naciśnięciu guzika świecenia-ciągłe i 2 migające. Wczoraj wieczorem dzięki niej znalazłam Maxa wciśniętego miedzy dwie sztachety płotu, bo utknął w drodze do kumpeli 😜. On nie szczeka, siedlisko w górach, dookoła las, - 10. a tak ufoludka znaleźliśmy 😅
Ciężko małemu zrobic zdjęcia bo przylepiec z niego okropny i nie da się od niego opędzic 🙂
Ale pare mam, oto Leo:

ale Ciacho 🙄 😍
ganasz, jakby mi Twój jack wpadł w ręce...To bym go oskubała jak kurczaka  😁. Nie trymujesz go?
hmmm wojenko on mi się podoba w wersji naturalnej  😉 taki bojowy jest 😀iabeł: i derki nie potrzebuje, a jak go wytrymowałam kiedyś na wystawę to taki szczyl się z niego zrobił  😜 ale wiosną jak mrozy popuszczą wytrymuję co nieco, bo "kosmetycznie" na bieżąco jakimś tam trymerem wyczesuję  😉, 
U nas armagedon: na leżące od miesiąca 1,5 metra śniegu spadło od wczoraj kolejne 50 cm.... Się przebijamy:
[quote author=Szalona😉 link=topic=3942.msg1303382#msg1303382 date=1329247120]
To ja się melduję, jako świeża posiadaczka cudownego Jacka 😍
Z minuty na minutę coraz bardziej mnie zadziwia swoim urokiem i charakterkiem 😀
[/quote]

gratuluje nabytku

A moje jacki z dnia na dzień potrafią mnie czymś nowym zaskoczyc, ale uwielbiam je za to !

Wczasowiczka na plaży  😀
A oto nasza mała figa 🙂
Dramka ale super zdjęcia! takie ciepłe. ja się nie mogę lata doczekać... już mi ta zima bokami wychodzi  🙄
Ronin. słodka sunia. taka spokojna jak na Jacka się wydaje  😁
exploited ,bardzo wierna i spokojna czego nie można powiedzieć o jej bracie.  🙂
moje kluseczki  🙁
halo halo co tu tak cicho

wrzucę wam mojego urwisa, jak mnie ostatnio przywitał. wstałam pewnego pięknego ranka, jak zwykle wymknęłam się z pokoju pod prysznic przed szkołą. wracam a mój pies... no właśnie mój pies...  😁

no i jak takiego nie ubóstwiać   💘

edit:
Dramka, co się stało. czemu smutna minka?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się