Forum konie »

Ogłowia

Nie wiem czy po takich cudeńkach mogę wstawić mojego marnego Chevala  👀
ale chciałam je bardzo pochwalić, ogłowie ma troszkę ponad rok!

jak widać przed czyszczeniem jeszcze  😉

A ja jestem zachwycona tym ogłowiem, bo jak za taką cenę to jest naprawdę świetne!
Oczywiście nie spodziewałam się nie wiadomo jakich cudów po nim, dlatego też na początku potraktowane zostało kąpielą olejowo-smarową 😉
Naczółek sam z siebie tak lansiarsko się ułożył  😁
I w porównaniu z Kiefferem (też około rocznym) mojej koleżanki to Cheval ma lepszą skórę i ogólnie lepiej się trzyma.
a czy Pan Marek robi opadające naczółki czy tylko proste?

A można złożyć np bardzo okrojone zamówienie - tj paski - potyliczny, policzkowe, podgardlany i tyle?  =) Bo nachrapnika nie używam, naczółek chce jakiś ozdobny kupić (ew. opadający, dlatego o taki pytam)

Bo nie chce kupować całego ogłowia skoro nachrapnika i naczółka używać nie będę =) dlatego myślałam o zrobieniu na zamówienie ;-)
Manta, w pasi-koniku te paski mozesz kupic, nawet przez sklep netowy
nie wiem czy to pytanie akurat jest dobre tutaj, ale nie bardzo mam gdzie indziej to napisac.
czy ktos sie moze orientuje gdzie w Olsztynie jest rymarz ? mam siodlo do zszycia i nie wiem gdzie mam sie z tym zwrocic
kujka, dzięki =) właśnie zerknęłam =) całkiem fajnie, może się skusze, chyba, że jednak jakiś dopływ gotówki będzie i zaszaleje z jakimś ogłowiem =P (z którego i tak później wyciągnę nachrapnik =P ale co tam)
można zamówić same paski- ja tak robiłam, najpierw kupiłam sam nachrapnik a po pół roku dokupiłam resztę- koszt ok 130zł

a naczółeki p. Marek robi opadające
Dobra, Babeczki ;>
Czas zrobić zamówienie z Hooksa, postanowione.
Pytanie:

czy to ogłowie (czarne):

będzie pasowało na tego pana:

?

Jeśli nie - zaproponujcie jakieś inne, czarne. To powiem szczerze, najbardziej mi sie podoba. I cena dobra.
darolga - przepraszam, że tu, ale pw Ci chyba nie dochodzą, odezwij się do mnie, najlepiej na gg 2528047
Taaaak 😀!!! Zdecydowanie temu ślicznemu panu  będzie w nim jeszcze śliczniej 😀
darolga, szkoda, że czarne.. bo tak to ogłowie śliczne, zwłaszcza nachrapnik przyciągnął mi oczy 🙂
figaro2046 -  :kwiatek: :kwiatek: cieszę się bardzo!
Burza - wieeeem, wieeem, cudny brąz... ale jakoś mi nie pasi.. cały sprzęt czarny, wszystko czarne i nagle brązowe ogłowie? nie, nie, odpada...
darolga, wiem, to samo mnie powstrzymuje od brązowej tranzli 😉 ale ogłowie cudne, będzie ładnie młodemu 🙂
Myślisz, że czarne też będzie fajnie wyglądać? Bo brąz jest obłędny, ale nie stać mnie na wymianę całego sprzętu  😁
To jest bardzo delikatne ogłowie, sama musisz pomyślec 🙂
a nie ma na hooksie jakiekoś oglowia czarnego, ale podszywanego na brązowo?
fajnie by w tak ogłowiu Twój Młody wyglądał
Burza - gdybym to ja sama wiedziała, to bym nie pytała o poradę 😀 problem by się sam rozwiązał, gdybym miała 800 zł na moje wymarzone  😁 zaraz chyba zrobię przeróbkę w fotoszopie, bo moja wyobraźnia odmawia współpracy :P
korsik - oooo tak, takie byłoby też super, zaraz przeszukam, ale chyba nie ma niestety...
A może coś odrobinkę mocniejszego, grubszego? Cięższy nachrapnik?
A nie przytłumi go? Na fotach ciut mu powiększyło mordeczkę, w realu jest subtelniejsza, ale nie dużo bardziej.

epk radziła to:
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300315&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

trochę mi ten nachrapnik średnio leży - wygodne takie rozwiązanie?
To mi się bardziej podoba dla niego 🙂

A może to?

Dla mnie szaleństwo, i to już jest mega delikatne
a takie?

chociażnie wszystkim podoba się nachrapnik- mi akurat bardzi się podoba!

to też fajne, ale droższe:
Burza - meksykaniec obłędny, ale czarny już nie będzie miał tego samego uroku... Ale jest piękny i to jedno z najpiękniejszych ogłowii jakie w życiu widziałam.
korsik - właśnie mi nie pasi ten połysk, a drugie bardzo fajne, fajne!

Ale Was dzisiaj męczę, wybaczcie  :kwiatek:

chyba że Ursus: naczółek z Hooksa, taki jak w tym drugim co wstawiałam, nachrapnik dajmy na to 3,5 cm angielski, podszycia czarne, podszycie na potylicy...

ale mieszam, darujcie  :kwiatek:

maruda ze mnie.
Ten naczółek to chyba cyrkonie? I wygięty? Od biedy mogłabyś zamówic u p. Marka do ogłowia dłuuugi naczółek i go wygiąc? Mi chyba najbardziej podoba się meksykan, czarny też będzie piękny. Ogłowie ze szwedem zawsze zdążysz kupic/ zamówic, a kto ci takie cudo zmontuje?
I tu masz rację. Meksykan to cudo.
Muszę jutro pobawić się kolorkami i przerobić je na czarne. Bo nie umiem sobie tego wyobrazić.
Ale pytanie kolejne: czarne miałoby okucia takie jak model brązowy, czyli złote? A jakby wyglądało ze srebrnymi? Bardzo źle? Nie cierpię czerni ze złotem i łączenia złotych okuć ze srebrem (wędzidło, reszta). Głupie, wiem, ale już tak kurcze mam.
Czarne pewnie ma srebrne okucia 🙂 zależy jakiego wędzidła używasz 😉 pomyśl, albo napisz do hooksa o kolory i okucia 🙂
Wędzidło srebrne i wszystko srebrne, stąd w grę wchodzą tylko srebrne okucia.
Tak, napisać do Hooksa. Że też wcześniej na to nie wpadłam.
Tak czy siak, jak już marudzę, to pomarudzę jeszcze: Korab w meksykańcu? Ujdzie to to?
Kobieta zmienną jest - zaiste  😵
Czarne ma niestety zlote okucia. Jakos niedlugo bedzie w drodze moje (meksykan + ten napiersnik), a przynajmniej mam taka nadzieje.

Patrzcie co znalazlam !!

darolga, hm. Kup złote wędzidło i nie marudź 😉
A mi, a mi pomożecie? :kwiatek:

Bunia to konisko o pokaźnych rozmiarach głowy. Myślę, że takie xfull.
Ogłowie będę zamawiać u p. Marka, mierzyć jeszcze dokładnie będę, chodzi mi raczej o "ogólny trend".

Aktualnie ma takie: (nie jest to zdjęcie, którym należy się chwalić - Buniowy bunt w stój 🤔 - ale najlepiej na nim widać jakie ma ogłowie teraz)

Jeśli chodzi o mnie, lubię ogłowia delikatne (nie bardzo, ale jednak). Ale tak sobie myślę, że dla Bu to trzeba by raczej coś "cięższego"...
A co Wy sądzicie? Doradźcie proszę :kwiatek:

Edit: poprawione zdjęcia/choć teraz to już sama nie wiem 🤔
Coś nie działa w linkach.
a ja przy przeszukiwaniu zagranicznych sklepow, znalazłam takie dziwolągi  😉

może ktoś wie czemu ma służyć takie rozwiązanie części potylicznej w tych ogłowiach? Bo wygląda to hm.. no nietypowo  😉
i jeszcze pasek podgardlany jest jakoś dziwnie zapinany  🤔

Darloga
a jakby tak zwykłe 'Pano Markowe' ogłowie czarne, ale nachrapnik z białym podszyciem, a naczółek sam łańcuszek np?  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się