Forum konie »

Ogłowia

Zwiastun w ursusowskim oglowiu z naczolkiem solibel od aurelii :kwiatek: 🙂

Jakosc grzechu warta 😀
Ładne, ładne. A można prosić o zdjęcie samego naczółka? Albo jakiś numer, nazwa tego modelu.
Oooo Koniczka! Mój nachrapnik  od p. MArka!  😎
Zaprzeczam, on jest mój, tylko mój 😀iabeł: My prescious 😀iabeł:

Doszły mi kiełzna do tranzelki więc spodziewajcie się zdjęć na koniu 😉
Ja ma taki sam !!! Byłam pierwsza!! SESESESE 😎
Dzięki Siss, to ja się przenoszę do wątku ogłoszenia i piszę: takiego Jeffriesa kupię  😍
Chyba, że mi ten pan Marek uszje identyko ogłowie... W każdym razie moje niedopasowane no name już nie cieszy jak kiedyś 😕
hej rozmyslam nad oglowiem i wpadly w moje lapki takieo oto modele 😉 Jesli juz bylo zapytanie o te oglowia to nie bijcie, po prostu 90 stron skutecznie odstrasza 😵 Generalnie czy sa ok pod wzgledem jakosciowym, i jak z rozmiarowka czy full to full,i czy dla osoby bez wlasnego konia sie nadadza :kwiatek: (chodzi o to ze czasami jezdze na koniach ktore maja full a czasem takich ktore maja cob i czy bedzie sie to dalo jakos dopasowac 😡 ) No i czy sa warte tej ceny🙂

http://sklepkarina.pl/ogÂłowie-cheval-diamencikami-p-2998.html
http://sklepkarina.pl/ogÂłowie-kavalkade-ecoline-szwedzki-nachrapnik-p-3388.html
cheval za diamencikami ma beznadziejny naczolek, cofnij sie o pare stron.
Koniczka a to to ogłowie to munsztukowe jest?
Raven tak 😎
Ja wstawiam swoje ogłowie po tuningu. Wybaczcie tło ale mam w domu remont, a niestety w "kuchni" mam w porze wieczornej najlepsze swiatło.

Wybaczcie też jakośc. Aparat pojechał z mamą na Maltę, wiec jakos komórkowa. Naczółek w lekkie V z 2 rzędami złotego łańcuszka z diamencikami.

Dzisiejszy grzech cięzki naczółek na promocji kupiony po wcześniejszym praniu mózgu (mojego) przez forumową zduśke
Obiecana fotka na modelu:
Koniczka, super robota! Wygląda pięknie🙂
rewelka  😍

co to za derka?
Ja jestem coraz bardziej zakochana w tym ogłowiu 😍

Korsik Equi Theme Colorado, niestety już ich nie robią w tej wersji kolorystycznej,
a dlaczego w pyszczku konia widze stopy nie z tego samego stopu metalu, hmm? 🤬

ale oglowie pieknie sie prezentuje!
Bo jakby były z tego samego to by nudno było :P
Bo jakby były z tego samego to by nudno było :P

ale za to lege artis 😀

kiedy startujecie?

jaki pan marek docelowy naczolek zrobil? i ile teraz munsztuk u niego kosztuje?
Koniczka Bardzo fotogeniczny ten twój model..zazdroszczę  😎
E tam zen, często ludkowie na różnych poziomach stosują takie kombinacje mieszane. Tylko przeważnie mniej to widać, bo w tym moim kółka też są złote. No ale cóż, jak się nie chce wydać ponad 1000zł na same kiełzna i kupić Sprengera to niestety rynek bardzo mały wybór oferuje, zwłaszcza jak się chce żeby wędzidełko koniecznie było zwykłe i podwójnie łamane 😉

Wybieramy się do Aro 21 listopada, ale na razie na propozycje coś się doczekać nie możemy...

Pan Marek zrobił mi 2 naczółki z kuleczkami - jeden wyprofilowany w V, a drugi prosty. Ja docelowo od początku planowałam ten Euroridinga wsadzić do tego ogłowia. A munsztuk bez zmian - 450 zł.
Koniczka, wodze też masz Ursusowe? Te całe skórkowe ze stoperami?
Tak, wodze też z Ursusa. Moim zdaniem to najlepsze wodze na świecie 😉
Uprzedziłaś kolejne pytanie, miałam pytać czy polecasz  😜
Rozumiem, że tak 😉
Jak dobrze pamiętam(?) zwykłe proste ogłowie bez wodzy to koszt ok 200zł,  jak to wygląda cenowo z takimi wodzamido kompletu? Pytam orientacyjnie, żeby wiedzieć czym p. Markowi głowe zawracać 😉
Ogłowie wędzidłowe z wodzami 350zł, bez wodzy o ile dobrze pamiętam 250. Munsztukowe z wodzami 450. A wodze są cudowne bo są cieniutkie, a przez to że są zrobione ze witnej jakościowo skóry to się super w ręce układają.
Dziękować :kwiatek:
Tanio to nie jest, ale skoro warto....trzeba zacząć tuczyć świnkę-skarbonkę 😀iabeł:
Mam pytanko. Kupilam nowe oglowie juz z miesiac temu i 2 razy go pastowalam po kazdej jezdzie, lub co druga. Lecz skora lekko jakby to powiedziec jakby popekala w miejscu miedzy naglowkiem a naczolkiem. Co mozna zrobic by skora byla bardziej mieksza? Slyszalam o jakiejs kapiei w oleju, czy to prawda i jak to zrobic ❓ 🤔 
Pansy, jesli kupilas shitowe oglowie to mu niewiele pomoze....
Co mozna zrobic by skora byla bardziej mieksza?
🤔 🤔 przepraszam, nie mogłam się powstrzymać

😂
po 1. Bardziej miękka jeśli już, ale błędy robi każdy, więc tylko prostuje, żebyś nie robił a w przyszłości tego samego.

po 2. Moim zdaniem najlepiej jest wykąpać ogłowie w oleju parafinowym, musisz tylko uważać żeby nie moczyć go zbyt długo, bo może tego nie przeżyć. tj. rozciągnąć się tak że nie będzie już pasować na konia, albo porostu długo sie potem kleić. nie wiem tylko czy cokolwiek pomoże na popękaną skórę...
ja zawsze sztywna skore wrzucam do zwyklego roslinnego oleju na 2 doby. potem 2 doby "obcieka" i wysycha. oczywiscie na poczatku troche sie klei, ale warto. efekt niesamowity, z czarnej wodzy ktorej nie bylam w stanie rozpiac mam tak elastyczna skorke ze az milo 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się